Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(Jolantuke @ 2011 01 18, 13:39)
Na situacija situacijai nelygi... Neįmanoma viso pasaulio pagal vieną kurpalį matuoti...

Niekada negirdejau, kad zmogu esanti be samones sutuoktu blush2.gif O tas "rimtai negalvojau" (ar kaip ten, nesuvokiau sakramento esmes) juokingai skamba. Tam baznytiniai kursai yra ir kunigo pareiga issiaiskint kas ka suvokia pries sutuokiant. Buna situacijos, bet manau jos be galo retos, na, viena is milijono, o ne kaip dabar.
Papildyta:
QUOTE(valdenis @ 2011 01 18, 13:41)
na jo nelabai man  patiktu tokie klausimai  doh.gif as tai nepries anuliavima a kuo as dabar kalta kad jie suklydo tuokdamiesi baznycioje g.gif dabar tokia nesamone civilineje susituoke o pries dieva jau skaitomes kad jis su kita susituokes g.gif man tokia situacija nepatinka tuolap kad esu tikinti blush2.gif

Ka reiskia "suklydo"? jie budami pilnos samones dave izadus, koks cia suklydimas? net ne pries Dieva, nusipirk Maximoj ka, ir po sekundes- imkit atgal, suklydau- juk niekas nepaims mirksiukas.gif
Atsakyti
tuokesi del to kad nescia ir tai ex norejo valimo bet mano vyras neleido beto ji gyveno ir gyvena laisva gyvenimo buda manau gera priezastis skyriboms abu jauni ,tevai liepe baznytine santuoka imti net kunigas nenorejo tuokti ju perkalbinejo mano vyra sakydamas kad jie netinka vienas kitam- manu suklido blush2.gif ir kas pagyveno 2metelius ir ate blush2.gif o del baznytiniu kursu jokiu nebuvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valdenis: 18 sausio 2011 - 13:09
Sveikos,

Labai naudingos informacijos radau sioje temeleje, nes kaip zinia kai kreipiesi i dvasininkus siuo santuokos anuliavimo klausimu atsakymus gauti labai sudetinga. As ieskini pateikiau prieš pusę metų, kol kas žinių jokių, tai net nežinau ko laukti ir kada laukti. Mano situacija truputi kitokia nei visų, nes mano buvusi antroji pusė gyvena ne Lietuvoje, gal kas nors tiksliai žino ką reiškia jei atsakovas ir jo pusės liudininkai nedalyvauja procese ir savo pozicijos neišreiškia ?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 01 18, 14:01)
mano tikrai kukliom ziniom santuokos, kur gime vaikai anuliot negalima,

Santuoką anuliuoti dėl tam tikrų priežasčių galima, jei vaikams jau yra18 ir daugiau metų.
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 18, 14:08)
tuokesi del to kad nescia ir tai ex norejo valimo bet mano vyras neleido

Atsiprasau, Jus man tikrai patinkat 4u.gif bet pasakysiu. Negrazu taip kabet. Ji Jusu vyro neprevartavo. Laisva valia i lova gulesi ir vaika padare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 18 sausio 2011 - 13:22
QUOTE(Mergiona @ 2011 01 18, 14:21)
Atsiprasau, Jus man tikrai patinkat  4u.gif bet pasakysiu. Negrazu taip kabet. Ji Jusu vyro neprevartavo. Laisva valia i lova gulesi ir vaika padare.

o as nepykstu biggrin.gif as suprantu kad jis pats sava valia viska dare biggrin.gif bet tiesa rasiau kad ji nenorejo leliaus nematau tikslo meluot .ir bandau issiaiskinti kaip galima panaikinti sia santuoka smile.gif nes man si padetis nepatinka ne del to kad mada ar dar kazkas o del saves esu tikintis zmogus dievas sukure zmogu manau jis ir turi juos sujumkti blush2.gif ir jai zmogus tikrai padare klaida nepagalvojo ar tikrai gali but gyvent kartu negi jis negali pasitaisyti blush2.gif jis dziaugiasi kad turi ta vaika ir man dziugu tik norisi abiems kad santuoka butu anuliuota blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 18, 14:08)
tuokesi del to kad nescia ir tai ex norejo valimo bet mano vyras neleido beto ji gyveno ir gyvena laisva gyvenimo buda manau gera priezastis skyriboms abu jauni ,tevai liepe baznytine santuoka imti net kunigas nenorejo tuokti ju perkalbinejo mano vyra sakydamas kad jie netinka vienas kitam- manu suklido blush2.gif ir kas pagyveno 2metelius ir ate blush2.gif o del baznytiniu kursu jokiu nebuvo

Tada nurimkit, santuoka paskelbs negaliojancia 4u.gif Mat vienas is punktu yra: "nenorejo/negalejo tureti vaiku". Ir jei bus dar liudininku, kurie patvirtins, kad valymui ikalbinejo, jei ta kuniga, kuris sutuokti nenorejo, i liudininkus pakvies, paskelbs negaliojancia pakankamai greit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 18, 14:42)
Tada nurimkit, santuoka paskelbs negaliojancia 4u.gif Mat vienas is punktu yra: "nenorejo/negalejo tureti vaiku". Ir jei bus dar liudininku, kurie patvirtins, kad valymui ikalbinejo, jei ta kuniga, kuris sutuokti nenorejo, i liudininkus pakvies,  paskelbs negaliojancia pakankamai greit 4u.gif

aciu va ta ir noriu zinot ar ira galimybe na norisi kad su tuo zmogum viskas butu nutraukta kad liktu tik tokie santykiai kas susietu tik su vaiku be jokiu baznytiniu santuoku
Atsakyti
Atsiprasau dar karta, as nekam asmeniskai, na bet visgi man nesazininga atrodo. 99,9% klaidu gyvenime "neatitasysi"- nei prekes grazinsi, nei zodzio istarto, nei veiksmo. O cia toks dalykas- iskilminga priesaika Dievui, o po metu-kitu- oi, suklydau, paskui "oi suklysti" su kita, ir dar su kita, ir dar. Tai kadangi nesantuokinis seksas yra nuodeme, kad nebut nuodemingam reiktu tuoktis baznycioje su kiekvienu su kuo noretusi? o paskui "oi suklydau" pasakyt? Ne civilines santuokos nutraukimas (nekalbant jau apie anuliavima, kas is vis sunkiai imanoma) yra skausmingas, o cia...

Tai tada visos apeigos/ izadai nieko verti- snd pasikrykstyjau, rytoj, "oi, suklydau", snd kriksciuonis- rytoj musulmonas, poryt dar kas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 18 sausio 2011 - 15:44
atleiskit kas jums nesaziningai atrodo? g.gif zmogus subrendes rado savo antra pusele ir nori anuliuoti santuoka su tuo zmogum kuriam nieko nejaucia vienas kito nemyli g.gif kas cia skausminga kai jau meiles nera kai daug metu praeje g.gif beto kaip visi sako jaunyste durnyste o cia zmoguj ne -niolika kai galvoje vejai jis rimtai apmaste savo norus savo gyvenima.bent jau mes neketinam iskart anuliavus santuoka tuoktis baznycioje
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 18, 17:20)
atleiskit kas jums nesaziningai atrodo? g.gif zmogus subrendes rado savo antra pusele ir nori anuliuoti santuoka su tuo zmogum kuriam nieko nejaucia vienas kito nemyli g.gif kas cia skausminga kai jau meiles nera kai daug metu praeje g.gif beto kaip visi sako jaunyste durnyste o cia zmoguj ne -niolika kai galvoje vejai jis rimtai apmaste savo norus savo gyvenima.bent jau mes neketinam iskart anuliavus santuoka tuoktis baznycioje

As tikrai nenoriu kalbet konkreciai apie jusu situacija. Kalbu abstrakciai. Ka reiskia "susirado antraja pusele"? Pries 10 metu Ona atrode "pusele", siandien- Inga, po 10 metu- Jurga, ir kas is to?

"anuliuoti" nereiskia "nutraukti", cia visai skirtingos savokos. Anuliuoti- pripazinti kad nieko niekada nebuvo. Ar tas vyras, kuris pries 10 metu stovejo kostiumuotas baznycioje (toks visas nescios busimos, tuo metu, zmonos isprevartautas, jos tevai su sautuvais uz nugaros) ir sake budamas samoninga, blaivus ir pilnametis "imu i teisietas zmonas pakol mirtis isskirs" gali pasakyti ne naujajai busimajai, ne kunigui bet Dievui: "ai, nieko su ta niekada nebuvo, nemylejau nei akimirkos"? Tai vaikas tada is kur?

Ka reiskia "daug metu praeje"? Tai nereiskia, kad praeitis istrinta, pamirsta, bet neistrinta. Kada zmonems 30-paaugliai atrodo jauni durnialiai, kai 40- trisdesimtmeciai, mano 90mete mociute sako, kad protas 80tik ateina. Tai kas desimtmeti "durnystei" nurasius praejusi desimtmeti anuliuot?

Turi gyvenime but nors kazkas svento, o dabar sad.gif mada tuoktis baznycioj, mada krikstyt, mada komunijos eit kai nuodemiu atsisakyt net neketini... mada zmogu, kuriam sugriovei gyvenima is gyvenimo isbraukt.

p.s. jei ka, as nesu "kitoje barikadu puseje". Sis pokalbis ir mano turima nuomone neturi nieko bendro su mano asmenine situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 18 sausio 2011 - 20:03
mergiona man patinka su jumis diskutuoti 4u.gif jus taip protingai isdestot savo argumentus ir nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valdenis: 18 sausio 2011 - 20:25