Žarnyno bakterija E.coli, aptinkama atliekant šlapimo pasėlį arba uretros pasėlį, ji sukelia šlapimo takų uždegimą, tik papuolusi į šlapimo pūslę. labai dažnai ją turi merginos dėvinčios stringus, apie tai rašė ir delfis, arba netaisyklingai apsiplaunant ir pan. O šiuos tyrimus gali išrašyti ir ginekologas, ir urologas. Geriausia kreiptris dėl šių bėdų pas urologą, ypač moterį
QUOTE(xenzy @ 2006 03 08, 11:36)
Žarnyno bakterija E.coli, aptinkama atliekant šlapimo pasėlį arba uretros pasėlį, ji sukelia šlapimo takų uždegimą, tik papuolusi į šlapimo pūslę. O šiuos tyrimus gali išrašyti ir ginekologas.
tai man šlapimo tyrimą darė, tai jei kas būtų buvę tuomet būtų pastebėję, nes sakė šlapimo tyrimas idealus.
QUOTE(Reniss @ 2006 03 08, 11:38)
tai man šlapimo tyrimą darė, tai jei kas būtų buvę tuomet būtų pastebėję, nes sakė šlapimo tyrimas idealus.
ar tau darė paprastą tyrimą ar augino pasėlį?
QUOTE(xenzy @ 2006 03 08, 11:39)
ar tau darė paprastą tyrimą ar augino pasėlį?
o kaip tai yra daroma?
QUOTE(Reniss @ 2006 03 08, 11:41)
o kaip tai yra daroma?
yra paimamas šlapimas ir apie 7-10 dienų laikomas tokiose termosuose ir laukiama kokios bacilos užaugs. Tada pagal jas nustato tavo esamos bacilos jautrumą antibiotikams. dažniausiai atsakymą gauni po pusantros savaitės.
QUOTE(xenzy @ 2006 03 08, 11:46)
yra paimamas šlapimas ir apie 7-10 dienų laikomas tokiose termosuose ir laukiama kokios bacilos užaugs. Tada pagal jas nustato tavo esamos bacilos jautrumą antibiotikams. dažniausiai atsakymą gauni po pusantros savaitės.
o tai čia reuiškia kad vartojus antibiotikus gali susirgti puslės uždegimų
QUOTE(Reniss @ 2006 03 08, 12:36)
o tai čia reuiškia kad vartojus antibiotikus gali susirgti puslės uždegimų
ne, aš turiu omeny, kad jei tu turi bacilą, tai ne visi antibiotikai ją gali nugalabyti, kai kuriems tavo organizmas atsparus, tada daromi tyrimai, kurie nustato, kurių antibiotikų tavo bacilos bijo.
nors aišku, nuo antibiotikų gali susirgti ir puslės uždegimu, bet čia tik su silpnais imunitetais, kai daug geriama antibiotikų ir Candida grybelis (pienligė) atsiranda šlapimo puslėje, tuomet gydymas jau reikalingas priešgrybeliniais vaistais. Ši liga vainama kandidurija ir deja man teko su ja susidurti
QUOTE(xenzy @ 2006 03 08, 12:53)
ne, aš turiu omeny, kad jei tu turi bacilą, tai ne visi antibiotikai ją gali nugalabyti, kai kuriems tavo organizmas atsparus, tada daromi tyrimai, kurie nustato, kurių antibiotikų tavo bacilos bijo.
nors aišku, nuo antibiotikų gali susirgti ir puslės uždegimu, bet čia tik su silpnais imunitetais, kai daug geriama antibiotikų ir Candida grybelis (pienligė) atsiranda šlapimo puslėje, tuomet gydymas jau reikalingas priešgrybeliniais vaistais. Ši liga vainama kandidurija ir deja man teko su ja susidurti
aiškutis dėkui
varkšelė, ar jua pavyko išsigydyti
dabar nežinau ar aš pati prisigalvoju kad mane varo į tualetą ar man tikrai norisi, jau net nežinau. Geriu dar profilaktiškai spanguolių tabletikes su vitaminu c, nes jau nemažai išgeriau nuo puslės uždegimo vaistukų, žiūrėsim gal praeis, nes kiek skambinau tai niekur tų pasėlių nedaro, o į polikliniką bijau eiti, ten gripas siaučia dabar.
QUOTE(Monada @ 2006 03 07, 20:38)
As mielai pritariu Lacostai. Blyn jau kiek laiko ir pinigu sukisau gydytojams, ne pats velnias nezino, o visi neranda kokia bacila man sukelia uzdegima. Bet turiu klausima:Kaip jums nustate, kad tai zarnyno bakterija. Pastaraji karta kai lankiausi pas endokrinologe ir paprasiau zarnyno paselio tyrimo, ji kategriskai atsisake ir teige, kad jis daromas tik esant rimtiems nusiskundimams. Kadangi kitu bakteriju pas amne nerasta, tai busia cia tu baisiu zarnyno bakteriju... Spjoviau i antibiotikus ir geriu daug skysciu, Care Lady ir jauciuosi daug geriau... Kol nepasalu....
Laikykimes isvien
Laikykimes isvien
Na išesmės Xenzy jau viską paaiškino apie tą žarnyno lazdelę, tik norėčiau pridurti, kad jos patekimą į pūslę leme ne tik stringai ir neteisingas apsiplovimas, bet net ir paprasčiausias vidurių užkietėjimas ir pan.
Aš tyrimą dariausi grybo gatvėj (Vilniuj), Šeškinės poliklinikoje dirbantis urologas Rumskas, dirba ir grybo gatvėj, tai man kainavo tik pats pasėlio tyrimas 50litų, o rezultatus jis man atnešė į polikliniką, nes kiek žinau tai ten (grybo g) dar neblogai kainuoja ir konsultacijos.
QUOTE(tigree81 @ 2006 03 07, 20:50)
o as wisa tai ir darau ir
o siaip geriu wietoj care lady- spanguoles is natur pharma su wit.c ..kasdien po 2.
man pries metus dare paseli ir rado kazkokia bakterija tik neaisku kokia tada israse ampicilina,bet
o idomu kas geriau care lady ar cranberry is new nordic..siaip pastarieji brangesni
o siaip geriu wietoj care lady- spanguoles is natur pharma su wit.c ..kasdien po 2.
man pries metus dare paseli ir rado kazkokia bakterija tik neaisku kokia tada israse ampicilina,bet
o idomu kas geriau care lady ar cranberry is new nordic..siaip pastarieji brangesni
Šitų dviejų preparatų sudėtis kiek skiriasi. Care Lady yra kur kas daugiau spanguolių + rykštenių ekstraktas, o vat Cranberry spanguolių yra žymiai mažiau ir jis dvigubai brangesnis. Veiksmingiau yra tai, kur kuo daugiau spanguolių. Šitie preparatai skaitosi kaip maisto papildai, taigi norint išvengti mūsų bėdos reikia juos vartoti nuolat
E.coli gali gyventi žarnyne nesukeliant jokių pašalinių reiškinių ir nedarant žalos, tačiau susidarius tam tikrai terpei, ypač esant vidurių užkietėjimams ji "prabunda". ir į makštį papulti gali tik iš išeinamosios angos. O kadangi atstumas mažas, todėl lengva šią infekciją pernešti. Pilnas pavadinimas: Escherichia coli, galit įsivesti į google ir rasit informacijos apie ją.
QUOTE(xenzy @ 2006 03 08, 16:45)
E.coli gali gyventi žarnyne nesukeliant jokių pašalinių reiškinių ir nedarant žalos, tačiau susidarius tam tikrai terpei, ypač esant vidurių užkietėjimams ji "prabunda". ir į makštį papulti gali tik iš išeinamosios angos. O kadangi atstumas mažas, todėl lengva šią infekciją pernešti. Pilnas pavadinimas: Escherichia coli, galit įsivesti į google ir rasit informacijos apie ją.
Į makštį ji gali papulti ir iš šlapimo pūslės, ir atvirkščiai, kadangi moterų lytiniai organai ir pūslė formuojasi iš to pačio gemalinio lapelio.
gal kuri gėrėte spanguolių ekstrakto kapsules su vitaminu C -Longvit, ar gali nuo jų varynėti į toletą, nes man lyg nieks ie neskauda, bet va į tualeta lakstau