kaip jums tokios salotos: tunas su juros kopustais? Zadu ideti dar morkos, nezinau gal tiktu marinuoti kukruzai ar marinuoti agurkai? Ka jus detumete?
QUOTE(kabada @ 2008 12 17, 21:47)
O gal žinote kas, kur Kaune tų kanapių galima būtų gauti? Kažkaip labai mane sudomino šitas patiekalas...
ZInok nezinau.. Bet reiktu pabandyt turguose pas bobutes paklausinet va siemet jau nusipirkau, tai uz stikline sumokejau 10 Lt Kaina nepakilusi su kitais metais lyginant Tai ir Kaune gal kokiam Zaliakalnio turguj turet but manau
QUOTE(Skinte @ 2008 12 22, 22:18)
ZInok nezinau.. Bet reiktu pabandyt turguose pas bobutes paklausinet va siemet jau nusipirkau, tai uz stikline sumokejau 10 Lt Kaina nepakilusi su kitais metais lyginant Tai ir Kaune gal kokiam Zaliakalnio turguj turet but manau
labai dėkui už mintį, bet aš praradus viltį nusipirkau linų sėmenų ir bandysiu šiemet su jais, nes niekaip nespėsiu jau iki žaliakalnio prieš kūčias
Kanapių sėklas pirkau ,,Sveikatos dovanos" parduotuvėj
kūčiom visada važiuoju pas tėvus. meniu - plotkelės, džiovintų vaisių kompotas, kisielius, kūčiukai su aguonpieniu, silkė: su svognais, su pomidorų padažu ir firminis mamos receptas su svogūnais obuoliais ir majonezu. žuvis: su svogūnais ir taip pat su pomidorų padažu. na, ir žinoma raudona mišrainė.
labai norėčiau šiemet padaryti kokių nors pyragėlių iš šaldytos tešlos, tik ne su aguonomis:) reikės forume receptukų pasiieškot
labai norėčiau šiemet padaryti kokių nors pyragėlių iš šaldytos tešlos, tik ne su aguonomis:) reikės forume receptukų pasiieškot
QUOTE(Skinte @ 2008 12 22, 21:18)
gal galite aprasyti kaip tas kanapes gaminti,zinau kad reikia pakepinti,o toliau ka kaip?
labai dekinga buciau..kazkada pas mociute valgem,tai siemet uzpirkau-darysiu
Mano mėgstamiausias patiekalas per Kūčias tai silkes ir burokelių mišraine. Rusiškai vadinasi "seliodka pod šuboj" Ir dar pagaminsiu žuvies-raugintų kopustų pyragą iš užšaldytos tešlos O grybų šiais metais neturiu
Papildyta:
kuri silke geriau? su kaulais ar file?
[/quote]
Su kaulais skanesne ,bet su ja darbo daug O jeigu pirkti file man rodos geriau ne pakotese o žuvies skyriuje .
Geda paklausti bet kas tos kanapes?
Papildyta:
kuri silke geriau? su kaulais ar file?
[/quote]
Su kaulais skanesne ,bet su ja darbo daug O jeigu pirkti file man rodos geriau ne pakotese o žuvies skyriuje .
Geda paklausti bet kas tos kanapes?
Pas mus keliu rusio silkes su darzovem,zuvis (as nevalgysiu ,bet namiskiam)kuciukai,aguonpienis,meduoliai,"negriukas-tinginys",zele,balta-lietuviska misraine, plotkeles zinoma..
ries kucias pries sedant prie stalo visada nusirausiam visi ersirengiam svarius kitus rubus ir sukalbam malda tada sedame prie stalo
ries kucias pries sedant prie stalo visada nusirausiam visi ersirengiam svarius kitus rubus ir sukalbam malda tada sedame prie stalo
Pagalvojau gal kanapes tai aguonų pienas?
QUOTE(Ksėna @ 2008 12 23, 16:58)
Pagalvojau gal kanapes tai aguonų pienas?
ne ne kanapes atskiras dalykas
O musų šeimai ne Kūčios jei ant stalo nėra "kokorų".Daroma kaip žemaičių blynai tik įdaras troškinti kopūstai su džiovintais grybais.Skanu šilti ir šalti.O jei lieka ryte ,su grietine.