Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

Elina, man antroji foto su nubeganciu ziurkenu (jeigu ne ziurkenas ten, o koks degu ar dar kas, is anksto sorry) patinka, bet tik del pacio siuzeto. Kokybe tai nezinau. Jeigu nepasakytum, kad su nauju objektyvu fotkinta, net nepagalvociau, kad kzk pasikeite. bet itariu, to 50mm 1,8 pranasumai labaiusiai pasimato lauke, prie normalios sviesos (nors teoriskai, ir mazesnio apsviestumo jam turetu pakakt), plius kai daugiau fono matosi, ir jis graziai liejasi rolleyes.gif

QUOTE(westa @ 2007 12 04, 11:32)
Kaip ir Elina, norėčiau objektyvo portrėtams ir makro fotografuoti .. Vagi bėda, ne visi tinka . Griebčiau Nikkor 85/ f1,8 bet autofokuso nėra  unsure.gif  unsure.gif

ir dar -kur perkat optiką? Čoa kas Lietovoj gyvenat.. Ar verta ieškot iš kokios Amerikos atvežtinių?

turiu lygiai toki pat fotika kaip tavo, tai as praktiskai nusprenziau, kad pirksiu objketyvus neziuredama i fokusavimo galimybe. fotika kada gal ir pakeisiu i normalesni, su vidine fokusavimo sistema, o objketyvai, manau, ilgam. beje, turejau progos isbandyti ant savo Nikon40 50mm 1,4 - tai pajutau, kad galima ir rankiniu budu ismokt fokusuot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 04 gruodžio 2007 - 19:04
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 04, 20:02)
Jeigu nepasakytum, kad su nauju objektyvu fotkinta, net nepagalvociau, kad kzk pasikeite.

verysad.gif o man taip ryškiai, taip gražiai atrodo blush2.gif , beveik nereikia prie PS kišt nagelių unsure.gif
Atsakyti
Sveiki. Parejau.Sutaise mano foto. Tik va mano santykis su juo labai santurus. Kazkaip reikia is naujo prisipratinti.
Tikiuosi greitai grizti i vezias. Laukiu ikvepimo:))) Namu darbus saziningai atklikau ir vel padejau i sali aparata.
Mano namu darbu kadriukai. Cia atmestieji. Lempos gaubto fragmentas ir piestukines sonas.
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 04, 18:18)
Čia mano pirmieji bandymai. Labai atsiprašau, kad keliu jau beleką blush2.gif , bet taip džiaugiuosi, negaliu sulaukt reikiamo momento, tai fotkinu vaikus kuo greičiau doh.gif
Kažkaip buvau įpratusi, vaikus fotkindama, net atsigulti unsure.gif , o štatyvas taip žemai nenusileidžia smile.gif . Vis dar neišmokstu gerai sufokusuot. Bet išmoksiu pioneer.gif

Elina, neskubėk.

QUOTE(valanda @ 2007 12 04, 19:15)
Mano namu darbu kadriukai. Cia atmestieji. Lempos gaubto fragmentas ir piestukines sonas.

Pieštukinė man tink. Kompoziciją įdomiai sudėliojai. Lempos gaubtas nelabai.
Atsakyti
Taip, ir as noriu dalyvaut.
Pupeliuk, matyt tu ne viena, kuriai pirma pacios nuotrauka patiko, man ji irgi thumbup.gif Matyt, man ne vien minimalistines patinka, bet ir tokios prie kuriu akis paklaidziot gali. Antra - nu irgi normaliai, bet maziau patinka.
Valandos pietukine - tikrai super; man patinka ier pateikimo kampas ir spalva, nu ir bendrai viskas kas neismanatiems patinka. Lempos gaubtas - be emociju, gal tie "voratinkliai" ir idomus, bet bendras vaizdas - joks.
Ach, Elina, grazus tavo vaikai, bet fragmentas man labiau patiko... kazkaip siandien galvojau apie gamtos tobuluma ir viena tokia darzove (pavadinimo nepamenu), tai uzsisvajojau kaip su nauju fotiku smaginsiuos...
Nelabai tie mano komentarai, bet kaip sake kolega - nieko neismanau, o pakalbeti noriu smile.gif 4u.gif
Papildyta:
turiu toki klausima:
Sony DSLR A100KB DT18-70mm F3.5-5.6 ar PentaxK100D Super D-FA 18-55mmm; ka pasirinkti?
Atsakyti
QUOTE(de Nada @ 2007 12 04, 19:53)
Sony DSLR A100KB DT18-70mm F3.5-5.6 ar PentaxK100D Super D-FA 18-55mmm; ka pasirinkti?

Pentax. SONY naudojasi vardu ir už savo ALFAs lupa nerealius pinigus. Optikos beveik neturi (o ka turi - brangu).
Kodėl šiuos du svarstai?
Atsakyti
Nusprendziau vienareiksmiskai pirkti Pentax, bet sitas Sony uz ta pat kaina pasitaike... Sony trukumus - tavo isvardintus - zinau, bet norejau pasitikrint.
Dar ziurejau Pentax K10D, bet lyginant su 100 jis man zveris pasirode, nors pardavejas gyre kaip zymiai geresni (ok, ir brangesni). Mano beda ta, kad is muilines kaip ir isaugau, bet vienas dalykas nesikeicia - fotkinu tik per atostogas, tai reiskia mazdaug 1 men per metus (optimistiskai - 2men). Vat ir bandau rasti man optimalu varianta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 04 gruodžio 2007 - 20:24
QUOTE(de Nada @ 2007 12 04, 20:21)
Nusprendziau vienareiksmiskai pirkti Pentax, bet sitas Sony uz ta pat kaina pasitaike... Sony trukumus - tavo isvardintus - zinau, bet norejau pasitikrint.
Dar ziurejau Pentax K10D, bet lyginant su 100 jis man zveris pasirode, nors pardavejas gyre kaip zymiai geresni (ok, ir brangesni). Mano beda ta, kad is muilines kaip ir isaugau, bet vienas dalykas nesikeicia - fotkinu tik per atostogas, tai reiskia mazdaug 1 men per metus (optimistiskai - 2men). Vat ir bandau rasti man optimalu varianta...

o dabar man įdomu paliko. Kuo jis tau kaip žvėris pasirodė smile.gif (neskaitant kainos).

Bet tiesą sakant, jei fotografijos liga dar nesergi, ir fotografuoji tik per atostogas, tai ar verta investuoti į brangų fotoaparatą.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 12 04, 13:07)
na, tai gal tiesiog prabalsuojam... Kas uz tai, kad Westa gautu ND slaptazodi? As UZ  smile.gif

Ir as uz, tik kiek suprantu jau pavelavau smile.gif blush2.gif

QUOTE(Elina @ 2007 12 04, 14:35)
Nusipirkau clap.gif . Portretinį Canon EF 50mm f/1.4 usm, makro priedą Canon Uniplus Tube 25 DG, gerą trikojį ( ačiū visiems, ypač Sillwio už patarimus). Dabar dar nusimato universalaus objektyvo pirkimas bigsmile.gif ( yra Canon). Tiesa, labai norėjau blykstės, bet tik poryt normalią atveš. Aj, dar pirkau specfiltrą Skylight 1B, sako, gražesni portretai gaunasi, spalvos švelnesnės. Nu šitą įkalbėjo blush2.gif

Saunuole , nesnaudi smile.gif O kaip gripas? atsikabino nuo taves?
Atsakyti
Prisiduodu, prabalsavau smile.gif
Atsakyti
Pentax K10 man pasirode zveris pagal dydi ir svori, po mano pentax muilines (gan senos) sunkiai zinau kaip nulaikyti, o dar abejones ar pajegsiu susitvarkyti su visais nustatymais, galu gale ar rankos nedrebes... O kaina irgi zymi; kaip sakiau fotografuoju nelabai daug (dabar tai ir del to, kad muiline nervina), tai nezinau ar man tai bus toks hobis kad labai daug investuot vertetu.
Kai lyginau sony su pentax100, tai man labai nepatiko kad pentaxe baterijos, ir dar 4 - muilinej tik 2 reikia o tampaus maisais.
Gal kokiu alternatyviu pasiulymu turit?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 04 gruodžio 2007 - 21:57
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 12 04, 22:00)
O kaip gripas? atsikabino nuo taves?

Man ne gripas, o velniškas kosulys. Gal atidedam pasimatymą blush2.gif kitai savaitei. Dabar ir orai šlykštūs, lyja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 04 gruodžio 2007 - 21:46