Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(Medinis @ 2007 06 05, 09:23)
Manau, kad tai neturėtų būti priežąstis santuokos paskelbimui negaliojančia. Ką Dievas sujungė, žmogus (trečias) išskirti negali.

As uzsikabinau kaip uz siaudo uz sio MuzosX sakinio:
"- kai tuokiasi nusiteikes testi intymius santykius su treciu asmeniu, t.y. neprisiima pareigos buti istikimas;"
Na va, butu liuks. Ir trecias, pasirodo, gali isskirti tongue.gif Bet kas ta irodys? g.gif Garantuoju, kad buves sutuoktinis viska neigs, nes jam negarbe. doh.gif Ir santuokos anuliavima matysiu kaip savo ausis. doh.gif Jam gal ir dzin ta baznytine santuoka, o man-labai svarbu, nes esu tikinti. Bjauriai dabar jauciuosi, kai kunigai atstumia mane kaip raupsuota verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Munė @ 2005 03 15, 20:40)
Bediskutuojant temoje apie naujas vedybas iškilo nauja tema. Juk dauguma mūsų pirmoje santuokoje tuokėmės ir bažnyčioje. Taigi, pagal viską esam prisiekę savo vyrams iki grabo lentos cry.gif , bažnytinė santuoka nepanaikinama. Kiek teko girdėti tai yra tik keli ypatingi atvejai, kai santuoką gali bažnytinis teismas panaikinti: jei santuoka grėsė tavo gyvybei; jei šeimos tikslas nebuvo vaikai.

Aš tai turbūt būčiau galėjusi sau abu punktus prisitaikyti g.gif , nes ištekėjus pamačiau, kad su TOKIU vyru nebus normalio šeimos, o paskutinę dieną kai išsiskyrėm galvojau gyva neišeisiu, teko melo greibtis.

Iki santuokos buvau "praktikuojanti katalikė", o paskui teko eit išpažinties ir kunigas davė išrišimą tik iki tol, kol mano gyvenime neatsiras kitas vyras. Sakė daugiau gali išpažinties nebeiti, tai aš po to karto ir nebeėjau schmoll.gif ir taip pikta man pasidarė - jaučiuosi ten raupsuota, išskirta. Dievas mato, tikiuosi - supras. Skaičiau diskusiją bernardinai.lt apie skyrybas - nieko gero, net ir jauni kunigai sako tą patį - tai sakramentas, kurį sulaužėm, tokia bažnyčios tvarka verysad.gif

Ania? O tai kaip tada krikštas? Užaugę tie kūdikėliai pasiduoda į budizmą, judaizmą ir t.t. Tai juk irgi sulaužė sakramentą.
O gal apie celibatą pakalbam? flirt.gif
Be to, juk nutrauki tik civilinę santuoką. Bažnytinė ir taip lieka.
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2007 06 05, 09:45)
Ania? O tai kaip tada krikštas? Užaugę tie kūdikėliai pasiduoda į budizmą, judaizmą ir t.t. Tai juk irgi sulaužė sakramentą.

Ne apie sakramento sulaužymą kalba eina. O apie nuodėmę ir atgailą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 05 birželio 2007 - 11:05
[/quote]

Tai čia ir kalbam apie Bažnytinės santuokos paskelbimą negaliojančia (t.y., kad jos nė nebuvo). Su civiline ir taip viskas aišku, šioje srityje, manau mes visos esam laaabai apsišvietusios mirksiukas.gif

Man ši tema taip pat pasidarė svarbi. Ne dėl to, kad susiradau kitą mylimą žmogų (po buvusiojo teroro, manau, į vyrus dar ilgai ilgai nė pažiūrėt nenorėsiu), o dėl to, kad TOKIAM žmogui nenoriu būti niekuo įsipareigojusi, tuo labiau prieš Dievą.

Tačiau iškilo klausimas dėl vaikų. Man, kaip tikinčiai, svarbu, kad jie gimė santuokoje. O dabar - ką tos santuokos nė nebuvo? O kaip vaikai? Tai jie gimė ne santuokoje - benkartai? Kaip jų ateityje tas faktas gali atsiliepti? Gal kas žinote?
Atsakyti
Mano situacija buvo panasi - nenorejau buti nieko isipareigojusi TOKIAM zmogui pries Dieva, nes zmoniu, visuomenes akyse, palikdama vyra as jau buvau nutraukusi tiek santykius, tiek ir visus isipareigojimus. Net mergautine pavarde susigrazinau. Bet man buvo svarbi mano dvasine ramybe. Gal ir elgiausi siek tiek egoistiskai, bet pamaniau, kad zmoniu akyse mano dukra nebus "benkarte" - ji gime registruotoje santuokoje, turi savo tevo pavarde, todel niekuo nesiskiria nuo kitu nepilnose seimose auganciu vaiku. Tai, kad baznytine santuoka buvo pripazinta negaliojancia, - tik mano reikalas. Beje, niekas is aplinkiniu per daug to ir nezino - juk nesigirsiu ant kiekvieno kampo ax.gif Dukra, tikiuosi, kai uzaugs, manes labai del to nesmerks...
Atsakyti

Krypsti ne į temą.
O dėl krikšto ir celibato, tu teisi, žinoma kad yra negerai, kai daromos nuodėmės šiais klausimasi, ir žmonės prieš Dievą atsakys už daromas klaidas.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2007 06 06, 12:31)
Tačiau iškilo klausimas dėl vaikų. Man, kaip tikinčiai, svarbu, kad jie gimė santuokoje. O dabar - ką tos santuokos nė nebuvo? O kaip vaikai? Tai jie gimė ne santuokoje - benkartai? Kaip jų ateityje tas faktas gali atsiliepti? Gal kas žinote?

Vaiku santuokos paskelbimas negaliojancia niekaip neitakoja ir net neliecia. Taigi, gali buti rami 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(berniukai @ 2007 06 01, 11:08)
As irgi kazkaip negerai jauciuosi schmoll.gif Su pirmu vyru jau negyvenu seniai,o prisiekusi esu visam gyvenimui.Pazado savo aisku,kad nevykdau ir tai nuodeme. doh.gif Gal kuri zinot kur Kaune reikia kreiptis del baznytines santuokos anuliavimo?

eiti reikia i Kauno Kurija, paziurek nete info daugiau bus, neatsimenu adreso.

QUOTE(nebijau @ 2007 06 05, 07:51)
Norejau paklausti tokio klausimo-o kas irodo, kad pvz sutuoktinis, tuokdamasis baznycioje, nesiruosia nutraukti intymiu santykiu su treciu asmeniu? g.gif

irodo liudininku parodymai. Pvz, gal jie girdejo, kaip pries vestuves jis sake, kad, pvz, dzin jam tos vestuves, jis turi kita ir su ja bus ir t.t. Gal kas mate juos po vestuviu ir t.t. Na, cia per daug sudetinga, kad aiskinti cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mjk: 06 liepos 2007 - 15:44
[quote=Jolantuke,2007 06 06, 13:31]
[/quote]
Tai čia ir kalbam apie Bažnytinės santuokos paskelbimą negaliojančia (t.y., kad jos nė nebuvo). Su civiline ir taip viskas aišku, šioje srityje, manau mes visos esam laaabai apsišvietusios mirksiukas.gif

Man ši tema taip pat pasidarė svarbi. Ne dėl to, kad susiradau kitą mylimą žmogų (po buvusiojo teroro, manau, į vyrus dar ilgai ilgai nė pažiūrėt nenorėsiu), o dėl to, kad TOKIAM žmogui nenoriu būti niekuo įsipareigojusi, tuo labiau prieš Dievą.

[/quote]
Nevadink vaikų benkartais , taip gali labai įskaudinti kitas mamas ir tėvus, nes nežinai kokiom aplinkybėm pas kiekvieną gyvenimas vis kitaip susiklosto.
Visi yra asmenybės ir juos reikia gerbti nepaisant to ar žmonės susituokę ar ne.
Atsakyti
Labai atsiprašu, jei ką užgavau. Panaudojau seną lietuvišką žodį... Dėl to ir kėliau klausimą, kad man pačiai šis žodis labai skaudžiai skamba...
Atsakyti
As netikinti, bet labai jau blatnai skamba tas santuokos anuliavimas.. Prie altoriaus juk prisiekei? Blaiviu protu suvokei, kad eini i baznycia tuoktis? Po santuokos su vyru miegojai? Jai i visus klausimus atsakei taip, reiskia baznytine santuoka ivyko.
kaip cia dabar ja anuliuosi?
Ir ka tas anuliavimas duoda? Pasitenkinima pries save? Pries gimines? Anuliavau ir antra karta einu prie altoriaus?
Jei kalbant apie kataliku dieva, jei istikruju jis yra, tai jis juk nekvailas.. Taip paprastai neapgausit.. o kunigas tik zmogus - ka dievas sujunge, jis negali isskirti smile.gif)
Atsakyti

celibatas ne sakramentas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nagione @ 2007 06 01, 16:25)
Pagal bažnyčios kanonus mažesnė nuodėmė yra pirmą vyrą nužudyt..

raz už tema apie santuokos skelbimą negaliojančia, tai teisybės dėlei derėtų pasakyt, kad pirmojo sutuoktinio nužudymas siekiant ištekėti už kito yra santuoką ardanti kliūtis, kas reiškia problemas su jos galiojimu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 27 rugpjūčio 2007 - 14:20