QUOTE(westa @ 2007 12 03, 13:52)
suvokiu, kad išlaikymas turi būti kuo mažesnis, bet atvėrus pilnai diafragmą, ji man automatiškai nustato ilgą išlaikymą.. natūralu - rankos dreba o ir žmonės gi nesėdi kaip prikalti va taip ir pabėgo man žmogėnas iš kadro.. išplaukė
Atvėrus pilnai diafragmą išlaikymas trumpėja, o ne ilgėja.
QUOTE(sayonara @ 2007 12 03, 15:02)
dėl antro - būtų smagu. bet šiaip jau dirba daugelis..
aha
aha
Savaitgaliais?
QUOTE(dejavu @ 2007 12 03, 15:17)
Man tas ir neaišku, per 10 min atsibos paspaudus laikyt. Arba aš dar kažko nesuprantu. Kažkur teko matyti ir kelių valandų išlaikymą užrašytą, kai žvaigždžių judėjimas matosi. Tokią foto svajoju kažkada padaryti.
Yra distancinių su užraktu. Paspaudi, užrakini ir eini kuo nors užsiimti. Grįžti po 10 minučių ir baigi eksponuoti.
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:29)
Na, bet ne skalė rodo neteisybę, o tiesiog apšvietimo sąlygos gali būti kintamos. Todėl ir sukioji ratuką ir nebūtinai nusistatai pusiausvirą. Aš pasidarau nuotrauką ir žiūriu-jei per tamsu - pasišviesinu, pvz. Ypač lauke, šviečiant saulei, labai dažnai atsiranda peršviestų vietų. Tai neretai ir per dvi padalas patamsinu.
Bet šiaip aš M labiau pasikliaunu, nei A.
Bet šiaip aš M labiau pasikliaunu, nei A.
Privertei nusišypsoti
Tuoj paaiškinsiu kodėl. Tai ką tu darai M režime yra tiesiog diafragmos prioriteto (A režimas) imitacija. Tavo fotografavimo procesas M režime toks:
1. Nustatai pageidaujamą diafragmą.
2. Keiti išlaikymą ir stebi eksponometro skalę.
3. Kai eksponometras rodo, kad išlaikymas tinkamas -- fotografuoji.
Diafragmos prioriteto režime 2 ir 3 žingsnius padaro pats fotoaparatas.
Atvirai pasakius, aš M režimą naudoti matau prasmę tik kai kuriais atvejais, pvz. nustatinėjant išlaikymą pagal išorinį eksponometrą, fotografuojant su blykste arba besimokinant ir bebandant suvokti diafragmos ir išlaikymo sąsają Na ir dar yra labai patyrusių fotografų, kurie pagal spec. lenteles (kurias dažnai jau ir atmintinai išmokę) nustato reikiamą išlaikymą be jokių eksponometrų.
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 03, 15:30)
Dejavu, va negaliu pasakyt dėl to išlaikymo, kažkaip man atrodo, kad būna tokia funkcija - paspaudi užraktas atsidaro, eini kavos gert, tada vėl paspaudi ir užsidaro.. čia gal vyrai žinos, kol kas nesidomėjau...
Visai tikėtina, kad kai kurie fotoaparatai turi tokią galimybę.