Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2007 12 02, 21:56)
Siiwio, o tu sitaip sharpini nuotrauka jau sumazinta internetui, ar originala???

Šarpinu tik internetui ir tik sumažintą. Didelės nėra tikslo šarpint, jei po to ji mažinama.

QUOTE(westa @ 2007 12 02, 21:58)
Dar viena ,,naminė" foto  smile.gif pabandžiau pašarpinti, kaip sillwio rašė. PS2 irgi tą funkciją turi

Vos vos per daug, bet pavyzdys geras smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 12 02, 22:07)
Kadangi jau senokai savo nuotraukas dėjau, įkrausiu kelias (iš vakarykščio pasivaikščiojimo)
ramybė:
grįžtantis
Šitoj horzonto linija beveik per vidurį, bet kitaip nesižiūrėjo... dar yra horizontalus variantas..
minimalistinis tilto fragmentas

Minimalistinis tiltas man geriausia. Didelę prašom:)
Ramybė - kiek sunkoka dešinė.
Grįžtantis - man stulpai žiauriai trukdo. Be stulpų būt labai gerai. Dabar pirma pamatai stulpą, paskui šalia dieduką, paskui vėl stulpa.
Gaila, kad tie nežinau kas, išeina iš kadro.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 02, 22:13)

Vos vos per daug, bet pavyzdys geras smile.gif

o ką mažint ar didint, kad būtų ne per daug? Radiusą?

dejavu , man pirma ir tiltas labai liux.. nerealu kur dar tokių vietų yra pasivaikščiojimams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 02, 22:19)
o ką mažint ar didint, kad būtų ne per daug? Radiusą?

Pradėk nuo amount.
Atsakyti
Pupeliuk, man patinka.

Peppi, man tos komentuojamos nuotraukos nelabai ax.gif toji pirma gal nieko būtų, bet fokusas į sieną.

westa, sveika sugrįžus biggrin.gif visai nieko pirmoji. tik gal reiktų apkirpt viršaus ir apačios. o antroj per daug detalių.

Dejavu, ramybė labai patiko biggrin.gif
grįžtantis - patinka viršus nuotraukos, bet nepatinka apačia. nežinau kaip paaiškint, bet man ji nesiderina su nuotraukos viršum g.gif be to, tie stulpai erzina.
minimalistinis tilto fragmentas labiausiai patinka. neturiu, ką pridurt. priminė M. Kenna darbus.
o su tais šlagbaumais man nepatiko ax.gif

įmetu dar du darbus.
penktadieninis su keistom šviesom biggrin.gif . bandžiau keist WB, bet nieko gero neišėjo. tai tebūnie, kaip yra. be to, man patinka tas atspalvis.
user posted image

ir vakarykštis darbas. su kontrastu gal persistengiau? ax.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 02, 22:27)

westa, sveika sugrįžus  biggrin.gif visai nieko pirmoji. tik gal reiktų apkirpt viršaus ir apačios. o antroj per daug detalių.

nu va ir man pirmoj kliūva.. bet tokia kvaila vieta, kad priėjus arčiau nusikanda viršus, toliau - pastatas už nugaros.. reik kopėčias nešiotis g.gif .. va labai norėjau daugiau grindinio paimt.. g.gif

foto Tavo man patinka

bandau vis su PS rėmelį uždėt, susirandu, kur jis pasižymi, o kaip užpilt unsure.gif .. galva nebedirba unsure.gif
Atsakyti
Ačiū už komentarus.
Sillwio, jei jau stulpus koluočiau, tikriausiai manipuliacija vadintųsi smile.gif

bite maja, man pirmoji patinka, ir žmonės vaiduokliai - nevaiduokliai labai pagyvina.
Tik klausimas, kodėl žalias atpalvis? ar ir tikrovėj taip buvo?
O antroji, po to kaip mačiau tavo senesnę iš panašios serijos, nebesižiūri ax.gif Tas geltonas namas, atrodo pernelyg įspaustas.
Atsakyti
įmetu dar du darbus.
penktadieninis su keistom šviesom biggrin.gif . bandžiau keist WB, bet nieko gero neišėjo. tai tebūnie, kaip yra. be to, man patinka tas atspalvis. 
ir vakarykštis darbas. su kontrastu gal persistengiau?  ax.gif

Vėl žalia smile.gif
Antra geriau, tik dar nesuprantu, ar tam namui ten vieta, ar geriau, kad jo nebūtų.

QUOTE(dejavu @ 2007 12 02, 22:41)
Ačiū už komentarus.
Sillwio, jei jau stulpus koluočiau, tikriausiai manipuliacija vadintųsi smile.gif

O nuo to nuotrauka pasidarytų blogesnė ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 02, 22:49)

Antra geriau, tik dar nesuprantu, ar tam namui ten vieta, ar geriau, kad jo nebūtų.
O nuo to nuotrauka pasidarytų blogesnė ? smile.gif

man nesinorėtų ten namo, arba bent tokio tipo namo...

nuotrauka gal ir būtų geresnė, bet netikra. Elektrifikuota mūsų provincija, net ir užkampy prie ežerų - kur bepasižiūrėsi visur stulpai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 02, 22:13)
Šarpinu tik internetui ir tik sumažintą. Didelės nėra tikslo šarpint, jei po to ji mažinama.

O spausdindamas originala sharpini???

O man sis labai patinka, ir kontrastas visai gerai ax.gif Pirma irgi nieko, tie "vaiduokliai" duoda savo rolleyes.gif

Dejavu, man pirmoji ir paskutine(gaila, kad mazyte) thumbup.gif Antroj- lyg dedes ryskesnio noretus g.gif ir nelabai patinka, kaip ta bala/purvas desineje zvilga, blasko demesi...
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 12 02, 22:55)
nuotrauka gal ir būtų geresnė, bet netikra. Elektrifikuota mūsų provincija, net ir užkampy prie ežerų  - kur bepasižiūrėsi visur stulpai smile.gif

Nespalvota jau irgi netikra. Pasaulis juk spalvotas smile.gif O be viso to dar ir dangus gražiai patamsintas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 12 02, 22:57)
O spausdindamas originala sharpini???

Ne. Vieną kartą pašarpinau ir atspausta pasirodė peršarpinta. Jei spaudi mažą (13x18), šarpint nereikia, jei didelę (70x50) - juolabiau, nes labai negražiai išryškėja šarpinimas.
Nešarpinkit visų vienodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 gruodžio 2007 - 22:58
Sveiki, iš pradžių - apie jūsų nuotraukas, paskui bandysiu savo tris variantus vienos nuotraukos įkelt...
Pupeliuk , patiko tavo sodybos nuotrauka, ramybe dvelkia, ir norėjau paklaust - tas vietomis rusvumas atsirandantis (medis, žolės pakelėj) taip ir buvo realiai, ar dar kažką su spalvom darei? Bet kokiu atveju, labai geri spalviniai akcentai toj baltumoj.
westa , pirma nuotrauka graži, tik kirpčiau viršų kairėj ties namo stogu, o apačią - ties ta vieta, kur grindinys dar vienodas, kažkaip blaško jo pasikeitimas apačioj į kitą "faktūrą". Antroj man visko per daug, žvilgsnis krypsta į žibintą, ne į namus, o kaip supratau, tikslas buvo kitas. Trečia... Man pasirodė nelabai įdomi, sorry.
dejavu , grįžtančiame stulpas man nemaišo, priešingai, gražiai susišaukia su tuo žmogeliuku, stulpas toks didelis, kelias toks ilgas, tik truputį trukdo, kaip ir californiagirl, berods, ta bala dešinėj, vėžės tos... Kažkaip labai kitos nuotaikos, nostalgiškumą griauna. Minimalistinis tilto fragmentas - tiesiog super. Kažkodėl priminė Žmuidzinavičiaus peizažus...
bitemaja , žalumas visai įdomiai atrodo, ir iškart klausimėlis - o kokie būna nuotraukos techniniai parametrai, kad tokie vaiduokliai gaunasi?

Ir dabar prie savo pereinu reikalų. Bandžiau naktinį fotografavimą, iš pradžių vienur buvau pašokus, bet ten fotkinau Manual režimu, užsistatinėjau 15 sek. išlaikymą, bet kažkodėl man vis numušdavo į 1/60, o ir namai ko gero mano muilinei buvo per toli, tad gaudavosi nuotraukos negrai su žibintuvėliais mušasi naktį tunelyje. Tai paskui pabandžiau naktinį fotografavimą (yra toks režimas), tik diafragmą keičiau, bet nuotraukos nesikeitė. Ir sumoj gavosi štai kas (horizontas visiškai nukrypęs, nes neturiu štatyvo, fotiką dėjau ant automobilio stogo, o jis kreivas).
Geltonų viščiukų šou gavosi. Ir nežinau, kodėl. Gal jūs žinot?
Techniniai parametrai - IS0 100, išlaikymas 13 sek., diafragma 5,6. fotografuota su blykste. Čia originalas, nekirptas, netvarkytas, įdedu tam geltonumui apibūdint.
user posted image

Ir dar pora bandymų apkirpt ir padaryt normalesnį vaizdą, žinoma, normalus jis netapo dėl savo pasvirimo...
user posted image
user posted image
Pražaidžiau tiesiog su Photo Impression...

Atsakyti
Stripuli, nu žinios mano aišku toli gražu dar nedidelės, bet kiek man teko pažaist tokiame apšvietime, tai aš didinčiau ISO ir bandyčiau be blico fotkint g.gif
Atsakyti