Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 19, 15:51)
Tuomet bažnyčia yra labai naivi ;D

Ne, tai žmonės tuokiasi pagal bažnyčios taisykles, duoda priesaiką jų laikytis, iš anksto žinodami, kad sako netiesą. Beje, priesaikos laužymas - viena didžiųjų nuodėmių.
Atsakyti
Jūsų nuomonė tokia vienpusiška. Taisyklės, taisyklės, taisyklės. Pvz., aš nenoriu tuoktis bažnyčioj, o mano būsimam vyrui santuoka bažnyčioje labai svarbi. Ar turėčiau jį palikti? Nesituokti? O gal paprasčiau padaryti dėl mylimo žmogaus tai, kas tau visai nesvarbu, o jam tiek daug reiškia?
O jei jau kalbant apie dideles nuodėmes, tai Kristus buvo pasakęs, kad pats priesaikos davimas yra didelė nuodėmėsmile.gif
Atsakyti
Siaip tai mano pazistami bande daryti baznytines santuokos anuliavima. Jiems daug lengviau buvo. Vaiku bendru neturejo. Issituoke civiliskai jau buvo gal 10 metu, taigi, kartu negyveno, maza to, zmona susituoke civiliskai su kitu vyriskiu ir su juo augino vaika, ir tai baznycia visus 10 blink.gif metu nedave to anuliavimo doh.gif Tai man pvz, sugyvenusiai du vaikus, baznytinis anuliavimas-be sansu. Bet as bangu ir nekeliu. Man gerai ir taip smile.gif Su Dievu stengiuosi nesipykti, o Jis mate visas mano pastangas islaikyti seima. Zodziu, ant dusios jokios nuodemes nejauciu. O tai, kad turiu baznytines santuokos sakramento liudijima-nemaiso nei i baznycia nueiti, nei vaika prie komunijos leisti, nei koki vaika krikstyti.
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 12 19, 16:06)
O tai, kad turiu baznytines santuokos sakramento liudijima-nemaiso nei i baznycia nueiti, nei vaika prie komunijos leisti, nei koki vaika krikstyti.

Kadangi šiuo metu gyvenate nuodėmėje su kitu vyru, negalite priimti Švenčiausiojo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 12 19, 17:33)
Kadangi šiuo metu gyvenate nuodėmėje su kitu vyru, negalite priimti Švenčiausiojo.

Jei per ispazinti nuosirdziai pasipasakoji ir gailiesi, jei kunigas pasitaiko supratingas-kas gi trukdo komunija priimti mirksiukas.gif Ne tokiem nusikalteliams duoda biggrin.gif Komunijos buvau per trejus metus keturis kartus-syki pravijo, syki nutylejau-ir dave, du sykius saziningai prisipazinau-dave be jokio ten "issikalinejimo".
Buna juk atveju, kai zmones ir sliuba priima antra karta, be jokiu ten baznycios santuoku anuliavimu-kodel baznycioj neturi jokio registro, galvoju g.gif Pasiziurejai i kompa-o ten irasas ties to zmogaus asmens kodu, kad ta ir ta diena jis jau "suvinciavotas"...O dabar paliekama viskas ant to zmogaus sazines... Jei sazines neturiu, dievu netikiu-vadinasi, ir sliuba galiu penkiolika kartu priimti...Tai ka cia reiskia mano kukli komunija karta per metus...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 12 19, 16:48)
Tai ka cia reiskia mano kukli komunija karta per metus...

Apgauti save, apgauti žmones, apgauti Dievą... Nemoralizuosiu, as pats netikintis. Bet iš žmogiškos pusės žiūrint - visiškas absurdas. Sandrag, buvau geresnės nuomonės. Apgaudinėti save, kad gali apgauti Dievą - čia arba kvailumas arba visiškas sąžinės nebuvimas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 12 20, 09:03)
Apgaudinėti save, kad gali apgauti Dievą - čia arba kvailumas arba visiškas sąžinės nebuvimas.

g.gif O kurioj vietoj apgaunamas Dievas? Su juo kasdien mintimis bendrauju, klausiu patarimo, kai man sunku, prasau pagalbos, kai man jos reikia-kur cia apgaudinejimas? Kad gauciau komunija-reikia prieiti ispazinties. Per ispazinti irgi pasakau, jog baznycios nuostatomis as svetimoteriauju(svetivyriauju-taip reiktu sakyti)-ka vel apgaudineju? O jau kunigo reikalas-duoti isrisima ir komunija, ar pravaryti. Pasakojau, jog apturejau ir viena, ir kita. Jei isrisimo neduoda-NIEKO neapgaudineju, komunijos neinu. Jei isrisima duoda-Svenciausiasi priimu. Dievo akyse esu visiskai svari. O i zmoniu nuomones jau seniai nustojau kreipti demesi-visiems geras nebusi, neitiksi.
Bet cia visai jau ne i tema smile.gif Uz teisine pagalba-aciu, o visokius pamastymus apie religija nukelkim i tam skirta foruma 4u.gif
Atsakyti
Oi, sudėtingai čia kalbat, biški tingiu tas kalbas komentuot:) Medinis buvo prasęs savo atvejį pakomentuot -nelabai noriu smulkintis, asmeninis dalykas, be to -situacija labai skaudi buvo. Nors turim vaikų -keturis net, bet vienas iš santuokos anuliavimo priežasčių ir buvo -mano ex vyro nenoras jų turėti. jis buvo aiškiai jo išreikštas nuolatiniu manęs griaužimu, kodėl jie gimė, kai laukiaus paskutinio -vertė abortą darytis, o gimus paliko su trijų savaičių ketvirtu naujagimiu. Šalia to buvo dar visas kalnas priežasčių -tikėjimo atmetimas -jis man draudė vaikus krikštyt -antrojo neleido metus, o ketvirto -nors jau pats buvo mus palikęs grąsino įbėgti į Bažnyčią ir suardyt krikštynas. tipo čia vaiko teisių pažeidimas, nors visus devynis nėštumo mėnesius mane taip ėdė, kad buvau pas tėvus išeiti pagyventi savaitėlei, nes vieną rytą kraujas iš nosies bėgo nuo streso....Vis prašydavau daktarų gale nėštumo greičiau tą vaiką man traukti, nes atrodydavo, kad abu nuo tos baisios įtampos mirsi. na, o kai prirsiartino laikas man gimdyt, mane mano brangusis ex naktį paliko vieną su tirm miegančiais vaikais pareiškęs -jei prasidės gimdymas, parašyk sms.
Aš manau, kad visi tokie argumentai rodo žmogaus esminių santuokos tikslų nesuvokimą, jo nesuvokimą kas iš viso ta santuoka - kam jis apsisprendžia, dėl ko jis tai daro...
Aš tuoktis Bažnyčioje galiu be jokių apribojimų, mano ex -taip pat gali, bet tik įrodęs savo tinkamą pasirengimą santuokai bei gavęs arkivyskupo leidimą. nemanau, nuoširdžiai nemanau, kad jis akda nors tai darys, nes tai jam nėra svarbu. man -svarbu, dėl to aš ir padaviau į tribunolą, nors tuo metu ir dabar tekėti nesiruošiu. Tiesog aš norėjau būti laisva ir tokio žmogaus žmona visą gyvenimą būti nenorėjau.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 12 20, 08:03)
Apgaudinėti save, kad gali apgauti Dievą - čia arba kvailumas arba visiškas sąžinės nebuvimas.

Medini, tai tu tiki ar netiki? Tavo sakinys skamba kaip kokios davatkos doh.gif Žinau, kad pasakysi jog arba tiki tuo ką skelbia bažnyčia arba negali vadinti savęs tikinčiu irnesakyk.gif Bet ar gyvenime mes viską darom pagal taisykles?
Atsakyti
Dabar tik paskaičiau Medinio pasisakymą -"jei žmogus mylisi su kitu žmogum, vadinasi, jis nori vaikų" Oi ne ne, net ir Bažnyčios požiūriu. Lytiškumas skirtas ne tik viakams pradėti, o ir meilei, vienybei, atsidavimui ištreikšti -va toks yra pilnas Bažnyčios požiūris. Net ir vaikų susilaukti galimybė yra kokią savaitę per mėnesį, visos kitos dienos kitiems tikslams biggrin.gif

Papildyta:
dar prisiminiau buvo klausimas kik reikia laukti -tikrai ne 10 metų. Čia senas mitas -iš tų laikų, kai buvo galvojama, kad moteris turi kentėti alkoholiką vyrą, smurtautoją ir panašiai. tada Lietuvoje nebuvo Tribunolo, viską siųsdavo į Romą, todėl ir stovėdavo bylos po 10 metų. Aš laukiau šiek tiek daugiau nei metus. Padaviau rugsėjį, sprendimas buvo lapkritį. Čia manau toks vidurkis, tai tikrai nėra labai daug tokiam svarbiam sprendimui.
Ir kad yra vaikų todėl Bažnyčia neanuliuios santuokos tai čia tikrai mitas. yra daug rimtų rpiežasčių tą padaryti.
Dabar būsimi sutuoktiniai tam ir lanko kursu, kad jiems viską išaiškintų, kas yra bažnytinė santuoka, kad jie nedarytų to, jei nėra pasirengę.
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2006 12 20, 11:26)

Dabar būsimi sutuoktiniai tam ir lanko kursu, kad jiems viską išaiškintų, kas yra bažnytinė santuoka, kad jie nedarytų to, jei nėra pasirengę.

Aciu uz isaiskinima 4u.gif Jei jau taip lengva-gal ir man vertetu nueiti bent jau pasidomauti, ar galiu buti laisva net baznytiskai g.gif O tam exo sutikimo nereikia? Kaip ten kvieciasi Tribunolas? Ar uz nugaros daro? Ar liudininkai kokie reikalingi?
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2006 12 20, 10:26)

Lanko tam, kad reikia. Ir nemanau, kad pakeičia nuomonę po to... Dauguma dabar, pasak Medinio- laisvamaniai.
Atsakyti