Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(westa @ 2007 12 03, 02:03)
Stripuli, nu žinios mano aišku toli gražu dar nedidelės, bet kiek man teko pažaist tokiame apšvietime, tai aš didinčiau ISO ir bandyčiau be blico fotkint  g.gif

Dėl be blico - ačiū, bandysiu, o dėl ISO didinimo... Blyn, neraukiu aš nieko tam savo fotike, nesuprantu, kur ISO, nežinau, kur WB mad.gif Toks jausmas, kad tas ISO automatiškai pasidaro, net nežinau, ar jį galima reguliuot rankiniu būdu, bet turėtų būt galima.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 01:13)
Dėl be blico - ačiū, bandysiu, o dėl ISO didinimo... Blyn, neraukiu aš nieko tam savo fotike, nesuprantu, kur ISO, nežinau, kur WB  mad.gif Toks jausmas, kad tas ISO automatiškai pasidaro, net nežinau, ar jį galima reguliuot rankiniu būdu, bet turėtų būt galima.

o koks tavo foto? Neradau sąrašiuke.. Turėtų eit keist.. Žinai, pirmiausia, ką mums pasakė kursuose vadovas - perskaitykit instrukciją smile.gif .. Neturit instrukcijos - pereikit per visas įmanomas knopkes..
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2007 12 03, 01:13)
Dėl be blico - ačiū, bandysiu, o dėl ISO didinimo... Blyn, neraukiu aš nieko tam savo fotike, nesuprantu, kur ISO, nežinau, kur WB  mad.gif Toks jausmas, kad tas ISO automatiškai pasidaro, net nežinau, ar jį galima reguliuot rankiniu būdu, bet turėtų būt galima.

biggrin.gif Na pirmiausia butinai instrukcija paskaityt reiktu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 12 03, 02:22)
biggrin.gif Na pirmiausia butinai instrukcija paskaityt reiktu biggrin.gif

Neturiu tokios, pardavė fotiką be jos smile.gif O kadangi jo gamyba sustabdyta (Samsung Digimax A7), tai abejoju, ar kur nors tą instrukciją galėčiau rasti...
Westa, per visas knopkes perėjau, bet neradau nei ISO (gal jį ir radau, bet neradau, kaip keisti, kokia knopke), nei WB...
Atsakyti
zuvialia, pasinaudojau tavo patarimu Elinai, kaip susitvarkyt WB.... bo paskutiniu metu pas mane irgi ryskiai lindo raudonumas nuotraukose.... blush2.gif kadangi namuose neturiu nei vienos baltos sienos.... ar baltos paklodes, nufotografavau ala balta lovos uztiesala:
user posted image
po to, per menu, nusistaciau custom WB ir gavau toki rezultata:
user posted image
ir dar pabandziau nufotografuoti savo mazyli:
user posted image
paskutine nuotrauka ne komentarams... nei kompozicijos, nei ryskumo, nei fokuso neieskoti, prie fono ir seselio nesikabineti.. cool.gif man tik idomu, ar su WB cia jau kazkas panasiau i tai, kaip turetu buti.... g.gif
nors nezinau.... g.gif man spalvos vistiek nepatinka... g.gif gal del apsvietimo, gal kazka ne taip darau vistiek...... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 03 gruodžio 2007 - 05:37
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 06:34)
zuvialia, pasinaudojau tavo patarimu Elinai, kaip susitvarkyt WB....
nors nezinau.... g.gif man spalvos vistiek nepatinka...  g.gif gal del apsvietimo, gal kazka ne taip darau vistiek......  blush2.gif

As nors ne Zuvialia, ale pasisakysiu. Man pirmoj nuotraukoj visai ne baltas tas uztiesalas. g.gif Geriausiai imti tiesiog balta popieriaus lapa, arba balta siena, paklode, lubas. Tada eini i meniu, antrame meniu stulpelyje, 5 eilute yra Custom WB. Pasizymi ant jos - ekranelyje turi matytis nuotrauka su tuo baltu fonu, reikia zymetis Select an image, grizti i meniu, iseini is jo ir tada prie tu greituju nustatymu renkiesi WB -> Custom WB. Tada turetu pasitvarkyt spalvos. Ir kaskart prie vis kitokio apsvietimo tai reikia daryt. Dar labai padeda fotografavimas i RAW, kur paskui dar siek tiek imanoma su spalvom pazaisti.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 12 02, 22:09)
Man pirmoj nuotraukoj visai ne baltas tas uztiesalas.  g.gif Geriausiai imti tiesiog balta popieriaus lapa, arba balta siena, paklode, lubas.

na tas uztiesalas gal nera sniego baltumo, bet..... jis baltas.... dar pabandysiu gal tada balta lapa nufotografuoti (daugiau nieko balto pas mus nera, nei lubu, nei sienu, nei grindu biggrin.gif ), nes toliau viska dariau taip, kaip ir zuvialia rase, ir ka tu parasei... mirksiukas.gif ziuresim, nes tikrai seniau niekada nuotraukos nesigaudavo tokios raudonos, kaip paskutiniu metu schmoll.gif

bet va, vaiko nuotraukoj WB dar nera teisingas (sienos pas mane tokios ir yra siaip jau)? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 03 gruodžio 2007 - 06:19
Biski priveliau cia, nes viska gerai darei, tik fotografuok balta fona ir tada atspalvis ant zmogaus veiduko bus naturalus.

Gal kad tamsoka nuotrauka, bet man WB ant berniuko nelabai teisingas atrodo. Bandyk tokioj tamsioj patalpoj Ecposure compensation siek tiek pareguliuoti. (Av+/- prie ekranelio)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 03 gruodžio 2007 - 06:21
QUOTE(Opa @ 2007 12 02, 22:18)
Biski priveliau cia, nes viska gerai darei, tik fotografuok balta fona ir tada atspalvis ant zmogaus veiduko bus naturalus.

Gal kad tamsoka nuotrauka, bet man WB ant berniuko nelabai teisingas atrodo. Bandyk tokioj tamsioj patalpoj Ecposure compensation siek tiek pareguliuoti. (Av+/- prie ekranelio)

ok, eisiu gal pabandysiu pazaisti tada dar su baltu lapu g.gif

del tamsumo tai taip, pas mus namuose laaaabai tamsu... net diena.... del namu sustatymo mieste... blush2.gif namas prie namo ir nera langu praktiskai..... doh.gif tik va, kazkodel nepagalvojau apie ta exposure compensation.... blush2.gif o su ja jau esu prisizaidus irgi kazkada... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 07:24)
ok, eisiu gal pabandysiu pazaisti tada dar su baltu lapu  g.gif

del tamsumo tai taip, pas mus namuose laaaabai tamsu... net diena.... del namu sustatymo mieste...  blush2.gif namas prie namo ir nera langu praktiskai.....  doh.gif tik va, kazkodel nepagalvojau apie ta exposure compensation....  blush2.gif o su ja jau esu prisizaidus irgi kazkada...  ax.gif

Svarbiausia nepersistengti, ir isejus is patalpos butinai atsatyti. Ir pabandyk fafotografuoti RAW ir ten dar pasiziureti - man patinka rezultatas, nes pas mane namie dar tamsiau - langu kambaryje didziajam is vis nera blink.gif

Dar pasiguosiu. Vakar nunesiau nuotraukas mainams i mini laboratorija padaryt, sakau nekarpykit, geriau darykit su baltais krasteliais - tai ziuri berniukai i mane ispustomis akimis ir nesupranta apie ka as doh.gif Kad padare, tai be reikalo pinigus ismeciau... Kazi kaip dabar tokiems isaiskint, kaip daryt?
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 12 02, 22:46)
Svarbiausia nepersistengti, ir isejus is patalpos butinai atsatyti. Ir pabandyk fafotografuoti RAW ir ten dar pasiziureti - man patinka rezultatas, nes pas mane namie dar tamsiau - langu kambaryje didziajam is vis nera  blink.gif

nesigauna man balta lapa nufotografuoti, o issitraukiau kokia tai paklode balta, man vistiek spalvos nepatinka nors tu ka schmoll.gif o su RAW as dar nesijauciu pasiruosus "zaisti" blush2.gif zinau zinau, kad ir nebusiu pasiruosus, iki kol nepradesiu taip fotografuoti, bet paskutinius du menesius mano fotoaparatas praktiskai gulejo nenaudojamas, nes neturiu visiskai jokio noro ir susidomejimo kazka tai daryt ir mokytis blush2.gif dabar tik paskaiciau zuvialios pamokele ir nutariau pabandyt paziuret, kas man gausis.... ax.gif

o tiesa, kaip dar atstatomas custom WB? nes as tai tik viena buda zinau - per meniu ir clear settings.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 03 gruodžio 2007 - 06:55
QUOTE(wicked @ 2007 12 03, 07:54)
o tiesa, kaip dar atstatomas custom WB? nes as tai tik viena buda zinau - per meniu ir clear settings....  ax.gif

Wicked, visiems buna "juodu" periodu. Tikiuosi, greitai praeis mirksiukas.gif

Atstatyt galima dar tiesiog nusistacius auto WB, arba istrynus ta nuotrauka su baltu fonu (na sito budo tai neisbandziau, bet turetu taip gautis...)
Atsakyti