Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(eelija @ 2009 08 30, 22:50)
Mano gyvenimas - tai Dievas ir meile kiekviename zingsnyje ir namuose, ir darbe, ir musu santuoka ir seima yra meile. Ir tikiu tuo, ir jauciu visa esybe, kad musu (mano ir mano vyro) susitikimas - tai nuostabi ir taip laukta DIevo DOVANA, abiem kaip atgaiva ir isgyvenimas nuo buvusio gyvenimo ir deja, priimto sakramento su kita. Gyvename mes meileje ir musu vaikai auga meileje ir netikiu, kad Dievas yra biurokratas, Dievas atleidzia ir labai atleidzia, ir sakramentas dar ne viskas. Dekinga esu kunigui (beje, tikrai garsiam) , kuris patikejo musu meile ir palaimino mus gyvenimui.... Ir tai yra gera...

Tai jums panaikino baznytine santuoka?
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 08 30, 21:06)
Tai jums panaikino baznytine santuoka?

ne. jiems davė tik palaiminimą. taip įmanoma, ir žinau, tą daro poros. bent tiek.

bet iš esmės, tai pritariu, kad poros (tos, kam nepavyko anuliuot santuoką, ar anuliuot tiesiog neįmanoma; tos, kurios po kurio laiko sudarė naują (civilinę) santuoką,) -pritariu, kad tokios poros turi nebijot prašyt palaiminimo. Dievas peržengia visas įstatymų ir religijų taikomų dogmų ribas. jų nepanaikina, ne apie anarchiją kalbu, bet jas peržengia, jose neįsirėmina. žvelgia į širdį. ir tikrai nebūsime teisiami už savo ankstesnius nesubrendimus, klaidas, Jis visad žiūrės į mūsų nuoširdų norą gyventi kitaip , net jei ir nepasiektume 'aukštumų'.

prisiminkite, kas pirmas po Jėzaus mirties pateko į rojų - ta paičą dieną su Juo... tikrai ne pavyzdinė asmenybė. tiesiog Jėzus, eilinį sykį, žiūrėjo į širdį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 01 rugsėjo 2009 - 13:44
as irgi pritariu toms poroms kurios isdrista prasyti antrojo palaiminimimo jungtuvems.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 01, 14:42)
ne. jiems davė tik palaiminimą. taip įmanoma, ir žinau, tą daro poros. bent tiek.

bet iš esmės, tai pritariu, kad poros (tos, kam nepavyko anuliuot santuoką, ar anuliuot tiesiog neįmanoma; tos, kurios po kurio laiko sudarė naują (civilinę) santuoką,) -pritariu, kad tokios poros turi nebijot prašyt palaiminimo.

Praejusi savaitgali vyskupas Tunaitis palaimino mano pazistamu antra santuoka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(reset @ 2009 09 04, 10:27)
Praejusi savaitgali vyskupas Tunaitis palaimino mano pazistamu antra santuoka thumbup.gif

Kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 09 04, 15:03)
Kiek kainavo?

Nuosirdzia ispazintimi atsipirko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2005 03 16, 13:28)
sveikos,
Mune, tu gali eiti ispazinties jei su kitu vyru nesi susituokus civilinej metrikacijos. O dabar, kai gyveni viena, tuo labiau gali.
Neturiu dabar kada rasyti daug sita tema, jei ka domins parasysiu daugiau, bet santuoka anuliuoti imanoma ir tai nera teorija. Zinau apie tai nemazai, nes studijavau teologija. Trumpai galima nusakyti taip, tai ne skyrybos, bet pripazinimas, kad santuoka, taip kaip ja supranta Baznycia niekada nera ivykus. Baznycia pripazysta esminius santuokos gerius -vaikus, meile ir dar vienas yra(nepamenu, galiu paieskot kam idomu)Jei kuris nors vienas sutuoktinis iki santuokos turejo nora neturet vaiku is viso, tai jau pagrindas anuliuot santuoka.
Asmeniskai galiu pasakyt, kad as padavus savo byla i Baznytini teisma. Kaip bus nezinau, bet noreciau buti laisva. Koks bus atsakymas galesiu informuot smile.gif Ispazinties einu. Komunijos taip pat, nes nesu antra karta susituokus. Esu tikinti, man tai be galo svarbu.
Jei kam idomu, rasykit i AZ.

Papildyta:
labas visoms pašnekovėms. Man ši tema ypač aktuali, nes aš taip pat 1 kartą bažnyčioje tuokiausi, nors tiesa sakant nemylejau to zmogaus, išsiskyreme po 8 men, vaikų neturėjome, dabar civil. santuok su kitu vyru, kuri be galo myli, jis labai nori kaip ir as bažn susituokti. Buvau nuejusi pas arkivyskupą, davė anketą kažkokią užpildyt, bet dėl šansų nieko nesakė. Įdomu ar kam anuliavo bažn sant??? Noriu paklausti QUOTE ar jai pavyko anuliuoti santuoką????????????????? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Matrioska777 @ 2009 09 25, 13:29)
Papildyta:
labas visoms pašnekovėms. Man ši tema ypač aktuali, nes aš taip pat 1 kartą bažnyčioje tuokiausi, nors tiesa sakant nemylejau to zmogaus, išsiskyreme po 8 men, vaikų neturėjome, dabar civil. santuok su kitu vyru, kuri be galo myli, jis labai nori kaip ir as bažn susituokti. Buvau nuejusi pas arkivyskupą, davė anketą kažkokią užpildyt, bet dėl šansų nieko nesakė. Įdomu ar kam anuliavo bažn sant??? Noriu paklausti QUOTE ar jai pavyko anuliuoti santuoką????????????????? g.gif

Tikrai nenusimink. Šansų yra.
Prieš 3 metus aš buvau liūdininke bažnytinės santuokos nutraukimo byloje .Jei niekas nepasikeitė, tau taip reikės 2 liudininkų, kurie galėtų papasakoti apie tavo santuoką. Ir vyrui taip pat. Mano atveju, santuoka buvo anuliuota. Viskas vyko Kaune.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orchidėja: 25 rugsėjo 2009 - 13:32
Kiek zinau, liudininkais negali buti gimines g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava: 25 rugsėjo 2009 - 13:42
QUOTE(Rytine Kava @ 2009 09 25, 15:41)
Kiek zinau, liudininkais negali buti gimines  g.gif

Deja, gali. Nebent per 3 metus pasikeitė. Šiuo atveju jos liūdininkės buvo puseserė ir sesuo. O vyro liūdininkė buvo jo sesuo (buvusi vienuolė).
Atsakyti
Mano baznytine santuoka buvo anuliuota 2006-2007 metais. Pati atsisakiau viesinti gyvenimo detales. Taip pasakiau kunigui, kad nesiruosiu purvinu skalbiniu nesti i viesuma ir kad atsisakau sneketi ir kad as nepriestarauju jeigu ji bus panaikinta. Reikejo pasirasyt popieriuka apie visa tai. To anuliavimo reikejo mano buvusiam vyrui, o paciai jau nebereikejo. Visdelto Pati baznycia ir visa katilikybe yra tiek geru darbu nuveikus, akd man visiskai negeda issiskirt del vyro smurto. Gerbiu kiekviena tikejima, bet manau kad mano laime priklauso nuo manes ir mano pasirinkimu, o gyvename viena karta ir ne vidurramziais, todel kad eikvoti savo laika ir verkti del tokio dalyko kaip baznytine santuoka ar ne... Svarbu kad santykiai butu kaip baznytiniai ir butu pagarba, o visa kita yra smulkmena kaip kad ir lietus per pacias vestuves gali sulyti bet santuokos tikrai nesugadins.
Atsakyti
Aktuali ši tema ir man.
Gal kuriai iš jūsų teko kreiptis į Telšių kuriją šiuo klausimu?
Man iki Telšių važiuoti labai toli. Skambinausi, pasakė rašyti elektroniniu paštu ir išdėstyti visą reikalą. Na man kažkaip labai jau nepatikimai atrodo skausminga gyvenimo išpažintis patikėta elektroniniam paštui.
Parašiau, paklausiau kokių dokumentų reikia, kur kreiptis, deja, jau mėnuo kaip tyla. Parašiau antrą laišką, vėl tyla.
Gal patartumėte nuo ko pradėti? Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti