Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2007 12 03, 12:24)
ne fokusas ir kiti trūkumai, bet man šiaip gražu, todėl dalinuosi..  blush2.gif

Viska pati pasakei smile.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 03, 12:59)
dar kelios foto
Beveik klasikinis Klaipėdos vaizdelis.. siena tik apibėgus, nemoku nuplaut dar su PS

O man kol kas didžiausias skaudulys fotografuot patalpose su daug šviesos šaltinių..

žinau, kad išlaikymas per ilgas, kokie paprastai nustatymai daugiausia įtakos daro va tokioje aplinkoje gaut gerą foto?

Panasu, kad fotografavimo diena technika jau ivaldei. Manau pats laikas pradeti dometis kompozicija.

O kodel skaudulys? Kas negerai, kai sviesos saltiniu ne vienas?

Parametrai tokie pat, kaip ir kitoms foto - diafragma, islaikymas ir ISO. Norint, kad nuotrauka nebutu isplaukus, reiketu stengtis islaikyma laikyti trumpesni negu 1/objektyvo zidinio nuotolio. Jau daug kartu apie tai rasiau. Kaip uztikrinti toki islaikyma manau zinai. Jei nera galimybes pasiekti tokio islaikymo, belieka naudotis statyvu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 03, 13:49)
Panasu, kad fotografavimo diena technika jau ivaldei. Manau pats laikas pradeti dometis kompozicija.

O kodel skaudulys? Kas negerai, kai sviesos saltiniu ne vienas?

Parametrai tokie pat, kaip ir kitoms foto - diafragma, islaikymas ir ISO. Norint, kad nuotrauka nebutu isplaukus, reiketu stengtis islaikyma laikyti trumpesni negu 1/objektyvo zidinio nuotolio. Jau daug kartu apie tai rasiau. Kaip uztikrinti toki islaikyma manau zinai. Jei nera galimybes pasiekti tokio islaikymo, belieka naudotis statyvu.

suvokiu, kad išlaikymas turi būti kuo mažesnis, bet atvėrus pilnai diafragmą, ji man automatiškai nustato ilgą išlaikymą.. natūralu - rankos dreba o ir žmonės gi nesėdi kaip prikalti unsure.gif unsure.gif unsure.gif va taip ir pabėgo man žmogėnas iš kadro.. išplaukė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 03, 13:48)
Noriu duoti porą pastabų dėl susitikimo vietos ir laiko:

1. Specialiai sugalvojot tokį laiką, kad niekas, išskyrus vilniečius negalėtų sudalyvauti?

2. Būtų daug įdomiau, jei tai būtų susitikimas kokioje nors „fotogeniškoje“ vietoje, dienos metu: ne tik susitiktumėt bet ir pafotografuotumėt — būtų tikras fotografių mytas, o ne eilinis supermamų susibėgimas kabake...

kadangi meetas desiree iniciatyva, jos atvykimo LT proga:
1. desiree gali tik darbo dienomis.yra kas dirba, todėl toks laikas.
2. nieko prieš sudalyvauti kada ir kitam meete ir savaitgalį, nebūtinai ir vilniuj 4u.gif kad ir žuvelioko atvykimo proga sausio pradžioj 4u.gif visi pasiūlymai priimami ir svarstomi ax.gif šis bus panašus į eilinį susibėgimą kabake, ale vis tiek pirmasis per mano čia dalyvavimo pusmetį 4u.gif galim ir kaip astaxa kada siūlė kokias tipo mini varžybėles surengti, kaip fotomaratonai vyksta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 03 gruodžio 2007 - 14:00
Ačiū už komentarus ax.gif
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 03, 10:16)
Tokią niūrią dieną nori sušildyti? biggrin.gif Šiltesnių spalvų prašom ax.gif

Gal šitos dvi saulės bus šiltesnės ax.gif
user posted image
ISO 100
Diafragma 7
Išlaikymas 1 s
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 03 gruodžio 2007 - 14:40
Degute, tikrai šilčiau ir linksmiau bigsmile.gif

va ką radau kieme blink.gif kaži tokie gyviai neturėtų miegot kokiu žiemos miegu g.gif

user posted image
Atsakyti
Jau šilčiau šilčiau, Degute thumbup.gif

Jungiuosi ir aš prie tavęs. Jei jau šaudom, tai šaudom ir Kaune mirksiukas.gif
Bet jau tos trys šiukšlės, sėdinčios ant veidrodžio, kaip matosi unsure.gif

user posted image

F/18, išlaikymas 30s, ISO 100
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 14:54
Sveiki, aš trumpai. Silwio , nežmoniškas ačiū už Samsung instrukciją. Gali skambėt kvailai, bet vedžiau į google tik jo pavadinimą, be užrašo "manual" (nedašuto doh.gifsmile.gif, ir radau tik trumpą aprašymą, spjoviau, galvojau, amen su tom instrukcijom...
Dėl savo naktinių nuotraukų - pasvirimo kampas ir man nepatinka, tai buvo bandomoji nuotrauka beišsikraunant akumui ir nušalusiomis rankomis... Kompozicija taip pat, kadravimas taip pat. Bet norėjosi po negrų tunelyje išgauti bent kokį vaizdą smile.gif Kas vienok gavosi. Dėl teorijos - va dabar jau sėsiu ir skaitysiu, o tada norėjosi tiesiog pažiūrėt, kas gaunasi fotografuojant "žaliai", "ant dūros".
Atsakyti
Puriena nu labai gražu bigsmile.gif galėtų dar tų dūmų nesimatyt ... smile.gif
Atsakyti
O šiaip noriu paklausti, ar įmanoma padaryti išlaikymą apie 5 min, ar pan.? Nes pas mane Nikone D80 po 30 sec jau rodo "bulb".
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 12:59)
labai graži išraiška, apkritai labai gražus vaikas  smile.gif

ačiū.. tik va su mamos nuotraukų kokybe teks padirbėti biggrin.gif

QUOTE(peppi @ 2007 12 03, 13:32)
Sayonara, israiska gera, rami tokia bet su nuotrauka reiketu padirbeti, ai ir pati zinai

žinau. rizikavau biggrin.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 12 03, 13:48)
Noriu duoti porą pastabų dėl susitikimo vietos ir laiko:

1. Specialiai sugalvojot tokį laiką, kad niekas, išskyrus vilniečius negalėtų sudalyvauti?

2. Būtų daug įdomiau, jei tai būtų susitikimas kokioje nors „fotogeniškoje“ vietoje, dienos metu: ne tik susitiktumėt bet ir pafotografuotumėt — būtų tikras fotografių mytas, o ne eilinis supermamų susibėgimas kabake...

biggrin.gif biggrin.gif

dėl antro - būtų smagu. bet šiaip jau dirba daugelis..smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 12 03, 13:49)

aha biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 14:51)

va ką radau kieme  blink.gif  kaži tokie gyviai neturėtų miegot kokiu žiemos miegu  g.gif

Čia gi vikrusis driežas. Ale ką jis veikia lauke? Šaltoka jau, nors ir Klp. Gal pabėgo iš kur nors? Esam auginę gyvavedžius driežus, paskui paleidom. Žiemą jie miega susisukę lizduose krūvomis. Aš tai parsineščiau namo ir auginčiau per žiemą akvariume kokiam. Mėgsta uodo trūklio lervas, musių lervas (būna žūklės prekėse)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 03 gruodžio 2007 - 15:04
QUOTE(Degutė @ 2007 12 03, 15:02)
Čia gi vikrusis driežas. Ale ką jis veikia lauke? Šaltoka jau, nors ir Klp. Gal pabėgo iš kur nors? Esam auginę gyvavedžius driežus, paskui paleidom. Žiemą jie miega susisukę lizduose krūvomis.

blink.gif blink.gif blink.gif paguodei.. ir dar krūvom blink.gif blink.gif ...beje jis vargšiukas be uodegos... unsure.gif

pabėgo jis , kai užpuoliau su fotiku unsure.gif unsure.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 gruodžio 2007 - 15:06