o kaip yra jei tuokiesi nes tevai vercia?
ir isvis ar kas nors zino, ar buvo kam panaikinta baznytine santuoka?
juk kiek zinau labai ilgai tas procesas trunka
QUOTE(Saulytė @ 2009 08 03, 16:56)
Man. Tribunolo procesas truko šiek tiek daugiau nei šešerius metus.
QUOTE(Saulytė @ 2009 08 03, 14:56)
Man taip pat anuliavo baznytine santuoka. Uztruko visa tai apie 1,5 metu.
QUOTE(Kaštonė @ 2009 08 03, 16:42)
Na, pirmiausia "nuleiskit garą" .
Medinis teisingai rašo. Kiek man teko domėtis, Bažnyčios požiūriu, sprendžiant, ar galima skelbti santuoką negaliojančia, yra sutuoktinių požiūris į šeimą, santuoką, vaikus ir kt. ir veiksmai iki santuokos, o ne tai, kas įvyko po santuokos sudarymo. Ir jei abu išties nuoširdžiai prisiekėt santuokos dieną, o vėliau kartu būti tapo per sunku, nebeįdomu, "nesutapo charakteriai" ar kuris nors "nuėjo į šoną", tai būtų labai silpni argumentai bažnytiniam teismui. Paprastai tariant, taip, jūsų vyro neištikimybė neatleidžia jūsų nuo jam duotos priesaikos, deja...
Medinis teisingai rašo. Kiek man teko domėtis, Bažnyčios požiūriu, sprendžiant, ar galima skelbti santuoką negaliojančia, yra sutuoktinių požiūris į šeimą, santuoką, vaikus ir kt. ir veiksmai iki santuokos, o ne tai, kas įvyko po santuokos sudarymo. Ir jei abu išties nuoširdžiai prisiekėt santuokos dieną, o vėliau kartu būti tapo per sunku, nebeįdomu, "nesutapo charakteriai" ar kuris nors "nuėjo į šoną", tai būtų labai silpni argumentai bažnytiniam teismui. Paprastai tariant, taip, jūsų vyro neištikimybė neatleidžia jūsų nuo jam duotos priesaikos, deja...
Na galbut pirmiausia tai garo as nepakelusi
As kalbejau ne apie poziuri mano arba vyro i baznytine santuoka, o apie tai ar imanoma ja anuliuoti jei vienas ar kitas nesilaiko duotu isipareigojimu. Ir tokiu atveju jei santuoja buvo sudaryta remiantis melu, manau galima prasyti teismo del santuokos anuliavimo .
Apie charakteriu nesutapima cia net kalba neina Silpni mano argumentai ar stiprus turbut jau spresit ne jus
Papildyta:
QUOTE(ast1 @ 2009 08 03, 18:51)
Man taip pat anuliavo baznytine santuoka. Uztruko visa tai apie 1,5 metu.
O gal galite trumpai papasakoti kokie buvo argumentai?
Jurgitukasz, nepriimk visko taip asmeniškai .
Jei santuoka sudaryta remiantis melu, iš principo ji greičiausiai būtų pripažinta negaliojančia. Ech, buvo prieš kokį pusmetį delfyje labai geras straipsnis, dėl kokių priežasčių santuoka gali būti pripažinta negaliojančia, nežinau, ar pavyks jį dabar atkasti, jei rasiu, įdėsiu nuorodą.
Radau : Bažnytinės skyrybos: ar įmanoma anuliuoti santuoką?
Jei santuoka sudaryta remiantis melu, iš principo ji greičiausiai būtų pripažinta negaliojančia. Ech, buvo prieš kokį pusmetį delfyje labai geras straipsnis, dėl kokių priežasčių santuoka gali būti pripažinta negaliojančia, nežinau, ar pavyks jį dabar atkasti, jei rasiu, įdėsiu nuorodą.
QUOTE(Kaštonė @ 2009 08 03, 20:52)
Jurgitukasz, nepriimk visko taip asmeniškai .
Aciu uz nuoroda, butinai paskaitysiu
Labai jau daug čia visko prirašyta , labai daug visokių nuomonių . Norėčiau paklausti jei mano pamotės pirmas vyras yra mires o mano tėtis išsiskyres - tai negi jie negali bažnyčioj vietoj šliubo tik pašventinti savo žiedų .
QUOTE(Medinis @ 2009 08 29, 19:37)
Gali žiedus šventinti, gali šaldytuvą ar televizorių...
konkretu
Mano gyvenimas - tai Dievas ir meile kiekviename zingsnyje ir namuose, ir darbe, ir musu santuoka ir seima yra meile. Ir tikiu tuo, ir jauciu visa esybe, kad musu (mano ir mano vyro) susitikimas - tai nuostabi ir taip laukta DIevo DOVANA, abiem kaip atgaiva ir isgyvenimas nuo buvusio gyvenimo ir deja, priimto sakramento su kita. Gyvename mes meileje ir musu vaikai auga meileje ir netikiu, kad Dievas yra biurokratas, Dievas atleidzia ir labai atleidzia, ir sakramentas dar ne viskas. Dekinga esu kunigui (beje, tikrai garsiam) , kuris patikejo musu meile ir palaimino mus gyvenimui.... Ir tai yra gera...