Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(Medinis @ 2009 08 03, 08:43)
Rodos jūs prisiekėte "iki mirtis jus išskirs". Ar jus išskyrė mirtis? Kažkodėl jūs matote priesaikoje tik tai, ką norite matyti. Aš netikintis, bet melaginga priesaika - baisiau už nužudymą. Nes žmogus nužudo save.

Tai va, labai teisingai pats pasakete - melaginga priesaika. Tik mano atveju as melagingos priesaikos nedaviau. As ja tesejau, o sulauze man antra puse. Kodel tada as turiu buti prisiekusi visa gyvenima zmogui, kuris sulauze man duota priesaika? g.gif Man atrodo nelogiska. Mane apgavo, mane isdave, isdave save sutersdamas savo priesaika. Todel as manau kad tokiais atvejais turi leisti anuliuoti santuoka. Tikejimas negali versti zmogaus buti baznytiskai ipareigotam kitam zmogui jeigu sis nesilaike priesaikos, kuria dave pries dieva ir pats save.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 08 03, 09:03)
As ja tesejau, o sulauze man antra puse.

Sulaužėte ir jūs. Skiriasi tik laikas. O Dievui laikas neegzistuoja. Jūs esate lygiai tokia pati, kaip jūsų buvęs vyras. Tik dar blogesnė, nes apgaudinėjate save. Ir tikitės apgauti Dievą.
Jūs sulaužėte priesaiką.

Jūsų norima priesaika skambėtų taip - "mylėti ir būti ištikima, kol mirtis išskirs, arba atsibos".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 03 rugpjūčio 2009 - 08:07
QUOTE(Medinis @ 2009 08 03, 08:06)
Sulaužėte ir jūs. Skiriasi tik laikas. O Dievui laikas neegzistuoja. Jūs esate lygiai tokia pati, kaip jūsų buvęs vyras. Tik dar blogesnė, nes apgaudinėjate save. Ir tikitės apgauti Dievą.
Jūs sulaužėte priesaiką.

Jūsų norima priesaika skambėtų taip - "mylėti ir būti ištikima, kol mirtis išskirs, arba atsibos".

va jetau kaip baisiai skamba blink.gif

negi tikrai tokiu atveju reikia atleisti vyrui ir toliau gyventi kaip nieko nebūtų ir nutikę...
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 08 03, 09:27)
va jetau kaip baisiai skamba  blink.gif

negi tikrai tokiu atveju reikia atleisti vyrui ir toliau gyventi kaip nieko nebūtų ir nutikę...

Kiekvienas renkasi pats kas jam svarbiau - jis pats, Dievas, priesaika... Man vienintelis dalykas nepatinka, kai žmogus savo silpnumą dangsto kitų žmonių poelgiais. Prisiekei - laikykis. nesugebi - atgailauk. Tai tavo ir Dievo(sąžinės) santykis. Niekieno daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 03, 09:30)
Kiekvienas renkasi pats kas jam svarbiau - jis pats, Dievas, priesaika... Man vienintelis dalykas nepatinka, kai žmogus savo silpnumą dangsto kitų žmonių poelgiais. Prisiekei - laikykis. nesugebi - atgailauk. Tai tavo ir Dievo(sąžinės) santykis. Niekieno daugiau.

Sneki tokias nesamones, kad nets pats nenutuoki turbut. Ka gi kaip sakoma atleisk kvailesniam.

Jeigu po oficialiu skyrybu moteris turi dar buti istikima savo ex vyrui, tada jau pasaulio pabaiga atejo turbut. As nesidangstau savo silpnumo, nes neturiu del ko taip daryti. Jis man vyras nebera, todel neturiu ir kam istikima arba neistikima buti. As kalbu apie neistikimybe santuokoje, ir kaip vienas is ju sulauzo savo priesaika. O tai ka tu sneki, tai jau yra mazdaug tokio lygio, kai Indijoje nasle turi susideginti kartu savo velioniu vyru. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai man siuo atveju reikejo stoti i vienuolyna blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 08 03, 09:36)
Jeigu po oficialiu skyrybu moteris turi dar buti istikima savo ex vyrui, tada jau pasaulio pabaiga atejo turbut.

Matot... Apie oficialias skyrybas Dievas nieko nežinojo... Ir prisiekėte jūs ne oficialiam asmeniui, o Dievui. Prie ko čia skyrybos ir teisėjas?
Jūsų vyras yra jūsų vyras. Iki mirtis jus išskirs. Kad ir ką jūs sakytumėt kitiems, kad ir kaip bandytumėt apgauti save.
Nenorėjot tuoktis visam gyvenimui - nereikėjo eiti į bažnyčią.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 03, 09:43)
Matot... Apie oficialias skyrybas Dievas nieko nežinojo... Ir prisiekėte jūs ne oficialiam asmeniui, o Dievui. Prie ko čia skyrybos ir teisėjas?
Jūsų vyras yra jūsų vyras. Iki mirtis jus išskirs. Kad ir ką jūs sakytumėt kitiems, kad ir kaip bandytumėt apgauti save.
Nenorėjot tuoktis visam gyvenimui - nereikėjo eiti į bažnyčią.

Nu supratau Medinis kai tuoksis baznycioje (arba jau yra susituokes), tures omenyje kad kai zmona pasidulkins su kitu ir ji paliks, - jis vis tike bus jai istikimas iki gyvenimo galo, ir netures jokiu kitu moteru. Gerbs savo priesaika, net jei tos moters net nebus salia ir ji bus su kitu vyru. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Pagirtina thumbup.gif

Tiek to nesigincysiu as daugiau, mano nuomone yra tokia, ir jau tikrai ne jums ja pakeisti. mirksiukas.gif Geros dienos.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 08 03, 09:59)
Gerbs savo priesaika, net jei tos moters net nebus salia ir ji bus su kitu vyru.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Taip, tai išties būtų labai juokinga... Žmogus, kuris laikosi priesaikos, kurią pats davė... Žiauriai juokinga.
Atsakyti
Jei kalbama apie priesaika Dievui ir Dievas kaip ir visus mato juk tai visuose sventuose rastuose rasoma g.gif tai Dievulis turi matyti kuris is partneriu sulauze ta priesaika ir tas nukentejas asmuo turetu buti kaip ir atleistas nuo tos priesaikos juk ji apgabo neistikimas partneris, juk blogietis tas kuris nuejo i kaire, kodel dabar turi kenteti nekaltas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(coliukee @ 2009 08 03, 10:07)
... juk blogietis tas kuris nuejo i kaire, kodel dabar turi kenteti nekaltas  g.gif .

Todėl, kad jis prisiekė. Sąmoningai pasirinko žmogų, kuris tapo sutuoktiniu visam gyvenimui. Blogai pasirinko? O prie ko čia Dievas?
Nekaltų nėra.
Atsakyti
QUOTE(coliukee @ 2009 08 03, 10:07)
Jei kalbama apie priesaika Dievui ir Dievas kaip ir visus mato juk tai visuose sventuose rastuose  rasoma  g.gif  tai Dievulis  turi matyti kuris is partneriu sulauze ta priesaika ir tas nukentejas asmuo turetu buti kaip ir atleistas nuo tos priesaikos juk ji apgabo neistikimas partneris, juk blogietis tas kuris nuejo i kaire, kodel dabar turi kenteti nekaltas  g.gif .

Pagaliau, pasirodo yra zmoniu kurie suprato ka norejau pasakyti thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 08 03, 10:15)
Pagaliau, pasirodo yra zmoniu kurie suprato ka norejau pasakyti  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

Aš labai džiaugčiaus, jei atsirastų žmonių, kurie supranta ką aš noriu pasakyti..
Atsakyti