Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo pūslės uždegimas

QUOTE(PinaColada @ 2007 08 02, 01:40)
Sveika,
Zinok noreciau ir as greiciau suzinoti ta pabaiga, nes jau nebezinau ka ir galvoti sad.gif Kai buvau pakartotinai pas sita angliskaji daktariuksti, tai jis mane "nuramino", kad cistitas ir menesiniu nebuvimas nesusije. Liepe pasidaryti kita savaite vel testa ir jei bus teigiamas, ateit pas ji. Jei neigiamas, tai matot jo supratimu man nieko blogo nera doh.gif Pilvo apacia nera gera, vis pamaudzia. Tai reik suprast - cia del cistito. Tai kur tos manosios puskes is Raudondvario jei testas neigiamas??? Po 2 savaiciu vaziuosiu i LT, tai jau esu uzsirasius pas ginekologe. Tikiuosi istempsiu iki to laiko...

cistitas ir mėnesinių nebuvimas gali būti susiję. Užsitęsęs cistitas gali sukelti kiaušidžių uždegimą, ko pasekoje sutrinka ir mėnesinių ciklas (man pačiai taip buvo, nes gydytojai labai jau ilgai ieškojo ligos). Dėl ilgai negydyto kiaušidžių uždegimo atsirado cista, žodžiu, visa krūva problemų doh.gif . Nuo cistito vaistas Nr. 1 buvo spanguolių ir rykštenių tabletės Care lady thumbup.gif , jokie antibiotikai taip neveikė, o ypač likau nusivylusi vaistu Uvaminu, niekad daugiau jo nevartočiau schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif
Visa vakara perziurinejau patarymus, bet butent su mano pvz neradau, gal kai parasysiu kas man yra atsiras irgi zmogus kuris zinos iseiti. Ziuriu nieko nerasoma apie gyd. arba tyrimus kurie padejo nustatyti tikslia diagnoze.
Man viskas prasidejo 2005. gruodzio men. darbe labai daug kondicioneriu ir pastoviai sala kojos o cia dar ir ziema, labai susalau. Po keliu dienu atsirado skausmas doh.gif ir t.t. visi slap. pusl. uzdegimo simptomai (ka cia pasakot visos zinot, kaip ten viskas yra), slapimo tyrimai buvo blogi man net israse nedarb. pazym. diagnoze Cistitas. Israse vaistu ir po 2 sav. viskas praejo, darbe paprasiau pirma laika ne su darbo uniforma dirbti, kad silciau butu, na ir viskas buvo gerai biggrin.gif , kol neatejo vasara 2006.06, buvo labai karsta, mano temp. buvo 37.0-37.5 ilga laika, vis skaudedavo desinisis sonas, nuejau pas daktare ir jinai man israse slap. ir kraujo tyr. padaryti (negalejo suprast nuo ko temp.), slap. tyr. nieko gero neparode, bet dar viena diena teko begt ir pas ginekologe, nes kai atvaziavau namo ir pritupiau isbego labai daug skyscio, kazkokios nenormalios spalvos, man padare echoskopija ir pasake, kad cista ir man reikia vaziuoti i ligonine, nes dar ir uzdegimas ir laisvas skystis desiniam sone. Taip as patekau i ligonine kur man padare laproskopija. Po dvieju dienu prasidejo menesines, taip turi buti, o po menesiniu cistitas, as taip galvojau, vel nuejau pas gydytoja temp laikesi ta pati pastoviai 37.1-37.3 skausmas slapin. buvo nerealus pabaigoj visada pasirodydavo kraujas, viena diena net vien kraujas ejo, galvojau isprotesiu (slap. tyr. rode daug leukocitu ir baktreij.). Pasiunte mane pas nefrologe jinai israse daug vaistu (antibiotiku), nepadejo, dar israse nepadejo. Internete pradejau ieskoti kas man gali buti radau, kad jeigu kartojasi cistitas reikia butinai daryti tyrimus kurie parodytu pasikartojimo priezasti, bet man niekas nieko nedare, padariau inkstu echoskopija, pasake, kad yra smeliukas, todel dar gali skaudeti, bet tikros priezasties neieskojo tik speliojo ir tyrimus kas men. siunte daryti o jie vis ta pati rode nieko gero ir temp. nekrito. Pagaliau 2007 vasario pab. prisiprasiau padaryti slapimo paseli, nes internete radau, kad kartais po ginekologiniu operaciju buna, kad patenka bakterijos, o butent kai i slapimtaki ikisa kateteri, nes po opracijos pirma laika negalejau pati slapintis.
Paselis parode, kad isaugo tokia bakterija Escherichia coli ir tik tada mane pradejo gyditi nuo bakterijos, o ne nuo cistito ar smeliuko. 2007.04 slap. tyr. buvo puikus, man neko neskaudejo ir viskas buvo gerai.
Vasara pailsejau nuo visko ir mes su vyru nusprendem nestuke.gif . Suskaiciavau savo vaisingas dienas ir mes pabandem, bandem intensyviai kiekviena diena ir po dvieju dienu prabudau ir nuejau i tualeta ir vel... doh.gif verysad.gif labai issigandau nejaugi vel viskas pasikartos, nes zinojau, kad tai ne bus slap. pusles uzdegimas, o vel tikriausiai ta pati bakterija Escherichia coli. Taip ir isejo padariau slap tyr. parode bakterij. , slap. paselis parode, kad vel isaugo Escherichia coli. Man atrodo, kad bakterija sita siaip zolelem neisgidisiu, nes pries tai kai sirgau viska geraiu ka tik imanoma nepadejo kol nepradejau gert antibiotiku i kurias si bakterija reaguoja.
Tai va ir dabar nezinau ka daryt, galiu buti nescia, gal g.gif aisku labai noreciau nestuke.gif , bet gasdina lyga ir nezinau ka dabar daryt abejoju, kad gyd. pades.
Prasau jusu pagalbos gal kam nors taip jau buvo arba zinot geru gyd.???? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2007 09 14, 21:39)
Sveikos  bigsmile.gif
Visa vakara perziurinejau patarymus, bet butent su mano pvz neradau, gal kai parasysiu kas man yra atsiras irgi zmogus kuris zinos iseiti. Ziuriu nieko  nerasoma apie gyd. arba tyrimus kurie padejo nustatyti tikslia diagnoze.
Prasau jusu pagalbos gal kam nors taip jau buvo arba zinot geru gyd.????  verysad.gif

praktiškai vienas prie vieno aprašei mano situaciją, net apstulbau perskaičiusi. Skirtumas tik toks, kad kol tęsėsi visos bėdos, neplanavau nestuke.gif . Lankiausi pas geriausius Santariškių urologus ir pas chirurgus, nes dėl nepakeliamų skausmų šone įtarinėjo apendicitą. Deja, urologai visapusiškai ištyrę ir išauginę pasėlį, nustatė bakteriją, bet paskyrė netinkamą gydymą, t.y. nestatė antibiotikogramos, kuri padeda parinkti reikiamą antibiotiką, o gydė uvaminu. Taip ilgai užsitęsęs cistitas perėjo į šlapimtakius, o po to sukėlė kiaušidžių uždegimą, dėl jo atsirado cista. Mano terapeutė dar skyrė vieną iš brangiausių antibiotikų Zinnatą, bet tik pinigus išmečiau į vėją. Galiausiai pažįstama medikė patarė sugerti kursą Norbactino, kuris yra labai universalus antibiotikas, t.y. veikia daugybę bakterijų rūšių. Ir taip pat liepė nepamiršti liaudiškų priemonių, ir stengtis nuolat rūgštinti šlapimo terpę, t.y. valgyti spanguoles arba gerti jų tabletes, t. p. gerti meškauogių arbatą, ir t.t. Cistą ir kiaušidžių uždegimą išsigydžiau Kliono žvakutėm ir Duphastonu. Tavo atveju, manau, pirmiausia reiktų įsitikinti, ar tikrai laukiesi, o tada jau ginekologas turėtų paskirti reikiamą gydymą. O kol kas bent jau spanguolių tabletes gali drąsiai vartoti, gal bent kažkiek apmažins negalavimus ir nemalonius pojūčius. Dideliausios tau sėkmės kovojant su šia bjauria liga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurk: 18 rugsėjo 2007 - 19:34
labos likimo drauges 4u.gif

kamuojuosi ir as su sita bjaurybe schmoll.gif kita karta jau auginsim bakterijas, nes kartojasi kas pora men. cistitai schmoll.gif
o mes dar planuojam antra leliuka.. tai tie cistitai tikrai nelaiku ir nevietoje, nes reikia gerti stiprius vaistus unsure.gif labai liudziu del to...
Atsakyti
sveiki, as vargstu su puse jau desimt metu doh.gif pirma karta atsirado po vadinamo "medaus men" po pirmo karto.. poto perejo i pielonefrita..tai visad metuose po 2-4kart buna...nestumo metu dingo, o dabar kai vaikui 10men vel atsirado...pries tai man buvo rade urea plazam atrodo, geriau spec antibus, praejo...dabar vel persti, man net aplink ten persi visur...nervina doh.gif o gyd sugeba tik antibus ir skirt verysad.gif
ir dar kai isgeriu raudono vyno tada paastreja, kam nors dar taip yra kad nuo raudono vyno skauda pusle blink.gif
Atsakyti
Aš irgi dabar geriu UVAMIN antibiotikus. Tai negi jie tokie prasti? g.gif
Nes mano šlapimo pasėlis parodė, kad yra enterokoko bakterija. O iš kur ji atsirado tai net nežinau. O šlapimo takų ūmi infekcija prasidėjo po inksto operacijos.
Ir nustebau, ir kartu labai išsigandau dėl laisvo skysčio. Pas mane dabar dubenyje irgi yra laisvo skysčio ir lyg mato cysta ant kiaušidės. Tai negi dar laukia manęs viena laporoskopinė operacija? doh.gif
Temperatūra kartais vakarais pakyla 37,4. Bet čia gal dar neatsigaunu normaliai po operacijos? g.gif
Atsakyti
UVAMIN nėra antibiotikas, o tik šlapimo takų infekcijas gydantis antibakterinis preaparatas. Dažniausiai vaistinėje šį vaistą galima nusipirkti be recepto. Čia tas pats vaistas kaip ir senasis Furadoninas (ta pati veiklioji medžiaga), tik pagerintas, todėl nesukelia tokio pykinimo kaip senasis vaistas. Uvaminas yra geras vaistas, jei skiriamas tinkamai ligai gydyti. O jei tau išaugino enterokoką, vadinasi nustatė, kad jis jautrus tam vaistui. Be to, po visų urologinių operacijų gydytojai dažniausiai skiria profilaktiškai to Uvamino, kad neįsimestų infekcija. Patarčiau kuo rimčiausiai pradėti stiprinti imunitetą ir apskritai organizmą, kad ir neprireiktų tikrų antibiotikų. Daug lengviau yra užkirsti kelią toms šlapimo takų ligoms, nei paskui išgydyti įsisukusias chroniškas infekcijas. Taigi kol niekas neįsisenėjo reikia labai rimtai susirūpinti sveikata. Deja, savu laiku aš to nežinojau, o paskui reikėjo iškęsti tokį pragarą, kurio niekam nelinkėčiau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2007 11 10, 19:15)
sveiki, as vargstu su puse jau desimt metu doh.gif pirma karta atsirado po vadinamo "medaus men" po pirmo karto.. poto perejo i pielonefrita..tai visad metuose po 2-4kart buna...nestumo metu dingo, o dabar kai vaikui 10men vel atsirado...pries tai man buvo rade urea plazam atrodo, geriau spec antibus, praejo...dabar vel persti, man net aplink ten persi visur...nervina doh.gif  o gyd sugeba tik antibus ir skirt verysad.gif
ir dar kai isgeriu raudono vyno tada paastreja, kam nors dar taip yra kad nuo raudono vyno skauda pusle blink.gif

nuo alhogolio visada paumeja ne tik pusle,nes alhogolis paprasciausia silpnina imuniteta,as turejau su moteriskom bedom tai ir dabar jai alhogolio isgeriu jauciu pusle ,arba atsiranda kokios iskyros tad daugiau geruju bakteriju pagerk negu vyno blush2.gif ir pirk koki lepikoli ne jogurt kapsules nes lepikolis daugiau naturalus produktas na aisku ir kaina didesne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sibelė @ 2007 11 12, 12:17)
UVAMIN nėra antibiotikas, o tik šlapimo takų infekcijas gydantis antibakterinis preaparatas. Dažniausiai vaistinėje šį vaistą galima nusipirkti be recepto. Čia tas pats vaistas kaip ir senasis Furadoninas (ta pati veiklioji medžiaga), tik pagerintas, todėl nesukelia tokio pykinimo kaip senasis vaistas. Uvaminas yra geras vaistas, jei skiriamas tinkamai ligai gydyti. O jei tau išaugino enterokoką, vadinasi nustatė, kad jis jautrus tam vaistui. Be to, po visų urologinių operacijų gydytojai dažniausiai skiria profilaktiškai to Uvamino, kad neįsimestų infekcija. Patarčiau kuo rimčiausiai pradėti stiprinti imunitetą ir apskritai organizmą, kad ir neprireiktų tikrų antibiotikų. Daug lengviau yra užkirsti kelią toms šlapimo takų ligoms, nei paskui išgydyti įsisukusias chroniškas infekcijas. Taigi kol niekas neįsisenėjo reikia labai rimtai susirūpinti sveikata. Deja, savu laiku aš to nežinojau, o paskui reikėjo iškęsti tokį pragarą, kurio niekam nelinkėčiau  blink.gif

Pas mane dar viskas šviežia ir yra. Dar nepraėjo nei mėnuo nuo operacijos, tai sąžiningai viską ir gydausi. Nes aš dar niekad tokių ligų ir nesu turėjusi. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Sviekos merginos! smile.gif
Kaip matau as esu ne viena su savo problema g.gif
Pas mane viskas prasidejo po medaus menesio (praeitu metu vasara) Skausmas buvo siaubingas verysad.gif slapimas su krauju, o is tualeto net iseiti negalejau... Iki vakaro skausmas dar sustiprejo, tad nutariau nuvaziuoti i ligonine.Kadangi ligonineje nebuvo urologo, tai istyre chirurgas, jam pasirode kad rado smeliuka slapime, pasake kad tikriausiai is inkstu iseina akmenukai del to taip skauda ir bega kraujas... verysad.gif suleido skausma malsinanciu vaistu, lepie vaziuoti namo ir paguleti karstoje vonioje... Grizus namo tai ir padariau... taciau skausmas su kiekviena valanda tik stiprejo... kitos dienos ryta vel nuvaziavauj i ligonine (dabar apziurejo jau urologas) pasake, kad man slapimo pusles uzdegimas, israse antibijotikus ir Lady Care.
Po antibijotiku kurso sveikata pagerejo (jokiu skausmu, jokio kraujo) net pamirsau apie sia istorija... Bet atejus ziemai viskas pasikartojo, tik si karta skausmai buvo siek tiek silpnesni ir slapimas be kraujo... nuejau pas seimos gyvytoja, kuri kaip ir daugeliui liepe gerti meskauogiu lapus... taciau tai nepadejo, tad po konsultaciju vaistineje, nusipirkau Urinal (Simptomai dingsta po 1-2 dienu).
Dabar uzdegimas kartuojasi pas pora menesiu... sad.gif
Praeita savaite ir vel tas pats ... verysad.gif Pirma diena is tualeto negalejau iseiti, nes variau, kas 5 min. Isgeriau URINAL... pagerejo.. Po pagerejimo kai nueiju pas gydytoja nieko neranda...
Nezinua kad daryti... verysad.gif
Jokiu rimtu tyrimu man neskyre... wink.gif
Labai prasau patarkyte ka daryti... kur kreiptys help.gif
Atsakyti
QUOTE(PinaColada @ 2007 07 30, 05:40)
Panos, gelbekit....
Ar yra kam buve, kad turint cistita menesines butu uzsitese? Jau 10 dienu, kaip jos turejo prasidet, bet... schmoll.gif  dariausi testa, bet jis buvo neigiamas. Kitokioje situacijoje as net labai dziaugciaus, kad jis butu buves teigiamas, bet siuo atveju veju salin minti, nes ka tik baigiau antibiotiku kursa nuo cistito. Net nezinau ka ir galvot. Pilvo apacia karts nuo karto pamaudzia ir jau vis mastau, kad jos galiausiai pasirodys, bet kaip ner taip ner.  doh.gif  verysad.gif Ryt einu pas savo daktariuksti, bet mazai ko is jo tikiuosi. Bandysiu dar viena testa darytis.
Bukit geros, gal kas susiduret, patarkit.
Dekoju  4u.gif

Labas, na ka...man irgi cistita prilipde,tai israse antibijotiku ir dave nedarbingumo lapeli... mano istorija tokia,kad pirma menesi vartojau KT. paskutine tablete isgeriau sestadieni,taigi siandien jau ketvirtoji diena is tu 7dienu pertraukos... keisciausia,kad mm ne kvapo... blink.gif pilva skauda jau trecia diena taip,tarsi jau jau va prasides mm... tai kaip cia taip? kas vyksta ,nieko nesuprantu... ar del cistito nepasideda mm, ar del to kad ta pertrauka dar nesusiderinus, o gal nestuke.gif as...? ka manot? padekit,bo isproto baigiu issikraustyt nesuprasdama kas man darosi... unsure.gif o dar depresija ir galvos svaigimas prasidejo nuo vakar ,nes antra diena kaip geriu antibijotikus... huh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raimutia: 14 lapkričio 2007 - 14:57
QUOTE(Dzada @ 2007 11 10, 19:15)

alkoholis, o ypač alus labai dirgina šlapimo pūslę, todėl dažnai sergant cistitu alkoholio reiktų išvis privengti

QUOTE(Mergelė @ 2007 11 11, 10:25)
Aš irgi dabar geriu UVAMIN antibiotikus. Tai negi jie tokie prasti?  g.gif
Nes mano šlapimo pasėlis parodė, kad yra enterokoko bakterija. O iš kur ji atsirado tai net nežinau. O šlapimo takų ūmi infekcija prasidėjo po inksto operacijos.
Temperatūra kartais vakarais pakyla 37,4. Bet čia gal dar neatsigaunu normaliai po operacijos? g.gif

Uvaminas yra per silpnas įveikti visokius kokus, manau, kad reikia rimtesnių antibiotikų - tik prieš tai reikia būtinai iš šlapimo pasėlio statyti antibiotikogramą ir parinkti tinkamą antibiotiką, kitaip veltui save farširuosit vaistais. Kalbu iš savo karčios patirties cool.gif . Dėl temperatūros, man ji irgi šokinėdavo, kai sirgau cistitu, bet niekad neužkildavo aukšta, iki 37,6

QUOTE(beatek @ 2007 11 13, 15:15)
Sviekos merginos!  smile.gif
Kaip matau as esu ne viena su savo problema  g.gif
Pas mane viskas prasidejo po medaus menesio (praeitu metu vasara) Skausmas buvo siaubingas  verysad.gif slapimas su krauju, o is tualeto net iseiti negalejau... Po antibijotiku kurso sveikata pagerejo (jokiu skausmu, jokio kraujo) net pamirsau apie sia istorija... Bet atejus ziemai viskas pasikartojo, tik si karta skausmai buvo siek tiek silpnesni ir slapimas be kraujo... nuejau pas seimos gyvytoja, kuri kaip ir daugeliui liepe gerti meskauogiu lapus... taciau tai nepadejo, tad po konsultaciju vaistineje, nusipirkau Urinal (Simptomai dingsta po 1-2 dienu).
Dabar uzdegimas kartuojasi pas pora menesiu... sad.gif
Praeita savaite ir vel tas pats ...  verysad.gif Pirma diena is tualeto negalejau iseiti, nes variau, kas 5 min. Isgeriau URINAL... pagerejo.. Po pagerejimo kai nueiju pas gydytoja nieko neranda...
Nezinua kad daryti...  verysad.gif
Jokiu rimtu tyrimu man neskyre...  wink.gif 
Labai prasau patarkyte ka daryti... kur kreiptys help.gif

siūlyčiau jums išsitirti dėl gardnerelų, ureaplazmų ir chlamidijų - gali būti ir čia šuo pakastas, ureaplazmos itin dažnai sukelia šlapimo takų infekciją (Ir tikrai nereikia dėl to užsipulti vyro, nes šiomis bjaurybėmis galima užsikrėsti nebūtinai lytiniu keliu ax.gif )

QUOTE(Raimutia @ 2007 11 14, 14:54)
keisciausia,kad mm ne kvapo... blink.gif  pilva skauda jau trecia diena taip,tarsi jau jau va prasides mm... tai kaip cia taip? kas vyksta ,nieko nesuprantu... ar del cistito nepasideda mm, ar del to kad ta pertrauka dar nesusiderinus, o gal  nestuke.gif  as...? ka manot? padekit,bo isproto baigiu issikraustyt nesuprasdama kas man darosi... unsure.gif o dar depresija ir galvos svaigimas prasidejo nuo vakar ,nes antra diena kaip geriu antibijotikus...  huh.gif

kol nepasidarysit nėštumo testo, tikrai nesužinosit, ar esat
nestuke.gif , pasidarius testą bent jau vienas rūpestis nukris nuo pečių mirksiukas.gif. Nors jeigu tvarkingai pradėjot gerti KT ir tai pirmas mėnuo, tai tikėtina, kad organizmas tik prisitaiko prie jų poveikio, užtai jaučiat depresiją ir galvos svaigimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurk: 20 lapkričio 2007 - 18:53