Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(dejavu @ 2007 12 05, 09:47)
Elina čia ne kontrastas o diafragma, fotike reguliuoti, kai fotografuoji. Kuo mažesnis f skaičiukas, tuo mažesnė ryškumo zona bus.

QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 09:49)
pridaryti diafragmą... t.y. didinti f reikšmę.
trikojį turi, gali fotkinti su pridaryta diafragma ir ilgesniu išlaikymu..

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Aš maniau, kad kuo daugiau pritdarai diafragmą, tuo gražesnis bluras fone gaunasi blush2.gif . Dėl to fono unsure.gif , pamiršau kokį f statyt, kad fonas gautųsi išplaukęs unsure.gif
Papildyta:
Beje, kas ND laimėtojas? bigsmile.gif Naujų ND laukiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 05 gruodžio 2007 - 09:03
QUOTE(Elina @ 2007 12 05, 09:06)
Aš maniau, kad kuo daugiau pritdarai diafragmą, tuo gražesnis bluras fone gaunasi . Dėl to fono , pamiršau kokį f statyt, kad fonas gautųsi išplaukęs
Papildyta:
Beje, kas ND laimėtojas?  Naujų ND laukiu smile.gif

kuo mažesnį f, tuo fonas labiau plaukia.. man rodos..

mane vyras įkalbinėja canon 30 arba 40 pirkti.. blink.gif ne per gerai man?
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2007 12 04, 10:25)
user posted image

Bite maja, o ar galima butu nustatymus, su kuriais fotografuota, suzinoti?  blush2.gif

Tikiuosi klausima praignoravot ne todel, kad as naujoke... blush2.gif
Gal vis delto galima butu suzinoti? O jei ne, tai ne...
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2007 12 05, 09:20)
Tikiuosi klausima praignoravot ne todel, kad as naujoke...  blush2.gif

manau, tikrai ne dėl to biggrin.gif
man irgi visai įdomu būtų nustatymai..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 00:56)
dabar tik užtikau šitą postą.. papasakok kaip tau tas 50 mm? žiūrinėjau 1,8 , jis trigubai pigesnis .. bet pabijojau to zoomo  g.gif

o šiaip nusprendžiau, kad man teleobjektyvo visgi reikia.. bet neišsirenku kokį.. tokį, kokis atrodo būtų geras nemažus pinigus kainuoja  unsure.gif

Jeigu neissirenki, reiskia nereikia.
Del 50-tuko tai labai paprasta: neik i parduotuve ir isbandyk abu. Pafotografuok su savo fotiku tuos pacius siuzetus (dezutes nuo fotiku, lentynas, pardavejus) prie tu paciu islaikymu, diafragmu, WB ir is panasaus atstumo. Grizk namo, perziurek nuotraukas (gali net issididinti iki 100% biggrin.gif ) ir labai lengvai apsispresi, ar verta 3 kartus permoket uz 1.4.

QUOTE(wicked @ 2007 12 05, 07:53)
pas mane butent toks  biggrin.gif vietoj kitinio emiau....  ax.gif siai dienai noretusi sviesesnio.....  ax.gif o del kainos... buna ir brangesniu  biggrin.gif

Zinoma, yra ir brangesniu. Yra zmoniu, kurie leicas perka, arba zeiss objektyvu komplekta vietoj kitinio (turiu omeny zinoma ne profus), bet ar tam yra loginis paaiskinimas. Turi pinigu ir ju negaila - metai, neturi - taupai. As vietoj kitinio emiau dar pigesni negu kitinis, nes nezinojau ar man is viso patiks it tiks nikon sistema.

QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 09:16)
mane vyras įkalbinėja canon 30 arba 40 pirkti.. blink.gif ne per gerai man?

Geri pas jus vyra, blyn smile.gif
Subjektyvi mano nuomone: imk geriau koki 400, o skirtuma objektvui/ams isleisk.
Atsakyti
žodžiu taip..
aš tikriausiai vakar paskubėjau pasigirti.. nė viena nuotrauka iš vakar darytų su nauju objektyvu netinkama rodymui.. fotike gerai atrodė, o kompe - nulis..biggrin.gif
dirbam toliau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 12 05, 09:34)
Geri pas jus vyra, blyn smile.gif
Subjektyvi mano nuomone: imk geriau koki 400, o skirtuma objektvui/ams isleisk.

aš irgi taip manau.... o jis zyzia, kad imčiau 30 arba 40.. aš sakau, o 5-uko nenori? schmoll.gif
nujaučiu šiame pasiūlyme kažkokį suinteresuotumą..biggrin.gif negaus jis! MANO..smile.gif
Atsakyti
Labryt 4u.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 12 05, 08:20)

Westa, tu pagalvok, ar verta išmest daugiau pinigų vien dėl to, kad diafragma yra 1.4, o ne 1.8  mirksiukas.gif

tai va todėl ir išsirinkau 1,8 mirksiukas.gif
QUOTE(Elina @ 2007 12 05, 09:06)

Aš maniau, kad kuo daugiau pritdarai diafragmą, tuo gražesnis bluras fone gaunasi blush2.gif . Dėl to fono  unsure.gif , pamiršau kokį f statyt, kad fonas gautųsi išplaukęs

šian kaip tik darysiu namų darbus kursų ... Vakar gi nepadariau.. įtariu verta ir tau smile.gif .. išsirink tris daiktus kurie linijoj stovi, bet pakankamu atstumu vienas nuo kito, stok šonu ir fotkink.. Kad pirmas ryškus būtų, kiti ne , po to antras - kiti ne, ir trečias - kiti ne.. Stovėk toj pačioj vietoj, fotkint keisdama diafragmas.. Pabandyk nuo didižiausios.. Ir mažink..Šian ir aš darysiu.. Teoriškai beveik viskas aišku, tik va kursuose nepasakė, kaip apsiskaičiuot ryškumo zonos pradžią.. (sillwio, nemėtik akmenais, nerskaičiau, teisingiau neradau, kur parašei... ) . ir dar nesuvirškinu, kaip padarysiu antrą daiktą ryškų o pirmą ne, nepajudėjus iš vietos.. jei ryškumo zona prasidės nuo pirmojo g.gif
Tikiuos aiškiai čia supančiojau mastau.gif
QUOTE(sillwio @ 2007 12 05, 09:34)
Jeigu neissirenki, reiskia nereikia.
Del 50-tuko tai labai paprasta: neik i parduotuve ir isbandyk abu. Pafotografuok su savo fotiku tuos pacius siuzetus (dezutes nuo fotiku, lentynas, pardavejus) prie tu paciu islaikymu, diafragmu, WB ir is panasaus atstumo. Grizk namo, perziurek nuotraukas (gali net issididinti iki 100% biggrin.gif ) ir labai lengvai apsispresi, ar verta 3 kartus permoket uz 1.4.

sillwio, norėti nevisada neiškia galėti umn.gif .. ir dar - ką manai apie tą rankomis statomą zoomą, ar neprisidarysiu sau bėdos nusipirkus tokį ir po to šyš ką sureguliuosiu g.gif

sayonara vyras įkalbinėja -tai pirk. Naudokit proga gi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2007 12 05, 09:20)
Tikiuosi klausima praignoravot ne todel, kad as naujoke...  blush2.gif

nepastebėjau ax.gif . nustatymų neprisimenu. reik žiūrėt namie ax.gif bet ten tikrai nieko ypatingo - RAW, WB auto, f koks 6 ar 7 tikriausiai, išlaikymo neprisimenu. tiesa sakant, visas grožis atsiskleidė pastumdžius levelius ir uždėjus kontrasto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 09:55)
sayonara  vyras įkalbinėja -tai pirk. Naudokit proga gi  smile.gif

lengva pasakyti.. pinigai tai ne visai vyro..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 12 05, 10:06)
lengva pasakyti.. pinigai tai ne visai vyro..biggrin.gif

tai turbūt dėl to ir įkalbinėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 09:55)
(sillwio, nemėtik akmenais, nerskaičiau, teisingiau neradau, kur parašei... )

sillwio, norėti nevisada neiškia galėti umn.gif .. ir dar - ką manai apie tą rankomis statomą zoomą, ar neprisidarysiu sau bėdos nusipirkus tokį ir po to šyš ką sureguliuosiu  g.gif

http://www.luminous-...eries/dof.shtml

Zinoma, noreti galima daug, o tiek galeti ne visada iseina.

Tu kalbi apie tele objektyva ar apie 50-tuka?

Nusprendziau, kad tu kalbi ne apie rankom statoma zoom'a, o apie fokusa. Ne rankom statomo zoom'o as dar nemaciau.
As asmeniskai nepirkciau objektyvo, kur neveikia autofokusas. Su dabartiniu DSLR vaizdo ieskikliais rankini fokusavima galima pamirst, ypac prieblandoje (neskaitant zinomu brangiu isimciu, turinciu gerus vaizdo ieskiklius).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 05 gruodžio 2007 - 10:11
QUOTE(westa @ 2007 12 05, 10:08)
tai turbūt dėl to ir įkalbinėja  biggrin.gif

jo.. lengva būti dosniam, kai ne visai pats moki..biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti