Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

sveiki gyvi mirksiukas.gif

lendu iš pogrindžio blush2.gif .... nenoriu tuoj savo vardą prie pradingusiųjų išvyst doh.gif
pastaruoju metu man visai nesifotografuoja. keistas štilis apėmęs g.gif
o ir diskusijose nelabai išeina sudalyvaut verysad.gif

noriu pasitaisyt ax.gif tad įkelsiu kelias "žiemines" fotografijas, kad sausai neplepėt ir dumsiu skaityt, ką praleidau

rūkas
user posted image

user posted image

user posted image

apšerkšniję avietės
user posted image
Atsakyti
ačiū už komentarus smile.gif

sillwio tai gal patarsi dėl Nikon objektyvo g.gif .. Pas mane D40, Roolys rašė, kad lyg ne visa optika tinka, nes nėra kažkokio fokusavimo g.gif . Kol kas pas mane irgi kitinis ...norėčiau daugiau galimybių turinčio smile.gif

Elina, trikojį aš irgi pirksiu.. tik reik dar išsiaiškint jų visas funkcijas unsure.gif .. Kaži išneš mano galva tiek info kartu smile.gif

nerandu kur namų darbai, gal spėsiu iki rytojaus.. gal ne kaip dalyvė, bet pabandyt smile.gif

inc, man antra labai .. kitos man per niūrios..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 03 gruodžio 2007 - 10:53
QUOTE(inc @ 2007 12 03, 10:46)
rūkas
apšerkšniję avietės

Kokybei ir kompozicijai pretenziju neturiu smile.gif Sepija tik nepatinka.

QUOTE(westa @ 2007 12 03, 10:46)
sillwio tai gal patarsi dėl Nikon objektyvo  g.gif .. Pas mane D40, Roolys rašė, kad lyg ne visa optika tinka, nes nėra kažkokio fokusavimo  g.gif . Kol kas pas mane irgi kitinis ...norėčiau daugiau galimybių turinčio  smile.gif

Viskas ka cia rasysiu yra subjektyvu. Sprendima turi priimti pati.
Tema "Objektyvai" perskaitei? Nikon d40 neturiu autofokuso variklio, reiskia jam tinka tik AF-S ir AF-I objektyvai. Jeigu pinigai ne problema ir noro kaitaliot objektyvus nera, tada manau geriausia alternatyva yra Nikon 18-200 VR. Siek tiek pigense alternatyva sigma 18-200 OS (taip pat su stabilizatoriumi).
Kadangi tu jau turi kitini, tai visgi gal neverta jo keisti kitu (kad ir platesnio zoom diapazono) objektyvu. Gal geriau papildomai nusipirkti Nikon 55-200 VR, o veliau, kai zinosi kokiam diapazone daugiau fotografuoji, ieskoti kazko dar rimtesnio? Beja, gruozdzio gale turetu pasirodyti ir 18-55 nauja versija su VR ir AF-S. Pats dabar galvoju apie ji. Reikia sulaukti testu rezultatu. Jis pakankamai pigus ir su VR, taigi labai masina. Juolab, kad uz mano sigma prastesnis tikrai nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 12 02, 13:50)
man tai jos visai nepasirode lepios smile.gif auga lauke ir atrodo baisiai vesios smile.gif
va

ohoho thumbup.gif pati auginu namie kelias pasifloras, bet natūraliai augančių dar niekad nesu mačiusi
QUOTE(westa @ 2007 12 02, 22:14)
lab vakarėli,

nu išėjus pirmą kartą su trenksmu bandau vėl įsiliet.. šiandien apturėjom pirmus praktinius užsiėmimus kursuose.. užduotis  - architektūra ir jos elementai..
Nu va kas šian pavyko.. tokiu nekokiu oru..
labai norėč kritikos  blush2.gif

man pirmoji labiausiai patiko tik grindinys apačioje kiek trukdo, o kitoms dviems man tvarkos norėtūsi daugiau mirksiukas.gif
o šiaip tai labai gera išvysti Klaipėdos vaizdelius mirksiukas.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 12 02, 23:07)
Kadangi jau senokai savo nuotraukas dėjau, įkrausiu kelias (iš vakarykščio pasivaikščiojimo)
ramybė:
grįžtantis
Šitoj horzonto linija beveik per vidurį, bet kitaip nesižiūrėjo... dar yra horizontalus variantas..
minimalistinis tilto fragmentas

man labiausiai patiko pirmoji ir minimalistinis variantas -liuks, bet labai norėtųsi didesnį variantą pamatyt wink.gif
trečioji man irgi akį patraukė ... parodyk kaip horizontalus variantas atrodo ax.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 12 02, 23:27)
įmetu dar du darbus.
penktadieninis su keistom šviesom biggrin.gif . bandžiau keist WB, bet nieko gero neišėjo. tai tebūnie, kaip yra. be to, man patinka tas atspalvis. 
ir vakarykštis darbas. su kontrastu gal persistengiau?  ax.gif

man antroji su geltonu pastatu labiau patiko. dėl kontrasto net nežinau? lyg ir ne?
QUOTE(Degutė @ 2007 12 03, 10:28)
Sveiki smile.gif Ateinu su kosmine saule  ax.gif

pati dar niekad fejerverkų nebandžiau, tai man ohoho kaip gražu thumbup.gif

beje, ir aš mielai susitikime sudalyvaučiau. ax.gif
data, laikas bei vieta man tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 12 03, 11:32)
beje, ir aš mielai susitikime sudalyvaučiau.  ax.gif
data, laikas bei vieta man tinka thumbup.gif

valio, valio thumbup.gif
Atsakyti
dejavu, man patiko ta, kur horizontas beveik per viduri ax.gif

Degute, liuks saule smile.gif

dekoju visiems uz komentarus 4u.gif

ohoho  thumbup.gif pati auginu namie kelias pasifloras, bet natūraliai augančių dar niekad nesu mačiusi

o as maniau, kad ji kokia tai egzotine ir Lietuvoje apskritai tokiu nera, pasirodo net populiari ji cia pas mus smile.gif

jei jau apie floristikos nuotraukas tai tu paciu zmoniu kieme auga dar ir stai kas doh.gif
user posted image
akivaizdu, kad Anglijoje klimatas siltesnis nei pas mus biggrin.gif
Atsakyti
ne fokusas ir kiti trūkumai, bet man šiaip gražu, todėl dalinuosi.. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 03, 11:12)

Tema "Objektyvai" perskaitei? Nikon d40 neturiu autofokuso variklio, reiskia jam tinka tik AF-S ir AF-I objektyvai. Jeigu pinigai ne problema ir noro kaitaliot objektyvus nera, tada manau geriausia alternatyva yra Nikon 18-200 VR. Siek tiek pigense alternatyva sigma 18-200 OS (taip pat su stabilizatoriumi).
Kadangi tu jau turi kitini, tai visgi gal neverta jo keisti kitu (kad ir platesnio zoom diapazono) objektyvu. Gal geriau papildomai nusipirkti Nikon 55-200 VR, o veliau, kai zinosi kokiam diapazone daugiau fotografuoji, ieskoti kazko dar rimtesnio? Beja, gruozdzio gale turetu pasirodyti ir 18-55 nauja versija su VR ir AF-S. Pats dabar galvoju apie ji. Reikia sulaukti testu rezultatu. Jis pakankamai pigus ir su VR, taigi labai masina. Juolab, kad uz mano sigma prastesnis tikrai nebus smile.gif

ačiū .. 4u.gif .. nu žodis žodin kaip Roolys. Ne veltui žvejot kartu ir ne tik einat Neskubėsiu, palauksiu kol jis grįš Kalėdom, tada paprašysiu ,kad ne virtualiai pakonsutluotų.. kol visi švęs, mes jaučiu fotikus apsikabinę sedėsim hihihi.gif

man pirmoji labiausiai patiko tik grindinys apačioje kiek trukdo, o kitoms dviems man tvarkos norėtūsi daugiau mirksiukas.gif
o šiaip tai labai gera išvysti Klaipėdos vaizdelius mirksiukas.gif

ačiū smile.gif ..
dar kelios foto

user posted image

user posted image

user posted image

Beveik klasikinis Klaipėdos vaizdelis.. siena tik apibėgus, nemoku nuplaut dar su PS
user posted image

QUOTE(sayonara @ 2007 12 03, 12:24)
ne fokusas ir kiti trūkumai, bet man šiaip gražu, todėl dalinuosi..  blush2.gif

user posted image

labai graži išraiška, apkritai labai gražus vaikas smile.gif

O man kol kas didžiausias skaudulys fotografuot patalpose su daug šviesos šaltinių..

Va įdedu savo mistiškai pradingstantį foto vadovą

user posted image

žinau, kad išlaikymas per ilgas, kokie paprastai nustatymai daugiausia įtakos daro va tokioje aplinkoje gaut gerą foto?
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 12:59)
žinau, kad išlaikymas per ilgas, kokie paprastai nustatymai daugiausia įtakos daro va tokioje aplinkoje gaut gerą foto?

kaip ir kitur ISO, išlaikymas, diafragma. esmė - sutrumpinti išlaikymą. nesvarbu kiek šviesos šaltinių. ar vienas, ar šimtas. mirksiukas.gif
sutrumpinti išlaikymą: didint ISO, atvert maksimaliai diafragmą. 4u.gif jei jau blykste nesinaudoji
Atsakyti
Sayonara, israiska gera, rami tokia bet su nuotrauka reiketu padirbeti, ai ir pati zinai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 12 03, 13:21)
kaip ir kitur ISO, išlaikymas, diafragma. esmė - sutrumpinti išlaikymą. nesvarbu kiek šviesos šaltinių. ar vienas, ar šimtas.  mirksiukas.gif
sutrumpinti išlaikymą: didint ISO, atvert maksimaliai diafragmą.  4u.gif jei jau blykste nesinaudoji

ačiū 4u.gif .. Blykstės neturiu ir kol kas neplanuoju pirkt.. Bandysiu pirma be jos išmokt g.gif

dar viena foto.. Kažkur prie Ventės rago smile.gif
user posted image
Atsakyti
Noriu duoti porą pastabų dėl susitikimo vietos ir laiko:

1. Specialiai sugalvojot tokį laiką, kad niekas, išskyrus vilniečius negalėtų sudalyvauti?

2. Būtų daug įdomiau, jei tai būtų susitikimas kokioje nors „fotogeniškoje“ vietoje, dienos metu: ne tik susitiktumėt bet ir pafotografuotumėt — būtų tikras fotografių mytas, o ne eilinis supermamų susibėgimas kabake...
Atsakyti