Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

vyro surasti nebutina,tau viska teisme pasakys. Liudininkais gali buti tevai, apskritai visi zmones, kurie is esmes turi ka paliudyti, kuo jusu santupka butu negaliojanti. Buk rami del tevu, juos drasiai kviesk
Atsakyti
Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Butinai merginos bandykit, kol nieko nedarysi tol ir nezinosi ar galejo tavo santuoka anuliuoti. Surinki visus dokumentus, randi liudininkus ir butinai rodykit iniciatyva, jei neskambinsit ir nesiteirausit tai byla gali vilktis metu metais. Sekmes visoms:)
Atsakyti
Gal patartumėt, kiek reikia aukot bažnyčiai šiuo atveju?
Labai Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KrissTina: 28 gruodžio 2005 - 08:24
sveikos, merginos,

na aš taip pat buvau sutuokta "dievo akivaizdoje", paskui išsiskyrėme civiliniu keliu. žiūriu, jūs stengiatės nevykusias santuokas anuliuoti, o man tai kažkaip nerūpi blush2.gif

taip, žinau, kad nebegalėsiu tuoktis antrąsyk bažnyčioje, bet man tai nėra svarbu.
tik noriu paklausti, gal atsiras forume žinančių ir atsakys į mano klausimą. Tarkim, aš civiline tvarka susituoksiu antrą kartą, susilauksiu kūdikio. ar galės mano 2.gif būti pakrikštytas bažnyčioje?
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2005 12 28, 09:39)
Tarkim, aš civiline tvarka susituoksiu antrą kartą, susilauksiu kūdikio. ar galės mano 2.gif būti pakrikštytas bažnyčioje?

gali 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, moterys,
skaitinejau as jusu pasisakymus, kol nusprendziau ir pati prisijungti, nes turiu ka siuo klausymu pasakyti - mano baznytine santuoka buvo paskelbta negaliojancia pries du metus. Jei kam idomu, po prasymo iteikimo laukiau lygiai metus, kol pradejo ji nagrineti. Na, o pats nagrinejimas truko apie puse metu - reikejo atskirai apklausti buvusius sutuoktinius, ju tevus, kurie buvo pakviesti liudininkais, ir t.t. As pati to proceso neskubinau, niekam neskambinau, tiesiog ramiai laukiau, nes buvau tikra, kad mano prasymas bus patenkintas...
Na, o dabar noreciau isvardinti tai, kas daugeliui cia svarbiausia - kokios priezastys padaro santuoka neegzistuojancia? Ju yra nemazai. Sakramentine galiojanti santuoka negali ivykti del trukumu, kuriuos turi bent vienas (ar abu) besituokiantys:
- kai asmuo paliestas ligos, kuri dezorganizuoja psichines funkcijas ir suardo asmenybes struktura (sizofrenija, paranoja, reaktyvi depresija, toksikomanija ir t.t.);
- kai asmuo yra tvirtai nusiteikes netureti vaiku;
- kai asmuo eina prie altoriaus tik "pabandymui", nusiteikes santuoka nutraukti ir vel tuoktis is naujo, jei si santuoka jo nepatenkins;
- kai tuokiasi nusiteikes testi intymius santykius su treciu asmeniu, t.y. neprisiima pareigos buti istikimas;
- kai asmuo yra nepajegus atlikti lytini akta ir jo impotencija negali buti isgydyta;
- kai asmuo tuokiasi turedamas kitus tikslus ir nemano uzmegzti su antra puse tarpasmeniniu santykiu, pagristu meile ir gyvenimo bendrumu;
- kai asmuo noretu, bet yra nepajegus uzmegzti dvasine bendryste su partneriu, nes jo asmenybe yra sutrikdyta, ypac santykiu su kitais srityje: negali patirti autentisku emociju, pasireiskia isterijos priepuoliai, kartais elgiasi agresyviai, nes patiria frustracijas, pernelyg jautrus kritikai, nesugeba matyti dalyku ir ateities realiai;
- kai pakrikstytas asmuo nori santuokinio kontrakto, bet aiskiai pareiskia, kad nepripazista jo sakramentines dimensijos, t.y. atmeta tai, ka Baznycia turi mintyje, kai svencia santuoka;
- kai asmuo eina prie altoriaus ne savo valia, o is baimes, negaledamas pasipriesinti isoriniam kitu spaudimui, pvz., despoto tevo, arba pagrobimo atveju.
Noriu pabrezti, kad nei pragyventu kartu metu, nei vaiku skaicius neturi itakos. Tik pries baznytines santuokos anuliavima reikalingos civilines skyrybos.
Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Nezinau, gal ir ne tame forume rasau, bet, tikiuosi, sulauksiu vertingu patarimu. 4u.gif Turiu pussesere. Ji susituoke su mylimu zmogumi pries trejus metus. Visas iskilmes ir registracija dare baznycioje. Po desimties dienu baznytine santuoka itrauke i CMB registra. Zodziu, turi santuokos liudijima, kur irasyta, jog sutuoktuviu vieta-tokia ir tokia baznycia, o liudijimas turi tik nr.
Gime sunelis. Deja, yra ivairiu priezasciu, kai santuoka ju zlunga. Noretu issiskirti,pasidalinti uzgyventa turta, aptarti alimentus, bet...advokatas, i kuri ji kreipesi, pasake, jog baznytine santuoka gali tik baznycia ir isardyti blink.gif Pacios zinote, jog baznycia skyrybu neduos vien del to, jog jau sugyventas vaikas. Turiu kelias drauges-teisininkes, kurios tvirtina, jog vis tik Lietuvoj esant ir CMB registracijai-isskirti gali teismas, baznycia gali neduoti sutikimo tik antram sliubui(Dievo akivaizdoj visada liks jie susituoke), taciau baznycia neturi teises riboti zmoniu laisves, apsisprendimo ir pan.
Mano exvyras-labai stiprus advokatas. Paklausiau jo tokiu atveju. Jis patvirtino, kad panasus incidentai vyko pries metus, kada baznycia neleisdavo issiskirti baznycioje sutuoktiems, taciau civiline registracija turintiems zmonems, taciau isejo kazkoks Auksciausiojo Teismo sprendimas(ar pataisymas, ar nutartis), jog Lietuvoje, teisineje valstybeje,tai zmogaus teisiu ir laisviu pazeidimas, ir kad baznycia neturi teises kistis. Prasyti exo pagalbos surasti ta straipsni-man jau butu zema blush2.gif
Bukit geros, merginos, gal kuri girdejot apie ta straipsni, gal kuri susiduret-permeskit, kur galima ieskoti 4u.gif Ir is viso, butume kartu su pussesere labai dekingos uz bet kokia informacija 4u.gif
Atsakyti
Baznycia kartais gali duoti ir istuoka, jei yra rimtos santuokos nutraukimo preizastys,( realiai tai reikia irodyti,kad vienas is sutuoktiniu yra beveik antikristas ) zinoma tai uztruks,ar cia reikai labai greitai?
Atsakyti
Sveikute.Mano vyras su pirma zmona issiskyres.Jie buvo susituoke ir baznycioje.Dabarnutraukta tik civiline santuoka, bet pazystamas kunigas patare, kad galima kreiptis i kurija, kur yra kunigu, gal galima taip pasakyti, teismas ir ten del tam tikru priezasciu yra anuliuojama santuoka.Tai ne skyrybos, baznyrine santuoka panaikinama ir tada galima sutikus mylima zmogu tuoktis ir vel.Gal nelabai aiskiai susakiau, bet tikrai zinau, kad kreiptis reikia ne kuniga ar advokata, o galima i vyskupija.Tai tikrai imanoma.sekmes
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2006 12 18, 18:17)
Baznycia  kartais gali duoti ir istuoka, jei yra rimtos santuokos nutraukimo preizastys,( realiai tai reikia irodyti,kad vienas is sutuoktiniu yra beveik antikristas ) zinoma tai uztruks,ar cia reikai labai greitai?

Jie abu nera antikristai smile.gif Labai protingi, apsiskaite, apsisviete, issilavine zmones. Negeria, neruko, narkotiku nevartoja, jokio smurto ir pan. Tik gyvena kiekvienas savo gyvenima skyrium, turi paskola-jos vyras nebemoka, neprisideda prie seimos islaikymo, zodziu-abu nei pagauti, nei paleisti. Baznycia jiems tikrai NIEKADA istuokos neduotu, nes juos ten sutuoke ar tai vyskupas(kad nepamelavus g.gif ), o ir gimine tiek jos, tiek jo-dievoti.
Del greitumo-baznycia uztrunka su skyrybomis net iki desimties metu blink.gif Manau, kad reiktu greiciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(serafine @ 2006 12 18, 18:23)
Sveikute.Mano vyras su pirma zmona issiskyres.Jie buvo susituoke ir baznycioje.Dabarnutraukta tik civiline santuoka, bet pazystamas kunigas patare, kad galima kreiptis i kurija, kur yra kunigu, gal galima taip pasakyti, teismas ir ten del tam tikru priezasciu yra anuliuojama santuoka.Tai ne skyrybos, baznyrine santuoka panaikinama ir tada galima sutikus mylima zmogu tuoktis ir vel.Gal nelabai aiskiai susakiau, bet tikrai zinau, kad kreiptis reikia ne kuniga ar advokata, o galima i vyskupija.Tai tikrai imanoma.sekmes

Oi ne 4u.gif Cia kitas atvejas 4u.gif As pati turejau civiline ir baznytine santuokas, isardziau civiline be jokiu problemu, o baznytine lai kabo, tiesiog mada dabar tokia atejo, kada zmones pradejo tuoktis TIK baznycioje, nebeinant i CMB, tik veliau ta popiereli, tvirtinta baznycioje, patvirtina CMB. Jau pati susipainiojau doh.gif Pusseseres situacija tokia, kad jai neleidzia issiskirti CIVILISKAI per teisma, kaip kad mes visos issiskyreme. Ta teisma turi pagal nauja mada daryti tik BAZNYCIA, nes joje pirmiausia jie tuokesi, be jokiu CMB informavimu.
Atsakyti
nueik i foruma www.litlex.lt,i seimos teise,
ten konsultuoja teisininkai,turetum atrasti ta istatyma,o siaip bent jau situacija paaiskes.
Atsakyti