Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(westa @ 2007 12 03, 13:52)
suvokiu, kad išlaikymas turi būti kuo mažesnis, bet atvėrus pilnai diafragmą, ji man automatiškai nustato ilgą išlaikymą.. natūralu - rankos dreba o ir žmonės gi nesėdi kaip prikalti  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif va taip ir pabėgo man žmogėnas iš kadro.. išplaukė  smile.gif

Atvėrus pilnai diafragmą išlaikymas trumpėja, o ne ilgėja.

QUOTE(sayonara @ 2007 12 03, 15:02)
dėl antro - būtų smagu. bet šiaip jau dirba daugelis..smile.gif
aha biggrin.gif

Savaitgaliais?

QUOTE(dejavu @ 2007 12 03, 15:17)
Man tas ir neaišku, per 10 min atsibos paspaudus laikyt.  smile.gif  Arba aš dar kažko nesuprantu. Kažkur teko matyti ir kelių valandų išlaikymą užrašytą, kai žvaigždžių judėjimas matosi. Tokią foto svajoju kažkada padaryti.

Yra distancinių su užraktu. Paspaudi, „užrakini“ ir eini kuo nors užsiimti. Grįžti po 10 minučių ir baigi eksponuoti.

QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:29)
Na, bet ne skalė rodo neteisybę, o tiesiog apšvietimo sąlygos gali būti kintamos. Todėl ir sukioji ratuką ir nebūtinai nusistatai pusiausvirą. Aš pasidarau nuotrauką ir žiūriu-jei per tamsu - pasišviesinu, pvz. Ypač lauke, šviečiant saulei, labai dažnai atsiranda peršviestų vietų. Tai neretai ir per dvi padalas patamsinu.
Bet šiaip aš M labiau pasikliaunu, nei A.

Privertei nusišypsoti smile.gif
Tuoj paaiškinsiu kodėl. Tai ką tu darai M režime yra tiesiog diafragmos prioriteto (A režimas) imitacija. Tavo fotografavimo procesas M režime toks:
1. Nustatai pageidaujamą diafragmą.
2. Keiti išlaikymą ir stebi eksponometro skalę.
3. Kai eksponometras rodo, kad išlaikymas tinkamas -- fotografuoji.

Diafragmos prioriteto režime 2 ir 3 žingsnius padaro pats fotoaparatas.

Atvirai pasakius, aš M režimą naudoti matau prasmę tik kai kuriais atvejais, pvz. nustatinėjant išlaikymą pagal išorinį eksponometrą, fotografuojant su blykste arba besimokinant ir bebandant suvokti diafragmos ir išlaikymo sąsają smile.gif Na ir dar yra labai patyrusių fotografų, kurie pagal spec. lenteles (kurias dažnai jau ir atmintinai išmokę) nustato reikiamą išlaikymą be jokių eksponometrų.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 03, 15:30)
Dejavu, va negaliu pasakyt dėl to išlaikymo, kažkaip man atrodo, kad būna tokia funkcija - paspaudi užraktas atsidaro, eini kavos gert, tada vėl paspaudi ir užsidaro.. unsure.gif čia gal vyrai žinos, kol kas nesidomėjau...

Visai tikėtina, kad kai kurie fotoaparatai turi tokią galimybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 03 gruodžio 2007 - 15:52
QUOTE(fotolama @ 2007 12 03, 15:46)
Savaitgaliais?

sakė, kad Desiree gali tik darbo dienomis..
šiaip tai man savaitgalį irgi būtų patogiau, be to, tikiu, kad tokiu metu sutrauktumėm daugiau susitikėjų, bet šiuo metu susitikimas "rišamas" prie Desiree, o jos galimybės ribotos..
bet kadangi zuvialia užsiminė, kad irgi nori, tai gal sausio pradžią galima planuotis, tada, tikėtina, ir savaitgalis išeitų..smile.gif

Atsakyti
ai dar kažkas klausė dėl mano žieminės nuotraukos, ar daryta kas nors su spalvom - ne nieko nedaryta, čia kadras praktiškai toks koks yra iš aparato, tik atrodo kraščiuką dešinės ir viršaus kirpau, resize, canvas size, sharp internetui, viskas.. labai patiko man šios serijos nuotraukos tuo, kad WB gavosi idealus ir tamsumas/šviesumas irgi, nieko kompe nereikėjo daryt, seniai laukiau tokio momento, kad tik ištraukiu iš RAW ir nieko daugiau daryt nereikia thumbup.gif kadangi pastaruoju metu fotografuoju tik kambary, tai WB į neviltį varo, visada taisyt reikia... unsure.gif
Atsakyti
Privertei nusišypsoti smile.gif
Tuoj paaiškinsiu kodėl. Tai ką tu darai M režime yra tiesiog diafragmos prioriteto (A režimas) imitacija. Tavo fotografavimo procesas M režime toks:
1. Nustatai pageidaujamą diafragmą.
2. Keiti išlaikymą ir stebi eksponometro skalę.
3. Kai eksponometras rodo, kad išlaikymas tinkamas -- fotografuoji.

Diafragmos prioriteto režime 2 ir 3 žingsnius padaro pats fotoaparatas.

Atvirai pasakius, aš M režimą naudoti matau prasmę tik kai kuriais atvejais, pvz. fotografuojant su blykste arba besimokinant ir bebandant suvokti diafragmos ir išlaikymo sąsają smile.gif

Taip, sutinku, kad tai, ką aš darau M režime, tai yra A režimo imitacija. Tačiau iš mano patirties, A režime ekspozicija neretai klysta. O M režime aš "vadovauju" ekspozicijai smile.gif Beje, ne mano pačios pramanyta technika, bet išmokta kursuose. Dėstytojas tikrai kompetetingas ir aš tiesiog naudojuosi jo rekomendacijomis. Jis ne pradinukas fotografijoje, tačiau dažniausiai fotkina M režime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 16:07
Atvėrus pilnai diafragmą išlaikymas trumpėja, o ne ilgėja.

ne taip išsireiškiau... Nusistačius A , pasirinkus maksimum atvertą diafragmą fotikas pats parinkdavo tokį išlaikymą, kurio aš ,,neišlaikydavau" smile.gif .. reik bandyt atvirkščiai gal arba Manual g.gif

Pėdutės
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:55)
Taip, sutinku, kad tai, ką aš darau M režime, tai yra A režimo imitacija. Tačiau iš mano patirties, A režime ekspozicija neretai klysta. O M režime aš "vadovauju" ekspozicijai smile.gif Beje, ne mano pačios pramanyta technika, bet išmokta kursuose. Dėstytojas tikrai kompetetingas ir aš tiesiog naudojuosi jo rekomendacijomis.  Jis ne pradinukas fotografijoje, tačiau dažniausiai fotkina M režime.

Taip, eksponometras klysta, bet kodėl tada tu išlaikymą nustatinėji vadovaudamasi to paties eksponometro (ta skalė yra eksponometro skalė) parodymais? smile.gif
Tu vadovautum ekspozicijai tuo atveju, jei nekreiptum dėmesio į tą skalę wink.gif
Bje, mano galva, dėstytojas taip daro, nes jam taip patogiau. Bet tai nereiškia, kad tai pats geriausias būdas wink.gif Beje, spėju, kad dėstytojas jau ne pirmos jaunystės?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 03, 16:13)
Taip, eksponometras klysta, bet kodėl tada tu išlaikymą nustatinėji vadovaudamasi to paties eksponometro (ta skalė yra eksponometro skalė) parodymais? smile.gif
Tu vadovautum ekspozicijai tuo atveju, jei nekreiptum dėmesio į tą skalę wink.gif
Bje, mano galva, dėstytojas taip daro, nes jam taip patogiau. Bet tai nereiškia, kad tai pats geriausias būdas wink.gif Beje, spėju, kad dėstytojas jau ne pirmos jaunystės?

Žinai, kai fotkinau A režimu ir ekspozicija nugrybaudavo, tai stumdydavau ją tokiu mygtukėliu. Bet man tai žiauriai nepatogu. Todėl aš vistik renkuosi M režimą dažniausiai.
Dėstytojas 1974m. gimimo. Čia tau spręsti, ar jis senas mirksiukas.gif Asmeniškai man - jaunas biggrin.gif Jeigu giliau - tai paskaityk http://www_light_lt/index.php?id=172
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 16:20
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 16:09)
ne taip išsireiškiau... Nusistačius A , pasirinkus maksimum atvertą diafragmą fotikas pats parinkdavo tokį išlaikymą, kurio aš ,,neišlaikydavau"  smile.gif .. reik bandyt atvirkščiai gal arba Manual  g.gif

Matau, kad tu labai smarkiai pasiklydusi ir nelabai suvoki diafragmos bei išlaikymo sąryšio smile.gif

Ar nebus čia tas atvejis, kai tu galvoji, kad kuo didesnis skaičius, tuo diafragma labiau atverta? Diafragma labiausiai atverta (ir išlaikymas pats trumpiausias) kai diafragmos skaičius yra mažas. Kuo didesnis skaičius, tuo diafragma labiau uždaryta ir išlaikymas ilgesnis.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 16:09)

patiko pėdutės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 03, 16:19)
Matau, kad tu labai smarkiai pasiklydusi ir nelabai suvoki diafragmos bei išlaikymo sąryšio smile.gif

Ar nebus čia tas atvejis, kai tu galvoji, kad kuo didesnis skaičius, tuo diafragma labiau atverta? Diafragma labiausiai atverta (ir išlaikymas pats trumpiausias) kai diafragmos skaičius yra mažas. Kuo didesnis skaičius, tuo diafragma labiau uždaryta ir išlaikymas ilgesnis.

xi xi nu matai mano Nikonas toks kaip tik tokiems kaip aš.. ten viską ekranėlyje rodo - kaip atsiveria ir kaip užsiveria diafragma smile.gif .. norėdamas nesumaišysi.. rolleyes.gif
Atsakyti
tiesa, westa, tu atrodo klausei ND temos. ji "Fragmentas". reikia patraukliai nufotografuot betkokį fragmentą.namo, upės, stalo, kėdės ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 03 gruodžio 2007 - 17:08
QUOTE(Sansara @ 2007 12 03, 17:08)
tiesa, westa, tu atrodo klausei ND temos. ji "Fragmentas". reikia patraukliai nufotografuot betkokį fragmentą.namo, upės, stalo, kėdės ir t.t.  4u.gif

nu va pėdutės gal tinka hihihi.gif beje kam nors siųst foto, turi būti pavadinimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 gruodžio 2007 - 17:39