Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:59)
O šiaip noriu paklausti, ar įmanoma padaryti išlaikymą apie 5 min, ar pan.? Nes pas mane Nikone D80 po 30 sec jau rodo "bulb".

Jau kažkuris iš vyrukų paaiškino, kad bulb yra tokia funkcija, kad išlaikymo laiką reguliuoji pati - kol spaudi užrakto mygtuką, tol jis atsidaręs..
realiai pati nesu bandžius..

Radau pas tėtį Liubitel 166 aparatą, vidutinio formato muilinė biggrin.gif senas kaip pasaulis, dulkių pilnas, aplūžęs biški, bet rodos veikia... įdomu ar įmanoma su juo ką nors nuveikt?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 03, 15:06)
Jau kažkuris iš vyrukų paaiškino, kad bulb yra tokia funkcija, kad išlaikymo laiką reguliuoji pati - kol spaudi užrakto mygtuką, tol jis atsidaręs..

Ačiū, Pupeliuk, dėl bulb tai žinau, bet va tas ilgas išlaikymas mane labai domina. Ar realu jį nusistatyti mūsų fotike. Esu girdėjusi, kad žmonės fotkina ir su 10 minučių išlaikymais. Tai va ir susidomėjau.
P.S Aaa, jei laikysiu bulb'ą 10 min, tai ir turėsiu 10 min išlaikymą, ar taip supratau? Tai čia be distancinio niekur...
Čia kaip tai žirafai - kol ateina per ilgą kaklą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 15:13
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 13:52)
suvokiu, kad išlaikymas turi būti kuo mažesnis, bet atvėrus pilnai diafragmą, ji man automatiškai nustato ilgą išlaikymą.. natūralu - rankos dreba o ir žmonės gi nesėdi kaip prikalti  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif va taip ir pabėgo man žmogėnas iš kadro.. išplaukė  smile.gif

tai tu įsijunk M programą. ir reguliuosi išlaikymą, diafragmą kaip norėsi.

Purienos saliutai patiko biggrin.gif
Degute, tavo irgi neblogi.
aš noriu pabandyt saliutus fotkint, bet vis proga nepasitaiko.
Atsakyti
Puriena, gražus fejerverkas, spalvingas ax.gif
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 15:04)
blink.gif  blink.gif  blink.gif paguodei.. ir dar krūvom  blink.gif  blink.gif ...beje jis vargšiukas be uodegos...  unsure.gif

pabėgo jis , kai užpuoliau su fotiku  unsure.gif  unsure.gif ..

Uodega užaugs nauja, jei išgyvens per žiemą ax.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 12 03, 15:10)
aš noriu pabandyt saliutus fotkint, bet vis proga nepasitaiko.

Va kaip tik šeštadienį progos buvo ir Kaune, ir Vilniuje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 03, 15:06)

Radau pas tėtį Liubitel 166 aparatą, vidutinio formato muilinė biggrin.gif senas kaip pasaulis, dulkių pilnas, aplūžęs biški, bet rodos veikia... įdomu ar įmanoma su juo ką nors nuveikt?

Man tas ir neaišku, per 10 min atsibos paspaudus laikyt. smile.gif Arba aš dar kažko nesuprantu. Kažkur teko matyti ir kelių valandų išlaikymą užrašytą, kai žvaigždžių judėjimas matosi. Tokią foto svajoju kažkada padaryti.

Prašau man nesusiprantančiai paaiškinti, iš kur toks noras fotografuoti senienomis.
Pas mane namie juostinių visa kolekcija - bet netraukia nei vieno išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 03, 15:10)
tai tu įsijunk M programą. ir reguliuosi išlaikymą, diafragmą kaip norėsi.

Purienos saliutai patiko  biggrin.gif

Ačiū, kad patiko. 4u.gif
O dėl M tai dalinai nesutinku. Kai įsijungsi M, tai diafragmą nusistatysi kaip norėsi, tačiau išlaikymą - pagal skalę. Ir jei išlaikymas nebus ant nulio, t.y. ant pusiausviros skalėje, tai nuotraukos bus per tamsios menkai apšviestoje patalpoje, jei patrumpinsi išlaikymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 15:21
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:18)
O dėl M tai dalinai nesutinku. Kai įsijungsi M, tai diafragmą nusistatysi kaip norėsi, Tačiau išlaikymą - pagal skalę. Ir jei išlaikymas nebus ant nulio, t.y. ant pusiausvyros skalėje, tai nuotraukos bus per tamsios menkai apšviestoje patalpoje, jei patrumpinsi išlaikymą.

kokia dar skalė? blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 03, 15:20)
kokia dar skalė?  blink.gif  doh.gif

Bite, persijunk ant M ir vaizdo ieškiklyje pamatysi skalę. Tai yra superinis dalykas. Išlaikymas reguliuojamas būtent jos pagalba. Optimalus būna, kai skalės padalos neišlenda nei į vieną pusę. Jei norėsi truputį tamsinti nuotrauką, tai suk išlaikymo ratuką, kad atsirastų padala dešinėje, o jei šviesinti - į priešingą pusę.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:24)
Bite, persijunk ant M ir vaizdo ieškiklyje pamatysi skalę. Tai yra superinis dalykas. Išlaikymas reguliuojamas būtent jos pagalba. Optimalus būna, kai skalės padalos neišlenda nei į vieną pusę. Jei norėsi truputį tamsinti nuotrauką, tai suk išlaikymo ratuką, kad atsirastų padala dešinėje, o jei šviesinti - į priešingą pusę.

Nu ir ne visada ta skalė rodo teisybę. Aš vistiek išlaikymą nustatau iš akies, tik šiaip žvilgtelių į skalę.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 12 03, 15:26)
Nu ir ne visada ta skalė rodo teisybę. Aš vistiek išlaikymą nustatau iš akies, tik šiaip žvilgtelių į skalę.

Na, bet ne skalė rodo neteisybę, o tiesiog apšvietimo sąlygos gali būti kintamos. Todėl ir sukioji ratuką ir nebūtinai nusistatai pusiausvirą. Aš pasidarau nuotrauką ir žiūriu-jei per tamsu - pasišviesinu, pvz. Ypač lauke, šviečiant saulei, labai dažnai atsiranda peršviestų vietų. Tai neretai ir per dvi padalas patamsinu.
Bet šiaip aš M labiau pasikliaunu, nei A.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 15:33
Dejavu, va negaliu pasakyt dėl to išlaikymo, kažkaip man atrodo, kad būna tokia funkcija - paspaudi užraktas atsidaro, eini kavos gert, tada vėl paspaudi ir užsidaro.. unsure.gif čia gal vyrai žinos, kol kas nesidomėjau...

Na potraukio kaip ir didelio nebūtų, jei būtų elementarus Zenitas smile.gif o čia gi vidutinio formato fotoaparatas, taigi baisiausiai įdomu išbandyt biggrin.gif šiaip iš sportinio intereso smile.gif per daug vargo, kad šiaip fotkint smile.gif

Bet su juosta apskritai, tai man patinka fotografuot smile.gif o j/b tikrai kitoks gaunamas nei programiškai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 gruodžio 2007 - 15:33
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 15:09)
Ar realu jį nusistatyti mūsų fotike. Esu girdėjusi, kad žmonės fotkina ir su 10 minučių išlaikymais. Tai va ir susidomėjau.
P.S Aaa, jei laikysiu bulb'ą 10 min, tai ir turėsiu 10 min išlaikymą, ar taip supratau? Tai čia be distancinio niekur...

yra taip: pirmas paspaudimas - atidaro užraktą, antras (kada nori, po 10 min, po 30 min, kiek laiko baterija) - uždaro... viskas paprasta. pasiimi laikrodį, atidarai, kai jau ateina laikas - vėl uždarai. gali ir mašinoj kavą gert, gali namo grįžt tv pažiūrėt kol balkone fotoapratas mirksiukas.gif
p.s. pati tik su distanciniu bandziau, nezinau kaip be jo būna doh.gif dabar pabandžiau be jo, tai laikyt reik g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 03 gruodžio 2007 - 15:41