Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

QUOTE(Katastrofa @ 2008 09 02, 14:11)
kiekvienas "daiktas" įeinantis į mūsų organizmą turi vienokį ar kitokį gerą ir blogą poveikį. net ir nekalta homeopatija gali tapti nuodu, jei perdozuosi.
p.s. čia aš apie vaistus ir maisto produktus kalbu  blush2.gif  lotuliukas.gif

Tai taip, tiesiog jei dukra sirgdama ir dviem tabletėm daugiau influcido sučiulps, skrandžio plaut nereiks, kaip gali nutikti su rimtesniais vaistais..
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 14:26)
Tai taip, tiesiog jei dukra sirgdama ir dviem tabletėm daugiau influcido sučiulps, skrandžio plaut nereiks, kaip gali nutikti su rimtesniais vaistais..

gal ir taip, bet visai galimas daiktas, kad nuo tų 2 tablečių jai ateityje skrandžio opa bus
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2008 09 02, 16:11)
kiekvienas "daiktas" įeinantis į mūsų organizmą turi vienokį ar kitokį gerą ir blogą poveikį. net ir nekalta homeopatija gali tapti nuodu, jei perdozuosi.
p.s. čia aš apie vaistus ir maisto produktus kalbu  blush2.gif  lotuliukas.gif

Labai teisinga. Viską reikia naudoti protingai. Šiaip esu natūralistė, cheminių vaistų griebiuosi tik kai daugiau niekas nebepadeda.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Na, zodziu mane kankina sioks toks nerimas del KT. Jas vartoju jau siek tiek virs metu laiko, ir kai visko blogo apie jas prisiskaitau tai darosi baisu doh.gif Kartais pamastau, kad gal ju jau vertetu atsisakyti g.gif nes kazkuri cia minejo, kad jos ir gimda sudarko, kad sunkiai susilaukia kaikurios leliuku unsure.gif baisu. Nors is kitos puses - suprantu, kad cia ne visoms taip buna... Bet juk vistiek rizika yra, ar ne? g.gif Vaikiuko konkreciai dar neplanuojame, nes noriu pabaigti mokslus, kuriu liko 1,5metu ir dar kazkiek padirbi. Ir svarstau, ar dar gerti KT kokius tuos 1,5 metu, ar mesti dabar, ir saugotis kazkaip kitaip (pvz.:,prezervatyvas)? g.gif Idomu, ant kiek per kokius 2 metus vartojimo KT moteriai jos gali vienaip ar kitaip pakenkti..? Cia tai klausimas... pasimetus esu, visiskai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistika_21 @ 2008 09 05, 12:21)
Laba diena  4u.gif  Na, zodziu mane kankina sioks toks nerimas del KT. Jas vartoju jau siek tiek virs metu laiko, ir kai visko blogo apie jas prisiskaitau tai darosi baisu  doh.gif  Kartais pamastau, kad gal ju jau vertetu atsisakyti  g.gif  nes kazkuri cia minejo, kad jos ir gimda sudarko, kad sunkiai susilaukia kaikurios leliuku  unsure.gif baisu. Nors is kitos puses - suprantu, kad cia ne visoms taip buna... Bet juk vistiek rizika yra, ar ne?  g.gif Vaikiuko konkreciai dar neplanuojame, nes noriu pabaigti mokslus, kuriu liko 1,5metu ir dar kazkiek padirbi. Ir svarstau, ar dar gerti KT kokius tuos 1,5 metu, ar mesti  dabar, ir saugotis kazkaip kitaip (pvz.:,prezervatyvas)?  g.gif Idomu, ant kiek per kokius 2 metus vartojimo KT moteriai jos gali vienaip ar kitaip pakenkti..? Cia tai klausimas... pasimetus esu, visiskai  verysad.gif

Ką padaro blink.gif
Atsakyti
Laba diena  4u.gif  Na, zodziu mane kankina sioks toks nerimas del KT. Jas vartoju jau siek tiek virs metu laiko, ir kai visko blogo apie jas prisiskaitau tai darosi baisu  doh.gif  Kartais pamastau, kad gal ju jau vertetu atsisakyti  g.gif  nes kazkuri cia minejo, kad jos ir gimda sudarko, kad sunkiai susilaukia kaikurios leliuku  unsure.gif baisu. Nors is kitos puses - suprantu, kad cia ne visoms taip buna... Bet juk vistiek rizika yra, ar ne?  g.gif Vaikiuko konkreciai dar neplanuojame, nes noriu pabaigti mokslus, kuriu liko 1,5metu ir dar kazkiek padirbi. Ir svarstau, ar dar gerti KT kokius tuos 1,5 metu, ar mesti  dabar, ir saugotis kazkaip kitaip (pvz.:,prezervatyvas)?  g.gif Idomu, ant kiek per kokius 2 metus vartojimo KT moteriai jos gali vienaip ar kitaip pakenkti..? Cia tai klausimas... pasimetus esu, visiskai  verysad.gif

Dar gražiau be visokių paistalų apie ateinančių kartų apsigimimus ir t.t. Dar pradėkit tikėt,kad KT gimda sudarko ar moters vaisingumui gali pakenkt.Kaip tik tom kur nepastoja rekomenduoja kt pagert ir bandyt pastot.Gimdos KT nedarko,o priešingai apsaugo nuo kiaušidžių vėžio ir cistas gydo.
Atsakyti

Na o jei rimčiau, tai man nevisai aiškios priežastys, dėl kurių norit atsisakyti KT g.gif Jei tai baimės, dėl to, ką girdėjote, tai žinios apie gimdos sudarkymą ir nevaisingumą dėl KT yra švelniai tariant netikslios ax.gif Gabūt yra dar kokių nors priežasčių, dėl kurių abejojate KT tinkamumu g.gif Kontracepcijos būdo pasirinkimas kiekvienos poros asmenininis reikalas, ir tik jūs ir jūsų partneris kartu galite nutarti, koks saugojimosi būdas jums labiausiai tinkamas ir priimtinas(kartu įvertinanant, kokią reikšmę jums turėtų neplanuotas pastojimas, pasirinkus mažiau patikimą kontracepcijos būdą) 4u.gif
Atsakyti
Teisingai, apsaugo nuo kiaušidžių vėžio, bet didina kitokio vėžio riziką tongue.gif Manau, tau reikėtų su ginekoloje o ne mumis tartis. Man šiaip pačiai nieko baisaus nebuvo, atsisakiau dėl kalbų(gal tik ir kalbos, o gal ir ne, bet kam save darkyt, geriau kuo natūraliau gyventi ir sveikiau, tuo pačiu), bet bendra savijauta nutraukus KT pagerėjo, dingo nuotaikos svyravimas ir... atsirado noras mylėtis, nes vartojant KT kaip ir 100 proc. apsisaugojome, kadangi visiškai nenorėjau mylėtis blink.gif ). Gal ir sutapimas... Bet nemėgstu rizikos. KT vartojau, nes ginekologė išrašė sureguliuoti ciklą. O TIK dėl nėštumo nebūčiau naudojus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-krall: 05 rugsėjo 2008 - 11:46
QUOTE(dange @ 2008 09 05, 11:38)
Na o jei rimčiau, tai man nevisai aiškios priežastys, dėl kurių norit atsisakyti KT  g.gif Jei tai baimės, dėl to, ką girdėjote, tai žinios apie gimdos sudarkymą ir nevaisingumą dėl KT yra švelniai tariant netikslios  ax.gif Gabūt yra dar kokių nors priežasčių, dėl kurių abejojate KT tinkamumu  g.gif Kontracepcijos būdo pasirinkimas kiekvienos poros asmenininis reikalas, ir tik jūs ir jūsų partneris kartu galite nutarti, koks saugojimosi būdas jums labiausiai tinkamas ir priimtinas(kartu įvertinanant, kokią reikšmę jums turėtų neplanuotas pastojimas, pasirinkus mažiau patikimą kontracepcijos būdą) 4u.gif

Kaip iš vadovėlio mirksiukas.gif Amerikoj kažkur pleistrą kontracepcinį uždraudė ar uždraus - kalbos, bobutė sakė, kažkur girdėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 05, 13:24)
Kaip iš vadovėlio  mirksiukas.gif  Amerikoj kažkur pleistrą kontracepcinį uždraudė ar uždraus - kalbos, bobutė sakė, kažkur girdėjau  drinks_cheers.gif

Nendrele, kalbėjau apie konkrečiame poste paminėtas baimes, kad 1) KT sudarko gimdą 2)KT vartojimo pasekmės- nevaisingumas mirksiukas.gif Jei norite padiskutuoti apie realius KT šalutinius poveikius, galime diskusiją pratęsti mirksiukas.gif
Beje, kurį pleistrą turėjot omeny g.gif Peržiūrėjau FDA perspejimus už paskutinį pusmetį, paskutinė info yra sausio mėnesio apie EVRA, kurioje gamintojui nurodyta informaciniame lapelyje perspėti apie didesnę kai kurių moterų riziką trombozėms(lygintos naudojančios pleistrą ir KT).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 05 rugsėjo 2008 - 12:44
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 05, 12:24)
Kaip iš vadovėlio  mirksiukas.gif  Amerikoj kažkur pleistrą kontracepcinį uždraudė ar uždraus - kalbos, bobutė sakė, kažkur girdėjau  drinks_cheers.gif

bet pripažinkit, kad kalbos iš niekur neatsiranda... ir durnam aišku, kad tikėti bobučių sakymais neverta, bet dūmų be ugnies niekada nebūna. vienai KT padeda apsisaugoti nuo cistų, kitai kaip tik tas cistas KT sukelia. gimdos KT nedarko, nes jų poveikis nėra fizinis. jos sudarko hormonų pusiausvyrą organizme, todėl kai kurios gali sunkiau pastoti
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2008 09 05, 12:42)
bet pripažinkit, kad kalbos iš niekur neatsiranda... ir durnam aišku, kad tikėti bobučių sakymais neverta, bet dūmų be ugnies niekada nebūna. vienai KT padeda apsisaugoti nuo cistų, kitai kaip tik tas cistas KT sukelia. gimdos KT nedarko, nes jų poveikis nėra fizinis. jos sudarko hormonų pusiausvyrą organizme, todėl kai kurios gali sunkiau pastoti

drinks_cheers.gif Taip, dūmų be ugnies nebūna.

Ir jei kalba eitų apie namą, mašiną ar pan., sakyčiau machniom, o kai apie mano sveikatą, nesinori rizikuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendrelė: 05 rugsėjo 2008 - 12:51