Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos ir bažnyčia

QUOTE(žirniukas @ 2005 12 28, 10:23)
Gal patartumėt, kiek reikia aukot bažnyčiai šiuo atveju?
Labai Ačiū.

Taigi pati sau atsakei - "aukoti". Ar nustatomas aukos dydis? Auka ir yra auka, tai nuo tavo vienos finansinės padėties bei širdies nusiteikimo priklauso. Bent jau aš kol kas tik su tokiom "aukom" esus susidūrusi.
Sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
Nezinau, skeptiskai ziuriu i ta verzimasi baznycion g.gif , pirma syki neisejo, verkslenam ka daryt, o kas garantuos, kad antras kartas ne toks pat g.gif , uztenka ir civiles metrikacijos, nebebus jau niekada taip, kaip buvo ar galejo but. schmoll.gif
Papildyta:
Jei seimoje atsirado vaikas, apie baznytines santuokos nutraukima pamirskite. irnesakyk.gif Nebent jusu vyrai jus isniekino. blink.gif
Atsakyti
O as gailiuosi, kad prisekiau "amzina meile, pagarba ir tt." pries Dieva doh.gif aisku apie anuliavima ir kalbos negali buti, nebent iki to laiko kol nebuvau nescia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Butaforija: 30 gegužės 2007 - 16:45
QUOTE(Butaforija @ 2007 05 30, 16:45)
O as gailiuosi, kad prisekiau "amzina meile, pagarba ir tt." pries Dieva  doh.gif  aisku apie anuliavima ir kalbos negali buti, nebent iki to laiko kol nebuvau nescia  unsure.gif

O as manau, kad sitaip nereikia, man negaila nieko kas buvo, kas bus, jei visi gailesime praejusio, busime amzinai nepatenkinti, nes gyvenimas - ne pasaka, kuria mama seke pries miega schmoll.gif , net nepastebime kaip dabartis ar net ateitis virsta praeitim, kurios staiga norime atsisakyti, bet tai yra musu gyvenimas, musu praeitis, nesvarbu kokia. Juk kazkada su meile zvelgei i ta vyra, krutineje truko oro, o zengdama i baznycia tarsi pakylai, netilpo rodos laime... grazu buvo, staiga viskas baogesi, o po to ateina diena, kai pradedame viska neigti kaip mazi vaikai. Neatsisakau praeities, ji juk mano praeitis, o kitos santuokos laime priklauso tikrai ne nuo to ar ivyko baznycioje, o nuo musu, nuo musu noro ir pastangu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva.ji @ 2007 05 30, 18:48)
...o kitos santuokos laime priklauso tikrai ne nuo to ar ivyko baznycioje, o nuo musu, nuo musu noro ir pastangu.  4u.gif

Atsiprašau, bet pagrindinės Krikščioniškos bažnyčios (minus Mormonai) daugpatystės netoleruoja.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 05 31, 07:41)
Atsiprašau, bet pagrindinės Krikščioniškos bažnyčios (minus Mormonai) daugpatystės netoleruoja.

Atsiprasau, bet cia as ne apie daugpatyste, o apie tai, kad ne baznycia lemia santuokos trukme, laime... schmoll.gif Man keistas tas noras nutraukti baznytine santuoka ir is naujo ten keliauti, kazkoks saves apgaudinejimas. ax.gif

Beje, Medini, jus teisus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eva.ji: 31 gegužės 2007 - 10:35
prisisemiau daug info apie baznytines santuokos anuliavima smile.gif
bet man iskilo toks gudrus klausimas - ar galima prasyt kad santuoka pripazintu negaliojancia del mano kaltes? na pvz kad ejau prie altoriaus tik pabandymui, kad nesuvokiu izadu esmes ir t.t. smile.gif
klausiu vien issmalsumo, is tikruju is mano puses viskas tvarkoj smile.gif tik va pagalvojau, kad bus sunku irodyt vyro kalte, nes jo tevai yra gana stiprus uznugaris...
Atsakyti
As irgi kazkaip negerai jauciuosi schmoll.gif Su pirmu vyru jau negyvenu seniai,o prisiekusi esu visam gyvenimui.Pazado savo aisku,kad nevykdau ir tai nuodeme. doh.gif Gal kuri zinot kur Kaune reikia kreiptis del baznytines santuokos anuliavimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo berniukai: 01 birželio 2007 - 11:09
Pagal bažnyčios kanonus mažesnė nuodėmė yra pirmą vyrą nužudyt (padarei nuodėmę - gailiesi, prašai atleidimo ... tau bus atleista), jei gyveni be "šliūbo", - nesigaili, nesijauti kalta ir atleidimo neprašai... Tokios pasileidėlės žemelė negali nešioti.... O žmogžudėms kelias į dangų atgaila grįstas...
Atsakyti
QUOTE(Eva.ji @ 2007 05 30, 15:43)
Papildyta:
Jei seimoje atsirado vaikas, apie baznytines santuokos nutraukima pamirskite.  irnesakyk.gif Nebent jusu vyrai jus isniekino.  blink.gif

Tik nereikia lia lia smile.gif ir nereikia klaidinti kitu - vaiku buvimas nera kliutis pripazinti baznytine santuoka negaliojancia. Net ir mano asmeninis atvejis yra to pavyzdys. Tai, kad buvo gimusi dukrele, reikalo esmes nepakeite.
Atsakyti
QUOTE(MuzaX @ 2007 06 05, 00:56)
Tik nereikia lia lia smile.gif ir nereikia klaidinti kitu - vaiku buvimas nera kliutis pripazinti baznytine santuoka negaliojancia. Net ir mano asmeninis atvejis yra to pavyzdys. Tai, kad buvo gimusi dukrele, reikalo esmes nepakeite.

Norejau paklausti tokio klausimo-o kas irodo, kad pvz sutuoktinis, tuokdamasis baznycioje, nesiruosia nutraukti intymiu santykiu su treciu asmeniu? g.gif
Mano situacijoj galvoju pasinaudoti tik tuo punktu, nes visi kiti netinka, mat musu santuoka isiro del neistikimybes, bet mes per 10 metu sugyvenom du vaikus. Ar tai nebus sunkinanti aplinkybe? Galu gale, o jei buves sutuoktinis priestaraus ir sakys, kad tuo metu, kai tuokesi, net minciu neturejo del neistikimybes g.gif Pazistu viena pora, kuri santuoka negaliojancia pripazino tik po 10 metu doh.gif Ir vaiku nebuvo, ir antras santuokas sukure, bet netiko ne vienas isvardintas punktas, mat zmones abu issilavine buvo, kuris nores pasirodyti esas koks nesubrendelis, psichinis ligonis ar seksualinis maniakas g.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 06 05, 08:51)
Norejau paklausti tokio klausimo-o kas irodo, kad pvz sutuoktinis, tuokdamasis baznycioje, nesiruosia nutraukti intymiu santykiu su treciu asmeniu? g.gif

Manau, kad tai neturėtų būti priežąstis santuokos paskelbimui negaliojančia. Ką Dievas sujungė, žmogus (trečias) išskirti negali.
Atsakyti