Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

Sveikutės.Mano bažnytinė santuoka nutraukta įsakymu, visas procesas užtruko apie 2 metus.Santuokos nutraukimui padavė buvęs vyras, buvau iškviesta į vadinamąjį teismą ( nu ir klausimai doh.gif buvo užduodami).
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2011 01 16, 08:48)
Sveikutės.Mano bažnytinė santuoka nutraukta įsakymu, visas procesas užtruko apie 2 metus.Santuokos nutraukimui padavė buvęs vyras, buvau iškviesta į vadinamąjį teismą ( nu ir klausimai  doh.gif  buvo užduodami).

galima placiau ko ten mazdaug klausia g.gif
Atsakyti
Maniškis irgi su pirma žmona susituokę buvo bažnyčioje, aš taip pat norėčiau to kada nors, bet gaila, jei su juo siesiu ateitį, to negalėsiu padaryt, nes jis kaip ir susituokęs amžinai doh.gif
Na bet manau ne tame esmė, jei pasižadi savo sąžine ir vidumi vienas kitam ir taip laikaisi ir be tų santuokų esi labiau susituokęs su tuo žmogumi, nei kad gautumei popieriuką g.gif aš taip manau
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 10, 14:46)
laba diena mane domina si tema nes vyras turi baznytine santuoka bet mes esme susituoke civilineje 5metus jau turim 2 vaikucius ir is pirmos santuokos nepilnamete susituoke tik del tevu baznycioje ir vaikelio tuokesi budama nescia tai kiek supratau jai yra vaikelis tai neskiria g.gif

anuliuoja santuoka ir esant nepilnamečiams vaikams ir aplamai esant vaikams jei įrodoma, kad santuokos sudarymo metu nebuvo suvokiami prisiimami įsipareigojimai... galimas priežastis anuliavimo jau esu šioje temoje surašius... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(KristeP. @ 2011 01 17, 23:56)
Maniškis irgi su pirma žmona susituokę buvo bažnyčioje, aš taip pat norėčiau to kada nors, bet gaila, jei su juo siesiu ateitį, to negalėsiu padaryt, nes jis kaip ir susituokęs amžinai  doh.gif
Na bet manau ne tame esmė, jei pasižadi savo sąžine ir vidumi vienas kitam ir taip laikaisi ir be tų santuokų esi labiau susituokęs su tuo žmogumi, nei kad gautumei popieriuką g.gif  aš taip manau

Žinoma, kad popieriai nieko nereiškia.
O bet tačiau... jei ir tikėjimas bei Bažnyčios įstatymų laikymasis tuomet nieko nereiškia...
Greičiausiai ši tema labiausiai aktuali tikinčioms katalikėms, kurios nori išlikti Bažnyčioje, nori išlikti ištikimos Dievo įsakymams, tačiau teko nelaimė sutikti ne tą žmogų, padaryti lemtingą klaidą naivioje jaunystėje ir t.t.
Ai, daug nefilosofuosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tik aš @ 2011 01 17, 23:06)
anuliuoja santuoka ir esant nepilnamečiams vaikams ir aplamai esant vaikams jei įrodoma, kad santuokos sudarymo metu nebuvo suvokiami prisiimami įsipareigojimai... galimas priežastis anuliavimo jau esu šioje temoje surašius...  4u.gif

tai vaikai tada nesantuokiniais tampa?
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 16, 12:58)

Oi, gal net forume negražu rašyti doh.gif Žodžiu, maždaug kiek su buvusiu vyru per mėnesį santykiaudavote, ar jus patenkindavo, kiek tuokdamasi galvojote gyventi, ar dar sugrį\tumėte pas jį ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2011 01 16, 11:58)

Siaip tai duodama priesaika apie klausimus NIEKUR nekalbeti mirksiukas.gif
Bet klausimai sudaroma pagal ieskovo pasakojima, ziurima, kas meluoja, kur tiesa.
Pvz. Ieskovas raste pasakoja, kad su sutuoktine nemiegojo, kad atsigule tik girtas-o is to gime vaikai, vadinasi, sutuoktine ji prigavo ir vsio takoje biggrin.gif Tada Baznytinis Tribunolas atsakovui(t.y. zmonai) uzduoda toki kryzmini klausima: kaip daznai jus santykiavote, kol pastojote, ar esate pries lytini akta isgere?
Cia daviau tik pavyzdi, kad isivaizduoti, kaip kas vyksta 4u.gif Tu klausimu buna apie 30-50 tokiu suktu.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 01 18, 03:19)
tai vaikai tada nesantuokiniais tampa?

nežinau visų tų peripetijų, tačiau kai aš buvau šį klausimą uždavus, man atsakė, kad vaikai vis vien yra gimę santuokoje, tad jie santuokiniai.
Tačiau jeigu žiūrėti į dokumentus, tai yra tvirtinamas faktas, jog santuokos nė nebuvo.
Tad toliau jau aš nieko nebesuvokiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 01 18, 10:46)
Tačiau jeigu žiūrėti į dokumentus, tai yra tvirtinamas faktas, jog santuokos nė nebuvo.
Tad toliau jau aš nieko nebesuvokiu  g.gif

mano tikrai kukliom ziniom santuokos, kur gime vaikai anuliot negalima, butent, nes briedas tada gaunasi, nieko nebuvo, o vaikas yra, beveik nekaltas prasidejimas bigsmile.gif Chm, o jei ji iki santuokos, kuria anuliavo buvo nekalta, tai vyras turi apmoketi nekaltybes grazinima? g.gif

As tai labai pries santuoku anuliavimo mada blush2.gif jei jau pries Dieva meluot galima, tai ko tiketis istikimybes ir pasitikejimo seimoje? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 01 18, 14:01)
As tai labai pries santuoku anuliavimo mada  blush2.gif jei jau pries Dieva meluot galima, tai ko tiketis istikimybes ir pasitikejimo seimoje?  blush2.gif

Na situacija situacijai nelygi... Neįmanoma viso pasaulio pagal vieną kurpalį matuoti...
Atsakyti
na jo nelabai man patiktu tokie klausimai doh.gif as tai nepries anuliavima a kuo as dabar kalta kad jie suklydo tuokdamiesi baznycioje g.gif dabar tokia nesamone civilineje susituoke o pries dieva jau skaitomes kad jis su kita susituokes g.gif man tokia situacija nepatinka tuolap kad esu tikinti blush2.gif
Atsakyti