QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 00:48)
Ir dabar prie savo pereinu reikalų. Bandžiau naktinį fotografavimą, iš pradžių vienur buvau pašokus, bet ten fotkinau Manual režimu, užsistatinėjau 15 sek. išlaikymą, bet kažkodėl man vis numušdavo į 1/60, o ir namai ko gero mano muilinei buvo per toli, tad gaudavosi nuotraukos negrai su žibintuvėliais mušasi naktį tunelyje. Tai paskui pabandžiau naktinį fotografavimą (yra toks režimas), tik diafragmą keičiau, bet nuotraukos nesikeitė. Ir sumoj gavosi štai kas (horizontas visiškai nukrypęs, nes neturiu štatyvo, fotiką dėjau ant automobilio stogo, o jis kreivas).
Geltonų viščiukų šou gavosi. Ir nežinau, kodėl. Gal jūs žinot?
Techniniai parametrai - IS0 100, išlaikymas 13 sek., diafragma 5,6. fotografuota su blykste. Čia originalas, nekirptas, netvarkytas, įdedu tam geltonumui apibūdint.
Kreivumas ne bėda. Nuotraukas galima pasukti kompe. Kas liečia naktinį fotografavimą, tai jokių blyksčių, jokių ISO kėlimų ir diafragma geriau pridaryti. Geltonumas tik dėl wb.
QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 04:39)
Neturiu tokios, pardavė fotiką be jos
O kadangi jo gamyba sustabdyta (Samsung Digimax A7), tai abejoju, ar kur nors tą instrukciją galėčiau rasti...
Westa, per visas knopkes perėjau, bet neradau nei ISO (gal jį ir radau, bet neradau, kaip keisti, kokia knopke), nei WB...
Yra nuostabus daiktas google. Įvedus samsung digimax A7 manual iš karto gavau nuorodą su instrukcija
http://www.samsungca...ub/A7en_V07.pdf. Žr. 36 puslapį.
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 05:34)
kadangi namuose neturiu nei vienos baltos sienos.... ar baltos paklodes, nufotografavau ala balta lovos uztiesala:
Ala baltas, tai ne baltas. Kepant tortą jei vietoj cukraus įpilsi druskos, kažin skonis tas pats gausis?
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 07:36)
aciu uz patarimus
o kaip nufotografuoti balta lapa, kai fotikui nera kur ka sufokusuot?
Išjungti autofokusą ir fotografuoti. Fotikui nesvarbu ryškumas, svarbu spalva.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso