Perskaičiau apie pusę temos (kažkur iki 24puslapio), pritrūko kantrybės skaityti toliau. Bergzdžias ginčas.
Šiuo metu naudoju kontraceptinį makšties žiedą (NuvaRing), jokių problemų jis man nesukelia, jaučiuosi gerai, na, nebent mažas lytinis potraukis šiek tiek (bet tai gali būti nuo kitų vaistų, kuriuos vartoju). KŽ man nėra gydymo priemonė, jį pradėjau vartoti grynai kaip nuo pastojimo apsaugančią priemonę. NuvaRing man pasiūlė naudoti šeimos draugė ginekologė, seniai pas ją nebuvau, naujus receptus išrašo taip pat šeimos draugė akušerė, kuri ir savo dukrai drąsiai rašo KT. KŽ vartoju jau gal pusantrų metų, karts nuo karto pasiskaitinėju straipsnius prieš hormoninius kontraceptikus. Anksčiau tik trukteldavau pečiais: vieni už, kiti prieš - taip dažnai būna. Mano ciklas nereguliarus (labai), todėl NŠP man ir mano draugui nėra pasirinkimas, kiekvieną kartą ilgiau neprasidėjus mėnėsinėms panikuodavau, todėl galvojau, kad kontraceptikus naudosiu dar ilgai ir nuobodžiai, bet mane iš naujo privertė susimąstyti mano dėstytojo žodžiai (studijuoju KMU slaugą, prieš tai nesėkmingai prastudijavau mediciną tris metus). Jis pasakė, kad vyras, kuris verčia moterį vartoti hormoninę kontracepsiją, negerbia savo moters. Dėstytojas netiesiogiai atmetė galimybę, kad moteris gali savo noru juos vartoti, nes galimi šalutiniai poveikiai yra mažų mažiausiai baisūs. Aš visada galvojau - man taip neatsitiks... Ir, dėkuidie, neatsitiko... Pasvėriau visus už ir prieš, pakalbėjau su draugu, ir nusprendėm, kad šis mano žiedas - paskutinis.
Baisu, kas bus su ciklu ir visa kita po to, kai mesiu KŽ 
Anksčiau buvau daugiau mažiau už hormoninius kontraceptikus, bet dabar manau, kad pradėsiu drauges agituoti jų nebenaudoti.