Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 11:05)
Na rašė astor apie nereguliaraus ciklo reguliavimą KT, man su tuo susidurti neteko. Manau, reikia neužmiršti, kad straipsnis spausdintas Lietuvos Ryte, o ne kokiam Lietuvos Sveikata. Išmanantiems mediciną manau nebūtų sunku susirasti ir detalesnių straipsnių ta tema.
Klausimas, skirtas dange: ar manot, kad žinant visą KT žalą ir naudą, verta jas naudot vien kaip apsaugą nuo nėštumo? Gert kasdien, t.y apie 300 tablečių per metus?

Manau, kad KT yra geras ir gana patikimas nėštumų kontrolės metodas. Tačiau tai nereiškia, kad jis tinkamas bet kuriai moteriai.
Įdomu tai, jog gąsdinimas KT vyksta tuo metu, kai Lietuvoje statistikos duomeninimis bet kokią patikimą kontracepcijos būdą(KT, spiralė, prezervatyvas) naudoja mažiau nei trečdalis porų, nenorinčių susilauti vaikų.Užtat esame tarp Europos lyderių abortų skaičiumi.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2008 09 02, 10:33)
Rūkymas ir gėrimas ir be kt gali pražudyt.Preparato negalima laisvai pardavinėti,ne dėl "mirtinų kokteiliukų",o todėl,kad moterys turinčios tam tikrų problemų su sveikata negali jų naudoti,todėl,kad neteisingai vartojant galima netik pastoti,bet ir ciklą išreguliuot,todėl,kad jų yra įvairių ir gyditojas parenka individualiai.Moters hormonų balansas neturi jokios įtakos jos palikuonims,nes tai yra individualu,kiekvienas turim skirtingus hormonų kiekius.O pliusų yra dauk- reguliarus ciklas,trumpesnės ms,nėra pilvo skaismų,graži oda,kokybiškas lytinis gyvenimas,patikimiausia apsauga nuo nėštumo ir t.t.
  Taip savo noru geriam kt.O ką mes turėtumėm žinoti?kad kažkoks dėdė bando atrasti,kad kt kenkia,ar kažkoks žurnalistas nori sensacingą straipsniuką parašyti.Nematau jokių  priežasčių panikuoti ir kt laikyt blogiu.
Papildyta:

Nenorėjau pasakyt,kad jūs žemo lygio ar kažkaip panašiai.Tik jūs švaistotės kažkokiom nuogirdom,sau pasidarius išvadas,jas bandot pateikt kaip gryną tiesą.Tie kurie turi savo nuomuonę jūsų manymu yra akli ir t.t.

Mano nuomone akli tie, kurie nori matyt tik privalumus, o apie trūkumus net girdėt nenori. O mano nuomone KT turi daugiau trūkumų nei pliusų ir jų gert vien apsaugai nuo nėštumo neverta.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 09 02, 10:37)
Manau, kad KT yra geras ir gana patikimas nėštumų kontrolės metodas. Tačiau tai nereiškia, kad jis tinkamas bet kuriai moteriai.
Įdomu tai, jog gąsdinimas KT vyksta tuo metu, kai Lietuvoje statistikos duomeninimis bet kokią patikimą kontracepcijos būdą(KT, spiralė, prezervatyvas) naudoja mažiau nei trečdalis porų, nenorinčių susilauti vaikų.Užtat esame tarp Europos lyderių abortų skaičiumi.

Vis dėlto visuma atrodo įdomiai: prieš tai klausėt "kokia liga verta gydymo KT", o dabar sakot, kad metai iš metų kasdien jas gert - tai gana geras nėštumų kontrolės metodas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 11:45)
Vis dėlto visuma atrodo įdomiai: prieš tai klausėt "kokia liga verta gydymo KT", o dabar sakot, kad metai iš metų kasdien jas gert - tai gana geras nėštumų kontrolės metodas..  doh.gif

Klausiau būtent jūsų, kokias ligas laikote vertomis gydymo KT.Iš atsakymo supratau, kad menstruacijų ciklo sutrikimai, jūsų nuomone, gali būti gydomi. Na o kaip dėl spuogų(turiu galvoj ne spuogą, išdygusį ryte ant paauglės nosies, o bent jau vidutinio sunkumo spuoguotumą, kuris palieka randus veide)? Juk nuo to nemirštama, bet kaip ir ciklo sutrikimai, gyvenimo kokybei kenkia gana ženkliai. Ar tokios dėmesio nevertos ligos gydymas pateisinamas(jūsų nuomone), įvertinus visą KT riziką?
Ir dar vienas klausimas: jie 2/3 porų, nenorinčių susilaukti vaikų, nevartoja jokios kontracepcijos, tikėtina, kad 85 proc moterų iš šių porų pastos per pirmus metus.Kaip manote, koks gali būti laukiamas nėštumų nutraukimo dažnis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 rugsėjo 2008 - 10:58
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 12:15)
Tikiuosi kada nors pakilt ir atsidurt astor LYGIJA.

Gerai ,kad pripazinot ,kad jusu ziniu lygis zemas. Taip kategoriskai teigti ,kad kt yra absoliutus blogis ,net skeptiski gydytojai nedrista, o jei jus neturite nieko bendro su biochemija,farmacija ar ginekologija tai ne manot ,kad remiates nieko nepagristais teiginiais? Is ties ,jei kt. butu toks nenugincijamas nuodas tai gal bent viena civilizuota valstybe uzdraustu ju vartojima? Ar paranojiskai tikite ,kad pasaulio farmacija nutare letai nuodyti pasaulio moteris ir ateinancias kartas? doh.gif
O jei baiminates del kt. salutinio poveikio ,tai ar zinote ,kad gamintojas privalo parasyti visus galimus salutinius poveikius net ir tuos ,kurie pasireiskia 1:100000.

paskaitykit koki pavoju gali sukelti citramonas -http://www.100metu.lt/114/12661/nuo_persalimo/nuo_temperaturos/citramonas_forte

arba vaistai nuo gripo-http://www.100metu.lt/198/1618/nuo_persalimo/nuo_temperaturos/grippostad

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 09 02, 10:55)
Klausiau būtent jūsų, kokias ligas laikote vertomis gydymo KT.Iš atsakymo supratau, kad menstruacijų ciklo sutrikimai, jūsų nuomone, gali būti gydomi. Na o kaip dėl spuogų(turiu galvoj ne spuogą, išdygusį ryte ant paauglės nosies, o bent jau vidutinio sunkumo spuoguotumą, kuris palieka randus veide)? Juk nuo to nemirštama, bet kaip ir ciklo sutrikimai, gyvenimo kokybei kenkia gana ženkliai. Ar tokios dėmesio nevertos ligos gydymas pateisinamas(jūsų nuomone), įvertinus visą KT riziką?
Ir dar vienas klausimas: jie 2/3 porų, nenorinčių susilaukti vaikų, nevartoja jokios kontracepcijos, tikėtina, kad 85 proc moterų iš šių porų pastos per pirmus metus.Kaip manote, koks gali būti laukiamas nėštumų nutraukimo dažnis  g.gif

Jei nėra alternetyvos, manau KT galbūt vartočiau ir spuoguotumo atveju, ir nereguliaruas ciklo, nes įsivaizduoju jog tai būtų tam tikras vartojimo laikas, po kurio simptomai dingtų.
O dėl kontracepcijos manau alternatyva yra, bent jau aš ją matau ir ja sėkmingai naudojuosi. Aišku, dar vienas vaikas man nebūtų tragedija, dėl to galiu sau leisti saugotis procentaliai mažiau patikima kontracepcijos priemone, kuria sėkmingai naudojuosi 4 metus be jokios žalos sveikatai.
Papildyta:
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 09 02, 10:59)
Gerai ,kad pripazinot ,kad jusu ziniu lygis zemas. Taip kategoriskai teigti ,kad kt yra absoliutus blogis ,net skeptiski gydytojai nedrista, o jei jus neturite nieko bendro su biochemija,farmacija ar ginekologija tai ne manot ,kad remiates nieko nepagristais teiginiais? Is ties ,jei kt. butu toks nenugincijamas nuodas tai gal bent viena civilizuota valstybe uzdraustu ju vartojima? Ar paranojiskai tikite ,kad pasaulio farmacija nutare letai nuodyti pasaulio moteris ir ateinancias kartas? doh.gif
O jei baiminates del kt. salutinio poveikio ,tai ar zinote ,kad gamintojas privalo parasyti visus galimus salutinius poveikius net ir tuos ,kurie pasireiskia 1:100000.

paskaitykit koki pavoju gali sukelti citramonas -http://www.100metu.lt/114/12661/nuo_persalimo/nuo_temperaturos/citramonas_forte

arba vaistai nuo gripo-http://www.100metu.lt/198/1618/nuo_persalimo/nuo_temperaturos/grippostad

Taip, mano medicininių žinių lygis žemas, bet mano sąmoningumo lygis nepalyginamai aukštesnis už jūsų. Užsirašykit 200 šrifto dydžio raidėm ant sienos ir skaitykit kol įsiminsit: "CITRAMONO IR JOKIŲ KITŲ VAISTŲ SĄLYGINAI SVEIKAS ŽMOGUS KASDIEN NEGERIA. SKIRTINGAI NUO KT."
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 13:08)
Jei nėra alternetyvos, manau KT galbūt vartočiau ir spuoguotumo atveju, ir nereguliaruas ciklo, nes įsivaizduoju jog tai būtų tam tikras vartojimo laikas, po kurio simptomai dingtų.
O dėl kontracepcijos manau alternatyva yra, bent jau aš ją matau ir ja sėkmingai naudojuosi. Aišku, dar vienas vaikas man nebūtų tragedija, dėl to galiu sau leisti saugotis procentaliai mažiau patikima kontracepcijos priemone, kuria sėkmingai naudojuosi 4 metus be jokios žalos sveikatai.
Papildyta:
Taip, mano medicininių žinių lygis žemas, bet mano sąmoningumo lygis nepalyginamai aukštesnis už jūsų. Užsirašykit 200 šrifto dydžio raidėm ant sienos ir skaitykit kol įsiminsit: "CITRAMONO IR JOKIŲ KITŲ VAISTŲ SĄLYGINAI SVEIKAS ŽMOGUS KASDIEN NEGERIA. SKIRTINGAI NUO KT."

Pasirodo jusu netik ziniu lygis mazas, bet ir akivaizdi kulturos stoka doh.gif
Kodel as tureciau kazka isiminti ar uzsirasyti ant sienos? lotuliukas.gif Jeigu neturite argumentu savo nuomoniai pagristi ,tai darykite isvadas, o ne isakmiai nurodykite ka as turiu daryti g.gif
Uzduosiu tik viena klausima: Ar jus konkreciai nukentejote nuo kt.? Ar pazistate nors viena sveika moteri vartojusia kt.,kuri nukentejo ? Jei ne, tai kokio velnio kryzium gulat ir rekiat ,kad yra taip ir ne kitaip? Vardan to ,kad atsovauti kuriai nors pusei ir butinai buti teisiai?
Pabreziu ,kad as nei vienoje nei kitoje puseje. Tiesiog negaliu nereguoti i nepagristus teiginius: "Viena bobute sake"
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 12:08)
1.Jei nėra alternetyvos, manau KT galbūt vartočiau ir spuoguotumo atveju, ir nereguliaruas ciklo, nes įsivaizduoju jog tai būtų tam tikras vartojimo laikas, po kurio simptomai dingtų.
2.O dėl kontracepcijos manau alternatyva yra, bent jau aš ją matau ir ja sėkmingai naudojuosi. Aišku, dar vienas vaikas man nebūtų tragedija, dėl to galiu sau leisti saugotis procentaliai mažiau patikima kontracepcijos priemone, kuria sėkmingai naudojuosi 4 metus be jokios žalos sveikatai.
Papildyta:
3.Taip, mano medicininių žinių lygis žemas, bet mano sąmoningumo lygis nepalyginamai aukštesnis už jūsų. Užsirašykit 200 šrifto dydžio raidėm ant sienos ir skaitykit kol įsiminsit: "CITRAMONO IR JOKIŲ KITŲ VAISTŲ SĄLYGINAI SVEIKAS ŽMOGUS KASDIEN NEGERIA. SKIRTINGAI NUO KT."

1.Paskyrus vieną populiaresnių medikamentinių alternatyvų(vaisto pavadinimo neminiu sąmoningai), prieš paskyrimą būtina, kad bent du nėštumo testai būtų neigiami, o kitus atlikinėti ne rečiau kaip kartą per mėnesį dėl ypač didelės vaisiaus apsigimimo tikimybės.Kitų šalutinių poveikių sąrašas ne mažiau įspūdingas
2.Pasakėte esminį dalyką: neplanuotas nėšumas jums nebūtų didelė problema. Jums KT nėštumo kontrolei nėra reikalingi, ligomis, kurių atveju tikslinga vartoti KT, jūs, laimei nesergat.
3. O kodėl manote, kad medikamentas vartojamas kasdien yra ženkliai pavojingesnis už tą, kuris vartojamas epizodiškai. Vartojimo dažnia be abejo reikšmės turi, tačiau ne mažiau reikšmingi yra vaisto skilimo organizme laikas, pašalinimo iš jo keliai ir tt ir pan. O dėl citramono nustebtumėt sužinojusi, kiek inkstų negrįžtamai buvo pakenkta vadinamo epizodinio citramono naudojimo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 rugsėjo 2008 - 11:37
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 09 02, 11:21)
Pasirodo jusu netik ziniu lygis mazas, bet ir akivaizdi kulturos stoka doh.gif
Kodel as tureciau kazka isiminti ar uzsirasyti ant sienos? lotuliukas.gif Jeigu neturite argumentu savo nuomoniai pagristi ,tai darykite isvadas, o ne isakmiai nurodykite ka as turiu daryti g.gif
  Uzduosiu tik viena klausima: Ar jus konkreciai nukentejote nuo kt.? Ar pazistate nors viena sveika moteri vartojusia kt.,kuri nukentejo ? Jei ne, tai kokio velnio kryzium gulat ir rekiat ,kad yra taip ir ne kitaip? Vardan to ,kad atsovauti kuriai nors pusei ir butinai buti teisiai?
Pabreziu ,kad as nei vienoje nei kitoje puseje. Tiesiog negaliu nereguoti i nepagristus teiginius: "Viena bobute sake"

Užmiršot nurodyt citatos "viena bobutė sakė" šaltinį. Ir nereikia čia perspaust su tom bobutėm, forume temų apie KT žalą netrūksta. O mane domina sveikas gyvenimo būdas. Gėriau, nebegeriu, nes nepatiko, kaip jaučiausi. Būtinai turėjau turėt komplikacijų, kad galėčiau turėt nuomonę???
Šioj temoj jau daug kartų rašyta, kad visi vaistai turi šalutinį poveikį, bet vienais gydomės, kai yra liga, o KT geriam ir būdamos sveikos, o jūs ir vėl apie savo citramoną, kurio žmogus tik tabletę gal per metus sugeria. Palyginkit su 300 KT tablečių, gal pastebėsit skirtumą.
Atsakyti
Šioj temoj jau daug kartų rašyta, kad visi vaistai turi šalutinį poveikį, bet vienais gydomės, kai yra liga, o KT geriam ir būdamos sveikos, o jūs ir vėl apie savo citramoną, kurio žmogus tik tabletę gal per metus sugeria. Palyginkit su 300 KT tablečių, gal pastebėsit skirtumą.

3. O kodėl manote, kad medikamentas vartojamas kasdien yra ženkliai pavojingesnis už tą, kuris vartojamas epizodiškai. Vartojimo dažnia be abejo reikšmės turi, tačiau ne mažiau reikšmingi yra vaisto skilimo organizme laikas, pašalinimo iš jo keliai ir tt ir pan. O dėl citramono nustebtumėt sužinojusi, kiek inkstų negrįžtamai buvo pakenkta vadinamo epizodinio citramono naudojimo metu.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 09 02, 11:36)
1.Paskyrus vieną populiaresnių medikamentinių alternatyvų(vaisto pavadinimo neminiu sąmoningai), prieš paskyrimą būtina, kad bent du nėštumo testai būtų neigiami, o kitus atlikinėti ne rečiau kaip kartą per mėnesį dėl ypač didelės vaisiaus apsigimimo tikimybės.Kitų šalutinių poveikių sąrašas ne mažiau įspūdingas
2.Pasakėte esminį dalyką: neplanuotas nėšumas jums nebūtų didelė problema. Jums KT nėštumo kontrolei nėra reikalingi, ligomis, kurių atveju tikslinga vartoti KT, jūs, laimei nesergat.

Tai tik patvirtina, kad KT anoks čia ir mokslo stebuklas, jei su antru lazdos galu tvoja kaip reikiant ir kad cheminių vaistų vengt reikia kaip galima labiau. Aš stengiuosi gydytis homeopatiniais ar natūralios medicinos preparatais, o kad viską gadinčiau kasdien doze KT - na jau ne.

Gal ir per daug jau čia man norisi įrodyt savo tiesą blink.gif
Papildyta:
[quote=JUODA_KAVA,2008 09 02, 11:44]

[/quote]
[/quote]

Ačiū. Ir be jūsų pagalbos sugebėjau dange's postą perskaityt.
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 02, 12:48)
Tai tik patvirtina, kad KT anoks čia ir mokslo stebuklas, jei su antru lazdos galu tvoja kaip reikiant ir kad cheminių vaistų vengt reikia kaip galima labiau. Aš stengiuosi gydytis homeopatiniais ar natūralios medicinos preparatais, o kad viską gadinčiau kasdien doze KT - na jau ne.

Deja, bet nėra nei vieno geriamo/leidžiamo/kvėpuojamo ar kitaip į organizmą patenkančio medikamento, kuris veiktų izoliuotai vieną mums reikalingą grandį ir "nekabintų" kitų. Beje, jei kalbėdama apie natūralios medicinos priemones turite galvoje žolinius preparatus, tai jie neišimtis. Kažkada teko giliau pasidomėti jonažolės savybėmis, taigi jos veikimo spektras "kabina" nuo nervų iki virškinimo sistemos, ir tas poveikis ne visada palankus, o kai kuriais atvejais galima sukurti ir "mirtinus kokteiliukus'

Gal ir per daug jau čia man norisi įrodyt savo tiesą  blink.gif

Ne viskas normaliai bigsmile.gif Atkaklus oponentas padeda pasitempti ir pagilinti žinias biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 rugsėjo 2008 - 11:58
QUOTE(dange @ 2008 09 02, 11:58)
Deja, bet nėra nei vieno geriamo/leidžiamo/kvėpuojamo ar kitaip į organizmą patenkančio medikamento, kuris veiktų izoliuotai vieną mums reikalingą grandį ir "nekabintų" kitų. Beje, jei kalbėdama apie natūralios medicinos priemones turite galvoje žolinius preparatus, tai jie neišimtis. Kažkada teko giliau pasidomėti jonažolės savybėmis, taigi jos veikimo spektras "kabina" nuo nervų iki virškinimo sistemos, ir tas poveikis ne visada palankus, o kai kuriais atvejais galima sukurti ir "mirtinus kokteiliukus'
Ne viskas normaliai  bigsmile.gif  Atkaklus oponentas padeda pasitempti ir pagilinti žinias  biggrin.gif

Na jonažolė dar vadinama vaistu nuo 99 ligų... Bet neprotingai vartojant ir su vaistažolėmis galima pakenkt, nors nemanau, kad taip labai kaip su cheminiais vaistais. O va homeopatija kiek žinau, nekenkia iš viso, net perdozuot neįmanoma. Šiaip jau paskutiniu metu iš viso nebeprijaučiu tradicinei medicinai, man ji dabar užima vietą "ekstra atveju". Nes va pvz, man pienligės išgydyt negali joks daktaras. Absurdas, bet taip yra.. O su liaudies medicina gydantis švelnėja ji man... Beje, pienligė man nuo KT ir prasidėjo.. smile.gif
Atsakyti