Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(westa @ 2007 12 05, 11:47)
bandau įsikirst... mastau.gif supratau, kad tai tokia zona, į kurią reiktų fokusuot, kai pvz fotografuojama sakykim didelė pieva, nueinanti tolyn ... Ir kad tai nėra ta vieta, kuri paprastai ,,pagal knygas" rekomenduojama fokusuot už  1/3 kadro ( vaizdo) ...Ui kokis tamsus miškas mastau.gif
sillwio, gal gali savais žodžiais ?  smile.gif

mano atveju optikos tinkamos kaip ir nėr 70-200 kainuoja bešenus pinigus, 80-200 perpus pigiau bet neturi VR.. O dar norėtųsi ir šviesesnio, nu tų F2,8  unsure.gif ..
sillwio, ka geriau pasirinktum - ar tamsesnį ar be VR?

Tai fokuso taskas (atstumas metrais iki jo), kai viskas nuo puses to atstumo iki begalybes yra ryskumo zonoje. Pavyzdys (gautas su tavo nurodytu kalkuliatoriumi): sakykim tu fotografuoji su savo fotiku ir 50 mm objektyvu, atstumas iki objekto 10 metru, diafragma statai ant f/9. Rezultatas - hiperfokalinis atstumas yra 14 metru. Tai reiskia, kad viskas, kas yra zonoje nuo 7 metru iki begalybes bus ryskumo zonoje. Ar aiskiau?
2.8 skyle tele objektyvui yra labai daug. Idomumo delei gali pavartyt kainas kokiu nors 300 ar 400 mm objektyvu su 2.8-4 skylem.
As imciau tamsesni ir su VR (nes investicija niekada neatsipirks). Kodel, rasiau pries kelis puslapius. Is tikro, kai rinkausi tele, turejau galimybe nusipirkti 80-200 f/2.8 arba 70-300 VR. Naudotas 80-200 idealiam stovy netgi pigesnis uz 70-300. Pasirinkau pastaraji.

P.S. del hiperfokalo - kad tai veiktu, fokusa rankytemis reiketu perstumti ant 14 metru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 05 gruodžio 2007 - 12:21
Man čia labai gražiai paaiškinta apie hiperfokalinį atstumą.

O iš čia galima parsisiųsti knygą apie darbo su RAW subtilybes. (Yra ten ir dar pora knygų fotografuojantiems). Gal jau kur kada minėjote šią nuorodą, tai pasikartojau.

O aš bandau perkrimsti high-key / low-key techniką (kaip lietuviškai?). Pamažu susitvarkau bent jau tiek, kad kažkas panašėja į mano vizijas. Įkeliu kelias jūsų teismui (ne, greičiau jau patarimams). Bet imu suvokti, kad labiausiai patinka fotografuoti tiesiog sau smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Dėl apšvietimo: šviečiau su prožektoriumi, kuris skirtas šviesti į tolumas tolumas, todėl sunku susitvarkyti buvo. Be to, teko visaip ranką kraipyti, o kitoje fotoaparatą laikyti ir dar prie kojos prisisiurbusį vaiką. Štai kodėl šviesa "grybauja".

Dėl kompozicijos: nieko nekūriau, netvarkiau (taip, gėda), tiesiog mėgavausi, kad apskritai kažkas pavyko.

Dėl "kalbančių" nuotraukų. Na, nieko jos nesako. Eksperimentas smile.gif

1/50 sek., f4, 42mm, ISO 80, be blykstės.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 05, 12:52)
o kas eteryje pasirodė  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

Prisipažįstu, kaltas. Bandysiu pasitaisyti ax.gif

QUOTE(peppi @ 2007 12 05, 12:59)
taigi Sayonara jau anksciau rase, kad dabar bandosi 50mm 1,4 objektyva mirksiukas.gif tad jei apsispres pirkti beliks tada isvis tik dezute isigyti ir jokiu kitiniu nereiks mirksiukas.gif

Tada aišku. Aš pats tokį variantą masčiau prieš pirkdamas DSLR. Pasirinkau KIT'ini tik tam, kad sužinočiau ką reiškia š... ir nuspręsčiau kokių objektyvų man reikės biggrin.gif
Kas liečia Canon 50mm fiksuoto židinio objektyvus, tai protingiausias variantas f/1.4 (Mačiau, kad dar galvoja apie f/1.8). Skirtumas ne tik objektyvo šviesume... f/1.4 žymiai geriau surinktas, gražesnis bohen'as (gražiau foną "plauna"). Jeigu dar renkasi kaip pagrindinį objektyva, tai tikrai nesiūlau f/1.8. Čia geras visų Canon 50mm objektyvų sulyginimas.

Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 12 05, 12:20)
Pasirinkau KIT'ini tik tam, kad sužinočiau ką reiškia š... ir nuspręsčiau kokių objektyvų man reikės biggrin.gif
Kas liečia Canon 50mm fiksuoto židinio objektyvus, tai protingiausias variantas f/1.4 (Mačiau, kad dar galvoja apie f/1.8). Skirtumas ne tik objektyvo šviesume... f/1.4 žymiai geriau surinktas, gražesnis bohen'as (gražiau foną "plauna"). Jeigu dar renkasi kaip pagrindinį objektyva, tai tikrai nesiūlau f/1.8. Čia geras visų Canon 50mm objektyvų sulyginimas.

eksperimentas, vienok biggrin.gif

fonas su 50 mm 1,4 tikrai nerealiai išsiplovęs.. thumbup.gif
Atsakyti
įmetu seną savo nuotrauką, darytą su muiline.
čia ne kritikai, o šiaip, gražus dangus nuotaikai praskaidrinti.. noriu saulės..sad.gif

user posted image

man taip trūksta šviesos.. kai būna karšta, nepatinka, bet kai toks oras, kaip dabar, noriu į povandeninį laivą, kad nematyt, kaip visi apsimeta, kad jau diena....smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 05 gruodžio 2007 - 12:46
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 13:22)
eksperimentas, vienok biggrin.gif

fonas su 50 mm 1,4 tikrai nerealiai išsiplovęs..  thumbup.gif

Taip, eksperimentas,bet po jo aš ramus, kad nusipirkus kokią L'ke, 50mm f/1.4 neatrodytų prastas smile.gif
Be to turint vien 50mm vienintelį objektyvą sunku greitai suvokti kokių dar reikia. Dabar kai turiu 17mm trumpajį galą suprantu, kad man to neužtenka ir reikia kažko panašaus į 10mm.
Vėliau savo KIT'ini, kad ir už 100Lt parduosiu (mokėjau 200Lt). Taip, kad aš per daug nepergyvenu, nes jis jau man už savo kainą atidirbo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 12 05, 12:47)
Taip, eksperimentas,bet po jo aš ramus, kad nusipirkus kokią L'ke, 50mm f/1.4 neatrodytų prastas smile.gif
Be to turint vien 50mm vienintelį objektyvą sunku greitai suvokti kokių dar reikia. Dabar kai turiu 17mm trumpajį galą suprantu, kad man to neužtenka ir reikia kažko panašaus į 10mm.
Vėliau savo KIT'ini, kad ir už 100Lt parduosiu (mokėjau 200Lt). Taip, kad aš per daug nepergyvenu, nes jis jau man už savo kainą atidirbo smile.gif

ponial..
o sakykite, gerbiamieji, ar man vaidenasi, ar gali būti, kad man bandant su 50 mm f1,4 fotkint pasijuto kaži koks jautrumas? menkiausias judesys ir šakės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 13:44)
čia ne kritikai, o šiaip, gražus dangus nuotaikai praskaidrinti.. noriu saulės..sad.gif

Geras, ramus dangus. Tu iškirpk tą dangų ir kur nors išsisaugok. Vėliau jį galėsi panaudoti, kai norėsi kurioje nors nuotraukoje vietoj išdegusio pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 12 05, 12:50)
Geras, ramus dangus. Tu iškirpk tą dangų ir kur nors išsisaugok. Vėliau jį galėsi panaudoti, kai norėsi kurioje nors nuotraukoje vietoj išdegusio pakeisti.

prisipažinsiu, kilo mintis, kad šito dangaus praDANGinti nesinori.. bet aš dar iki to lygio nepriėjus, kad mokėčiau jį panaudoti..biggrin.gif bet manau, kad prieisiu laikui bėgant wink.gif
noriu tokio dangaus ant lietuvos.. dabar.. DABAR..

beje, tą dangų pamačius, prisiminiau sklandytojus ir "debesų alėjas".. tokį dangų pamatęs sklandytojas dūsauja iš nevilties, kodėl jis ant žemės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 05 gruodžio 2007 - 12:54
Elina, pasidalink ir su mumis paslaptim, kaip fotografuoti be filtrų pietų kraštuose, kur saulės labai daug ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 12:44)
man taip trūksta šviesos.. kai būna karšta, nepatinka, bet kai toks oras, kaip dabar, noriu į povandeninį laivą, kad nematyt, kaip visi apsimeta, kad jau diena....smile.gif

aš galvoju, kad gali būt blogiau - vėjas, lietus, šlapia etc... todėl džiaugiuos, kad sausa, nelyja, nėra vėjo biggrin.gif
KEISK POŽIŪRĮ smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 05 gruodžio 2007 - 13:02
demonstruoju išplaukimą (ką tik darbe augintinį nutraukiau) su nauju objektyvu. jis dar ne mano, bet.. manau, kad imsiu aš jį.. dar kai ką patikslinti reikėtų..

user posted image
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 12 05, 13:00)
aš galvoju, kad gali būt blogiau - vėjas, lietus, šlapia etc... todėl džiaugiuos, kad sausa, nelyja, nėra vėjo  biggrin.gif
KEISK POŽIŪRĮ  smile.gif

na.. ateis vasaris su savo -35, tada pakukuosiu, kad geriau jau lapkritis arba gruodis būtų..biggrin.gif

man tai skaudu, kad aš savo vaiką dienos šviesoje matau tik savaitgaliais, nes dirbu..sad.gif
Atsakyti