Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(de Nada @ 2007 12 04, 21:40)
Pentax K10 man pasirode zveris pagal dydi ir svori, po mano pentax muilines (gan senos) sunkiai zinau kaip nulaikyti, o dar abejones ar pajegsiu susitvarkyti su visais nustatymais, galu gale ar rankos nedrebes... O kaina irgi zymi; kaip sakiau fotografuoju nelabai daug (dabar tai ir del to, kad muiline nervina), tai nezinau ar man tai bus toks hobis kad labai daug investuot vertetu.
Kai lyginau sony su pentax100, tai man labai nepatiko kad pentaxe baterijos, ir dar 4 - muilinej tik 2 reikia o tampaus maisais.
Gal kokiu alternatyviu pasiulymu turit?

oi nekaltink muilinės, kad nedaug fotografuoji. Matyt nėra tokio jau didelio potraukio. Aš su savo muiline fotografuodavau tikrai daug (aišku pusę ištrindavau). Jei dar abejoji ar tikrai tau to reikia, siūlau neskubėti. Paskuj teks gailėtis.
nemanau, kad baterijos turėtų lemti pasirinkimą. Be to, kiek mačiau priedų Sony tikrai labai nedaug. Tada gal geriau rinkis iš kokio canon ar nikon, dar samsung šioks bei toks pasirinkimas yra. Bet geriau šituo klausimu mūsų vyr. giminės atstovai patartų

K10 man nesunku laikyti, netgi mažiau ranka dreba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 04 gruodžio 2007 - 21:54
Kai sakau kad maziau fotografuoju, tai cia si menesi, kol rimtai apie nauja fotika svajoju. O kai dar i kitu nuotraukas paziuriu, tai bendrai... sleptis reikia.
Atsakyti
Nepykit tiktai blush2.gif , dar porą nuotraukyčių įkeliu wacko.gif . Jau ir į parduotuvę sulaksčiau, ir vėl grįžau prie fotiko unsure.gif . Nu kaip noriu kažką išspausti doh.gif smile.gif

"Noriu būti didelis kaip brolis"

user posted image

"murzina mergytė" smile.gif

user posted image
Atsakyti
prabalsavau 4u.gif

grįžau tik dabar po kursų.. galva kvadratinė unsure.gif gal žinot kur lyšną pusrutulį nusipirkt, kad viskas į galvą tilptų g.gif

Rytoj vakare fotografuosim tą pačią aikšte ... Tikiuos bus ką parodyt.. o ir štatyvą teks išbandyt..

Elina, nu gražu.. Man šešėliai maišo ant veidų kažkiek.. o ir vaikai kokie jau paaugę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 12 04, 23:37)

Elina,  nu gražu.. Man šešėliai maišo ant veidų kažkiek.. o ir vaikai kokie jau paaugę  smile.gif

Ačiū. Negaliu sulaukt dienos šviesos doh.gif
Prabalsavau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 04 gruodžio 2007 - 23:10
Pupeliuk, man patiko pirmoji nuotrauka smile.gif savo kontrastingumu...tiesiog dvelkia misku smile.gif ten zemuogiu lapeliai mirksiukas.gif ?
antroji idomi bet gal as jos tiesiog nesuprantu...

Elina, kokybe zenkliai pagerejo tik vel matau paskutineje mergaites nuotraukoje pridarei kazko su Photoshopu, spalvos negrazios mirksiukas.gif
berniuko nuotrauka butu visai nieko tik seseliai nervuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 04, 19:02)

turiu lygiai toki pat fotika kaip tavo, tai as praktiskai nusprenziau, kad pirksiu objketyvus neziuredama i fokusavimo galimybe. fotika kada gal ir pakeisiu i normalesni, su vidine fokusavimo sistema, o objketyvai, manau, ilgam. beje, turejau progos isbandyti ant savo Nikon40 50mm 1,4 - tai pajutau, kad galima ir rankiniu budu ismokt fokusuot

dabar tik užtikau šitą postą.. papasakok kaip tau tas 50 mm? žiūrinėjau 1,8 , jis trigubai pigesnis .. bet pabijojau to zoomo g.gif

o šiaip nusprendžiau, kad man teleobjektyvo visgi reikia.. bet neišsirenku kokį.. tokį, kokis atrodo būtų geras nemažus pinigus kainuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 12 04, 01:30)
nors pasnibzdesiu, kad Canon EF-S 17-85MM f4-5.6 IS USM atrodo neblogai, pravda brangus

pas mane butent toks biggrin.gif vietoj kitinio emiau.... ax.gif siai dienai noretusi sviesesnio..... ax.gif o del kainos... buna ir brangesniu biggrin.gif
Atsakyti
Pupeliuk, man pirmoji visai patinka. tik galėtų būt po lygiai žolės ir pagaliukų. antroji ir patinka kompoziciškai. tik šiek tiek niūroka ax.gif

Elina, nuotraukų kokybė žymiai pagerėjusi. tik man norisi didesnės ryškumo zonos.

Westa, tu pagalvok, ar verta išmest daugiau pinigų vien dėl to, kad diafragma yra 1.4, o ne 1.8 mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 05, 09:20)
Elina, nuotraukų kokybė žymiai pagerėjusi. tik man norisi didesnės ryškumo zonos.

Ar tam reikia daryt didesnį kontrastą ar fotike kažką reguliuot? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 05 gruodžio 2007 - 08:37
QUOTE(Elina @ 2007 12 05, 08:36)

Elina čia ne kontrastas o diafragma, fotike reguliuoti, kai fotografuoji. Kuo mažesnis f skaičiukas, tuo mažesnė ryškumo zona bus.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 05, 08:36)

pridaryti diafragmą... t.y. didinti f reikšmę.
trikojį turi, gali fotkinti su pridaryta diafragma ir ilgesniu išlaikymu..
Atsakyti