Sveika, Veri. Puikiai suprantu tave, kokie nemalonūs tie simptomai. Man panaši situacija tęsiasi jau beveik trejus metus, nors visi tyrimai idealūs. Taigi tavo atveju 4 mėn. dar nėra daug ir svarbiausia neužsiciklinti, kad tau įsisenėjo. Manau, tavo atveju situacija dar tikrai pataisoma, tik reikia šiek tiek kantrybės. Viena gera gydytoja man sakė, kad daugeliui tokių moterų gali padeti didelis kiekis skysčių vartojimas (man tai tikrai palengvina gyvenimą) - reikia išgerti per dieną būtinai kokius du - tris litrus negazuoto vandens (geriausia, aišku, ne iš krano). Tai praplauna pūslę ir kai kurios moterys po kokių poros mėnesių pastebi, kad viskas susitvarko. Plius galima sąžiningai pagerti dezinfekuojančių arbatų, bet tokių, kurias galima vartoti ilgesnį laiką (skaityk pakuotes), arba jas kaitaliok. Nepakenktų ir homeopatinės priemonės. Taip pat stiprink visom natūraliom priemonėm imunitetą ir venk antibiotikų, jeigu tyrimai geri ir būklė nėra ūmi. O ta procedūra, apie kurią tu klausei, vadinasi cistoskopija (o ne cistologinis tyrimas). Aš ją dariau ir nieko gero ji man nedavė. Man labai skaudėjo, nes mano uretra pažeista, o būtent per ją ir kiša tą metalinį strypą su lempute į pūslę. Nors urologas (vyras !) sakė, kad moterims tai visai neskausminga
, o štai jau vyrams tą procedūrą daro su narkoze, nes jų uretra ilgesnė ir jiems labai skauda. Norėčiau pasižiūrėti, kaip tam gydytojui tai, ką aš iškenčiau, pasirodytų neskausminga
Po procedūros man pasakė, kad šiek tiek paraudusios pūslės sienelės ir uretra, tai gal yra nedidelis uždegimukas (lyg pati aš to nejausčiau ir nežinočiau !). Realaus gydymo jokio, o paskui dar suabejojo, ar uretra paraudus dėl uždegimo, ar dėl to, kad buvo įkištas cistoskopas. Ot tai "naudinga" informacija ! Po tos procedūros viskas dar labiau paūmėjo, truputį kraujavo iš uretros, nors ir paskiria gydytojas profilaktiškai po cistoskopijos pagerti kelias dienas priešuždegiminius vaistus, kad neįsimestų infekcija. Taigi cistoskopija yra tikrai nemaža trauma ir taip sudirgintiems šlapimo takams. Manau, ją verta atlikti tik tokiu atveju, jei yra intersticinio cistito įtarimas, galimos žaizdelės pūslėj ar kitokios rimtos ligos. O jei buvo bakterinis cistitas ir tyrimai dabar geri, tai nieko, išskyrus traumą, ta procedūra neduoda (na ir kas, kad pasako, jog yra nedidelis paraudimas, o kas toliau ?). Aišku, jei norėsi, gydytojai visada prirašys krūvą antibiotikų, bet tokiu atveju jie tik dar labiau kenkia - dar labiau susilpnina imunitetą, sugadina mikroflorą ir pan., taigi organizmui tik sunkiau kovoti darosi. Bet aš tik pasidalinau savo nuomone ir ilga patirtim šioje srityje ir jokiu būdu nieko neatkalbinėju nuo cistoskopijos ar vaistų. Juk kiekvienos situacija individuali ir niekada visko negali žinoti. Veri, puikiai suprantu tavo norą įlįsti į tą pūslę ir apžiūrėti, ar "nesėdi" ten kas nors, kas sukelia tokius erzinančius simptomus
Šiaip ar taip, iš visos širdies linkiu tau kuo greičiau pasveikti ir kad ta bjaurastis niekada daugiau nebekartintų tau gyvenimo