Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

as pries kontraceptikus, kam save ir busimus vaikus nuodyt. viena menesi naudojau kt pleista, nepatikko. ir nesuprantu ginekologes pasakymo/nustebimo kodel as nevartoju KT. sakau nenoriu rizikuot, sako juk rizikuoji ir per gatve eidama doh.gif nu kazinau doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartitiesa: 08 rugsėjo 2010 - 16:20
QUOTE(***akire*** @ 2010 07 29, 21:53)
dziugu, kad yra dar nepapirktu gydytoju, kurie paraso teisybe apie KT zala  smile.gif

retai tokiu pasitaiko, na bent jau as dar pas tokiu nepapuoliau doh.gif visi juos tiesiog gruste gruda blink.gif
5 metus prageriau KT ir tai, paskutiniais metais negalejau nutraukti, nes pradejo augti cistos ir ginekologe vis rekomendavo gerti, nes anot jos KT pades cistu isvengti... kol kas su didelemis pasekmemis, bet puse metu ju nebegeriu schmoll.gif
Atsakyti
o paklauskit savo gydytojo ginekologo, zinoma, jei jis vyras, ar jis leistu savo zmonai, ar patartu pvz., savo dukrai vartoti KT, ar spirales? smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau apie pusę temos (kažkur iki 24puslapio), pritrūko kantrybės skaityti toliau. Bergzdžias ginčas.

Šiuo metu naudoju kontraceptinį makšties žiedą (NuvaRing), jokių problemų jis man nesukelia, jaučiuosi gerai, na, nebent mažas lytinis potraukis šiek tiek (bet tai gali būti nuo kitų vaistų, kuriuos vartoju). KŽ man nėra gydymo priemonė, jį pradėjau vartoti grynai kaip nuo pastojimo apsaugančią priemonę. NuvaRing man pasiūlė naudoti šeimos draugė ginekologė, seniai pas ją nebuvau, naujus receptus išrašo taip pat šeimos draugė akušerė, kuri ir savo dukrai drąsiai rašo KT. KŽ vartoju jau gal pusantrų metų, karts nuo karto pasiskaitinėju straipsnius prieš hormoninius kontraceptikus. Anksčiau tik trukteldavau pečiais: vieni už, kiti prieš - taip dažnai būna. Mano ciklas nereguliarus (labai), todėl NŠP man ir mano draugui nėra pasirinkimas, kiekvieną kartą ilgiau neprasidėjus mėnėsinėms panikuodavau, todėl galvojau, kad kontraceptikus naudosiu dar ilgai ir nuobodžiai, bet mane iš naujo privertė susimąstyti mano dėstytojo žodžiai (studijuoju KMU slaugą, prieš tai nesėkmingai prastudijavau mediciną tris metus). Jis pasakė, kad vyras, kuris verčia moterį vartoti hormoninę kontracepsiją, negerbia savo moters. Dėstytojas netiesiogiai atmetė galimybę, kad moteris gali savo noru juos vartoti, nes galimi šalutiniai poveikiai yra mažų mažiausiai baisūs. Aš visada galvojau - man taip neatsitiks... Ir, dėkuidie, neatsitiko... Pasvėriau visus už ir prieš, pakalbėjau su draugu, ir nusprendėm, kad šis mano žiedas - paskutinis. Baisu, kas bus su ciklu ir visa kita po to, kai mesiu KŽ sad.gif

Anksčiau buvau daugiau mažiau už hormoninius kontraceptikus, bet dabar manau, kad pradėsiu drauges agituoti jų nebenaudoti.
Atsakyti
QUOTE(alinoolis @ 2010 09 11, 19:22)
Perskaičiau apie pusę temos (kažkur iki 24puslapio), pritrūko kantrybės skaityti toliau. Bergzdžias ginčas.

Šiuo metu naudoju kontraceptinį makšties žiedą (NuvaRing), jokių problemų jis man nesukelia, jaučiuosi gerai, na, nebent mažas lytinis potraukis šiek tiek (bet tai gali būti nuo kitų vaistų, kuriuos vartoju). KŽ man nėra gydymo priemonė, jį pradėjau vartoti grynai kaip nuo pastojimo apsaugančią priemonę. NuvaRing man pasiūlė naudoti šeimos draugė ginekologė, seniai pas ją nebuvau, naujus receptus išrašo taip pat šeimos draugė akušerė, kuri ir savo dukrai drąsiai rašo KT. KŽ vartoju jau gal pusantrų metų, karts nuo karto pasiskaitinėju straipsnius prieš hormoninius kontraceptikus. Anksčiau tik trukteldavau pečiais: vieni už, kiti prieš - taip dažnai būna. Mano ciklas nereguliarus (labai), todėl NŠP man ir mano draugui nėra pasirinkimas, kiekvieną kartą ilgiau neprasidėjus mėnėsinėms panikuodavau, todėl galvojau, kad kontraceptikus naudosiu dar ilgai ir nuobodžiai, bet mane iš naujo privertė susimąstyti mano dėstytojo žodžiai (studijuoju KMU slaugą, prieš tai nesėkmingai prastudijavau mediciną tris metus). Jis pasakė, kad vyras, kuris verčia moterį vartoti hormoninę kontracepsiją, negerbia savo moters. Dėstytojas netiesiogiai atmetė galimybę, kad moteris gali savo noru juos vartoti, nes galimi šalutiniai poveikiai yra mažų mažiausiai baisūs. Aš visada galvojau - man taip neatsitiks... Ir, dėkuidie, neatsitiko... Pasvėriau visus už ir prieš, pakalbėjau su draugu, ir nusprendėm, kad šis mano žiedas - paskutinis. Baisu, kas bus su ciklu ir visa kita po to, kai mesiu KŽ sad.gif

Anksčiau buvau daugiau mažiau už hormoninius kontraceptikus, bet dabar manau, kad pradėsiu drauges agituoti jų nebenaudoti.

kadangi turiu pakankamai dideliu pasekmiu nuo KT, visiskai pritariu jusu pasirinkimui atsisakyti KŽ victory.gif
Atsakyti
QUOTE(alinoolis @ 2010 09 11, 20:22)

potraukis mažesnis ne nuo kitų vaistų ,bet kaip tik nuo to žiedo.Pati vartojau jį apie metus ,paskui jį mečiau ir labai džiaugiuosi,nes atsirado dar visokių kitų nemalonumų.Beje tie nemalonumai pasireiškė ne iš kart o po gerų kokių 5 mėn.Džiaugiuosi ,kad potraukis vėl atsirado,nes pradėjau jaustis tokia nepilnavertė,kaip kokia senutė,kuriai nieko nebereikia.Logiška,juk kontraceptikai slopina kiaušidžių veiklą.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2010 09 19, 20:04)
potraukis mažesnis ne nuo kitų vaistų ,bet kaip tik nuo to žiedo.Pati vartojau jį apie metus ,paskui jį mečiau ir labai džiaugiuosi,nes atsirado dar visokių kitų nemalonumų.Beje tie nemalonumai pasireiškė ne iš kart o po gerų kokių 5 mėn.Džiaugiuosi ,kad potraukis vėl atsirado,nes pradėjau jaustis tokia nepilnavertė,kaip kokia senutė,kuriai nieko nebereikia.Logiška,juk kontraceptikai slopina kiaušidžių veiklą.

na pas mane su KT del potraukio aciu dievui nebuvo jokiu problemu doh.gif biggrin.gif bet uztad sveikatos problemu turiu blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
Džiaugiuosi ,kad potraukis vėl atsirado,nes pradėjau jaustis tokia nepilnavertė,kaip kokia senutė,kuriai nieko nebereikia.Logiška,juk kontraceptikai slopina kiaušidžių veiklą. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kaip tik isgyvenu sita situacija doh.gif doh.gif
Atsakyti
toms ,kurios sako ,kad uzsienis visas vartoja ir nieks nesiskundzia ,tai uztenka pasiskaityti uzsienio forumuose ka moterys raso apie kontraceptiku pasekmes ,tai nelieka abejoniu ,kokie jie yra zalingi musu sveikatai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NakedA: 14 balandžio 2012 - 22:59
Dar vienas straipsnis kuris eilini karta mane itikino nenaudoti KT! http://www.imuniteta...ganizmui--4494/
Atsakyti
QUOTE(Esante @ 2010 09 24, 18:50)
Džiaugiuosi ,kad potraukis vėl atsirado,nes pradėjau jaustis tokia nepilnavertė,kaip kokia senutė,kuriai nieko nebereikia.Logiška,juk kontraceptikai slopina kiaušidžių veiklą. drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  kaip tik isgyvenu sita situacija doh.gif  doh.gif

oba, tai potraukis, geismas, priklauso nuo kiaušidžių veiklos? Fantastika bigsmile.gif
Atsakyti
nereikia atmesti ir chemijos, fiziologijos.

pavyzdys. serganciam tikra, medicinine depresija, negali vien kuju dauzyt per galva ir sakyt: "na, nusijuok, pajunk VALIA, sypsokis, mastyki pozityviai." sveiki zmones, kuriu smegenyse vyrauja puiki hormonu pusiausvyra daznai nesuvokia ir neivertina kad butent serotonino gamyba smegenyse lemia musu nuotaikas ir laimes pojucius. ir jei serotonino gamyba sutrikus, tai jokie valios pratimeliai nepades. schmoll.gif
Atsakyti