Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(viduciux @ 2008 12 23, 20:07)
ne ne  schmoll.gif kanapes atskiras dalykas wink.gif

Tai visgi kas tai kanapes . Mamos prašau paaiškinkit ,man taip įdomu kad neužmigsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 12 23, 20:07)
Tai visgi kas tai kanapes . Mamos prašau paaiškinkit ,man taip įdomu kad neužmigsiu biggrin.gif

na, jei trumpai drutai, tai tos pacios zoles, kuria ruko, seklos biggrin.gif nors internete skaiciau, kad kanapiu yra kelios rusys, tai nezinau, kurias butent naudoja kuciu stalui mirksiukas.gif be kanapiu budavo neisivaizduojamos kucios zemaitijoje tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(viduciux @ 2008 12 23, 22:15)
na, jei trumpai drutai, tai tos pacios zoles, kuria ruko, seklos biggrin.gif

bet tu seklu skonis koks thumbup.gif kaip riesutu smile.gif apsiryt galima rimtai..jau radau kaip gaminti thumbup.gif
geru svenciu santa2.gif
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2008 12 23, 14:01)
gal galite aprasyti kaip tas kanapes gaminti,zinau kad reikia pakepinti,o toliau ka kaip?  ax.gif
labai dekinga buciau..kazkada pas mociute valgem,tai siemet uzpirkau-darysiu  smile.gif

Per goglę paieškok spirgutis :4u:Nepastebėjau,jog pati radot unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RACKA: 23 gruodžio 2008 - 22:46
Kanapių sėklų būna prieskonių, aliejų parduotuvėlėse mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš atsimenu mano močiute (amžinatelsi) agonu nuovira dare Kučioms .Mama pasakojo kad prisivalgo tu agonų nuovira ir miega tada hihihi.gif Tai aš jai ir sakau tai kaip kokios narkomanes doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2008 12 23, 12:01)
gal galite aprasyti kaip tas kanapes gaminti,zinau kad reikia pakepinti,o toliau ka kaip?  ax.gif
labai dekinga buciau..kazkada pas mociute valgem,tai siemet uzpirkau-darysiu  smile.gif

Visu pirma kanapiu seklas nuplauname, isdzioviname, tada pakepiname... Tada dedam druskos ir viska sumalu su kavamale smile.gif geriau pora kartu.... gaunasi toks kaip pipiru misinys,bet jo skonis kaip kepintu riesutu... nu kas nebande niekada neisivaizduos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 12 24, 01:19)
Aš atsimenu mano močiute (amžinatelsi) agonu nuovira dare Kučioms .Mama pasakojo kad prisivalgo tu agonų nuovira ir miega tada  hihihi.gif Tai aš jai ir sakau tai kaip kokios narkomanes doh.gif  biggrin.gif

mes siemet ant kuciu stalo pirma kart patieksim aguonu piena, pernai pirma kart kanapiu padaza su bulvem valgiau bigsmile.gif
Atsakyti
pas mus per kucias visada buna:

silkes su grybais
pyrageliu su grybais, aguonom
aguonpienis
kuciukai
marinuoti baravykai
raudona misraine (be majonezo)
obuoliai
karstos bulbos su raugintais kopustais
Atsakyti
Mano mama ir mociute aguonu piena visuomet taip darydavo:
aguonas deda i mesmale kartu su cukrum ir mala
(cukrus sutraisko aguonas, jos isskiria syvus).
Po to antra karta permala.

tada deda i didziuli dubeni, uzpila saltu virintu vandeniu.

ir gaunasi toks baltas vanduo saldus ir su aguonom.
o paskui i ji imeta slizikus ir pamirkina.

taip pat ir virtus kviecius merkia i ta pati "aguonu piena", tik i maza grazu indeli.

Dar visada buna marinuotu grybu, bet svarbiausia - baravyku sriuba (salta).
tai toks labai koncentruotas dziovintu baravyku nuoviras (dedama ten ir svogunu, ir pipiru ir druskos, ir siek tiek rugstels tinka), o tame nuovire plaukioja isvirti dziovinti baravykai.
Nieko nesu skanesnio valgius...

Buna ir pyrageliu su grybu idaru, bet cia jau tetos atnesa, tai skirtingi buna, idomu paragaut skirtingu...
O visa kita - kaip ir pas kitus - silke, zuvis, raudona misraine

Siemet planuoju orkaitej iskepti bulviu su mundyrais ir patiekti su kastiniu. todel labai susidemejau tom kanapem... labai butu i tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Austeja7 @ 2009 10 30, 03:15)

Siemet planuoju orkaitej iskepti bulviu su mundyrais ir patiekti su kastiniu. todel labai susidemejau tom kanapem... labai butu i tema smile.gif

gal ir labai senamadiska pasirodysiu, nu bet kastini daro is grietines..... o grietine per kucias schmoll.gif nelabai............ as dar kazkaip visaip galeciau pateisinti per kucias majoneza nor ir sako kad jame kiausinis ir t.t., nu bet siais laikais nieko naturalaus nera tai dar dar.... nu bet kastinis....... g.gif
Atsakyti
Pas mano tevu ant Kuciu stalo visada buna:
1.Plotkele
2.Karstos bulves su lupena
3.Kanapes
4.Baravykai su svogunu ir aliejumi
5.Burokeliu misraine ,aisku irgi su aliejumi,
6. Silke su graikiskais riesutais, svogunu
7.Kepta zuvis su morkomis, svogunais
8. Spanguoliu kisielius (is naturaliu uogu)
9. Aguonpienis
10.Kuciukai (kiti vad."slizikais")
11. Obuoliai
12. Riesutai
13.Duona
Jokiu naujoviu nepripazistam, tam yra Kaledos ir Nauji metai smile.gif))
Papildyta:
Pamirsau dar pamineti cibulyne smile.gif
Atsakyti