Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 12 04, 13:35)
Nusipirkau clap.gif . Portretinį Canon EF 50mm f/1.4 usm, makro priedą Canon Uniplus Tube 25 DG, gerą trikojį ( ačiū visiems, ypač Sillwio už patarimus). Dabar dar nusimato universalaus objektyvo pirkimas bigsmile.gif ( yra Canon). Tiesa, labai norėjau blykstės, bet tik poryt normalią atveš. Aj, dar pirkau specfiltrą Skylight 1B, sako, gražesni portretai gaunasi, spalvos švelnesnės. Nu šitą įkalbėjo blush2.gif

ku pirkai bigsmile.gif . .sveikinu .. reiks man savo Kalėdų senį nusitempt.. Kokį trikojį pirkai su galvute at trijų padėčių?
O man įsiūlė visą rinkinį filtrų.. UV, warmą ir pl-cir.. kol kas pirmus du teišbandžiau
Atsakyti
Čia pačios pirmos nuotraukos su nauju objektyvu ir su makro filtru blush2.gif . Potretas nepavyko ( skubėta, ne ten sufokusuota blush2.gif ). Dėjau tiesiai iš kortelės, nieko netaisiau

user posted image

user posted image

Dar vienas portretas, čia jau sąmoningai bandžiau, tik žiūriu galvą nukirtau ir ....vėl geltona verysad.gif doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 04 gruodžio 2007 - 14:00
QUOTE(westa @ 2007 12 04, 14:43)
ku pirkai  bigsmile.gif . .sveikinu .. reiks man savo Kalėdų senį nusitempt.. Kokį trikojį pirkai su galvute at trijų padėčių?
O man įsiūlė visą rinkinį filtrų.. UV, warmą ir pl-cir.. kol kas pirmus du teišbandžiau

westa, yra Klp labai faina specializuota parduotuvė Liepų gatvėje, vyrukai ten thumbup.gif . Nekiša ko nereikia, pataria. Vat ir blyksčių buvo visokių, bet poryt liepė užeiti, sakė, bus daug geresnių. Ten visko yra: objektyvų, štatyvų ir t.t.
Dėl trikojo padėčių nežinau blush2.gif , daug ten jų, ne trys unsure.gif

Tik nepykit, vyriškio nuotraukas ištrinsiu unsure.gif . Jos vistiek niekam neįdomios, čia tik bandymai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 04 gruodžio 2007 - 14:10
QUOTE(Elina @ 2007 12 04, 14:03)
westa, yra Klp labai faina specializuota parduotuvė Liepų gatvėje, vyrukai ten thumbup.gif . Nekiša ko nereikia, pataria. Vat ir blyksčių buvo visokių, bet puryt liepė užeiti, sakė, bus daug geresnių. Ten visko yra: objektyvų, štatyvų ir t.t.

O man atrodo, kad kaip tik kiša ko nereikia. Turiu mintyje jums įkištus filtrus. Fotografuojant į juostą — taip, jie naudingi. Bet fotografuojant į skaitmeną reali nauda yra tik iš poliarizacinio bei ND filtrų... Iš UV filtro išvis 0 naudos, o tai ką daro skylight filtras skaitmenoj yra padaroma elementarios WB korekcijos pagalba.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 12 04, 15:10)
o tai ką daro skylight filtras skaitmenoj yra padaroma elementarios WB korekcijos pagalba.

Jis matė kokia aš tundra su tuo WB biggrin.gif , tai ir pasiūlė. O nuo UV atkalbėjo, pamokė kaip fotkinti šiltuose kraštuose, kai yra intensyvi saulė smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 12 04, 14:03)
westa, yra Klp labai faina specializuota parduotuvė Liepų gatvėje, vyrukai ten thumbup.gif . Nekiša ko nereikia, pataria. Vat ir blyksčių buvo visokių, bet poryt liepė užeiti, sakė, bus daug geresnių. Ten visko yra: objektyvų, štatyvų ir t.t.

Tik nepykit, vyriškio nuotraukas ištrinsiu unsure.gif . Jos vistiek niekam neįdomios, čia tik bandymai 4u.gif

tai turbūt Vilbra.. ten aš savo Nikoną pirkau.. reiks nueit pažiūrėt ko gavę
QUOTE(fotolama @ 2007 12 04, 14:10)
O man atrodo, kad kaip tik kiša ko nereikia. Turiu mintyje jums įkištus filtrus. Fotografuojant į juostą — taip, jie naudingi. Bet fotografuojant į skaitmeną reali nauda yra tik iš poliarizacinio bei ND filtrų... Iš UV filtro išvis 0 naudos, o tai ką daro skylight filtras skaitmenoj yra padaroma elementarios WB korekcijos pagalba.

mums UV patarė užsidėt, kai lietus krapnojo , kai ėjom fotografuot mieste g.gif O Warm'as atspindžius nuima, kai per stiklą fotkini.. man patinka jie smile.gif

gavau ND kursuose.. trys daiktai eilėje, fotkino juos atsitraukus po kampu.. turi gautis pirmas ryškus, kiti du ne, po to antra - kiti du ne ir tt.. Nieko nepaaiškino, pasakė, kad diafragma ir išlaikymu žaiskit.. suprantu, kad reik pagaut ryškumo zoną.. žaidžiu žaidžiu... šyš gaunas unsure.gif
Atsakyti
Nusipirkau clap.gif . Portretinį Canon EF 50mm f/1.4 usm, makro priedą Canon Uniplus Tube 25 DG, gerą trikojį ( ačiū visiems, ypač Sillwio už patarimus). Dabar dar nusimato universalaus objektyvo pirkimas bigsmile.gif ( yra Canon). Tiesa, labai norėjau blykstės, bet tik poryt normalią atveš. Aj, dar pirkau specfiltrą Skylight 1B, sako, gražesni portretai gaunasi, spalvos švelnesnės. Nu šitą įkalbėjo blush2.gif

Sveikinu, Elina, ir ner uz ka smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 12 04, 13:39)
aš taip ir darau  -  kol su fotoaparatu vaikštau, vyras kuprinę neša  smile.gif
Sillwio pas tave macro tamron 100, kiek pamenu? Ir kaip tau jis, patinka?

Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro. Patenkintas labai. Kaip portretinis ar trumpas tele irgi puikiai pritaikomas. Ryskus kaip velnias net prie atidarytos diafragmos (portretams). Kaina jo juokinga, jeigu lygint su abalogiskais originaliais, o kokybe neatsilieka, o gal netgi lenkia (pagal skirtingus saltinius nete).
Atsakyti
Pradejau vel skaityti apie fotografavima nuo pirmos temos, ir, kaip zadejau, renku visus rastus linkus - kam persiusti?
Beje, labai idomu paskaityt nuo ko buvo pradeta ir palyginti kai kuriu vis dar dalyvaujanciu nuotraukas... Kitu anksciau aktyviu dalyviu nebesimato... Beje, kas uzvedines nauja tema, siulau is mokiniu sarasu istrinti karbyne, off topic ir astikute - jau issiregistravo.
Panasu, kad jau po savaites kitos ir as galesiu iskeist muiline i padoresni varianta, gal tada ir nuotrauka kokia idesiu, jei baisu nebus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 04 gruodžio 2007 - 14:19
Nusipirkau clap.gif .

nu kaip tu taip greitai sugebėjai išsirinkt blink.gif aš vis dar ieškau kitiniam pakaitalo blink.gif kuo daugiau skaitau, tuo man neaiškiau daros blink.gif jau dabar link Sigmos linkstu. prisiskaičiau, kad tas Tamronas 17-50, f 2.8 nefokusuoja dažnokai.

sveikinu su pirkiniu mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(de Nada @ 2007 12 04, 14:16)
Beje, kas uzvedines nauja tema, siulau is mokiniu sarasu istrinti karbyne, off topic ir astikute - jau issiregistravo.

bet off topic tai dalyvauja g.gif
Atsakyti
Elina, sveikinu su pirkiniu 4u.gif aš irgi tiek 50tuku apsistojau pirkinių gausybėj. bet taip susidraugavau su savo kit'u, kad šiaip 70 proc šiandieninio poreikio patenkina. todėl skubėt neskubu, gal irgi kalėdų seneliui reiks laišką parašyt blush2.gif trūksta mažesnės diafragmos. nes priartinus iki 55 mm (maximaliai kiek prisiartina), mažiausia reikšmė lieka 5,6 blush2.gif man to daugoka. dar labai trūksta normalaus manual focus suvedimo, nes kit'as tam nepritaikytas visiškai. tačiau jau atsiranda realūs reikalavimai objektyvams, ko anksčiau nebuvo ir tai džiugina. sakiau, kad nepriksiu jokio kito, kol nepajusiu kame kit'as nebetenkina. jau jaučiu. thumbup.gif

da Nada persiųsk man ieva.vincer@gmail.com 4u.gif būsim l.dėkingi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 12 04, 15:29)
nu kaip tu taip greitai sugebėjai išsirinkt  blink.gif aš vis dar ieškau kitiniam pakaitalo  blink.gif kuo daugiau skaitau, tuo man neaiškiau daros 
bet off topic tai dalyvauja  g.gif

Nelabai daug skaičiau, atėjusi irgi paprašiau Sigmos. O tada jau berniukams mane beliko įkalbėti imti 50-tuką Canon. smile.gif
Atsakyti
Elina, kaip faina gavus tiek dovanu 4u.gif Sveikinu
Atsakyti