Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Vienišybė @ 2007 12 05, 13:16)
Man čia labai gražiai paaiškinta apie hiperfokalinį atstumą.

O iš čia galima parsisiųsti knygą apie darbo su RAW subtilybes. (Yra ten ir dar pora knygų fotografuojantiems). Gal jau kur kada minėjote šią nuorodą, tai pasikartojau.

O aš bandau perkrimsti high-key / low-key techniką (kaip lietuviškai?). Pamažu susitvarkau bent jau tiek, kad kažkas panašėja į mano vizijas. Įkeliu kelias jūsų teismui (ne, greičiau jau patarimams). Bet imu suvokti, kad labiausiai patinka fotografuoti tiesiog sau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Dėl apšvietimo: šviečiau su prožektoriumi, kuris skirtas šviesti į tolumas tolumas, todėl sunku susitvarkyti buvo. Be to, teko visaip ranką kraipyti, o kitoje fotoaparatą laikyti ir dar prie kojos prisisiurbusį vaiką. Štai kodėl šviesa "grybauja".

Dėl kompozicijos: nieko nekūriau, netvarkiau (taip, gėda), tiesiog mėgavausi, kad apskritai kažkas pavyko.

Dėl "kalbančių" nuotraukų. Na, nieko jos nesako. Eksperimentas smile.gif

1/50 sek., f4, 42mm, ISO 80, be blykstės.

Man labai grazi su meskiuku, o ir obuoliukas fotogeniskas 4u.gif
Atsakyti
kas laimėjo ND?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 14:08)
kas laimėjo ND?

o as taip ir neprabalsavau sad.gif geda..... neturejau laiko vakar....

Tai ka gi sveikinti? smile.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Ir aš ką tik balsavau ir sunkoka buvo, nes absoliutaus lyderio nepavyko išsirinkti ax.gif

Westa, ir man buvo tokie namų darbai, kaip ir tau panašiai. Tik reikėjo pasirinkti du daiktus - juodą ir baltą. Fokusuoti rankiniu būdu - vieną padaryti ryškų, kitą ne ir atvirkščiai. Pas mane irgi kitinis objektyvas 18 -70mm, bet fokusavimo žiedą jis turi ir visai susifokusavo.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 05, 13:13)
o as taip ir neprabalsavau sad.gif geda.....  neturejau laiko vakar....

Tai lyg balsavimai iki šnd 20 val Lietuvos laiku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 05, 13:13)
o as taip ir neprabalsavau sad.gif geda.....  neturejau laiko vakar....

neskubėkit. iki šio vakaro 20 val galima dar balsuot, tik tada skelbiamas nugalėtojas tongue.gif
Atsakyti
Vienišybe, man patiko tavo eksperimentai 4u.gif Kažkaip akiniai patraukė daugiau dėmesio. Šiaip kokybška, tvarkinga.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 12 05, 13:17)
Labukas 4u.gif
Ir aš ką tik balsavau ir sunkoka buvo, nes absoliutaus lyderio nepavyko išsirinkti ax.gif

Westa, ir man buvo tokie namų darbai, kaip ir tau panašiai. Tik reikėjo pasirinkti du daiktus - juodą ir baltą. Fokusuoti rankiniu būdu - vieną padaryti ryškų, kitą ne ir atvirkščiai. Pas mane irgi kitinis objektyvas 18 -70mm, bet fokusavimo žiedą jis turi ir visai susifokusavo.

o aš va kankinuos ir didelis š.. gaunas... g.gif didinu diafragmą, man ilgina išlaikymą, o tada viskas išplaukia... unsure.gif Nu jklmn duosiu vadovui pačiam padaryt šitą užduotį su mano fotiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 13:23)
o aš va kankinuos ir didelis š.. gaunas...  g.gif  didinu diafragmą, man ilgina išlaikymą, o tada viskas išplaukia...  unsure.gif Nu jklmn duosiu vadovui pačiam padaryt šitą užduotį su mano fotiku  smile.gif

Bandyk fotiką padėti ant kažko ir fotkink su taimeriu. Neišplauks kam nereikia.
O apšvietimui reikalavimai kažkokie buvo? Ar natūralus apšvietimas? Jei neakcentavo dėl apšvietimo, tai gali dar papildomai pasišviesti - tada galėsi išlaikymą trumpint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 05 gruodžio 2007 - 13:31
QUOTE(Sansara @ 2007 12 05, 14:17)
neskubėkit. iki šio vakaro 20 val galima dar balsuot, tik tada skelbiamas nugalėtojas  tongue.gif

reiskiasi spesiu dar irnesakyk.gif

p.s. Jau prabalsavau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 05 gruodžio 2007 - 13:46
sillwio gelbėk. bandau parsisiųst mac'ui NX trial'ą iš to tinklapio... reikalauja priregistruoti fotoapratą. ok. surandu serijos NR, o kur rasti pagaminimo datą? išknisau visus dokumentus, dėžutę, fotoapratą iš visų pusių, garantinius talonus... na niekur nėra net užuominos apie metus, o reikalauja ir dienos, ir mėnesio blink.gif neįsivaizduoju kur dar gali būt. net baterijų skyrelį pasižiūrėjau doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
labai praverstu visu patarimai del naujo fotoaparato. Klausinejausi anksciau, domejausi jusu siulytu Canon EOS400; taciau manau kad toks man truputi per anksti, kiek per brangu, ir bendrai - ne taip gerai fotografuoju (nors labai megstu ir noreciau pramokti geriau). Namiskiams jau ikyrejau su visokiais svarstymais ir panasu, kad gausiu nauja fotoaparata dovanu. Pagal kaina ir savybes man patiko PentaxK10 ir PentaxK100, o ir cia skaiciau apie tuos pacius - tai gal padetumet pasirinkti? Fotografuoju daugiausiai vien gamta, zmoniu beveik ne. Kuo ilgiau svarstau pati, tuo maziau man aisku ko noriu...
Gelbekit!... blink.gif
Atsakyti