Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

sveiki,

nespeju kartu su Jumis skaityt ir rasyt smile.gif
stai dar vienas darbelis, paprastas. Katedros eglute smile.gif

user posted image

Jei paraystumet i AZ kur ir kada susitikimas - manau sudalyvauciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 03 gruodžio 2007 - 22:43
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 12 03, 22:34)
Tai tada sutariam:

18 val, Ketvirtadienį, Pizza Jazz Vokiečių g. (prie Žemaičių kaip Sansara ir parašė)

Sansara, tau tinka? ar geriau vėliau?

jei priimsit, prisijungsiu ir as ax.gif
ir kaip supratau su vaikiukais dalyvaujat?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 12 03, 22:42)
Katedros eglute smile.gif

labai idomus rakursas.. ir net dvi eglutes biggrin.gif
bet dangus man perblyskes truputi ax.gif
ir bandau pamatyti kuri eglute pirmam plane blush2.gif
Atsakyti
Drumbacele ir kaip tu radai bigsmile.gif Mes ir gi prisijungsim, jei nieko pries wink.gif

QUOTE(vvvvv @ 2007 12 03, 22:48)
bet dangus man perblyskes truputi  ax.gif

zinau, mano zioplumo beda: ISO 800 blink.gif Neperstaciau per ziopluma ir dar galvoju, ko jis man taip sviesiai cia degina ta dangu doh.gif
Atsakyti
bite maja, man pradzioj irgi griuvo o dabar gerai mirksiukas.gif

kokia egle...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 12 03, 20:22)
aš ne bitėmaja, bet atsakysiu kaip aš darau.  mirksiukas.gif
pažymių visą nuotrauką ctrl+A
tada einu edit ir pasirenku Stroke
ten užduodu spalvą ir storį. darau inside, nes outside neišeina, lyg ir canvas size reikia keisti  g.gif bet aš ne specas. moku tik elementariausią užsidėt.

As elementariausia uzsidedu baltos spalvos,kai apkarpau su Crop'u tai patempiu kokio noriu storio y sonus linijas y isore ir viskas.A ce labai blogai,kad taip darau?Nes jus kazkaip per sudetyngai ce man blush2.gif

Dabar del WB.Savais zodziais ne kaip profas pasakysiu,kaip ji suprantu.Custom WB suprantu,kaip kad fotoparatui duodama uzduotis sufokusuota daikta suvokti,kaip balta spalva.Tad,jeigu pasakysi,kad geltonai sviecianti lempa yra balta,su Custom WB butent baltai ji ir svies.Tuoj ymesiu tik sumazintus bandymus.
Nekreipkit demesio y kokybe[ir nutrsusi jungtuka hihihi.gif,pats pirmas rastas baltos spalvos jungtukas ir gelsva siena.
1. Fotoaparate WB visada pas mane uzstatytas ant Custom WB,tad,jeigu neatlikus tos maldos,kuria rasiau Elinai pagriebus aparata padaryciau kadra[t.y.pries tai jam nepasufleravus,kuriai nuotraukai nustatyti WB]gauciau toki kadra:
user posted image
2. Sioje matote kadra,kuri atlikau suspaudinejus"malda"ir pasufleravus aparatui,kad jungtukas yra baltas.
user posted image
3.Sioje matote Automatini WB....
user posted image
Papildyta:
Tiesa,labadiena,
Elina,sveik 4u.gif .
Ei,o del susitikimo ant manuju sugryztuviu.Nepulkit organizuot,nes nesu vilniete,o turiu tik savaite apsitriust.Tad nieko nenoriu prizadet.Labai daznai mano akimis gryztu tai sekanciam ilgesniam atvaziavimui nusiteiksiu apsilankyt Vilniuj. pioneer.gif Nors,jei organizuosites ne special for me,o tiesiog..ir sutaps,kad viska suspeju butinai atleksiu!!

Dar del WB.Stai lempa,kurios sviesa sklinda geltonai,ir ganetinai tikslesnis mano akimis siuo atveju yra AWB,nei Custom WB.Tad kartais nezinau kaip geriau.Ar nurodyti tikslesnes spalvas[kokios ir yra],ar tiesiog tas,kurios geriau ziurisi...

1.AWB [taciau sis teisus tik del lempos sviesos,visur kitur grybauja...]
user posted image
2.Custom WB [sis neklysta del baltos spalvos smile.gif,kur pasakyta,kad balta pioneer.gif taip ir sudelioja visas spalvas]
user posted image

Pupeliuk,del to kadravimo..noreciau ta snieguota kadra pamatyt is sono..ar kazkokiu kitu kampu.Mat mano neprofesionaliai akiai tai nuobodoka kazkaip..ir norisi kazkokio stipresnio akcento.Bet ce tik mano nuomone.
Dejavukas kokiu groziu ymete...uzsispoksojau neatitraukdama akiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 04 gruodžio 2007 - 00:03
zuvialia atleisk man žaliai.. va kaip tą maldelę padaryt mastau.gif Pas mane WB meniu šita funkcija žymima PRE įtariu, nes nupaišytas lapas.. Uždedu šitą funkciją ir kas toliau? turiu , kiek supratau atsunkt objektyvą į baltą lapą.. o paskui fokusuot ar ir nufotkint .. suprantu, kad durnas klausimas.. nu bet visgi smile.gif
Ir dar.. tai daryt reikia fotografuojant baltus daiktus, kiek supratau g.gif smile.gif Kai turi įtarimą, kad jie nesigaus atitinkamoj aplinkoj balti rolleyes.gif
kiek radau inete, tai užtenka paspaudimo mygtuko g.gif .. o šitas nustatymas reikalingas dažniausiai, kai dominuoja viena spalva arba nėra baltos spalvos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 04 gruodžio 2007 - 00:17
QUOTE(westa @ 2007 12 03, 23:10)
zuvialia atleisk man žaliai.. va kaip tą maldelę padaryt mastau.gif Pas mane WB meniu šita funkcija žymima PRE įtariu, nes nupaišytas lapas.. Uždedu šitą funkciją ir kas toliau? turiu , kiek supratau atsunkt objektyvą į baltą lapą.. o paskui fokusuot ar ir nufotkint .. suprantu, kad durnas klausimas.. nu bet visgi  smile.gif
Ir dar.. tai daryt reikia fotografuojant baltus daiktus, kiek supratau  g.gif  smile.gif Kai turi įtarimą, kad jie nesigaus atitinkamoj aplinkoj balti  rolleyes.gif

Olimpusas pas tau,kiek atsimenu?ar ne pas tave?Maisau jau kazka turbut..Viska teisingai supranti.Turi fotoaparatui pasufleruot,kur yra balta spalva.Jei fotografuoju vaikus,kur nera baltos spalvos,tai vistiek man tikslesnes spalvos gaunasi su Custom WB[jei bandysi pati matysi,kaip keisis spalvos pries ir po].Bijau suklaidint,nes pati mokausi tik is instrukciju[tiesa,vienas protyngas zmogelis irgi patare taip daryti]..domejausi tik Canonais..maniskis muilinukas Fujikas turejo Custom WB.ten buvo pazymeta einant per menu WB ir pasirinktinai buvo Custom,taciau ten kaip suprantu kita sistema...to Custom...Sita maldele kiek suprantu butent tinka Canonistams..nezinau,kaip su kitais..Tad,jei fotografuociau balta lapa[tiesa,nebandziau]tai fokuso gi nerasi baltoj spalvoj,kaip berods Bite patare fokusuociau y sulenkta vieta..Pasibandyt butu geriausia.Skirtumas akivaizdus.

tiesa,westa,Custom WB paprastai zymimas gelyte wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 04 gruodžio 2007 - 00:32
QUOTE(zuvialia @ 2007 12 04, 00:25)
Olimpusas pas tau,kiek atsimenu?ar ne pas tave?Maisau jau kazka turbut..Viska teisingai supranti.Turi fotoaparatui pasufleruot,kur yra balta spalva.Jei fotografuoju vaikus,kur nera baltos spalvos,tai vistiek man tikslesnes spalvos gaunasi su Custom WB[jei bandysi pati matysi,kaip keisis spalvos pries ir po].Bijau suklaidint,nes pati mokausi tik is instrukciju[tiesa,vienas protyngas zmogelis irgi patare taip daryti]..domejausi tik Canonais..maniskis muilinukas Fujikas turejo Custom WB.ten buvo pazymeta einant per menu WB ir pasirinktinai buvo Custom,taciau ten kaip suprantu kita sistema...to Custom...Sita maldele kiek suprantu butent tinka Canonistams..nezinau,kaip su kitais..Tad,jei fotografuociau balta lapa[tiesa,nebandziau]tai fokuso gi nerasi baltoj spalvoj,kaip berods Bite patare fokusuociau y sulenkta vieta..Pasibandyt butu geriausia.Skirtumas akivaizdus.

rytoj pasiimsiu pastudijuot savo instrukciją -knygą.. pas mane Nikon.. Įskaičiau inete, kad fotopardėse yra spec lentelės baltos (tokios baltos, kokios turi būti).. Reik pasidomėt, gal visa patogu tokį daiktą nešiotis kuprinėje.. O rytoj būtinai pabandysiu ,,pasimelst" ta tema... Ačiukas smile.gif
beje dėl nesufokusavimo.. įskaičiau vėlgi inete, kad užtenka susirast kokį šalia, panašiu atstumu esantį daiktą, sufokusuot į jį ir neatleidžiant mygtuko fotografuot norimą daiktą,. kurio nėjo sufokusuot .. šiandien darydama ND kaip tik ir susidūriau, kai vaizdelis matyt buvo per monotoniškas ir fotikas nefokusavo... Aišku nebandžiau Spot fokuso įsijungt.. unsure.gif

čia tarp kitko, va įdedu kap atrodo mano Nikon monitorius .. matosi diafragma.. nu pats tas tokiai žaliuokei kaip aš.. keičiant diafragmą matosi ar ji uzsidaro ar atsidaro smile.gif

user posted image

ne nu inetas - nerealus dalykas
Va radau kaip keičiamas white balance pas mane.. zuvialia, pažiūrėk, manau PRE funkcija yra ta apie ką mes kalbam
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 04 gruodžio 2007 - 00:48
o geras.pagal tai,kad vienintelis,kurio pas mane nera zenkliukas yra PRE,o pas tave nera Custom darau isvadas,kad taip,tai JIS.o ir tas baltas lapas turbut ta ir reiskia,ka cia tiek pliurpiu hihihi.gif baltos spalvos atradejas biggrin.gif Tiesa,neuztenka tik pazymet Custom WB pas mane.Turi eit y meniu grafa,kurioje parasyta Custom WB,ja paspaudus issoks "select on image"ir spaudi ant foto,kurioje balta spalva nera balta.Tik tada tas Custom WB veikia,kaip kad as suprantu...

va ymetu greitai tamsoj fotografuota,tad jei yziuresi,tai foto sudeliosiu pagal pirmuma.[foto irgi belekas]
1.user posted image
2.user posted image
3.user posted image

o del nefokusavimo..tai kazkaip nevalyngai panasiai ir darau 4u.gif apie lenteles negirdejau,tikekimes ce ne reklaminis triukas?nes manau lengviau nesiotis balta skiaute popieriaus nei lentele,statyva,ir pora objektyvu smile.gif

Elina,maciau klause del objektyvu.?Tai parasyk,ka labiausiai megsti fotografuot,ir tau musu zinovai patars[macro.portretai.ir t.t].
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 04 gruodžio 2007 - 01:37
sveiki... 4u.gif

Man ziemine depresija doh.gif o dar kai biteles Vilniu pamaciau, tai tik namo uzsimaniau.... sad.gif doh.gif Labai patinka nuotrauka bigsmile.gif ... Gusciui atrodo vejaraupiai prasidejo...
Niu cia as teisinuosi kodel truputi atitolau... blush2.gif
Atsakyti
wuojaj..wyshniukui kokios dienos..Stiprybes tau mamuk,o Gusciui mano Guscius spaudzia letena su jau ismoktu "aba"[labas],kad greiciau sveiktu 4u.gif ir laukiam prisijungiant.. 4u.gif

Atsakyti