kol geriau kt (pries metelius kokius pusmeti laiko) arsiai gindavau panasiais zodziais kaip moodring man kt geriant buvo ir geru ir blogu dalyku, blogiausia - absoliuciai nebenorejau sekso ir dar pasidariau sausa visiskai. bet meciau, iskart kai perskaiciau 'kvaila' straipsni su gydytoju pasisakymais, na ir dar sen bei ten pasiaiskinau.
o siaip jo, pilna irgi kenkianciu dalyku kaip minejo moodring - rukymas,alkoholis ir tt. bet tai kur logika, ai visvien dafiga kas kenkia tai ok ir kt. tai gal tada isvis sedet per dienas est sokoladinius tortus, uostyt kokaina, kt uzgert degtine, na cia hiperbolizuoju aisku, bet mintis 'o ka, visvien viskas kenkia'. cia tema apie kt ir dar 'kt ne' vadinasi, todel cia ir vieta norincioms paburbeti rukymams,alkoholiams ir maistui yra kitos temos, patikek ten apstu burbanciu
po kt metimo kazkiek laiko naudojom prezervatyvus,bet tai aisku nera smagiausias dalykas pasaulyje.tad dabar jau daugiau nei puse metu - nutraukta lytini akta.nejauciu jokios itampos nes jei pastosiu tai ir ok ir isvis nla mums kazkaip tinka
bet cia budas seimoms ir nuoltiniams partneriams. jei partneris ne nuolatinis, na arba neaisku ar taps nuolatiniu tada mano manymu tinka TIK prezervatyvas.kt zinia nuo lpl neapsaugo
QUOTE(moodring @ 2007 12 13, 22:45)
??????
tjesus tu christ,
tjesus tu christ,
niekas tau neliepia jų negerti, tavo gyvenimas, ką nori tą darai
merginos čia pasako savo nuomonę, jei ji nesutampa su tavo, tai ir kėliauk į kontraceptikus liaupsinančią temą
beje, nuomonę susidariau ne iš delfi, pati gėriau kontraceptikus, buvau jauna ir durna dabar kaip pagalvoju, kokiu būdu man gydytoja skyrė juos, tai plaukai piestu stojasi : ji tiesiog paklausė kiek trunka mano ciklas ir kada pirmą kartą susirgau. viskas. man buvo 20, ji man Logest išrašė, kurios vyresnėms labiau tinka, nes hormonų kiekis didelis. o išrašė tik todėl, kad jai farmacininkai moka
apie šalutinius poveikius nerašysiu, bijau, kad į žinutės langą netilps.
beje, verslo klasės kažkuriame numeryje rašė, kaip sukasi farmacijos biznis pasiskaityk - ten rimtesnis leidinys nei Delfi
ir iš kur čia tiek piktų žmonių renkasi
QUOTE(Cherchikas @ 2007 12 14, 16:48)
niekas tau neliepia jų negerti, tavo gyvenimas, ką nori tą darai
merginos čia pasako savo nuomonę, jei ji nesutampa su tavo, tai ir kėliauk į kontraceptikus liaupsinančią temą
beje, nuomonę susidariau ne iš delfi, pati gėriau kontraceptikus, buvau jauna ir durna dabar kaip pagalvoju, kokiu būdu man gydytoja skyrė juos, tai plaukai piestu stojasi : ji tiesiog paklausė kiek trunka mano ciklas ir kada pirmą kartą susirgau. viskas. man buvo 20, ji man Logest išrašė, kurios vyresnėms labiau tinka, nes hormonų kiekis didelis. o išrašė tik todėl, kad jai farmacininkai moka
beje, verslo klasės kažkuriame numeryje rašė, kaip sukasi farmacijos biznis pasiskaityk - ten rimtesnis leidinys nei Delfi
Taip, arsiu malalietku. Norit tai gerkit, norit negerkit. Norit - rukykit...Nieks neuzdraus, desit kazkam i kisene. Po 15 m. desit tiems patiems daktarams, kurie dabar jums KT su sypsena siulo, vokelius...Kad isgydytu. Tos moterys, kurios gere pries 20 metu, dauguma dabar be gimdu ir krutu vaiksto. Dabar, sako, tos KT trecios kartos Papasakokit bobutei, apie hormonus trecios kartos
Papildyta:
QUOTE(moodring @ 2007 12 14, 04:45)
??????
tjesus tu christ, uzsistatai i mobiliaka priminima ir geri sau laimiga. Tai jau reik but atsiprasau bet kaip reikiant kvailai, kad vaistus, kuriuos reik gerti pastoviai, namuose palikinetum. gi pasiimi. num cia jau tai problema radot , cia isvsi prisiknisinejimas prie totalaus nieko
Ir isvis kaip nervina mane sitie straipsniai, jau nebesveika pasidare...
tai uzdrauskim alkoholi, uzdrauskim cigaretes, uzdrauskim soliariumus, uzdrauskim mobilius telefonus, uzdrauskim keptas bulves, apskrudusia duona...
Eikit geriau i soliariumu tema pabumbekit, kodel ten ner va tokiu straipsniu, jeigu sito gerio zala geriau irodyta..realiai irodyta, ne tai kaip cia? Bet jauciu puse cia bumbanciu pasideginusios kaip reikiant..
is vis eikit prie kokiu fritiuriniu, arba ne - prie tu temu apie keptus patiekalus "kuo savo seima sian pavaisinau" pabumbekit - gi vezi sukelia, o koks poveikis ateinancioms kartoms tai dievai tezino!!!. Ir dar savo vaikams duoda tokius nuodus ..
Vaje vaje.. ir svarbaisia - uzmuskit, bet nei vieno blogo pasisakymo ten negirdejau, nors vat tas dalykas tai mus tikrai ZUDO !!!
Kiekvienas turi savo vertybiu skale, ir kiekvieno reikalas kaip savo gyvenimo krypti rinktis..
Cherchikas, ir toliau linkiu skaityt delfi, labai savo akirati praplesi. Ir butinai tiketi Ir mane is tikruju jie kartais tikraja to zodzio prasme prie zemes pribloskia negirdetom naujienom
tjesus tu christ, uzsistatai i mobiliaka priminima ir geri sau laimiga. Tai jau reik but atsiprasau bet kaip reikiant kvailai, kad vaistus, kuriuos reik gerti pastoviai, namuose palikinetum. gi pasiimi. num cia jau tai problema radot , cia isvsi prisiknisinejimas prie totalaus nieko
tai uzdrauskim alkoholi, uzdrauskim cigaretes, uzdrauskim soliariumus, uzdrauskim mobilius telefonus, uzdrauskim keptas bulves, apskrudusia duona...
Eikit geriau i soliariumu tema pabumbekit, kodel ten ner va tokiu straipsniu, jeigu sito gerio zala geriau irodyta..realiai irodyta, ne tai kaip cia? Bet jauciu puse cia bumbanciu pasideginusios kaip reikiant..
is vis eikit prie kokiu fritiuriniu, arba ne - prie tu temu apie keptus patiekalus "kuo savo seima sian pavaisinau" pabumbekit - gi vezi sukelia, o koks poveikis ateinancioms kartoms tai dievai tezino!!!. Ir dar savo vaikams duoda tokius nuodus ..
Vaje vaje.. ir svarbaisia - uzmuskit, bet nei vieno blogo pasisakymo ten negirdejau, nors vat tas dalykas tai mus tikrai ZUDO !!!
Kiekvienas turi savo vertybiu skale, ir kiekvieno reikalas kaip savo gyvenimo krypti rinktis..
Cherchikas, ir toliau linkiu skaityt delfi, labai savo akirati praplesi. Ir butinai tiketi Ir mane is tikruju jie kartais tikraja to zodzio prasme prie zemes pribloskia negirdetom naujienom
QUOTE(nep @ 2007 12 12, 19:49)
Ka tai reiskia ne kiekviena duodasi su beliakuom Nu zinot, moterys, juokinga...
Ligu, nuo kuriu apsaugo prezervatyvas turi netik "beliakas"....Paziurit i akis ir matot, kad neserga sis patrauklus vyras pvz. chlamidioze
Ligu, nuo kuriu apsaugo prezervatyvas turi netik "beliakas"....Paziurit i akis ir matot, kad neserga sis patrauklus vyras pvz. chlamidioze
na kai esi su vienu partneriu, kuris pasitikrina dėl visų tų ligų "o jeigu ką", tai tikrai nėra dėl ko jaudintis, kad užsikrėsi. Tas davimasis su "beliakuo" gali būti tiek absolutus davimasis su bet kuo, tiek su keliais nenuolatiniais ir nepatikimais partneriais. Bet kokiu atveju, išvada ta pati. Puikiai žinau, kad tas patraukllus vyras su kuriuo esu tikrai neserga nei chlamidioze nei kuo panašiu.
QUOTE(daikteliautoja @ 2007 12 14, 14:43)
Taip, arsiu malalietku. Norit tai gerkit, norit negerkit. Norit - rukykit...Nieks neuzdraus, desit kazkam i kisene. Po 15 m. desit tiems patiems daktarams, kurie dabar jums KT su sypsena siulo, vokelius...Kad isgydytu. Tos moterys, kurios gere pries 20 metu, dauguma dabar be gimdu ir krutu vaiksto. Dabar, sako, tos KT trecios kartos Papasakokit bobutei, apie hormonus trecios kartos
Visų prima, prieš 20 metų kontraceptikai buvo tikrai didesnių dozių nei dabar. Tai viena.
Antra, dėt daktarams į kišenę nededu net jei ir susergu. Iš principo. Nes mano karta yra neve sovietinė kyšių davėja. Ir kažkodėl mane visada gydo taip pat kokybiškai/nekokybiškai kaip ir besigiriančias vokelių dalintojas.
Trečia, savo sveikata rūpinuos, planuoju savo gyvenimą. Nesakau, kad KT yra tobulybė, turi jos ir trūkumų, tačiau yra ir privalumų. Netikiu nesąmonėm, kad bus tiesiog pasaulio pabaiga, jei vartosiu KT, o nekokius natūralius būdus, kurie apskritai yra visiškai nepatikimi, nebent moters ciklas tobulas (kas itin reta).
Ketvirta, ką gydytojai siūlo, aklai neimu, visada pasitikrinu visą informaciją. Kažkuo aklai pasitikėti yra trumparegiškumas. Rizika visada yra, tiesiog pasirenki, kokia tau atrodo protinga.
mano viena gera pazistama ilgai gydesi cista, kai nutrauke vartot KT. Na jiaiskiai atsirado nuo KT, nes iki ju jokiu problemu su organizmu neturejo. Ir spekit ka jai ginekoloes siulydavo - ogi gert KT. Negere aisku, nezinau kuo issigyde, betilgai pasikankino kol praejo.
ir kiekpastebejau pati ir kiek drauges pasakojo, tai KT bet kokiu atveju ginekologes siulo, velniai zino nuo ko. O jei pradi aiskintis tai kalba kaip tos sektantes kur gatvese i "paskaitas" kviecia.
ir kiekpastebejau pati ir kiek drauges pasakojo, tai KT bet kokiu atveju ginekologes siulo, velniai zino nuo ko. O jei pradi aiskintis tai kalba kaip tos sektantes kur gatvese i "paskaitas" kviecia.
Šitoje temoje vienas dalykas labai prajuokino
O šiaip, man keista, kaip lietuvės, be tinkamo išsilavinimo imasi spręsti būsimų kartų apsigimimo klausimus prisiskaičiusios mėgėjiško lygio straipsnių
QUOTE(Klepesova @ 2007 12 01, 12:08)
Todėl, kad Vilniuje ir Kaune seniai visi medikai nupirkti:... už poilsines keliones ir t.t.t.t
O šiaip, man keista, kaip lietuvės, be tinkamo išsilavinimo imasi spręsti būsimų kartų apsigimimo klausimus prisiskaičiusios mėgėjiško lygio straipsnių
Kažkaip nesinori man KT vartoti. Nevartojau niekada. Kadangi esu ištekėjus ir šiuo metu neplanuojam dar vieno , tai saugomės gumytėmis. Ir mums visai patogu. Po nereikia bėgt iš kart į vonią praustis
Yra gi įvairių KT - su didele hormonų doze ir su maža hormonų doze. Priklauso nuo gydytojo, kurias tas paskirs. Aišku, yra gydytojų, kurie tik pasvers, ūgį pamatuos ir paskirs, bet jei jau kam labai rūpi šis klausimas visada galima rasti kitų gydytojų, kurie privačiai gali ištirti tave nuo pėdų iki nosies galiuko, visus tyrimus padarys ir patars šiuo klausimu.
Gi kai tie kontraceptikai buvo be recepto, dažnos jaunutės panelės gi nesusimąstydavo, kurias pirktis (na, į kainą atsižvelgdavo). O jei iš pat pradžių dideles hormonų dozės KT nusipirkdavo? Tokiais KT sutrikimus gydo, o ne saugosi nuo nėštumo. Manau svarbu gauti žinančio žmogaus rekomendaciją, o ne vadovautis logika "kokias Zosė geria, tokias ir aš nuspirksiu".. Kas daroma su protu - nėra pavojinga.
Gi kai tie kontraceptikai buvo be recepto, dažnos jaunutės panelės gi nesusimąstydavo, kurias pirktis (na, į kainą atsižvelgdavo). O jei iš pat pradžių dideles hormonų dozės KT nusipirkdavo? Tokiais KT sutrikimus gydo, o ne saugosi nuo nėštumo. Manau svarbu gauti žinančio žmogaus rekomendaciją, o ne vadovautis logika "kokias Zosė geria, tokias ir aš nuspirksiu".. Kas daroma su protu - nėra pavojinga.
QUOTE(Mirėja @ 2007 12 01, 12:26)
Man tas straipsnis atrodo visai nemoksliškas. Normaliam straipsnyje rašoma "tokio universiteto, tokio profesoriaus vadovaujama grupė nuo 19XX iki 20XX metų tyrusi kontraceptiko Z paveikį įsitikino, kad...",o čia "buvo atlikti tyrimai". Na, sorry, ne tas pats ar tos tyrimus atliko Čiukotkos valstybinis institutas ar rimta mokslo įstaiga. KT yra labai įvarių, hormonų dožės labai skirtingos... Jei buvo tyriami 1972 metų kontraceptikai tai viena, jei šiuolaikiniai- visai kas kita. Ką reiškia "gimsta vis mažiau sveikų vaikų" Nieko sau pasakymas. Tai reikia netaikyt intensivios naujagimių terapijos gal mirs??? Juk visada gimė, tik seniau neišgyveno, jei kas ne taip... Žodžiu, tas straipsnis- visiškas nulis. Neturėjo LR ką spausdint ir tiek. Kodėl cituojami Šaulių medikai? Kodėl Vilniaus ar Kauno medikų nuomonės nieks nepaklausė? Eilinis LR atspausdintas briedas, kuo toliau- tuo labiau bulvariškėja tas laikraštis.
Labai gerai pasakyta Tos kur taip garsei rekia siulyciau pirmiausia pasidometi kas ir kaip vyksta musu organizme.
Papildyta:
QUOTE(Klepesova @ 2007 12 01, 13:08)
Todėl, kad Vilniuje ir Kaune seniai visi medikai nupirkti:... už poilsines keliones ir t.t.t.t
Ir dar norėčiau pabrėžti: GIMSTA VIS MAŽIAU SVEIKŲ VAIKŲ" čia apie išgyvenimą nėra kalbos: tik apie gimimą.
O dėl poveikio- aišku, kad jis didelis: juk kažkur jau kiekviena skaitė: kad KT iš normalios sveikos moters padaro cituoju: "klimaksinę moterį" Na jūs pačios pagalvokite? koks šiuolaikinės moters klimakso vidurkis? apie 42m . Čia visose ES šalyse... Koks japonių moterų klimakso vidurkis? ogi net 60m , ir iškyla klausimas? kodėl gi?
Ir dar norėčiau pabrėžti: GIMSTA VIS MAŽIAU SVEIKŲ VAIKŲ" čia apie išgyvenimą nėra kalbos: tik apie gimimą.
O dėl poveikio- aišku, kad jis didelis: juk kažkur jau kiekviena skaitė: kad KT iš normalios sveikos moters padaro cituoju: "klimaksinę moterį" Na jūs pačios pagalvokite? koks šiuolaikinės moters klimakso vidurkis? apie 42m . Čia visose ES šalyse... Koks japonių moterų klimakso vidurkis? ogi net 60m , ir iškyla klausimas? kodėl gi?
pas moteris visais laikais buvo ir yra visokiu problemu,nors ir negeria kt
mane tai juokina toks poziuris "oi hormonai" o,kad musu visas organizmas is hormonu tai net neidomu.
QUOTE(moodring @ 2007 12 13, 23:45)
??????
Super gerai pasakyta. Prisijuokiau
Gi apskritai dabar gyvent labai zalinga ir pavojinga. Ka bedarytum, ko nedarytum -- nepabegsi nuo to. Vis tiek kas nors kenks. Daugiau ar maziau...
QUOTE(astor @ 2008 03 19, 12:04)
mane tai juokina toks poziuris "oi hormonai" o,kad musu visas organizmas is hormonu tai net neidomu.
Taip musu organizma reguliuoja hormonai, bet jau taip organizmas sutvarkytas, kad jei tu hormonu "per daug" ar "per mazai" organizmas duoda apie tai zinoti neigiama reakcija. Musu organizmas tvarkingai veikia kai yra pusiausvyra. Vartojimas kontaceptiku ta pusiausvyra sutrikdo yra zinoma tai.
Bet as manau gydytojas turi pasakyti pries skyriant vartoti kontraceptikus gerasiais ir blogasiai puses, o jau klientas pats pasirenka vartoti ar ne