Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(Emilė @ 2009 06 01, 13:38)
Kuo tai susiję? Santuokos sakramento metu ištariami žodžiai "Ką Dievas sujungė, žmogus teneišskiria". Bet jei kažkuris sąmoningai pats išskiria save, kur čia dieviška sąjunga?

Pati supratot ką parašėt?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 06 01, 13:41)
Pati supratot ką parašėt?

Aišku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 06 01, 13:59)
Aišku.  biggrin.gif

Jeigu tai, ką Dievas sujungė negali išskirti joks žmogus, tai pats save sąmoningai taip pat negali išskirti. Nebent esi Dievas. Bet jei žmogus yra Dievas, tuomet bažnyčia paskelbia santuoką negaliojančią. Tereikia pristatyti pažymą iš psichiatrinės, kad žmogus tuokdamasis jau buvo Dievas.
Atsakyti
sveikos, tik niekur niekaip neiziuriu kur reikia kreiptis.kokiu adresu isikures tas baznytinis teismas.klebonas tik israsa apie buvusia santuoka dave, o kur toliau eit su tuo rastu?
QUOTE(Munė @ 2005 03 15, 22:40)
Bediskutuojant temoje apie naujas vedybas iškilo nauja tema. Juk dauguma mūsų pirmoje santuokoje tuokėmės ir bažnyčioje. Taigi, pagal viską esam prisiekę savo vyrams iki grabo lentos cry.gif , bažnytinė santuoka nepanaikinama. Kiek teko girdėti tai yra tik keli ypatingi atvejai, kai santuoką gali bažnytinis teismas panaikinti: jei santuoka grėsė tavo gyvybei; jei šeimos tikslas nebuvo vaikai.

Aš tai turbūt būčiau galėjusi sau abu punktus prisitaikyti g.gif , nes ištekėjus pamačiau, kad su TOKIU vyru nebus normalio šeimos, o paskutinę dieną kai išsiskyrėm galvojau gyva neišeisiu, teko melo greibtis.

Iki santuokos buvau "praktikuojanti katalikė", o paskui teko eit išpažinties ir kunigas davė išrišimą tik iki tol, kol mano gyvenime neatsiras kitas vyras. Sakė daugiau gali išpažinties nebeiti, tai aš po to karto ir nebeėjau schmoll.gif ir taip pikta man pasidarė - jaučiuosi ten raupsuota, išskirta. Dievas mato, tikiuosi - supras. Skaičiau diskusiją bernardinai.lt apie skyrybas - nieko gero, net ir jauni kunigai sako tą patį - tai sakramentas, kurį sulaužėm, tokia bažnyčios tvarka verysad.gif

Papildyta:
[ parasykit kas zinot adresa man i el pasta rspeeedo3@gmail.com dekoju.kur vilniuje yra tas baznytinis teismas.koks adresas?

quote=Medinis,2009 06 01, 14:11]
Jeigu tai, ką Dievas sujungė negali išskirti joks žmogus, tai pats save sąmoningai taip pat negali išskirti. Nebent esi Dievas. Bet jei žmogus yra Dievas, tuomet bažnyčia paskelbia santuoką negaliojančią. Tereikia pristatyti pažymą iš psichiatrinės, kad žmogus tuokdamasis jau buvo Dievas.
[/quote]
Atsakyti
Sveikos mamytės,
aš norėčau pasakyti, kad ir bažnyčia (pagal bibliją) leidžia skirtis.
Biblijoje parašyta, kad vyrui ar moterei galima skirtis jei vienas iš ju nera ištikimas kitam. todėl pagal ši punkta bažničia turėtų skirti be žodžių.
Atsakyti
QUOTE(mielamama @ 2009 07 26, 16:20)
Biblijoje parašyta, kad vyrui ar moterei galima skirtis jei vienas iš ju nera ištikimas kitam. todėl pagal ši punkta bažničia turėtų skirti be žodžių.

Gal galite pacituoti?
Atsakyti
QUOTE(mielamama @ 2009 07 26, 15:20)
Sveikos mamytės,
aš norėčau pasakyti, kad ir bažnyčia (pagal bibliją) leidžia skirtis.

Kelintam puslapy bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 26, 16:25)
Gal galite pacituoti?

sveiki nusikopinau is interneto, kad galeciau pacituoti:

31 „Taip pat buvo pasakyta: Kas atleidžia žmoną, tegul išduoda jai skyrybų raštą. 32 O aš jums sakau: kiekvienas, kuris atleidžia žmoną, – jei ne ištvirkavimo atveju[i10], – skatina ją svetimauti; ir jeigu kas atleistąją veda – svetimauja“.

evangelija pagal Mata 5 skyrius 31-32
tai yra va cia:
http://www.biblija.l...ijaRKK1998_Mt_5
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava @ 2009 07 26, 23:37)
Kelintam puslapy  bigsmile.gif ?

puslapi tikrai nepasakysiu bet per interneta rasite cia:

http://www.biblija.l...ijaRKK1998_Mt_5
Atsakyti
QUOTE(mielamama @ 2009 07 27, 10:37)
sveiki nusikopinau is interneto, kad galeciau pacituoti:

31 „Taip pat buvo pasakyta: Kas atleidžia žmoną, tegul išduoda jai skyrybų raštą. 32 O aš jums sakau: kiekvienas, kuris atleidžia žmoną, – jei ne ištvirkavimo atveju[i10], – skatina ją svetimauti; ir jeigu kas atleistąją veda – svetimauja“.

evangelija pagal Mata 5 skyrius 31-32

Ir jūs matote čia leidimą skirtis? parašyta - vyras gali žmoną atleisti tik svetimavimo atveju. Jei kas tokia veda - svetimauja. Apie vyrą iš vis neparašyta.
Išvadas pasidarysit ar padėt?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 27, 13:25)
Ir jūs matote čia leidimą skirtis?  parašyta - vyras gali žmoną atleisti tik svetimavimo atveju. Jei kas tokia veda - svetimauja. Apie vyrą iš vis neparašyta.
Išvadas pasidarysit ar padėt?

geriau savo "protingumą " rodyti kitoj vetoj(Išvadas pasidarysit ar padėt?), o kas liečia to klausimo, tia reikia gerai žinuoti pasaulio kulturą ir istorija, todėl trumpai paaiškinsiu: tose šalyse moteris priklauo no vyro( jį yra tik namu šeimininkė) todėl viskas orentuojosi į vyrus, kai šeimos galva. jeigu . Bet dabar galite iškelti klausimą- kodėl moteris turi elgtis taip kaip parašyta biblijoje, jei ji adresuoto vyrams- atsakau: Anksčiau moteris sededavo name ir į bažničias eidavo vien virai.jei pažiurėti tu laikų bažnyčios istorinią archetikturą galima pamatuti ,kad yra vieta tik kunigams, poto vyrai, poto sale moterims ir vaikams, o poto svetimšaliems(iš vidaus į įšorę). o pasmus kaip -visi užeina(gerai jei nors per kaledas ir velykas užeina, o ne ruko prie duru smile.gif ). todėl kas sakoma apie vyrus ta pati sakoma ir apie moterius(nes adresuota vyrams kad,jei mokytu savo žmonas). o dabar pabandysiu paaiškinti kas yra parašyta biblijoje. Svetimavimas- tai naištikimybe, jei vyras ar žmona neištikima -galima skirtis, BET kas norės vel toktis ar vesti- tas svetimauja(kitaip tarent viena karta sudarei santuoka jei išsiskyrei tau jau negalima tuoktis ar vseti, pagal biblija)
Bet aš ne noriu nei piktis nei bartis nei įtikineti(pasaulio karai viksta dėl dveju dalyku: VALDŽIA ir TIKĖJIMAS). biblija viena, Dievas vienas o kaip skirtingai visi tai supranta(katolykai savaip, stačiatikai savaip, o kiek dar tų išvestinių relyginių kelių..........ir kiekvienas laiko save taisyngu)
mane paprašė ir aš parašiau ta vieta kur apie skyrybas parašyta, jei Jūs suprantot tai kitaip , tai Jūsų valia, o jei nesuprantat ar ne iki galo tai geriau kreipkitis į kunyga-tikiosiu Jis suras laiko paaiškinti(jei neasat pats kunygas)
Atsakyti
QUOTE(mielamama @ 2009 07 28, 19:07)
biblija viena, Dievas vienas o kaip skirtingai visi tai supranta(katolykai savaip,  stačiatikai savaip, o kiek dar tų išvestinių relyginių kelių..........ir kiekvienas laiko save taisyngu)
mane paprašė ir aš parašiau ta vieta kur apie skyrybas parašyta, jei Jūs suprantot tai kitaip , tai Jūsų valia, o jei nesuprantat ar ne iki galo tai geriau kreipkitis į kunyga-tikiosiu Jis suras laiko paaiškinti(jei neasat pats kunygas)

Štai čia jūs rašote jau ramiau. Jūsų pirma žinutė skambėjo kitaip - "Sveikos mamytės, aš norėčau pasakyti, kad ir bažnyčia (pagal bibliją) leidžia skirtis.". Kai kurios bažnyčios leidžia. Bet ne Romos Katalikų Bažnyčia. O tai, kaip jūs interpretuojate Bibliją ir taip, kaip aš ją interpretuoju - mūsų asmeninės bėdos. Jūs sakote, kad reikia žiūrėti į laikmetį. O aš sakau, kad jei parašyta, tai ir skaitom taip, kaip parašyta. O tai ir dievo įsakymus galime pritaikyti pagal laikmetį. Ką beje sėkmingai ir darome.
Atsakyti
Biblija isvis yra orientuota daugiau i vyrus nei i moteris.. nes biblijoje daug kas leidziama vyrams ir neleidziama moterims. Beje biblija visi supranta skirtingai, viena ir ta pati sakini skirtingi zmones supranta skirtingai.
Atsakyti