Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

Aš šiandien bėgsiu vėl pas urologą ir dar jį išklausinėsiu kaip ir kas..nes jau noriu nestuke.gif kuo greičiau.
Sita sakyni parase Baravyke 2008-01-11 tai klausymas jai
Noriu paklaust ka tau pasake urologas, nes man nekas negali atsakyt ar man galima pastot ar ne (urologas sake siaip galima, bet ne patariu geriau pasveikt, ginekologe pasake, ka dnegalima). Jau virs 2 metu kaip sergu ir ne taip kad karts nuo karto pasikartoja o pastoviai, visus metus laikese temp., trumpam tik pajutau pagerejima po metu sergimo ir po 3 men. vel viskas pasikartojo iki sios dienos, kartais geriau, kartais blogiau tik daber temp. nepastoviai buna o tik 2 savaites iki menesiniu, kai menesines prasideda temp. krenta jau taip antras menuo. Slapimo takuose escherichia coli, biaju, kad jokiu komplikaciju nebutu, nes jau taip daug laiko praejo, kas mane tik negyde kol kas nekam nepavyko verysad.gif .

Be to radau gera thumbup.gif sajta, kas moka skatyt rusiskai. Is jo labai daug ka suzinojau. Gal man pades????
medsan.ru bet ten kartais neatsidaro, bet yra kitas ten viskas tas pats parasyta http://www.uronet.ru...ogy/cystit.html, tik man labiau patiko medsan.ru daugiau informacijos.
http://www.medikk.ru...uretrit_gen.htm

Nes greitai man prasides depresija doh.gif negaliu pasveikt, be to vis del to sergant bandziau pastoti ir mums neisejo (bandziau nuo rugpjucio men.), viena ginekologe pasake, kad lygtai pas mane nevyksta ovuliacija, bet sake nepegivenk kol kas jeigu tik po puses metu nepastosi tada kreipkis del problemos...

Svarbiausia ko negaliu suprast tai musu gydytoju verysad.gif , kodel jie taip elgesi iki galo neiisiaiskina esmines susirgimo problemos israso neaisku kokius vaistus, kad tik ko greiciau atsikratyti, kodel mes paprasti zmones su savo problemom be jokio issilavinimo galim greiciau rasti iseiti(reikia tik giliau apziureti), aisku, nes to reikia mums!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akilezna: 20 sausio 2008 - 16:30
Nu va, panašu, kad ir mane ta bjaurybė aplankė scare.gif
Užsirašiau pas ginekologę, bet tik po poros dienų galės priimti. O gal reikėjo pas šeimos gydytoją rašytis? Nes kaip supratau, vis tiek paskui pas urologą siunčia?

O kol kas geriu meškauoges, gal kiek ir padėjo, nes ryte net vaikščioti negalėjau, o dabar skauda tik po šlapinimosi. Ech, nu kaip nemalonu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2008 01 20, 17:25)
Aš šiandien bėgsiu vėl pas urologą ir dar jį išklausinėsiu kaip ir kas..nes jau noriu  nestuke.gif kuo greičiau.
Sita sakyni parase Baravyke 2008-01-11 tai klausymas jai
Noriu paklaust ka tau pasake urologas, nes man nekas negali atsakyt ar man galima pastot ar ne (urologas sake siaip galima, bet ne patariu geriau pasveikt, ginekologe pasake, ka dnegalima). Jau virs 2 metu kaip sergu ir ne taip kad karts nuo karto pasikartoja o pastoviai, visus metus laikese temp., trumpam tik pajutau pagerejima po metu sergimo ir po 3 men. vel viskas pasikartojo iki sios dienos, kartais geriau, kartais blogiau tik daber temp. nepastoviai buna o tik 2 savaites iki menesiniu, kai menesines prasideda temp. krenta jau taip antras menuo. Slapimo takuose escherichia coli, biaju, kad jokiu komplikaciju nebutu, nes jau taip daug laiko praejo, kas mane tik negyde kol kas nekam nepavyko verysad.gif .

Be to radau gera  thumbup.gif  sajta, kas moka skatyt rusiskai. Is jo labai daug ka suzinojau. Gal man pades????
medsan.ru bet ten kartais neatsidaro, bet yra kitas ten viskas tas pats parasyta http://www.uronet.ru...ogy/cystit.html, tik man labiau patiko medsan.ru daugiau informacijos.
http://www.medikk.ru...uretrit_gen.htm

Nes greitai man prasides depresija  doh.gif  negaliu pasveikt, be to vis del to sergant bandziau pastoti ir mums neisejo (bandziau nuo rugpjucio men.), viena ginekologe pasake, kad lygtai pas mane nevyksta ovuliacija, bet sake nepegivenk kol kas jeigu tik po puses metu nepastosi tada kreipkis del problemos...

Svarbiausia ko negaliu suprast tai musu gydytoju  verysad.gif , kodel jie taip elgesi iki galo neiisiaiskina esmines susirgimo problemos israso neaisku kokius vaistus, kad tik ko greiciau atsikratyti, kodel mes paprasti zmones su savo problemom be jokio issilavinimo galim greiciau rasti iseiti(reikia tik giliau apziureti), aisku, nes to reikia mums!!!

Labas, pilnai tave suprantu ir pritariu tavo nuomonei apie daktarus, kurie neisigilina ir priraso vaistu, kuriuos paskui kaitaliot reikia be jokio rezultato.

Dabar tavo situacija:
Nepergyvenk del to ka sako daktarai: galbut ovuliacija nevyksta ir pan. Kaip tik man atrodo viskas pas tave vyksta, nes, zinok po ovuliacijos temperatura visom moterim pakyla ir kaikosi iki menesiniu (vidutiniskai 14 dienu). Pakyla 0.2-0.5 laipsnio. Pas mane po ovuliacijos irgi laikosi apie 37, pries menesines nukrenta iki normalios. Tai yra normalu. PAskaityk apie bazine temperatura (pvz. http://www.supermama...howtopic=269619 arba bet kuriuose tiklapiuose). Jeigu ciklas daugmaz reguliarus, nusipirk ovuliacijos testuku (vaisinese 1 vnt kainuoja apie 6 lt) ir pasidaryk keleta dienu vidury ciklo, kad pamatyt vyksta ar ne ta ovuliacija. Paskui dar daro hormono tyrima 21 ciko diena nustatyt ar vyksta Ovuliacija. Taip kad neklausyk nekompetentingu daktaru, o isitikink pati ir vadovaukis faktais.

Man urologas pasake pirmyn del pastojimo. Bet man nera taip, kad pastoviai butu tas uzdegimas. Tiesiog labai jautri slapimo pusle..daznai ir po nedaug varau slapintis, kartais jauciu dilgciojima slapimo kanale (nors kas zino, gal ta bakterija ten vis dar tupi:(...nors slapimo tyrimai uzdegimo nerodo). Pasake kad jeigu tapciau nestuke.gif nenustot gert spanguoliu (care lady) ir urosept (zoliu perparata), nes jie nekaip nepakenks. Na ir nuramino, kad tas jautrumas turi su laiku praeit...ehh, kad tik greiciau.

Tuo atveju jeigu jauti pastovius skausmus ir skausminga nora slapintis, tai patarciau nepagailet pinigu geram urologui, nes gali sirgti rimta chroniska liga (http://www.ichelp.org/PatientInformation/AnIntroductiontoInterstitialCystitis/tabid/80/Default.aspx ). ja nustatys tik ikise per slapimo kanala i pusle kameryte ..berods vadinasi cistoskopija (man vien pagalvojus apie tai ivyksta psuchloginis pasveikimas doh.gif ), nes slapimas uzdegimo nerodo.
Gali buti kad pusle viduje pasidengus zaizdelem, kurias ir pamatytu per ta kameryte (isivesk i google vaizdus interstitial cystitis ir pamatysi kaip tai atrodo...vadinasi skausmingos pusles sindromas. Tokiu atveju reikia vengti slapima rugstinanciu produktu (kavos, arbatos, garuotu gerimu, alkoholio..spanguoles seip irgi rugstina...na ir aishku yra specialus vaistai).

Cia aprasiau pessimistiskiausia varianta..neissigask. Jei tave tik temperatura vargina - tai cia nieko baisaus. O e. coli paprasciausiai igavo imunita vaisams, kuriuos gerei ir, kad ja panaikint reikia turbut rimtesnio gydymo.

Beje, is kur zinai, kad pas tave ta coli bakterija vis tupi? Dareisi paseli? Ar pastoviai uzdegimas yra slapime?

Nenusimink...linkiu greiciau sveikt ir aisku tapt laiminga nestuke.gif

Papildyta:
QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 20, 19:43)
Nu va, panašu, kad ir mane ta bjaurybė aplankė  scare.gif
Užsirašiau pas ginekologę, bet tik po poros dienų galės priimti. O gal reikėjo pas šeimos gydytoją rašytis? Nes kaip supratau, vis tiek paskui pas urologą siunčia?

O kol kas geriu meškauoges, gal kiek ir padėjo, nes ryte net vaikščioti negalėjau, o dabar skauda tik po šlapinimosi. Ech, nu kaip nemalonu  verysad.gif

O tu irgi nejuokauk su tais uzdegimais...Man irgi nekaltai prasidejo praeita geguze...neatkreipiau reikiamo demesio, neissigydziau iki galo ir pasikartojo po puses metu su rimtesnemis pasekmemis.

Bek pas urologa, nes terapeutas "nugydys". Ir butinai pries gerdama bet kokius vaistus pasidaryk slapimo paseli (daro ivairios labotarorijos).
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 22, 09:36)
Papildyta:
O tu irgi nejuokauk su tais uzdegimais...Man irgi nekaltai prasidejo praeita geguze...neatkreipiau reikiamo demesio, neissigydziau iki galo ir pasikartojo po puses metu su rimtesnemis pasekmemis.

Bek pas urologa, nes terapeutas "nugydys". Ir butinai pries gerdama bet kokius vaistus pasidaryk slapimo paseli (daro ivairios labotarorijos).

Man spalio pabaigoj turbūt irgi buvo uždegimas, bet aš nesupratau tada, kas vyksta, o jis ėmė ir praėjo. O šiandien va einu pas terapeuta, prašysiu nukreipimo pas urologą. Vakar vakare ėmė skaudėti insktų srityje, tai jau daros neramu sad.gif

O tą pasėlį centro poliklinika daro, gal kas žino?
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 22, 09:42)
Man spalio pabaigoj turbūt irgi buvo uždegimas, bet aš nesupratau tada, kas vyksta, o jis ėmė ir praėjo. O šiandien va einu pas terapeuta, prašysiu nukreipimo pas urologą. Vakar vakare ėmė skaudėti insktų srityje, tai jau daros neramu  sad.gif

O tą pasėlį centro poliklinika daro, gal kas žino?

Abejoju ar poliklinikoje daro. Bet paklausk terapeutes.
Jei nedaro, tada tegu duoda siuntima ten, klur daro. Pvz VRm medicinos centras zygimantu 8 (tik reikia siuntimo(forma 027/a, 028/a) arba nukreipimą medicininei ekspertizei). jei neturesi siuntimo, gali but paselis mokamas, bet tai gali kainuot keliolika litu.

Jeigu nenori vargt su terapeutem ir laukimu - galiu per AZ duot tau savo urologo kontakta. Uz 100 lt jis tau iskart per 10 min padarys slapimo tyrima, paziures echoskopu, pakonsultuos ir uz pakartotinius vizitus (bent man) neeme. Cia jis man sake paseli daryt Zygimantu 8. Bet juos daro ir kitose laboratsijose..reikia pasidomet.

Sekmes..parask kaip sekesi gydytis

Nejuokauk

Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 22, 11:10)
Abejoju ar poliklinikoje daro. Bet paklausk terapeutes.
Jei nedaro, tada tegu duoda siuntima ten, klur daro. Pvz VRm medicinos centras zygimantu 8 (tik reikia siuntimo(forma 027/a, 028/a) arba nukreipimą medicininei ekspertizei). jei neturesi siuntimo, gali but paselis mokamas, bet tai gali kainuot keliolika litu.

Jeigu nenori vargt su terapeutem ir laukimu - galiu per AZ duot tau savo urologo kontakta. Uz 100 lt jis tau iskart per 10 min padarys slapimo tyrima, paziures echoskopu, pakonsultuos ir uz pakartotinius vizitus (bent man) neeme. Cia jis man sake paseli daryt Zygimantu 8. Bet juos daro ir kitose laboratsijose..reikia pasidomet.

Sekmes..parask kaip sekesi gydytis

Nejuokauk

Ačiū už informaciją ir palaikymą 4u.gif Norėčiau to urologo kontakto į AŽ, nes iš tikro tai vis pagalvoju, gal nueit kur privačiai. Ypač po to, kai poliklinikoj pasigydžiau plaučių uždegimą (priežasties neištyrė, bet užtat išbandė ant manęs 3 antibiotikus, tame tarpe ir labai stiprius).

O dar norėčiau patarimo, kokių tyrimų reikalauti poliklinikoj:
kraujo
šlapimo
echoskopijos
pasėlio

Ar visų šitų reikia, ar tik bendro šlapimo tyrimo ir pasėlio?

Įtariu, kad gydytoja tik šlapimo tyrimą siūlys g.gif
Atsakyti
QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 22, 11:28)

O dar norėčiau patarimo, kokių tyrimų reikalauti poliklinikoj:
kraujo
šlapimo
echoskopijos
pasėlio

Ar visų šitų reikia, ar tik bendro šlapimo tyrimo ir pasėlio?

Įtariu, kad gydytoja tik šlapimo tyrimą siūlys  g.gif

Visu ir kuo greiciau, o pirmiausia paseli!
Kraujo ne paprasta tyrima, o mikrobiologini (lyg tai taip vadinasi) nustatyti ar nera inkstu patologijos.
Atsakyti
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 22, 14:21)
Visu ir kuo greiciau, o pirmiausia paseli!
Kraujo ne paprasta tyrima, o mikrobiologini (lyg tai taip vadinasi) nustatyti ar nera inkstu patologijos.

Na va, perskaičiau jau grįžus. Visur mane pasiuntė išskyrus kraujo tyrimą, kurį dariausi gruodžio pabaigoj ir daktarė pasakė, kad nebus niekas nuo to laiko pasikeitę g.gif

o echoskopija neparodys, jei su inkstais negerai kažkas?
Atsakyti
[quote=Baravyke,2008 01 22, 10:36]
Labas, pilnai tave suprantu ir pritariu tavo nuomonei apie daktarus, kurie neisigilina ir priraso vaistu, kuriuos paskui kaitaliot reikia be jokio rezultato.

Dabar tavo situacija:
Nepergyvenk del to ka sako daktarai: galbut ovuliacija nevyksta ir pan. Kaip tik man atrodo viskas pas tave vyksta, nes, zinok po ovuliacijos temperatura visom moterim pakyla ir kaikosi iki menesiniu (vidutiniskai 14 dienu). Pakyla 0.2-0.5 laipsnio. Pas mane po ovuliacijos irgi laikosi apie 37, pries menesines nukrenta iki normalios. Tai yra normalu. PAskaityk apie bazine temperatura (pvz. http://www.supermama...howtopic=269619 arba bet kuriuose tiklapiuose). Jeigu ciklas daugmaz reguliarus, nusipirk ovuliacijos testuku (vaisinese 1 vnt kainuoja apie 6 lt) ir pasidaryk keleta dienu vidury ciklo, kad pamatyt vyksta ar ne ta ovuliacija. Paskui dar daro hormono tyrima 21 ciko diena nustatyt ar vyksta Ovuliacija. Taip kad neklausyk nekompetentingu daktaru, o isitikink pati ir vadovaukis faktais.

Man urologas pasake pirmyn del pastojimo. Bet man nera taip, kad pastoviai butu tas uzdegimas. Tiesiog labai jautri slapimo pusle..daznai ir po nedaug varau slapintis, kartais jauciu dilgciojima slapimo kanale (nors kas zino, gal ta bakterija ten vis dar tupi:(...nors slapimo tyrimai uzdegimo nerodo). Pasake kad jeigu tapciau nestuke.gif nenustot gert spanguoliu (care lady) ir urosept (zoliu perparata), nes jie nekaip nepakenks. Na ir nuramino, kad tas jautrumas turi su laiku praeit...ehh, kad tik greiciau.

Tuo atveju jeigu jauti pastovius skausmus ir skausminga nora slapintis, tai patarciau nepagailet pinigu geram urologui, nes gali sirgti rimta chroniska liga (http://www.ichelp.org/PatientInformation/AnIntroductiontoInterstitialCystitis/tabid/80/Default.aspx ). ja nustatys tik ikise per slapimo kanala i pusle kameryte ..berods vadinasi cistoskopija (man vien pagalvojus apie tai ivyksta psuchloginis pasveikimas doh.gif ), nes slapimas uzdegimo nerodo.
Gali buti kad pusle viduje pasidengus zaizdelem, kurias ir pamatytu per ta kameryte (isivesk i google vaizdus interstitial cystitis ir pamatysi kaip tai atrodo...vadinasi skausmingos pusles sindromas. Tokiu atveju reikia vengti slapima rugstinanciu produktu (kavos, arbatos, garuotu gerimu, alkoholio..spanguoles seip irgi rugstina...na ir aishku yra specialus vaistai).

Cia aprasiau pessimistiskiausia varianta..neissigask. Jei tave tik temperatura vargina - tai cia nieko baisaus. O e. coli paprasciausiai igavo imunita vaisams, kuriuos gerei ir, kad ja panaikint reikia turbut rimtesnio gydymo.

Beje, is kur zinai, kad pas tave ta coli bakterija vis tupi? Dareisi paseli? Ar pastoviai uzdegimas yra slapime?

Nenusimink...linkiu greiciau sveikt ir aisku tapt laiminga nestuke.gif

Labai aciu uz patarymus ir siltus palinkejimus 4u.gif
Jo man ir slapimas parodo, kad yra bakterijos ir leukocitu padidejimas ir beabejo dariau neviena karta slapimo paseli, kuris pastoviai parodo bakterija e. coli, geriau ne viena karta antibiotikus kuriems jinai jautri, trumpam padeda ir vel pasikartoja. Skausmas nerealus is proto galima issikraustit, kas idomiausia, kad skausmas buna ne tik slapinantis o ir poto skauda pastoviai. Patare man nueit pas urologa Kamarauska, labai sake geras, bet man kol kas nepadejo.

Ir nezinau ka daryti galima bandyt nestuke.gif ar ne????
Dar perskaiciau apie toki uretrita jisai buna netgi kartais kartu su cistitu, ir visi simptomai sutampa, net nezinau ko imtis, va du men. jau ligtai taip normaliai buvo, kartais kazka pajusdavau, o dabar vel, 3 diena kankinausi, perskaiciau, kad geriausiai butu surasti labai, labai gera ginekologa, o ne urologa, taip perskaiciau internete. Dabar ieskau bet kokios informacijos... nes jau nezinau ko grebtis ka zinojau viska isbandziau.

O BT man tikraiusiai neimanoma apskaiciuoti, nes as dirbu tai nakti tai diena o cia kaip supratau labai svarbus tikslumas, ciklas mano labai pasikeite 27-31d. buvo pries tai pastoviai 30d., todel irgi nezinau, geriausiai tikriausiai bus nupirkti, kaip tu sakiai ovuliacijos testuka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akilezna: 22 sausio 2008 - 18:11
QUOTE(kniaumiau @ 2008 01 22, 17:42)
Na va, perskaičiau jau grįžus. Visur mane pasiuntė išskyrus kraujo tyrimą, kurį dariausi gruodžio pabaigoj ir daktarė pasakė, kad nebus niekas nuo to laiko pasikeitę  g.gif 

o echoskopija neparodys, jei su inkstais negerai kažkas?

Ar negerai su inkstais parodo kraujas..kaip ir sakiau biologinis tyrimas. Kai su inkstukais negerai (koks nors uzdegimas) - inkstai isskiria i krauja kazkokia medizga, kuria ir pamato per ta kraujo tyrima.
Atsakyti
[quote=akilezna,2008 01 22, 19:04]
[quote=Baravyke,2008 01 22, 10:36]

Ir nezinau ka daryti galima bandyt nestuke.gif ar ne????
Dar perskaiciau apie toki uretrita jisai buna netgi kartais kartu su cistitu, ir visi simptomai sutampa, net nezinau ko imtis, va du men. jau ligtai taip normaliai buvo, kartais kazka pajusdavau, o dabar vel, 3 diena kankinausi, perskaiciau, kad geriausiai butu surasti labai, labai gera ginekologa, o ne urologa, taip perskaiciau internete. Dabar ieskau bet kokios informacijos... nes jau nezinau ko grebtis ka zinojau viska isbandziau.

O BT man tikraiusiai neimanoma apskaiciuoti, nes as dirbu tai nakti tai diena o cia kaip supratau labai svarbus tikslumas, ciklas mano labai pasikeite 27-31d. buvo pries tai pastoviai 30d., todel irgi nezinau, geriausiai tikriausiai bus nupirkti, kaip tu sakiai ovuliacijos testuka.
[/quote]

Jeigu jau taip - tai neskubek su nestuke.gif . Juk negalima bus gert jokiu vaistu pirmus 3 men, o uzdegiminis procesas negerai, juk tie organai salia vienas kito.

Kazkaip neitiketina, kad vis negali tos bakterijos isnaikint. g.gif Gal ji isnyksta po vaistu, o paskui vel ten apsigyvena? Juk atkeliauja ji is tiesiojo zarnyno. reikia labai priziuret savo higiena. O Uvamin Retard gerej (nitrofurantoino grupes)? Dar yra Nolicin kitokios sudeties vaistai..paskaityk anotacijas.
Na ir aisku gerk daug skysciu is zoliu (brukniu lapu, meskauogiu, berzu lapu, dirviniu asiukliu ir pan.), spanguoliu.

As tavo vietoj gerciau vaistus kol nepagyciau. Zinau, kad tokiais letiniais atvejais kartais ir puse metu zmones vaistus geria. Nenuleisk ranku, isklausyk keleto daktaru nuomoniu, juk tikrai cia nera tokia sudetinga liga, kad ja pagydyt, tiesiog reikalingas labai individualus priejimas (pvz., geriant antibakterinius uvamin retard - ju poveikis didziausias, kai slapimas sarminis...kadangi mano buvo labai rugstus, kartu geriau Basica Instant mikroelementus..). Ir kantrybes tau 4u.gif

Atsakyti
As pries pora dienu irgi pajutau skausma slapinantis, dievuliau kaip nemalonu... verysad.gif pas koki gydytoja pirmiausia reikia kreiptis, kokius tyrimus pasidaryti?
Atsakyti