QUOTE(Medinis @ 2009 07 27, 13:25)
Ir jūs matote čia leidimą skirtis? parašyta - vyras gali žmoną atleisti tik svetimavimo atveju. Jei kas tokia veda - svetimauja. Apie vyrą iš vis neparašyta.
Išvadas pasidarysit ar padėt?
geriau savo "protingumą " rodyti kitoj vetoj(Išvadas pasidarysit ar padėt?), o kas liečia to klausimo, tia reikia gerai žinuoti pasaulio kulturą ir istorija, todėl trumpai paaiškinsiu: tose šalyse moteris priklauo no vyro( jį yra tik namu šeimininkė) todėl viskas orentuojosi į vyrus, kai šeimos galva. jeigu . Bet dabar galite iškelti klausimą- kodėl moteris turi elgtis taip kaip parašyta biblijoje, jei ji adresuoto vyrams- atsakau: Anksčiau moteris sededavo name ir į bažničias eidavo vien virai.jei pažiurėti tu laikų bažnyčios istorinią archetikturą galima pamatuti ,kad yra vieta tik kunigams, poto vyrai, poto sale moterims ir vaikams, o poto svetimšaliems(iš vidaus į įšorę). o pasmus kaip -visi užeina(gerai jei nors per kaledas ir velykas užeina, o ne ruko prie duru
). todėl kas sakoma apie vyrus ta pati sakoma ir apie moterius(nes adresuota vyrams kad,jei mokytu savo žmonas). o dabar pabandysiu paaiškinti kas yra parašyta biblijoje. Svetimavimas- tai naištikimybe, jei vyras ar žmona neištikima -galima skirtis, BET kas norės vel toktis ar vesti- tas svetimauja(kitaip tarent viena karta sudarei santuoka jei išsiskyrei tau jau negalima tuoktis ar vseti, pagal biblija)
Bet aš ne noriu nei piktis nei bartis nei įtikineti(pasaulio karai viksta dėl dveju dalyku: VALDŽIA ir TIKĖJIMAS). biblija viena, Dievas vienas o kaip skirtingai visi tai supranta(katolykai savaip, stačiatikai savaip, o kiek dar tų išvestinių relyginių kelių..........ir kiekvienas laiko save taisyngu)
mane paprašė ir aš parašiau ta vieta kur apie skyrybas parašyta, jei Jūs suprantot tai kitaip , tai Jūsų valia, o jei nesuprantat ar ne iki galo tai geriau kreipkitis į kunyga-tikiosiu Jis suras laiko paaiškinti(jei neasat pats kunygas)