Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

Ar rytojaust susitikimui staliukas užsakytas?
jei ne, manau, kad reikėtų, nes įėjus į patalpas kur mestis? smile.gif
būtų gerai, kad būtų aišku: įeini ir sakai - tokiu ir tokiu vardu užsakytas stalas, noriu ten..smile.gif
Atsakyti
nu ką, išvarau naktinės Klaipėdos fotografuot unsure.gif .. Ant kamino jaučiu neišeis užlipt g.gif
Atsakyti
QUOTE(solar @ 2007 12 05, 17:50)
Maciau nesenai kazkoki tipa saudant su tokiu geriu kaip su muiline

angel_not.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 17:53)
nu ką, išvarau naktinės Klaipėdos fotografuot  unsure.gif .. Ant kamino jaučiu neišeis užlipt  g.gif

Lipk į raidę. Ten, sakė, liuks panorama atsiveria.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 05 gruodžio 2007 - 18:02
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 18:42)
Ar rytojaust susitikimui staliukas užsakytas?
jei ne, manau, kad reikėtų, nes įėjus į patalpas kur mestis? smile.gif
būtų gerai, kad būtų aišku: įeini ir sakai - tokiu ir tokiu vardu užsakytas stalas, noriu ten..smile.gif

ir as manau, kad reiektu uzsakyti. Tik neaisku ar dalyvausiu, nes mano vaikis sloguoja sad.gif nenoriu kad jusiskius uzkretu sad.gif tei va, jei rytoj jau nebus slogos, tai atleksim smile.gif
tiesa, as ten nebususi? Ar ten yra ka vaikams veikti?
Atsakyti
Mano fragmentas blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(solar @ 2007 12 05, 16:23)
Beje, kazka pamenu, kad apie nikon d40 rasei, bet dabar nerandu - kokie ten jo

Neturi autofokuso varikliuko, neturi breketingo, visų „einamų“ parametrų nustatinėjimas tik per meniu (kas yra labai nepatogu).

Nikon D40 ir D40x iš esmės yra fotoaparatai tiems, kuriems DSLR yra tik pagerintas muilinės pakaitalas ir kurie žada pyškinti praktiškai „automate“. Jei jau planuojate rimtai pasinerti į fotohobį, tai Nikon DSLR prasideda nuo D80 wink.gif

Papildyta:
QUOTE(solar @ 2007 12 05, 14:56)
labai praverstu visu patarimai del naujo fotoaparato. Klausinejausi anksciau, domejausi jusu siulytu Canon EOS400; taciau manau kad toks man truputi per anksti, kiek per brangu, ir bendrai - ne taip gerai fotografuoju (nors labai megstu ir noreciau pramokti geriau). Namiskiams jau ikyrejau su visokiais svarstymais ir panasu, kad gausiu nauja fotoaparata dovanu. Pagal kaina ir savybes man patiko PentaxK10 ir PentaxK100, o ir cia skaiciau apie tuos pacius - tai gal padetumet pasirinkti? Fotografuoju daugiausiai vien gamta, zmoniu beveik ne. Kuo ilgiau svarstau pati, tuo maziau man aisku ko noriu...
Gelbekit!... blink.gif

Hmm, Pentax K10D juk ir brangesnis ir gerokai „mandresnis“ už Canon 400D, bet Canon 400D kažkodėl atmeti, o Pentax K10D ne....

O „fotografuoju gamtą“ ka reiškia? Paukščiukai, žvėriukai ar peizažai?
Atsakyti
mes paklausėm tik vieno žmogaus pasiūlymo ir nusipirkom beveik aklai Nikon D50. pirmą dieną namų aplinkoj pafotografavus ant auto vyrui pasakiau, net jei suges šis kada, niekada nebetenkins manęs muilinė. nuo šiol tik DSLR, kad ir su kit'u. blush2.gif aišku, čia kaip aklai vištai grūdas... o kaina iš rankų buvo beveik tokia, kaip normalios muilinės nors su kažkokia kokybe blush2.gif aišku, prieš tai teturėjau muilinę dovanotą, už 600 lt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 12 05, 18:30)
Mano fragmentas  blush2.gif

user posted image

Labai gražiai apšviestas fragmentas. Man šiek tiek per daug objektų jame, ir kiekvieną atskirai reik ištyrinėti ax.gif Gal užtektų vien statulėlės ax.gif

Vienyšybe, labai patiko obuoliukas ir meškinas. Čia, kad išgauti visiškai juodą foną, reik ir fotkinti tamsoj? Ar naudot kokius juodos spalvos užtiesalus?

Elina, patiko "Noriu būti didelis kaip brolis", rimtą pozuotoją turi smile.gif O mergytės norėtusi akis labiau ištraukti iš šešėlio. Ir kadrui daugiau kairės pusės norėtusi, o dešinės gali ir mažiau būt ax.gif
Kaip sekėsi šiandien dienos šviesoj fotkint?

Valandos abi patiko ax.gif Pirmoji atrodo kaip fragmentas iš kapitono kajutės smile.gif O antroj patinka tie voratinkliai ar kas ten, sukuria tokį mistiškumą apie siluetą

Pupeliuko antra man labai labai ax.gif

Labai laiku čia vyko diskusiją apie objektyvus ax.gif Aš ir kol kas svarstymų ir lyginimų būsenoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 05 gruodžio 2007 - 20:35
Ot vel praziopsojau balsavima uz ND sad.gif Islekem sian pazvejot i Juodkrante..o balsavimas pasibaige net mums negrizus.. beje jauciu mainu nuotrauka bus is Juodkrantes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 05, 18:37)
visų „einamų“ parametrų nustatinėjimas tik per meniu (kas yra labai nepatogu).

drįstu ginčytis.. Tikrai pagrindiniai nustatinėjimai ne per meniu schmoll.gif .. labai patogus ir greitas nustatymas. Visi pagrindiniai parametrai iš karto įsijungia per i raidelę..
kaip pirmai pradžioai ri laužymui, belekokių kadrų darymui pats tas
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 05, 10:09)
As asmeniskai nepirkciau objektyvo, kur neveikia autofokusas. Su dabartiniu DSLR vaizdo ieskikliais rankini fokusavima galima pamirst, ypac prieblandoje (neskaitant zinomu brangiu isimciu, turinciu gerus vaizdo ieskiklius).

Nesi visiškai teisus.
Visų pirma, jei objektyvas labai šviesus (f/1,4 ar f/1,8) fokusavimas rankomis labai palengvėja. Visų antra — fotoaparatas neturi būti labai brangus tam, kad turėtų padoresnį vaizdo ieškiklį. Jei pamenu, tu turi Nikon D50? Pas jį išties tragiškas vaizdo ieškiklis. Bet Nikon D80 (ir aukščiau), Pentax K10D (manau, kad dejavu patvirtins) jis tikrai padorus. Fokusuoti rankomis tikrai yra įmanoma. O kainuoja tie fotoaparatai ne kažkokius stebuklingus pinigus. Be to Pas Pentax būna ir fokuso patvirtinimas: kai daikas fokuse, žybteli taškelis vaizdo ieškiklyje ir pypteli. Tad jokių problemų fokusuojant rankomis net ir su pakankamai nebrangiais fotoaparatais wink.gif
Aišku su fokusavimo ekranais, turinčiais „split prism“ nepalyginsi... Bet juk galima tokį ir į DSLR įsidėt:
http://www.katzeyeop...--prod_D40.html

QUOTE(westa @ 2007 12 05, 11:47)
mano atveju optikos tinkamos kaip ir nėr 70-200 kainuoja bešenus pinigus, 80-200 perpus pigiau bet neturi VR.. O dar norėtųsi ir šviesesnio, nu tų F2,8  unsure.gif ..
sillwio, ka geriau pasirinktum - ar tamsesnį ar be VR?

Klausimas ne man, be atsakysiu ir aš: skirtingai nei silvio aš nė nesusimąstydamas čiupčiau šviesesnį objektyvą be stabilizacijos, nei tamsesnį su.

QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 12:10)
aš iš tikro linkčiau prie paprastesnio box'o ir geresnių objektyvų... negu prie "klasės".. su mano lyugiu tos klasės dar nereik.

Jei jau nori būti mandra ir šnekėti angliškai, tai jie naudoja terminą body, o ne box smile.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 12 05, 12:20)
Kas liečia Canon 50mm fiksuoto židinio objektyvus, tai protingiausias variantas f/1.4 (Mačiau, kad dar galvoja apie f/1.8). Skirtumas ne tik objektyvo šviesume... f/1.4 žymiai geriau surinktas, gražesnis bohen'as (gražiau foną "plauna"). Jeigu dar renkasi kaip pagrindinį objektyva, tai tikrai nesiūlau f/1.8. Čia geras visų Canon 50mm objektyvų sulyginimas.

Labai gerai, man nebereiks rašyti, Bilekas viską parašė smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 12:50)
ponial..
o sakykite, gerbiamieji, ar man vaidenasi, ar gali būti, kad man bandant su 50 mm f1,4 fotkint  pasijuto kaži koks jautrumas? menkiausias judesys ir šakės? g.gif

Tai vadinama labai siaura ryškumo zona smile.gif Kai naudoji f/1,4 netgi nebegalima sufokusavus perkomponuoti kadro, nes tai, į ką sufokusava dings iš ryškumo zonos.

QUOTE(ajas @ 2007 12 05, 12:56)
Elina, pasidalink ir su mumis paslaptim, kaip fotografuoti be filtrų pietų kraštuose, kur saulės labai daug  ax.gif

Filtrai nepadės. Reikia tiesiog nefotografuoti vidurdienį
Atsakyti