kontraceptikai gryna nesamone yra ir kitu priemoniu apsisaugojimui,niekam jie dar sveikatos nepridejo.
O man
apskritai butu idomi statistika, kiek moteru sureaguoja i tokius straipsnius?Nemanau, kad daugelis ims ir meta KT...
Papildyta:
Kam nesamone, o kam didziulis pelnas... Cia jau kiekviena pati renkasi, kaip save naikint.
apskritai butu idomi statistika, kiek moteru sureaguoja i tokius straipsnius?Nemanau, kad daugelis ims ir meta KT...
Papildyta:
QUOTE(Lija 2 @ 2008 10 20, 12:35)
kontraceptikai gryna nesamone yra ir kitu priemoniu apsisaugojimui,niekam jie dar sveikatos nepridejo.
Kam nesamone, o kam didziulis pelnas... Cia jau kiekviena pati renkasi, kaip save naikint.
QUOTE(Lija 2 @ 2008 10 20, 13:35)
Oho koks kategoriškumas, o ką Jūs darytumėte, jei Jums gydytojai pasakytų 3 būdus, kaip išvengti endometriozės pasikartojimo po laparoskopijos, kurios metu pašalinta endometrioidinė cista bei endometriozės židinukai?
Taigi tie 3 siūlomi būdai:
1. KT;
2. Nuolatiniai nėštumai;
3. Stiprūs vaistai, kurie paprastai skiriami menopauzės metu, ir po kurių gali "nebeatsistatyti" menstruacijos??
Daug pasirinkimų kaipo ir nėra a?
QUOTE(Sviripilė @ 2008 10 21, 15:42)
Oho koks kategoriškumas, o ką Jūs darytumėte, jei Jums gydytojai pasakytų 3 būdus, kaip išvengti endometriozės pasikartojimo po laparoskopijos, kurios metu pašalinta endometrioidinė cista bei endometriozės židinukai?
1. KT;
2. Nuolatiniai nėštumai;
3. Stiprūs vaistai, kurie paprastai skiriami menopauzės metu, ir po kurių gali "nebeatsistatyti" menstruacijos??
1. KT;
2. Nuolatiniai nėštumai;
Nemaišykime kontaceptikų vartojimo gydymo tikslais ir apsisaugojimui nuo nėštumo (tiksliau nevaisingumo sukėlimui). Gydymui tenka vartoti ir labai bjaurius šalutinius poveikius turinčius vaistus, kad išvengtume didesnės žalos, kurią daro liga. Tuo tarpu apsaugai galima rasti ir mažiau sveikatą žalojančių priemonių.
QUOTE(Una Li @ 2008 10 21, 20:29)
Nemaišykime kontaceptikų vartojimo gydymo tikslais ir apsisaugojimui nuo nėštumo (tiksliau nevaisingumo sukėlimui). Gydymui tenka vartoti ir labai bjaurius šalutinius poveikius turinčius vaistus, kad išvengtume didesnės žalos, kurią daro liga. Tuo tarpu apsaugai galima rasti ir mažiau sveikatą žalojančių priemonių.
temos pavadinimas nesuponuoja, kad kalbama apie KT TIK apsisaugojimo tikslais, jis kalba apie bendrą žalą, o čia aš ir pasisakau, kad nepaisant tos žalos gyvenime kartais tenka rinktis KT norint išvengti blogesnių dalykų. Beje, geriamos ta tos pačios KT tiek gydymui, tiek apsaugai.
QUOTE(Sviripilė @ 2008 10 22, 16:39)
Beje, geriamos ta tos pačios KT tiek gydymui, tiek apsaugai.
Tik gydymo atveju alternatyvos, matyt, nėra, o apsaugos, sakyčiau, net ne viena .
QUOTE(Una Li @ 2008 10 22, 20:47)
Tik gydymo atveju alternatyvos, matyt, nėra, o apsaugos, sakyčiau, net ne viena .
ir iš kurių patikimumu (nuo nėštumo) procentaliai KT prilygsta tik bene 1 (jei kalbam apie negimdžiusias moteris). Todėl merginos ir renkasi KT, nes nenorint turėti vaikų ir nesipykti su vaikinu (kurių daugumas tokių dalykų kaip prezervatyvai jų pačių patogumo dėlei "netoleruoja"), daug alternatyvų kaipo ir nėra.
kad KT nėra vitaminai supranta visos, bet nei viena beveik negalvoja, kad jai tas bus... čia kaip su bet kokia liga, pvz. kitiems va vėžys plaučių išsivysto nuo rūkymo, bet avdrug ne man, einu parūkysiu.
Kontraceptikus gėriau apie 3 metus.
Daugiau nebegersiu
Daugiau nebegersiu
O as nezinau kada juos mesti esu pasimetusi.
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 10 17, 13:47)
nu taip pamirsus viena isgert galima pastot ,bet vistiek ju kazkoks "blogis" atsideda...visiskai juk nepasisalina...pasisalina tik dalis kuri neleidzia pastot,o kiti komponentai ? kaip jie? manai irgi pasisalina? juk ir dabar dar snekama,kad KT vartojusias ir vartojancias galimi isigimimai...ir negali juk but uztikrinta,kad to nera.
jop anksciau buvo baisiau,bet paziurek kiek merginu nukencia del KT...trombai,insultai ir t.t.yra sukelta KT.kaip kazkada sakei,kad liga buvo igimta,o kt paskatina ja islist,bet tai juk irgi blogai,gal ta liga nebutu islindus iki senatves gilios. net tas krutu padidejimas,vemimas yra pasalinis poveikis...tai ar tai yra gerai? pokiciai dideli organizme vyksta...
idomu ka atsakysi
jop anksciau buvo baisiau,bet paziurek kiek merginu nukencia del KT...trombai,insultai ir t.t.yra sukelta KT.kaip kazkada sakei,kad liga buvo igimta,o kt paskatina ja islist,bet tai juk irgi blogai,gal ta liga nebutu islindus iki senatves gilios. net tas krutu padidejimas,vemimas yra pasalinis poveikis...tai ar tai yra gerai? pokiciai dideli organizme vyksta...
idomu ka atsakysi
Neatsakysiu nieko,nes matau,kad beprasmiska,nes nezinai nei kas tie hormonai,nei kaip veikia organizme,o gal tau perdaug sudetinga zinoti,nes jau nekarta rasiau kas ir kur veikia.Pradek dometis zmogaus biologija,kokios funkcijos ir procesai vyksta musu organizmuose tai bus lengviau daug dalyku suprast.
Papildyta:
QUOTE(Lija 2 @ 2008 10 20, 13:35)
o kas tos priemones zvakutes kurios grauzia ir jas naudojant galima pastot,gal varine spirale kuri taip pat turi daug salutiniu poveikiu,gal hormonine spirale kuri taip pat yra hormonine.Apie prezervatyvus tik man nekalbekit,nes as ju isvis nepripazystu.
astor manyciau tu nesupranti ka tau sako cia,arba nenori suprast.kaip as nepripazistu ka tu sakai.taip dalis tiesa ka sakai...bet yra ir blogoji puse.laikas tai ir tau suprast.prezervatyvai yra geriausia apsauga mano atveju,nes kaip ir sakiau tau,kad KT labai jau paveike mano sveikata.o apie hormonus man nereik nieko aiskinti.nes nenoriu net ir klausyt.as tau kalbu apie tai,kad KT blogai veikia organizma.as tai patyriau.ir kad isigimimai gali but.bet tu tvirtai stovi savam kely.prasau.nesiruosiu su tavim gincitis. kiekvienas renkasi sau apsauga.bet niekas neiseina be pasekmiu.
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 10 24, 12:40)
astor manyciau tu nesupranti ka tau sako cia,arba nenori suprast.kaip as nepripazistu ka tu sakai.taip dalis tiesa ka sakai...bet yra ir blogoji puse.laikas tai ir tau suprast.prezervatyvai yra geriausia apsauga mano atveju,nes kaip ir sakiau tau,kad KT labai jau paveike mano sveikata.o apie hormonus man nereik nieko aiskinti.nes nenoriu net ir klausyt.as tau kalbu apie tai,kad KT blogai veikia organizma.as tai patyriau.ir kad isigimimai gali but.bet tu tvirtai stovi savam kely.prasau.nesiruosiu su tavim gincitis. kiekvienas renkasi sau apsauga.bet niekas neiseina be pasekmiu.
suprantu tave puikiai,suprantu tavo nusistatymą,bet suprask,kad yra moterų kurioms kt yra gera apsaugos periemonė,o kaikam net dar daugiau.Kiekvienam skirtingai -pvz. vienėm žaloji arbata vaistas,o kitiem nuodai.