Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2007 12 02, 23:31)
Atstatyt galima dar tiesiog nusistacius auto WB, arba istrynus ta nuotrauka su baltu fonu (na sito budo tai neisbandziau, bet turetu taip gautis...)

aciu uz patarimus 4u.gif
o kaip nufotografuoti balta lapa, kai fotikui nera kur ka sufokusuot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 08:36)
aciu uz patarimus  4u.gif
o kaip nufotografuoti balta lapa, kai fotikui nera kur ka sufokusuot?  g.gif

aha, baltas lapas ir man nesifotografuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 12 02, 22:41)
bite maja, man pirmoji patinka, ir žmonės vaiduokliai - nevaiduokliai labai pagyvina.
Tik klausimas, kodėl žalias atpalvis? ar ir tikrovėj taip buvo?
O antroji, po to kaip mačiau tavo senesnę iš panašios serijos, nebesižiūri  ax.gif Tas geltonas namas, atrodo pernelyg įspaustas.

man tas namas gyvumo priduoda.

QUOTE(sillwio @ 2007 12 02, 22:49)
Vėl žalia smile.gif

dėl žalio atspalvio atstokit nuo manęs biggrin.gif ten taip buvo tongue.gif . jau rašiau, kad bandžiau keist WB, bet gavosi baisiai. todėl ir palikau taip, kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 00:48)
Ir dabar prie savo pereinu reikalų. Bandžiau naktinį fotografavimą, iš pradžių vienur buvau pašokus, bet ten fotkinau Manual režimu, užsistatinėjau 15 sek. išlaikymą, bet kažkodėl man vis numušdavo į 1/60, o ir namai ko gero mano muilinei buvo per toli,  tad gaudavosi nuotraukos negrai su žibintuvėliais mušasi naktį tunelyje. Tai paskui pabandžiau naktinį fotografavimą (yra toks režimas), tik diafragmą keičiau, bet nuotraukos nesikeitė. Ir sumoj gavosi štai kas (horizontas visiškai nukrypęs, nes neturiu štatyvo, fotiką dėjau ant automobilio stogo, o jis kreivas).
Geltonų viščiukų šou gavosi. Ir nežinau, kodėl. Gal jūs žinot?
Techniniai parametrai - IS0 100, išlaikymas 13 sek., diafragma 5,6. fotografuota su blykste. Čia originalas, nekirptas, netvarkytas, įdedu tam geltonumui apibūdint.

Kreivumas ne bėda. Nuotraukas galima pasukti kompe. Kas liečia naktinį fotografavimą, tai jokių blyksčių, jokių ISO kėlimų ir diafragma geriau pridaryti. Geltonumas tik dėl wb.

QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 04:39)
Neturiu tokios, pardavė fotiką be jos smile.gif O kadangi jo gamyba sustabdyta (Samsung Digimax A7), tai abejoju, ar kur nors tą instrukciją galėčiau rasti...
Westa, per visas knopkes perėjau, bet neradau nei ISO (gal jį ir radau, bet neradau, kaip keisti, kokia knopke), nei WB...

Yra nuostabus daiktas google. Įvedus samsung digimax A7 manual iš karto gavau nuorodą su instrukcija http://www.samsungca...ub/A7en_V07.pdf. Žr. 36 puslapį.

QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 05:34)
kadangi namuose neturiu nei vienos baltos sienos.... ar baltos paklodes, nufotografavau ala balta lovos uztiesala:

Ala baltas, tai ne baltas. Kepant tortą jei vietoj cukraus įpilsi druskos, kažin skonis tas pats gausis?

QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 07:36)
aciu uz patarimus  4u.gif
o kaip nufotografuoti balta lapa, kai fotikui nera kur ka sufokusuot?  g.gif

Išjungti autofokusą ir fotografuoti. Fotikui nesvarbu ryškumas, svarbu spalva.
Atsakyti
Wicked, Elina, as perlenkiu lapa per puse ir fokusuoja i lenkimo linija.

Bite maja, man ta su namuku patiko - jis suteikia gyvumo paciam kadrui.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 03, 00:16)
Išjungti autofokusą ir fotografuoti. Fotikui nesvarbu ryškumas, svarbu spalva.

QUOTE(Opa @ 2007 12 03, 00:18)
Wicked, Elina, as perlenkiu lapa per puse ir fokusuoja i lenkimo linija.

aciu uz patarimus dar karta 4u.gif viskas dabar gavosi.... taciau.... "pazaisim" rytoj, o dabar einu miegot ax.gif
Atsakyti
clap.gif vyras išsitarė, kad gausiu dovanų naują objektyvą clap.gif . Dabar yra kitinis, eilinis, koks būna prie Canon. Kokį užsiprašyti, kuris LT būtų? rolleyes.gif Dar trikojį nusipirksiu, nes dabar jau man jo labai reikia blush2.gif ( O kaip jūs tą trikojį stovą? visur nešiojatės su savim? Ir į keliones vežatės? unsure.gif )
Beje, į Tailandą nebeišvažiuoju verysad.gif . Sergu, geriu antibiotikus, visą naktį nemiegojau, kosėju verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 gruodžio 2007 - 08:40
QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 01:13)
Dėl be blico - ačiū, bandysiu, o dėl ISO didinimo... Blyn, neraukiu aš nieko tam savo fotike, nesuprantu, kur ISO, nežinau, kur WB  mad.gif Toks jausmas, kad tas ISO automatiškai pasidaro, net nežinau, ar jį galima reguliuot rankiniu būdu, bet turėtų būt galima.

nieko didint nereik. sillwio jau atsakė

dejavu, nuo paskutinės išsilydžiau... gaila mažytė. įmesk didesnę 4u.gif
bitėmaja, tie vaiduokliai liuksiškai atrodo, bet žalia šviesa - hmmm g.gif
westa, pirmoji foto labiausiai verta dėmesio, bet visiškai nepatiko kadravimas. nuotrauka nei vertikali atrodo, nei horizontali...
Atsakyti
P.S. kitose dejavu:
pirma irgi stipri. tik man norėtųsi kito fotografavimo kampo kažkodėl. norisi mažiau vandens. arba ne tokios ryškios linijos tarp oro ir vandens. paskutinė daug geresnė.
senukas paskęsta medžių juodumoj. rasti įmanoma, tačiau stulpas išsišoka savo šviesumu ir nukonkuruoja dieduką.
trečia... gal horizontalią parodyk g.gif tikrai sakyčiau įdomi, jei nebūtų tavo kitų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif Ateinu su kosmine saule ax.gif

user posted image

Ir einu skaityti, ko prirašėt bigsmile.gif

Užstrigo Pupeliuko sodyba, tokia žieminė. Sunku man patį kadrą kritikuoti. Pagal mane, viskas jame tvarkoj smile.gif
Peppi patiko su vienu vijokliu, kur siena lipa.
Westa, pirmoji nieko visai, Klaipėda ax.gif Bet ji tiesiopg šiaip, informacinė. Kitos tai nelabai, per daug visokių dėmesį blaškančių dalykų. Ir dar šunis, kur nešarpintas, fainas.
Dejavu ax.gif visos fainos. "Grįžtantis" labai norėtusi be to stulpo. Labiausiai patiko ketvirta, bet labai mažytė.
Bite maja mistinė tokia žalia šviesa ax.gif gal tik šiek tiek šviesesnės norėtusi.
Ir dar kažkieno mačiau snieguotą Vilnių. Sužavėjo. Visos. Bet neberandu, gal anoj temoj?
Desiree, geros kelionės, smagių įspūdžių 4u.gif Gaila, susitikti neišeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 03 gruodžio 2007 - 09:40
Labas rytas 4u.gif

Degute, ale rimtai - kosminė saulė biggrin.gif Tokią niūrią dieną nori sušildyti? biggrin.gif Šiltesnių spalvų prašom ax.gif

Dejavu, jau kaip man patiko tavo paskutinysis mažiausias "tiltas" wub.gif Ramybė ramybė... Pareinantis igi savotiškai užkabino, bet ir aš paantrinsiu - stulpai trukdo. Ir tas sniego blynas (ar bala) per daug dėmesio paima.
Nededi nededi nuotraukų, bet jau kai įdedi tai tikras grynuoles wub.gif

Bite, liuksiškas parko vaizdas. Žalia man labai fain žiūrisi. Iš tiesų - jei ten toks apšvietimas, tai ką jau ten koreguot... O jau su medžiais ir tuo namuku kyšančiu tai tokia klaustrofobiška truputį g.gif Nelabai man.

Stripuli, o ko tu tą blykstę jungei? Ar dėl to, kad stovo neturėjai? Šiaip labai gerų patarimų dėl naktinio fotografavimo yra ankstesnėse temose. Jei netingi - pasklaidyk. O tavo nuotraukoje man nesižiūri kadro pasvirumas. Ir kompoziciškai kažkaip visko per daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 03 gruodžio 2007 - 10:19
QUOTE(bite maja @ 2007 12 03, 08:10)
dėl žalio atspalvio atstokit nuo manęs  biggrin.gif ten taip buvo  tongue.gif . jau rašiau, kad bandžiau keist WB, bet gavosi baisiai. todėl ir palikau taip, kaip yra.

Truputis informacijos:

Fluorescent Lighting
Indoor scenes illuminated by fluorescent lights usually appear pleasing and natural in real life; however, color pictures of these same scenes often have an overall color cast that makes them appear unnatural. Fluorescent light emits blue and green light primarily and is deficient in red light. Most color pictures made without a filter under fluorescent light are also deficient in red and have an overall greenish appearance. Used correctly, fluorescent light has some advantages over other types of available light. A room illuminated by fluorescent lamps is usually brighter and more evenly lighted than a room illuminated by tungsten lamps. This higher level of light makes it easier to get enough exposure for your existing light photography and helps record detail that may have been lost in the shadow areas with other types of existing light. When photographing people, however, fluorescent lighting often causes dark shadows under the subject's eyes. These shadows cause the eyes to appear dark and sunk in.

For making color pictures under fluorescent lighting, a negative color film with the appropriate filter is most often your best bet. Color negative film has a wide exposure latitude that permits, to some extent, a variation in exposure without detracting from the quality of the finished print. The greenish effect caused by fluorescent lighting can be partially corrected when the color negatives are printed..

For color slides with fluorescent light, a daylight type of film with the appropriate filter is best. Tungsten film usually produces slides with too much blue or green when made with fluorescent light.

Skaitmenineje eroje uztenka fotografuoti RAW.

QUOTE(Elina @ 2007 12 03, 08:39)
clap.gif vyras išsitarė, kad gausiu dovanų naują objektyvą clap.gif . Dabar yra kitinis, eilinis, koks būna prie Canon. Kokį užsiprašyti, kuris LT būtų? rolleyes.gif  Dar trikojį nusipirksiu, nes dabar jau man jo labai reikia blush2.gif ( O kaip jūs tą trikojį stovą? visur nešiojatės su savim? Ir į keliones vežatės? unsure.gif )

Del Canon objektyvo negaliu nieko patart.
Mano trikojis visada guli masinos bagazinej. I tolimas keliones lektuvu nesivezu.

QUOTE(Degutė @ 2007 12 03, 09:28)
Sveiki smile.gif Ateinu su kosmine saule  ax.gif

Gera tavo kosmine saule. Tapybiska.
Atsakyti