Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(Angel99 @ 2009 07 29, 07:46)
Biblija isvis yra orientuota daugiau i vyrus nei i moteris.. nes biblijoje daug kas leidziama vyrams ir neleidziama moterims. Beje biblija visi supranta skirtingai, viena ir ta pati sakini skirtingi zmones supranta skirtingai.

Tikrai taip.
Dar pridurčiau, kad ir tas pats žmogus, skirtingu savo gyvenimo laikotarpiu, tuos pačius sakinius gali priimti ir suprasti skirtingai. Pamenu, kai žalioj jaunystėj, studijų laikais, rengdavom Biblijos skaitymo vakarėlius, su kokiu jaunatvišku naivumu, idealizmu, optimizmu ir etc. analizuodavom ir "suprasdavom" ką mus norima pasakyti kiekvienu sakiniu.
O dabar, įgijus gyvenimiškos patirties, "prisivalgius druskos ir pipirų", ir persisunkus realizmu beigi pamačius teisingumo grimasų, visiškai kitaip supranti, ką tau sako Biblija, kurią rašė tikrai ne Dievas, o tokie patys mirtingi ir nuodėmingi... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žirniukas: 29 liepos 2009 - 07:58
aš asminiškai prieš skerybas, bet tikrai žinau daug atvėjų kai vianą ar kita puse naudojasi santuoka savo piktiems tikslams. ir žinau kad nevisi kunigai yra Dievo pašaukti o sėdi kuniguose tik dėl pinigų. (vians iš tokiu mano kainynas) ir jie neduoda skerybas tol kol vinas ar kitas nedos kyšio(nors liudnai bet tai tiesa). bet norėtusi tikieti ir aš tikiu ,kad yra ir tikru Dievo tarnų tiek katolykų tiek stačiatikiu tiek kitose bažnyčiose. Jug kitaip ir but ne gali!
Atsakyti
QUOTE(mielamama @ 2009 07 29, 18:51)
aš asminiškai prieš skerybas, bet tikrai žinau daug atvėjų kai vianą ar kita puse naudojasi santuoka savo piktiems tikslams. ir žinau kad nevisi kunigai yra Dievo pašaukti o sėdi kuniguose tik dėl pinigų. (vians iš tokiu mano kainynas) ir jie neduoda skerybas tol kol vinas ar kitas nedos kyšio(nors liudnai bet tai tiesa). bet norėtusi tikieti ir aš tikiu ,kad yra ir tikru Dievo tarnų tiek katolykų tiek stačiatikiu tiek kitose bažnyčiose. Jug kitaip ir but ne gali!

Cia dabar kalba eina ne apie paprastas skyrybas, kurias suteikia teismas o ne kunigas. O apie baznytines santuokos anuliavima, kuri beje sprendzia ne kunigas kuriam kazkas duoda kysi. Taip kad manau kad tas kysis ir santuokos anuliavimas yra visiskai nesusije dalykai.

Ir kas cia su rasyba yra atsitike g.gif Nelabai kaip su lietuviu kalba sekesi doh.gif na nebent uzsienietis, tada atsiprasau.
Atsakyti
O jeigu mano vyras miręs ? Galiu antrą kartą tuoktis bažnyčioje ? Kaip su mano pirma santuoka bažnyčioje gaunasi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 31 liepos 2009 - 10:28
QUOTE(Tokata @ 2009 07 31, 11:27)
O jeigu mano vyras miręs ? Galiu antrą kartą tuoktis bažnyčioje ? Kaip su mano pirma santuoka bažnyčioje gaunasi ?

Atleiskit, bet ir keistas jūsų klausimas blink.gif . Jeigu jau tuokėtės bažnyčioj, tai gal dar prisimenat priesaikos žodžius "...mylėti ir gerbti...kol mirtis išskirs...". Aišku, kad našlė/-ys gali vėl tuoktis bažnyčioj umn.gif .
Atsakyti
Kam keistas, o kam ir ne.
Ačių už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
O man atrodo , kad nasle negali tuoktis baznycioje 4u.gif Nors 100% nezinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitukasz: 31 liepos 2009 - 15:11
Gali. 100% žinau tongue.gif .
Atsakyti
Mano draugė kaip tik pradėjo bažnytinės santuokos anuliavimą, nors gal jau net įpusėjo...Ji motyvavo tuo, kad labai jauna buvo, ne visiškai suvokė veiksmus savo ir jų pasėkmes ir t.t. tikslių argumentų nežinau...dar buvo po3 liudininkus iš kiekvienos puses, o dabar jau viskas perduota bažnytinio teismo valiai. Taip kad, jei norit dar kartą prieš Dievą stot, bandykit. Svarbu mokėt argumentuot drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2009 08 02, 18:28)
Svarbu mokėt argumentuot drinks_cheers.gif

Dievui? Ar sau?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 03, 08:09)
Dievui? Ar sau?

Kunigui, kuris duos sutikima. thumbup.gif Nes pries dieva as zodi daviau buti istikima ir myleti savo vyra, ir ji tesejau. O jei mano ex buvo man neisitikimas ir jam nusispjauti koki zodi jis dave. Kodel tada as netureciau argumentuoti situo? Tas zmogus net nera vertas, kad as jam buciau prisiekusi visa gyvenima, kodel tada as turiu tyleti ir nedrysti bandyti anuliuoti santuokos? g.gif man tokie argumentai atrodo logiski, ir pries dieva, ir pries kuniga, ir pries save.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 08 03, 08:20)
Kunigui, kuris duos sutikima.  thumbup.gif  Nes pries dieva as zodi daviau buti istikima ir myleti savo vyra, ir ji tesejau.

Rodos jūs prisiekėte "iki mirtis jus išskirs". Ar jus išskyrė mirtis? Kažkodėl jūs matote priesaikoje tik tai, ką norite matyti. Aš netikintis, bet melaginga priesaika - baisiau už nužudymą. Nes žmogus nužudo save.
Atsakyti