Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

QUOTE(veri @ 2008 03 04, 12:18)
nu nezinau... sugeriau antibiotiku kursa, iskart po to dariausi slapimo tyrima ir paseli, tyrimai geri - nieks neisaugo, dabar geriu uvamin retard profilaktiskai nakciai, bet vistiek kazko negerai man su ta pusle  verysad.gif kiekviena kart wc pries "sysiojant" toks lyg grauzimas lyg maudimas... zodziu, jau trys menesiai kaip vargstu  verysad.gif

As irgi vargau 3 men, bet pageriau Urispas nuo sapimo pusles spazmu ir praejo.
Dar nuolatos vartoju zolelini urosept ir gerineju berzu lapu arbata+pipirmeciu..skanu ir praskalauja pusle.
Atsakyti
visos temos neskaičiau, nežinau ar buvo minėta, kad bruknių lapų arbata labai padeda. Reikia pavirti porą pakelių 10 min. užpylus puodeliu verdančio vandens ir dar 10 min. palaikyti, gerti 3-4 kartus per dieną 4u.gif ir arbata išeina daug skanesnė nei meškauogių lotuliukas.gif
Atsakyti
labas, aš su tais uždegimais kovoju jau seniai seniai ir niekaip negaliu jų nugalėt... praradau visas viltis...blogai.
Atsakyti
QUOTE(nicelady @ 2008 02 29, 12:46)
Sveikutės šianakt baisia pradėjo skaudėt pūslę laksčiau i tuliką doh.gif Kartais pasirodo kraujo lašiukų baigus sysioti.Niekad nėra taip buve tai nežinau ka daryt doh.gif O blogiausia kad esu Norvegijoj.Gal galit ka patart nuo ko pradėt.Gal kas esat Norvegijoj gal patarsit ka galiu nusipirkt?prašau padėkit 4u.gif  blush2.gif

Pamėginkit 5-NOK man tai tik šitie ir padeda praeina nuo kelių tablečių ,tik jais ir gelbėjuos, o nuo furadonino vemdavau pastoviai
Atsakyti
Na va vel pajutau ta nelemta skausma.
3 kartus buvau pas urologa, visus imanomus tirymus padariau.Dariau privaciai. Tik cistologini nedariau blush2.gif Nieko neranda unsure.gif Visuomet dar ir pienlige pasirodo, tik truputi nusilpsta organizmas. Taip pavargau nuo to. verysad.gif

Prisirasiau vaistu nuo cistito , nuo pieliges zvakiu ir dar kazkokiu bakteriju tam papildomu. Rytoj varau i vaistine. verysad.gif

Gal pades kam 4u.gif , yra labai senas receptas. Uzvirinti piena mazam puode ir nuejus i vonia pritupti virs to puodo tik kokiu ranksluosciu apsiviniuokite ar pledu. Patupekite kiek galite ilgiau.

4u.gif Padeda 99proc. 4u.gif

Atsakyti
Labai padeda tiesiog pasedeti karstam vandeny vonioje.
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2008 04 09, 12:54)
Pamėginkit  5-NOK  man tai tik šitie ir padeda praeina nuo kelių tablečių  ,tik jais ir gelbėjuos, o nuo furadonino vemdavau pastoviai

Man irgi geriausi 5Nok 4u.gif Kai buna priepuolis, pirma karta geriu dviguba doze, o po to - kaip parasyta bigsmile.gif
Atsakyti
labas, o sakykit Jūs tą beržų ir pipirmėčių arbatą vaistinėje perkat? Jei taip koks jos pavadinimas?
Labai ačiū
Atsakyti
QUOTE(Rainiuke1 @ 2008 04 29, 13:40)
labas, o sakykit Jūs tą beržų ir pipirmėčių arbatą vaistinėje perkat? Jei taip koks jos pavadinimas?
Labai ačiū

As pirkau Eurovaistinej. Atskirai berzu ir atskirai pipirmeciu birus misiniai ACORUS. Tikrai rasi.

O del pasedejimo karstoje vonioje - tai cia mitas. Gal skausma ir nuslopina, bet tikrai nepagydys , o tuo labiau gali atsirasti ir neigiamu pasekmiu.

Del pasedejimo ant pieno puodo girdzu pirma karta user posted image ..nesigincysiu, gal ir turi koki poveiki. Girdejau kad tupi ant medetku nuoviro.
Atsakyti
tai cia tie tupejimai, tai kaip voneles gaunasi, kazkiek gydo, o vonia su karšu vandeniu, tai tik atpalaiduoja raumenis, todel ne taip juntamas skausmas, taciau gydomojo poveikio manau neturi

turiu toki klasimeli: gal kam dare cistologini tyrima, kur veda i slapimtaki vamzdeli, ar labai ziauri procedura?

man po cistito liko toks nestiprus bet vistiek nemalonus dirginimas grauzimas slapinantis, tyrimai geri, jau praejo gal 4 men. o as vis tiek jauciu sokius tokius nemalonius simptomus, o gal jau taip ir bus jei cistitas perejo i letini?!
Atsakyti
Sveika, Veri. Puikiai suprantu tave, kokie nemalonūs tie simptomai. Man panaši situacija tęsiasi jau beveik trejus metus, nors visi tyrimai idealūs. Taigi tavo atveju 4 mėn. dar nėra daug ir svarbiausia neužsiciklinti, kad tau įsisenėjo. Manau, tavo atveju situacija dar tikrai pataisoma, tik reikia šiek tiek kantrybės. Viena gera gydytoja man sakė, kad daugeliui tokių moterų gali padeti didelis kiekis skysčių vartojimas (man tai tikrai palengvina gyvenimą) - reikia išgerti per dieną būtinai kokius du - tris litrus negazuoto vandens (geriausia, aišku, ne iš krano). Tai praplauna pūslę ir kai kurios moterys po kokių poros mėnesių pastebi, kad viskas susitvarko. Plius galima sąžiningai pagerti dezinfekuojančių arbatų, bet tokių, kurias galima vartoti ilgesnį laiką (skaityk pakuotes), arba jas kaitaliok. Nepakenktų ir homeopatinės priemonės. Taip pat stiprink visom natūraliom priemonėm imunitetą ir venk antibiotikų, jeigu tyrimai geri ir būklė nėra ūmi. O ta procedūra, apie kurią tu klausei, vadinasi cistoskopija (o ne cistologinis tyrimas). Aš ją dariau ir nieko gero ji man nedavė. Man labai skaudėjo, nes mano uretra pažeista, o būtent per ją ir kiša tą metalinį strypą su lempute į pūslę. Nors urologas (vyras !) sakė, kad moterims tai visai neskausminga schmoll.gif , o štai jau vyrams tą procedūrą daro su narkoze, nes jų uretra ilgesnė ir jiems labai skauda. Norėčiau pasižiūrėti, kaip tam gydytojui tai, ką aš iškenčiau, pasirodytų neskausminga bash.gif Po procedūros man pasakė, kad šiek tiek paraudusios pūslės sienelės ir uretra, tai gal yra nedidelis uždegimukas (lyg pati aš to nejausčiau ir nežinočiau !). Realaus gydymo jokio, o paskui dar suabejojo, ar uretra paraudus dėl uždegimo, ar dėl to, kad buvo įkištas cistoskopas. Ot tai "naudinga" informacija ! Po tos procedūros viskas dar labiau paūmėjo, truputį kraujavo iš uretros, nors ir paskiria gydytojas profilaktiškai po cistoskopijos pagerti kelias dienas priešuždegiminius vaistus, kad neįsimestų infekcija. Taigi cistoskopija yra tikrai nemaža trauma ir taip sudirgintiems šlapimo takams. Manau, ją verta atlikti tik tokiu atveju, jei yra intersticinio cistito įtarimas, galimos žaizdelės pūslėj ar kitokios rimtos ligos. O jei buvo bakterinis cistitas ir tyrimai dabar geri, tai nieko, išskyrus traumą, ta procedūra neduoda (na ir kas, kad pasako, jog yra nedidelis paraudimas, o kas toliau ?). Aišku, jei norėsi, gydytojai visada prirašys krūvą antibiotikų, bet tokiu atveju jie tik dar labiau kenkia - dar labiau susilpnina imunitetą, sugadina mikroflorą ir pan., taigi organizmui tik sunkiau kovoti darosi. Bet aš tik pasidalinau savo nuomone ir ilga patirtim šioje srityje ir jokiu būdu nieko neatkalbinėju nuo cistoskopijos ar vaistų. Juk kiekvienos situacija individuali ir niekada visko negali žinoti. Veri, puikiai suprantu tavo norą įlįsti į tą pūslę ir apžiūrėti, ar "nesėdi" ten kas nors, kas sukelia tokius erzinančius simptomus blink.gif Šiaip ar taip, iš visos širdies linkiu tau kuo greičiau pasveikti ir kad ta bjaurastis niekada daugiau nebekartintų tau gyvenimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sibelė @ 2008 05 16, 15:41)
Sveika, Veri. Puikiai suprantu tave, kokie nemalonūs tie simptomai. Man panaši situacija tęsiasi jau beveik trejus metus, nors visi tyrimai idealūs. Taigi tavo atveju 4 mėn. dar nėra daug ir svarbiausia neužsiciklinti, kad tau įsisenėjo. Manau, tavo atveju situacija dar tikrai pataisoma, tik reikia šiek tiek kantrybės. Viena gera gydytoja man sakė, kad daugeliui tokių moterų gali padeti didelis kiekis skysčių vartojimas (man tai tikrai palengvina gyvenimą) - reikia išgerti per dieną būtinai kokius du - tris litrus negazuoto vandens (geriausia, aišku, ne iš krano). Tai praplauna pūslę ir kai kurios moterys po kokių poros mėnesių pastebi, kad viskas susitvarko. Plius galima sąžiningai pagerti dezinfekuojančių arbatų, bet tokių, kurias galima vartoti ilgesnį laiką (skaityk pakuotes), arba jas kaitaliok. Nepakenktų ir homeopatinės priemonės. Taip pat stiprink visom natūraliom priemonėm imunitetą ir venk antibiotikų, jeigu tyrimai geri ir būklė nėra ūmi. O ta procedūra, apie kurią tu klausei, vadinasi cistoskopija (o ne cistologinis tyrimas). Aš ją dariau ir nieko gero ji man nedavė. Man labai skaudėjo, nes mano uretra pažeista, o būtent per ją ir kiša tą metalinį strypą su lempute į pūslę. Nors urologas (vyras !) sakė, kad moterims tai visai neskausminga  schmoll.gif , o štai jau vyrams tą procedūrą daro su narkoze, nes jų uretra ilgesnė ir jiems labai skauda. Norėčiau pasižiūrėti, kaip tam gydytojui tai, ką aš iškenčiau, pasirodytų neskausminga  bash.gif Po procedūros man pasakė, kad šiek tiek paraudusios pūslės sienelės ir uretra, tai gal yra nedidelis uždegimukas (lyg pati aš to nejausčiau ir nežinočiau !). Realaus gydymo jokio, o paskui dar suabejojo, ar uretra paraudus dėl uždegimo, ar dėl to, kad buvo įkištas cistoskopas. Ot tai "naudinga" informacija ! Po tos procedūros viskas dar labiau paūmėjo, truputį kraujavo iš uretros, nors ir paskiria gydytojas profilaktiškai po cistoskopijos pagerti kelias dienas priešuždegiminius vaistus, kad neįsimestų infekcija. Taigi cistoskopija yra tikrai nemaža trauma ir taip sudirgintiems šlapimo takams. Manau, ją verta atlikti tik tokiu atveju, jei yra intersticinio cistito įtarimas, galimos žaizdelės pūslėj ar kitokios rimtos ligos. O jei buvo bakterinis cistitas ir tyrimai dabar geri, tai nieko, išskyrus traumą, ta procedūra neduoda (na ir kas, kad pasako, jog yra nedidelis paraudimas, o kas toliau ?). Aišku, jei norėsi, gydytojai visada prirašys krūvą antibiotikų, bet tokiu atveju jie tik dar labiau kenkia - dar labiau susilpnina imunitetą, sugadina mikroflorą ir pan., taigi organizmui tik sunkiau kovoti darosi. Bet aš tik pasidalinau savo nuomone ir ilga patirtim šioje srityje ir jokiu būdu nieko neatkalbinėju nuo cistoskopijos ar vaistų. Juk kiekvienos situacija individuali ir niekada visko negali žinoti. Veri, puikiai suprantu tavo norą įlįsti į tą pūslę ir apžiūrėti, ar "nesėdi" ten kas nors, kas sukelia tokius erzinančius simptomus  blink.gif  Šiaip ar taip, iš visos širdies linkiu tau kuo greičiau pasveikti ir kad ta bjaurastis niekada daugiau nebekartintų tau gyvenimo  mirksiukas.gif

žinai man palengvejo, tiesiog kad supranti kas čia per simptomai, nors tyrimai ir geri. Aš nesu nei antibiotikų nei invazinių procedūrų šalininkė, tuo labiau, kad nemažai girdėjus, ką per tuos kateterius ir laidelius galima pasigaut, tik norisi išsiaiškint priežastį ir surast gydymą, nes gydytojai prirašę antibakterinius profilaktiškai pusę metų gert vakarais, o aš jaučiu, kad man jau skrandis po penktos pakuotės nerimsta, o rezultatų jokių. Tai kartais geriau, tai vėl prasčiau su ta pūsle.
reikia užsispirt ir pradėt gert daugiau skysčių, nes ir pati jaučiu efektą, bet manau, kad čia daugelis iš mūsų skubam lekiam, nėra laiko, o gal tiesiog pritingim pasirūpint sveikata (kartais net lengviau piliulę išgert negu daugiau vandens ar žolelių arbatos)
ačiū už palaikymą 4u.gif
o dabar einu gert mineralinio cool.gif
Atsakyti