Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

QUOTE(Una Li @ 2008 10 29, 19:13)
KT efektyvumas, sakyčiau, gerokai perdėtas. Tai akivaizdu vien paskaičius SM. Beje, garantijos, kad po KT naudojimo vėl susilauksi vaikų nėra. Pažįstant savo kūną ir tvarkingai naudojant puikiausiai apsaugo tiek prezervatyvai, tiek NŠP 4u.gif .

Garantijos, kad niekada nevartojusi KT galėsi susilaukti vaikų- irgi nėra.Nėra ir garantijų, kad sėkmingai pastojusi vieną kartą, taip pat sėkmingai pastosi antrą ar trečią mirksiukas.gif
Atsakyti
tiek ginant KT, tiek kritikuojant lazda dažnai yra perlenkiama.
šiuo metu aš už KT gėrimą tik kraštutiniu atveju.
galiu dar pacituoti savo ginekologę (beje, SM labai išgirtą, ir šiaip nete apie ją nei vieno blogo atsiliepimo kol kas dar neradau):
"bandysim visai įmanomais būdais išvengti KT vartojimo, nes tada jau... dirbtinis žmogus..." (čia gydant mano cistą kiaušidėj)
"po KT pastoti lengva pirmus kelis mėnesius, kol KT dar pilnai nepalikusios organizmo, paskui - dažnai kuo toliau, tuo sunkiau. KT taip užmigdo organizmą, kad ir gydytojams sunku prižadinti" (kai daugiau nei 1,5 m po KT gėrimo nesireguliavo mmm ciklas)

ir dar viena:
"vaikeli, KAM tu juos tiek ilgai gėrei?!"
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėja: 29 spalio 2008 - 19:55
QUOTE(Lija 2 @ 2008 10 20, 13:35)
kontraceptikai gryna nesamone yra ir kitu priemoniu apsisaugojimui,niekam jie dar sveikatos nepridejo. schmoll.gif

Nuo pat pirmu menesiniu, jos NIEKADA nebuvo reguliarios. Naturalus apsisaugojimas - automatiskai netinka. Prezervatyvais nepasitikiu. Kas belieka?
Geriausia kontracepcija - susilaikymas?
Desiuos hormonine spirale smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2008 10 29, 20:19)
Nuo pat pirmu menesiniu, jos NIEKADA nebuvo reguliarios. Naturalus apsisaugojimas - automatiskai netinka. Prezervatyvais nepasitikiu. Kas belieka?
Geriausia kontracepcija - susilaikymas?
Desiuos hormonine spirale  smile.gif

Tu painioji natūralų metodą su kalendoriniu. Bazinės temperatūros matavimas ir gleivių stebėjimas tinka ir esant nereguliarioms mėnesinėms.
Čia nerimtai biggrin.gif , bet prezervatyvu nepasitiki, o hormonine spirale pasitiki - ar turi tam pagrindą? O gal geriau rinktis mažesnės žalos organizmui principu?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 10 29, 20:27)
Tu painioji natūralų metodą su kalendoriniu. Bazinės temperatūros matavimas ir gleivių stebėjimas tinka ir esant nereguliarioms mėnesinėms.
Čia nerimtai biggrin.gif , bet prezervatyvu nepasitiki, o hormonine spirale pasitiki - ar turi tam pagrindą? O gal geriau rinktis mažesnės žalos organizmui principu?

taip, taciau matuojant temperatura esant labai nereguliarioms menesinems iki temperaturos kritimo - ovuliacijos reikia susilaikyti? ar ne? jei vadovaujiesi TIK temperaturine skale mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 10 29, 22:34)
taip, taciau matuojant temperatura esant labai nereguliarioms menesinems iki temperaturos kritimo - ovuliacijos reikia susilaikyti? ar ne? jei vadovaujiesi TIK temperaturine skale  mirksiukas.gif

Taip, todėl šiuo atveju reikia derinti temperatūrinį ir gleivių stebėjimo metodą 4u.gif
P.S. Ovuliaciją rodo pakilusi temperatūra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Una Li: 30 spalio 2008 - 00:09
QUOTE(Irėja @ 2008 10 29, 20:52)
tiek ginant KT, tiek kritikuojant lazda dažnai yra perlenkiama.
šiuo metu aš už KT gėrimą tik kraštutiniu atveju.
galiu dar pacituoti savo ginekologę (beje, SM labai išgirtą, ir šiaip nete apie ją nei vieno blogo atsiliepimo kol kas dar neradau):
"bandysim visai įmanomais būdais išvengti KT vartojimo, nes tada jau... dirbtinis žmogus..." (čia gydant mano cistą kiaušidėj)
"po KT pastoti lengva pirmus kelis mėnesius, kol KT dar pilnai nepalikusios organizmo, paskui - dažnai kuo toliau, tuo sunkiau. KT taip užmigdo organizmą, kad ir gydytojams sunku prižadinti" (kai daugiau nei 1,5 m po KT gėrimo nesireguliavo mmm ciklas)

ir dar viena:
"vaikeli, KAM tu juos tiek ilgai gėrei?!"
biggrin.gif

matyt viena iš nedaugelio likusių ginekologių taip mąstančių g.gif ( mano mama labai palaikytų jos nuomonę, bet kai taip nutiko man, sakė, nėra kitos išeities gerk...)Šiaip tai mano cistą pamačiusios 3 gydytojos iš 4 pasakė vienareikšmiškai: operacija unsure.gif jokie KT nepadės...
O dėl ciklo, kai buvau metus visus žaidimus, siekiant kad sumažėtų/išnyktų cista mano ciklas pasidarė kaip laikrodis (ir prieš nesiskundžiau), bet po KT net jausdavau kurioj kiaušidėje tą mėnesį įvyko ovuliacija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviripilė: 30 spalio 2008 - 15:27
Kiek zmoniu tiek nuomoniu. Kiekvienas renkasi tai kas jam atrodo geriausia ir neteisinu nei kontraceptiniu priemoniu priesiu, nei salininkiu.
Atsakyti
as asmeniskai negeriu, ir greiciausiai negersiu (niekada nesakyk niekada) mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi negeriu ir labai nenoriu gert, bet pritariu kytia - niekada nesakyk niekada...
Atsakyti
QUOTE(Irėja @ 2008 10 29, 20:52)
"po KT pastoti lengva pirmus kelis mėnesius, kol KT dar pilnai nepalikusios organizmo, paskui - dažnai kuo toliau, tuo sunkiau. KT taip užmigdo organizmą, kad ir gydytojams sunku prižadinti"

Užmigdo organizmą, bet, kol dar nepasišalinę, pastot lengva? Logika čia kur?
Atsakyti
[quote=Sviripilė,2008 10 30, 16:26]
matyt viena iš nedaugelio likusių ginekologių taip mąstančių g.gif ( mano mama labai palaikytų jos nuomonę, bet kai taip nutiko man, sakė, nėra kitos išeities gerk...)Šiaip tai mano cistą pamačiusios 3 gydytojos iš 4 pasakė vienareikšmiškai: operacija unsure.gif jokie KT nepadės...
Na, mano uosvienei buvo cista ir ja per kelis menesius igyde kontraceptikai... Taciau as irgi esu tos nuomones, kad kontraceptikai nera gerai organizmui. g.gif
Nebent gydymo tikslais, kai nera kitu metodu..
Atsakyti