Mano mama ir mociute aguonu piena visuomet taip darydavo:
aguonas deda i mesmale kartu su cukrum ir mala
(cukrus sutraisko aguonas, jos isskiria syvus).
Po to antra karta permala.
tada deda i didziuli dubeni, uzpila saltu virintu vandeniu.
ir gaunasi toks baltas vanduo saldus ir su aguonom.
o paskui i ji imeta slizikus ir pamirkina.
taip pat ir virtus kviecius merkia i ta pati "aguonu piena", tik i maza grazu indeli.
Dar visada buna marinuotu grybu, bet svarbiausia - baravyku sriuba (salta).
tai toks labai koncentruotas dziovintu baravyku nuoviras (dedama ten ir svogunu, ir pipiru ir druskos, ir siek tiek rugstels tinka), o tame nuovire plaukioja isvirti dziovinti baravykai.
Nieko nesu skanesnio valgius...
Buna ir pyrageliu su grybu idaru, bet cia jau tetos atnesa, tai skirtingi buna, idomu paragaut skirtingu...
O visa kita - kaip ir pas kitus - silke, zuvis, raudona misraine
Siemet planuoju orkaitej iskepti bulviu su mundyrais ir patiekti su kastiniu. todel labai susidemejau tom kanapem... labai butu i tema