Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(valdenis @ 2011 01 18, 21:24)
mergiona man patinka su jumis diskutuoti 4u.gif jus taip protingai isdestot savo argumentus ir nuomone

tikiuosi jus ne perkiltine prasme blush2.gif Man butent uzkliuna tas anuliavimas, jei butu imano nutraukt santuoka, kazkokiom labai rimtom ir isskirtinem aplinkybem (pvz abortas pries sutuoktinio valia man atrodo rimta priezastis) manau butu daug saziningiau, antru, giliai tikinciu zmonu/ vyru atzvilgiu. Bet butent isskirtiniais atvejais. O anuliavimas... nezinau kiek unifikuota ceremonija, bet angliskai tikrai pasako tos zodzius: "jei kas zino priezasti, kodel sie zmones negali butu sutuokti lai prabila dabar arba nutyla amziams"- tai iseina, joks "nuslepimas tiesos" negali buti argumentas anuliavimui.

O as pati daug labiau domejausi "issikrikstyjimo" galimybem. Vat tokiu nera, nors del to, kad krikstyjamas kudikis tikrai uz savo veiksmus neatsako jokiu abejoniu turbut nekyla, o vat jam kriksto "atsaukt" negalima. Tai man tas santuokos anuliavimas (kur visgi samoningi, sveiko proto suauge zmones duoda izadus) ir atrodo nesaziningas.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 01 19, 10:04)
tikiuosi jus ne perkiltine prasme  blush2.gif Man butent uzkliuna tas anuliavimas, jei butu imano nutraukt santuoka, kazkokiom labai rimtom ir isskirtinem aplinkybem (pvz abortas pries sutuoktinio valia man atrodo rimta priezastis) manau butu daug saziningiau, antru, giliai tikinciu zmonu/ vyru atzvilgiu. Bet butent isskirtiniais atvejais. O anuliavimas... nezinau kiek unifikuota ceremonija, bet angliskai tikrai pasako tos zodzius: "jei kas zino priezasti, kodel sie zmones negali butu sutuokti lai prabila dabar arba nutyla amziams"- tai iseina, joks "nuslepimas tiesos" negali buti argumentas anuliavimui.

O as pati daug labiau domejausi "issikrikstyjimo" galimybem. Vat tokiu nera, nors del to, kad krikstyjamas kudikis tikrai uz savo veiksmus neatsako jokiu abejoniu turbut nekyla, o vat jam kriksto "atsaukt" negalima. Tai man tas santuokos anuliavimas (kur visgi samoningi, sveiko proto suauge zmones duoda izadus) ir atrodo nesaziningas.

bet jai jau yra kunigai nutraukineja baznytine santuoka tai yra popiezius,tai kodel tuo nepasinaudoti bent jau savo atveju vyras nori issiskirti su tuom zmogum visiskai kad tik as buciau jo viena zmona blush2.gif del kriksto visiskai drinks_cheers.gif pritariu jums as apie anuliavima neturejau omeni kad visiskai uzmirst kad kazkada buvo tas zmogus kad kazkada jautei tam zmogui meile. mums apskritai gal negrazu blush2.gif atsibodo buvusioji su savo nesamonem as paduosiu tave i teisma as tikra tavo zmona atseit tavo turtas priiklauso man noresiu masina prisiteisiu ir t.t suprantu kad prisisvajojo mergele na bet jau nerviskai veikia jos blevizgos.vyras nieko nejaucia tam asmeniui tik pykti tai kam dar but su juo susietas na as cia konkreciai apie save blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valdenis: 19 sausio 2011 - 09:25
QUOTE(valdenis @ 2011 01 19, 10:21)
atsibodo buvusioji su savo nesamonem as paduosiu tave i teisma as tikra tavo zmona atseit tavo turtas priiklauso man noresiu masina prisiteisiu ir t.t suprantu kad prisisvajojo mergele na bet jau nerviskai veikia jos blevizgos.vyras nieko nejaucia tam asmeniui tik pykti tai kam dar but su juo susietas na as cia konkreciai apie save blush2.gif

Nelabai supratau, o kokia teise ji turi grasinti del turto? g.gif Jei jusiskis issituokes CIVILISKAI, tai viskas jau, amen, niekas i Jo turta nepretenduos, nebent mirtu(tfu tfu tfu)-tada paveldejimo teise jo vaikas is pirmos santuokos, bet ne PIRMOJI zmona.
O Baznytine Santuoka is viso nieko bendra neturi su turtu. Cia daugiau del tikybos(tikekimes, kad ne del mados).
Atsakyti
tai suprantu kad neturi ji jokios teises smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 19, 10:21)
bet jai jau yra kunigai nutraukineja baznytine santuoka tai yra popiezius,tai kodel tuo nepasinaudoti bent jau savo atveju vyras nori issiskirti su tuom zmogum visiskai kad tik as buciau jo viena zmona blush2.gif

tai kad nera tokios galimybes. Arba anulioji (pripazisti kad nieko niekad nebuvo), arba gyveni santuokoje.
Atsakyti
Kai tuokiausi, net negalvojau, kad kadanor skirsiuos - todėl ir rinkausi bažnytinę santuoką. Po vestuvių viskas pasikeitė - žmogus, su kuriuo gyvenau 6 metus - virto visiškai kitu žmogumi... Po vestuvių greit ir pastojau, kadangi prie vestuves jau nesisaugojom - planavom, kaip ir abu, vaikutį. Bet... Santuokoj neišbuvom net metų... Jis susirado kitą ir išėjo. Tuo metu irgi galvojau kaip panaikinti bažnytinę santuoką, ieškojau informacijos. Bet nei vienas punktas man "neprilipo"... Supratau, kad teks apseiti be bažnyčios, jei kada vėl tuokčiausi... Po kurio laiko ir mano ex pasirodė prašydamas, kad abu eitume pas kunigą ir sakytume, kad nemylėjom vienas kito, kai ėjom prie altoriaus smile.gif neva jam labai reikia panaikinti bažnytinę santuoką, kadangi jo meilužė (visada ją taip vadinu ir vadinsiu) - nori vestuvių bažnyčioj. Žinoma nesutikau. Pasakiau, kad aš tuokiausi mylėdama ir niekada neabejojau tuo savo žingsniu ir kad tikrai nemeluosiu kunigam, vien tam, kad jo meilužė nori vestuvių bažnyčioj...
Pati esu girdėjus tokį dalyką, kad jei esi išsiskyręs ir planuoji antrą santuoką - yra kunigų, kurie pritaria santuokos palaiminimui. Nežinau kiap visa tai atrodo, bet tiksliai žinau, kad nebūna ceremonijos... Tiesiog reikėtų susitarti su kokiu kunigu, kad palaimintų būsimą santuoką.
Pati ketinu susitikti kada su kunigu, kuris mane tuokė ir viso to paklausti... Bet jei yra tokia galimybė - tikrai ja naudosiuos. Nežinau kodėl, bet man to (santuokos palaiminimo) labai reikia...
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2011 01 27, 16:30)
Nežinau kodėl, bet man to (santuokos palaiminimo) labai reikia...

Laimina ne santuoka, laimina ziedus, na gal zmones dar, bet ne santuoka mirksiukas.gif Baznytine santuoka-amziams(jei neanuliuojama).
Atsakyti
Kad ir žiedus laimintų... Tiesiog mane apima visai kitas jausmas būnant bažnyčioj. Santuokų rūmuose - tai ten tik formalumas, ten nieko nuostabaus, nieko įdomaus... Kiekvienas atlieka savo vaidmenį ir tiek. Manęs ten net netraukia...
O bažnyčia - tai kažkas nuostabaus. Vien aplinka, atmosfera... Pamenu, kai per mano vestuves (Kauno Sobure) visi esantys bažnyčioje šluostėsi ašaras, net ir pašaliniai žmonės... Man to reikia - to jausmo... Nemoku nupasakot kas tai tiksliai yra. Neesu kokia žiauriai tikinti, bet bažnyčia - šventas reikalas...
Atsakyti
QUOTE(kamejukas @ 2011 01 27, 20:50)
Kad ir žiedus laimintų... Tiesiog mane apima visai kitas jausmas būnant bažnyčioj. Santuokų rūmuose - tai ten tik formalumas, ten nieko nuostabaus, nieko įdomaus... Kiekvienas atlieka savo vaidmenį ir tiek. Manęs ten net netraukia...
O bažnyčia - tai kažkas nuostabaus. Vien aplinka, atmosfera... Pamenu, kai per mano vestuves (Kauno Sobure) visi esantys bažnyčioje šluostėsi ašaras, net ir pašaliniai žmonės... Man to reikia - to jausmo... Nemoku nupasakot kas tai tiksliai yra. Neesu kokia žiauriai tikinti, bet bažnyčia - šventas reikalas...

Jei santuoka bažnyčioje reikalinga tik dėl euforijos, gero jausmo, emocijų... kažkaip ne tos vertybės santuokoje svarbiausios...
Man labai patiko straipsnis ir komentarai po juo. Gavau daug atsakymų į klausimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 27 sausio 2011 - 19:22
QUOTE(kamejukas @ 2011 01 27, 19:50)

O bažnyčia - tai kažkas nuostabaus. Vien aplinka, atmosfera...

Noriu pasidalinti savo antrosiomis vestuvemis 4u.gif
Mes negalejom irgi baznycioje dalyvauti, net kunigas nesutiko isileisti i baznycia net ziedu laiminimui, na ir...nesiverzem.
Dievas yra visur. 4u.gif Pasirinkom dvasiai artima vieta-savo sodyba gamtos prieglobstyje. Ir nors pats balius vyko uzsakytoje kavinukeje, bet visos iskilmes, kurios turetu buti baznycioje, vyko gamtoje, ant ezero kranto, zydint gelem, svyruojant pusims, ciulbant pauksciams ir nusvitus saulei wub.gif (iki tos dienos, kaip ir po jos, beje, buvo lietus, o musu santuoka laimino is auksciau ir pasiunte ta diena saule). Kunigas laimino ziedus, visus dalyvavusius svecius, prie palaiminimo prisidejo tevai, leidome vainikus i ezera su deganciom zvakutem, nu toks puikus ir pakyletas jausmas buvo, kai kunigas, siulbant pauksciams, svyruojant pusims, kalbejo maldas wub.gif Tokia ramybe uzliejo...Tas pakylejimas dvasios buvo toks svarbus, kad nesigailejau ne vienos minutes, jog musu neprieme i baznycia. drinks_cheers.gif
Paskui aplankeme kapus, pagerbeme mirusius, praseme ju uztarimo musu santuokai.
Na, o balius ir linksmybes jau vyko kavineje drinks_cheers.gif
Beje, i metrikacija nuejom tik susirasyti eiline diena ir po geru keliu menesiu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 28, 09:46)
Noriu pasidalinti savo antrosiomis vestuvemis 4u.gif
Mes negalejom irgi baznycioje dalyvauti, net kunigas nesutiko isileisti i baznycia net ziedu laiminimui, na ir...nesiverzem.
<...> Kunigas laimino ziedus, visus dalyvavusius svecius, prie palaiminimo prisidejo tevai, leidome vainikus i ezera su deganciom zvakutem, nu toks puikus ir pakyletas jausmas buvo, kai kunigas, siulbant pauksciams, svyruojant pusims, kalbejo maldas wub.gif

Kunigas? g.gif
Į bažnyčia neįsileido, o gamtoje laimino???? Kažkas protu nesuvokiama. g.gif
Arba mes skirtingai suvokiame terminą "kunigas".
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 01 28, 09:55)
Kunigas?  g.gif
Į bažnyčia neįsileido, o gamtoje laimino???? Kažkas protu nesuvokiama.  g.gif
Arba mes skirtingai suvokiame terminą "kunigas".

Taip, baznytinis kunigas.
Kunigai laimina patalpas, masinas, verslus, renginius, zmones, daiktus, sioj vietoj-ziedus. Juk nei masinu, nei namu, nei verslu i baznycias neleidzia, bet pasirinktoje vietoje laimina. Sakramento nesuteike, o stai ziedus laiminti galejo bet kur ir kada.
Aiskino man del to neisileidimo i baznycia: mat ten yra altorius, syki prie jo jau gavom Santuokos Sakramenta, kadangi santuoka neanuliuota, vadinasi, esame Sakramento lauzytojai, nuodemingieji, tai prie altoriaus negalima eiti. Kadangi Altorius yra baznycios viduje, vadinasi, negalima net baznycioje ziedu laiminti. O stai kitoje patalpoje(ar vietoje, kur nera altoriaus) be problemu thumbup.gif
Atsakyti