Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie vestuvių metines

QUOTE(Domukio mama @ 2005 02 10, 13:15)
Gal kas turit tikslu sarasiuka, kaip vadinasi kiekvienos metines?
As zinau tik auksines ir sidabrines, bet juk yra ir popierines ir linines....
Aciu
Ši tema jau yra, tad postą perkėliau.

1 - medvilninės,
2 - popierinės,
3 - odinės,
4 - gėlių,
5- medinės,
6- cukrinės,
7- varinės,
8- ketaus,
9 - generoliškos,
10 - alavinės,
11 –plieninės,
12-lininės,
13 – nėrinių,
14- dramblio kaulo,
15 - krištolinės,
20 - porcelianinės,
25 - sidabrinės,
30 - perlinės,
35 - koralinės,
40 - rubino,
45 - safyro,
50 - auksinės,
55- briliantinės,
60 - deimantinės.

Kažkada internete buvau radusi straipsniuką apie vedybų metines, tačiau nebepamenu nei autoriaus, nei puslapio. Čia dėl autorinių teisių. Bet, tikiuosi, autorius nesupyks, juk geram labui. biggrin.gif Tad gal pasisemsite idėjų. thumbup.gif

-------------------------------------------

"Po vedybų praėjus metams, šventėme medvilnines vestuves. Dovanų gavome patalynės visam gyvenimui. Mat svečių prašėme būtinai dovanoti ką nors iš medvilnės". "Medvilnines" simbolizavo ir siūlai, kuriais "antrąkart jaunavedžius" apvyniojo svečiai. Vestuvės nebūtų vestuvėmis, jei nenusifotografuotų fotostudijoje...

Po dvejų metų pora vėl atšoko - šįkart popierines vestuves. Nuvažiavę prie jūros jie klijavosi rūbus iš popieriaus, išsilankstę kepures. "Abu buvome taip įsitraukę į darbą, kad net nepasirūpinome nuotraukomis". Progą težymi iškilmingos Juventos pusseserės vedybų, kuriose Mudėnai buvo piršliais, nuotraukos.

Dar po metų atėjo laikas odinėms vestuvėms. Juventa jas mieliau vadina "drugelinėmis". Net fotostudijoje ji įsiamžino su daugybe drugelių. Šių vestuvių proga vyrui padovanojo odinį diržą, o jis jai - odinę dėžutę papuošalams.

Po ketverių metų sulaukė gėlių vestuvių. Juventa ir Paulius papuošė savo būsto duris gėlių girlianda, į svečius pasikvietė abiejų tėvus, fotografavosi toje pačioje fotostudijoje.

Medines nutarė atšvęsti su iškilmėmis. Kunigas net išsigando, kai Juventa paprašė ją antrąkart sutuokti, lengviau atsikvėpė tik paaiškėjus, kad Juventos išrinktasis - tas pats, kaip ir prieš penkerius metus. Buvo ir medinės klumpės, ir puokštė, sukomponuota ant medinio prosenelės kočėlo, ir mediniu šaukštu medaus ąsočio vaišinami svečiai, ir iš medinės klumpelės gertas šampanas. Svečiai irgi privalėjo turėti ką nors iš medžio: vieni atėjo su mediniais karoliais, kiti su medinėmis apyrankėmis, o vienas už atlapo įsikišo bent medinį pagaliuką...

Cukrinių vestuvių proga pora pasinaudojo tą pačią dieną vykusiais Petrinių atlaidais - į foto studiją jie atsigabeno krūvą kermošinių saldainių, cukrinių gaidelių. Juventa pastebėjo, jog Pauliaus šių vestuvių proga jai dovanoto žiedo akutė labai jau primena cukraus gabalėlį...

Atsakyti
Nu kažkiokia beryšybė taip kiekvieną susaktį paminėti
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 04 19, 10:54)
Nu kažkiokia beryšybė taip kiekvieną susaktį paminėti

Na, niekas neliepia su šautuvu švęsti kiekvienas metines biggrin.gif

Šios metinės gal sakyčiau daugiau skirtos patiems jaunavedžiams, juk bet kuriuo atveju norėsi prisiminti savo vestuves ir pasveikinti savo mylimą žmogų. O pateikti pavadinimai gali pamėtėti idėjų jų stokojantiems biggrin.gif

O ir apskritai, reikia į viską žiūrėti su jumoru ir nekategoriškai, tada ir smagiau gyenti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai aš taip ir žiūriu, tik matyt dar buvau neišsimiegojus tai gavosi parašyti kategoriškai. nemėgstu ilgai rašyti tai konkrečiai mintį išsakau - nu mes kiekvienas susipažinimo metines pažįmime, bet vaikščioti į fotoatelje po vetssuvių kasmet tikrai nežadam. Greičiausiai tai nežinosim ir kokios tos vetuvės bus gal kai prisiminsim tai žvilgtelsim kur nors kurtaip parašyta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2005 04 19, 14:34)
Tai aš taip ir žiūriu, tik matyt dar buvau neišsimiegojus tai gavosi parašyti kategoriškai. nemėgstu ilgai rašyti tai konkrečiai mintį išsakau - nu mes kiekvienas susipažinimo metines pažįmime, bet vaikščioti į fotoatelje  po vetssuvių kasmet tikrai nežadam. Greičiausiai tai nežinosim ir kokios tos vetuvės bus gal kai prisiminsim  tai žvilgtelsim kur nors kurtaip parašyta  cool.gif

matyt, kad nelabai išsimiegojusi biggrin.gif
dažniausiai niekas tų vestuvių metinių ir nešvenčia pagal tuos pateiktus pavadinimus, čia daugiau šiaip įdomumui biggrin.gif

aš čia įkeliau tik kažkieno straipsnį, nebūtina paraidžiui sekti, nors man visai smagiai nuskambėjo jų įdėjos, tiesiog kiekviena šeima kuria savo tradicijas ir neabejoju, kad ir jūsų šeima susikurs savas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Negi niekas nesveikino savo teveliu su sidabrinem vestuvem???
PAgalbekit mamytes.... ax.gif
Atsakyti
Neradau tokios temos, o arteja seses vestuves. Noretusi padovanoti kazka originalaus, o ne koki puodu rinkini, ar dulkiu siurbli biggrin.gif biggrin.gif
Dovana noriu ne paremti kazkokiais materialiais dalykais, o dovanoti sweikinima ir demesi...
gal turit ideju????
Atsakyti
Man atrodo kiekvieni turi krizes tik vieni nuslopina savimeile ir apsvarsto, o kities truksta kantrybe....
o vestuviu metinės-svarbiausia jog neuzmirstu, kaip man karta buvo, va tada tai rimtai pagalvojau gal skirtis? schmoll.gif
Atsakyti
Po keleto mėnesių bus mano senelių auksinės vestuvės (dar kaip ir giminės susitikimas) ir susidūriau su tokia problema, kad man teks organizuoti visą šią šventę doh.gif Nenorėčiau labai išlaidauti... Gal galite ką nors įdomaus ir originalaus pasiūlyti.
Buvau nuėjusi į firmą, kur tipo rašo scenarijus šventėms, tačiau idėjos buvo tokios nuvalkiotos ir kaime nelabai tinkamos. Beje šventė vyks kaime, o ir žmonės seni.
Prašau... ax.gif
Atsakyti
Aš kai sveikinau savo tėvus su sidabrinėm vestuvėm, tai pagaminom su broliu 25 vokus, į kiekvieną įdėjom po gražų sakinį ir smulkmenėlę, kuri būtų susijusi su tų metų įvykių, pvz 2 voke, kai aš gimiau buvo mano nuotrauka, paskui viską sudėjom į dėžutę ir padovanom, tai dabar laiko kaip didžiausią brangenybę. Bet Onora nori materialios, tai net nežinau ką patart, tokio amžiaus žmonės manau, kad viską būtiniausia turi, jiems tik dėmesio reikia
Atsakyti
Birželio 16 dieną bus lygiai 5 metai kaip mes su draugu kartu. Noriu surengti ypatingą šventę. Laukiu kuo įvairesnių pasiūlymų ( pradedant vieta šventei, baigiant mažiausiomis smulkmenomis ).Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Labai prašau - padėkit cray.gif verysad.gif cry.gif
Atsakyti