QUOTE(Dagilis @ 2011 01 28, 18:52)
Tiesa yra ir legalus kelias - bažnytinis tribunolas, iširusios santuokos peržiūrėjimas ir jei tam būta priežasčių skelbimas nuo pat pradžių sudaryta negaliojančiai. Va taip gali būti ir tvarkinga ir legalu.
Yra. Tik nelabai malonu, kai sužinai, kad tam, kas turi pinigų (o jei dar daug pinigų) viskas vyksta kur kas greičiau
Niekada taip nekalbėčiau, jei man pačiai taip nebūtų nutikę. Visada buvau prieš tuos pasakymus "kunigai irgi žmonės, tad irgi pasiduoda kyšių pagundoms" ir t.t.
Konsultavausi ne su vienu kunigu dėl savo santuokos paskelbimo negaliojančia (civiliškai nutraukta prieš 11 metų), tam buvo ne viena ir labai rimta, o ne "pritempta" priežastis. Kai kreipiausi į tribunolą, buvo pasakyta, kad galima net nesitikėt, kad viską sutvarkys greičiau nei per 5 metus - labai daug darbo ir t.t. Jau gerokai virš metų, o byla net nepradėta nagrinėti.
Tuo tarpu kiti net neslepia, kokiais būdais per porą mėnesių-pusmetį viską "susitvarko"
Papildyta:
QUOTE(Nuke1 @ 2011 01 18, 16:41)
Atsiprasau dar karta, as nekam asmeniskai, na bet visgi man nesazininga atrodo. 99,9% klaidu gyvenime "neatitasysi"- nei prekes grazinsi, nei zodzio istarto, nei veiksmo. O cia toks dalykas- iskilminga priesaika Dievui, o po metu-kitu- oi, suklydau, paskui "oi suklysti" su kita, ir dar su kita, ir dar.
O kaip žiūrėtumėte, jeigu toks atvejis, kad vienas iš sutuoktinių kitą tiesiog apgavo? Pvz., nuslėpė psichinę ligą, problemas dėl alkoholio, teistumą ir pan.? Sakysit, kaip galima nuslėpt? Galima, ypač jei dar ir artimieji dėl to pasistengia Ir jei draugystė iki santuokos nesitęsia dešimtmečio, o trunka tik metus ir tai savaitgaliais.
sakysit, niekas juk netrukdo draugaut ilgai, pažint žmogų ir pan., bet kai vienam 18, o kitam 28, tai nėra taip jau sunku apsukti galvelę
Tad po kurio laiko tikrai norisi "klaidas ištaisyti"