Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

QUOTE(nendrelė @ 2008 09 01, 15:46)
Aš įsivaizduoju, kad kai kam keistai atrodo, kad net XXI amžiuje yra žmonių, kurie 100 proc. netiki visagale farmacija ir mokslu, kurie labiau pasitiki (kai yra galimybė, nekalbu apie sunkias ligas) pasikliauti natūraliais dalykais... O lapelį dar paskaitysiu ir jei ten nebus nieko parašyta apie sveiką jauną moterį, kontraceptikus pusryčiams po tris rysiu  drinks_cheers.gif  (tiesa, tai bus kitam gyvenime)

Gal galėtų kasnors apibrėžti šito ginčo objektą g.gif Ar kas nors Lietuvoje ar kur kitur priverstinai gaudo vaisingo amžiaus moteris ir prievarta verčia jas gerti KT?Ar iš tiesų yra slepiama info apie šalutinius KT poveikius? Jei ne, tada galimi du variantai:1) arba apie KT kalbame kaip apie pasaulėžiūros į nėštumo planavimą dalyką, kas yra tikrai labai asmeniška, ir manau sutarimo čia pasiekti neįmanoma 2)arba aktyviausios KT priešininkės imasi švietėjiškos misijos ir bando atverti akis "akloms" ir turbūt skaityti nemokančioms oponentėms biggrin.gif Idėja nebloga, tik reikėtų turėti daugiau žinių nei "aš manau", "kažkur skaičiau", "kažką girdėjau" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 01 rugsėjo 2008 - 15:18
QUOTE(dange @ 2008 09 01, 16:18)
Gal galėtų kasnors apibrėžti šito ginčo objektą  g.gif Ar kas nors Lietuvoje ar kur kitur priverstinai gaudo vaisingo amžiaus moteris ir prievarta verčia jas gerti KT?Ar iš tiesų yra slepiama info apie šalutinius KT poveikius? Jei ne, tada galimi du variantai:1) arba apie KT kalbame kaip apie pasaulėžiūros į nėštumo planavimą dalyką, kas yra tikrai labai asmeniška, ir manau sutarimo čia pasiekti neįmanoma 2)arba aktyviausios KT priešininkės imasi švietėjiškos misijos ir bando atverti akis "akloms" ir turbūt skaityti nemokančioms oponentėms  biggrin.gif Idėja nebloga, tik reikėtų turėti daugiau žinių nei "aš manau", "kažkur skaičiau", "kažką girdėjau"  ax.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 09 01, 15:18)
Gal galėtų kasnors apibrėžti šito ginčo objektą  g.gif Ar kas nors Lietuvoje ar kur kitur priverstinai gaudo vaisingo amžiaus moteris ir prievarta verčia jas gerti KT?Ar iš tiesų yra slepiama info apie šalutinius KT poveikius? Jei ne, tada galimi du variantai:1) arba apie KT kalbame kaip apie pasaulėžiūros į nėštumo planavimą dalyką, kas yra tikrai labai asmeniška, ir manau sutarimo čia pasiekti neįmanoma 2)arba aktyviausios KT priešininkės imasi švietėjiškos misijos ir bando atverti akis "akloms" ir turbūt skaityti nemokančioms oponentėms  biggrin.gif Idėja nebloga, tik reikėtų turėti daugiau žinių nei "aš manau", "kažkur skaičiau", "kažką girdėjau"  ax.gif

Ginčijamės, ar gerti kontraceptines vien kaip apsaugą nuo nėštumo, o ne gydant kažkokias sunkias ligas.
Kad suabejočiau visapusiška kontraceptikų nauda (kaip antai reklamose: būsi ir nebe spuoguota ir nebe plaukuota) man asmeniškai užtenka ir "kažkur girdėjau" ir "kažkur skaičiau" ir netgi "manau", nes tikiu, kad turiu teisę tiesiog manyti, be jokių mokslinių argumentų. Aš net nesiginčiju, kad temos pradžioje išdėstyta informacija patikėtų tik kvailys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 01, 16:34)
Ginčijamės, ar gerti kontraceptines vien kaip apsaugą nuo nėštumo, o ne gydant kažkokias sunkias ligas.
Kad suabejočiau visapusiška kontraceptikų nauda (kaip antai reklamose: būsi ir nebe spuoguota ir nebe plaukuota) man asmeniškai užtenka ir "kažkur girdėjau" ir "kažkur skaičiau" ir netgi "manau", nes tikiu, kad turiu teisę tiesiog manyti, be jokių mokslinių argumentų. Aš net nesiginčiju, kad temos pradžioje išdėstyta informacija patikėtų tik kvailys  mirksiukas.gif

Teisę manyti ir spręsti klausimus susijusius su asmenine sveikata, nėštumų skaičiumi ir jų kontrolės būdais ir net su spuoguotumu ir plaukuotumu turime kiekviena. Taip pat sutinku, kad asmeninės nuomonės turėjimui faktai ir jais paremti argumentai reikalingi tiek, kiek jų reikia ar nereikia tau pačiai. Argumentų ir juos paremenčių tvirtų faktų prireikia ne tada, kai sakai sau: "Aš nevartosiu KT, nes manau, kad jie man gali pakenkti", o tuomet kai kitiems sakai "Nevartokit KT, nes jie kenksmingi". Štai šiuo atveju ir reikalingos žinios, duomenys, statistika ir pan. rolleyes.gif
P.S kartais nesusipratimai kyla kad ir interpretuojant tas pačias reklamas.Tavo paminėtoje reklamoje aš nematau info apie visapusišką naudą(beje tų naudų dar galima pridėti mirksiukas.gif ), o tik tiek, kiek pasakyta: sumažės spuoguotumas ir plaukuotumas.
Atsakyti
Aš abejoju,kad mūsų pauglės kt vartoja savavališkai spuogam gyditi,nes tai nepigu,jos turi kam leist pinigus cigaretėm ir t.t.Nežinau nei vieno gyditojo kuris rašytų brestančiai merginai kt.Kiek esu susidūrus su gyditojais,tai jaunom panelėm siūlo saugotis prezervatyvais,nes kt neapsaugo nuo ligų ir t.t.Kai žurnalistai teigia,kad nesunku kt nusipirkt be recepto(nes atliko bandymą),tai lai pasiunčia 16metę,bet manau nesivargino ir patys bandė pirkt be recepto,bet manau yra skirtumas kur perka nepilnametė ir kur suaugus moteris.Kad kosmetologai išrašinėja kt kaip riemonę odai ir plaukuotumui gyditi,tai irgi niekur negirdėjau.

Mūsų dauguma pauglių išvis negalvoja apie jokią apsaugą ir tuolabiau nesuka sau galvos apie kt vartojimą.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2008 09 01, 17:13)
Teisę manyti ir spręsti klausimus susijusius su asmenine sveikata, nėštumų skaičiumi ir jų kontrolės būdais ir net su spuoguotumu ir plaukuotumu turime kiekviena. Taip pat sutinku, kad asmeninės nuomonės turėjimui faktai ir jais paremti argumentai reikalingi tiek, kiek jų reikia ar nereikia tau pačiai. Argumentų ir juos paremenčių tvirtų faktų prireikia ne tada, kai sakai sau: "Aš nevartosiu KT, nes manau, kad jie man gali pakenkti", o tuomet kai kitiems sakai "Nevartokit KT, nes jie kenksmingi". Štai šiuo atveju ir reikalingos žinios, duomenys, statistika ir pan. rolleyes.gif
P.S kartais nesusipratimai kyla kad ir interpretuojant tas pačias reklamas.Tavo paminėtoje reklamoje aš nematau info apie visapusišką naudą(beje tų naudų dar galima pridėti  mirksiukas.gif ), o tik tiek, kiek pasakyta: sumažės spuoguotumas ir plaukuotumas.

drinks_cheers.gif Man patinka jūsų posmai,tikslūs ir teisingi pasisakymai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 01 rugsėjo 2008 - 16:23
QUOTE(dange @ 2008 09 01, 16:13)
P.S kartais nesusipratimai kyla kad ir interpretuojant tas pačias reklamas.Tavo paminėtoje reklamoje aš nematau info apie visapusišką naudą(beje tų naudų dar galima pridėti  mirksiukas.gif ), o tik tiek, kiek pasakyta: sumažės spuoguotumas ir plaukuotumas.

lotuliukas.gif PosMas apie gerą elgesį forume. Galiu kam noriu sakyt: "patariu nevartot KT, nes manau jos yra kenksmingos". Aš noriu matyt daugiau nei pasakyta ir noriu žinot, kodėl tokį mokslo stebuklą dar reklamuot reikia. Ir man įdomu, kodėl atsianda suinteresuotų skleist neigiamą informaciją apie kontraceptikų poveikį, kaip pateikta temos pradžioje.
P.S. Norėčiau priminti, kad šita tema yra tam, kad tokios nepageidaujamos temose apie nenuginčijamą kontraceptikų naudą kaip aš, turėtų kur išsilieti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 01, 18:21)
lotuliukas.gif  PosMas apie gerą elgesį forume. Galiu kam noriu sakyt: "patariu nevartot KT, nes manau jos yra kenksmingos". Aš noriu matyt daugiau nei pasakyta ir noriu žinot, kodėl tokį mokslo stebuklą dar reklamuot reikia. Ir man įdomu, kodėl atsianda suinteresuotų skleist neigiamą informaciją apie kontraceptikų poveikį, kaip pateikta temos pradžioje.
P.S. Norėčiau priminti, kad šita tema yra tam, kad tokios nepageidaujamos temose apie nenuginčijamą kontraceptikų naudą kaip aš, turėtų kur išsilieti  blink.gif

O kiur jūs matote to mokslo stebuklo(kt)reklamą? g.gif Aš tai nemačiau,kad jos būtų reklamuojamos,priešingai nei kiti "nekalti"dalykai.
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 01, 18:21)
lotuliukas.gif  PosMas apie gerą elgesį forume. Galiu kam noriu sakyt: "patariu nevartot KT, nes manau jos yra kenksmingos". Aš noriu matyt daugiau nei pasakyta ir noriu žinot, kodėl tokį mokslo stebuklą dar reklamuot reikia. Ir man įdomu, kodėl atsianda suinteresuotų skleist neigiamą informaciją apie kontraceptikų poveikį, kaip pateikta temos pradžioje.
P.S. Norėčiau priminti, kad šita tema yra tam, kad tokios nepageidaujamos temose apie nenuginčijamą kontraceptikų naudą kaip aš, turėtų kur išsilieti  blink.gif

Gali ax.gif Tik truputis daugiau kompetencijos nepakenktų ax.gif Dėl reklamos: absoliučiai visos vaistų kompanijos(ar kalbėtumėm apie KT, ar apie aspiriną, ar apie priešalerginius) reklamuoja savo vaistus valstybės nustatyto vaistų reklamos reglamento ribose.Kodėl atsiranda suinteresuotų skleisti neigiamą informaciją, tiesą sakant nežinau g.gif Kažkodėl atsiranda.... ar tai reiškia, kad ta informacija teisinga?Man labiau patiktų, jei atsirastų tų, kurie skleistų objektyvią informaciją mirksiukas.gif
P.S ar priminimas reiškia, kad oponentai temoje nepageidaujami, kaip trukdantys nevaržomai išsilieti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2008 09 01, 17:29)
O kiur jūs matote to mokslo stebuklo(kt)reklamą? g.gif Aš tai nemačiau,kad jos būtų reklamuojamos,priešingai nei kiti "nekalti"dalykai.

Retkarčiais pagadinu akis prieš TV, tai teko matyt, o kur dar plakatai poliklinikose... Norėjau dar Astor paklaust: ar naudotumei KT jei nereikėtų dėl sveikatos? Nes tema lyg ir apie tai..
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 09 01, 15:01)
Aspirino šalutinius poveikius skaitėte? Arba paracetamolio  mirksiukas.gif

Aspirino ar paracetamolio nevartojame kiekvieną dieną metai iš metų.
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 01, 18:33)
Retkarčiais pagadinu akis prieš TV, tai teko matyt, o kur dar plakatai poliklinikose... Norėjau dar Astor paklaust: ar naudotumei KT jei nereikėtų dėl sveikatos? Nes tema lyg ir apie tai..

Naudočiau :mirksiukas:nes aš nemanau,kad jie daro žalą didesnę,nei pienas iš parduotuvės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 01 rugsėjo 2008 - 19:03
QUOTE(GMV @ 2008 09 01, 16:02)
Tai zinoma, juk tai yra kiekvieno asmeninis reikalas, dabar zmones netgi turi teise atsisakyti gydymo jei tik to pageidauja..taciau pasisakymai, " kad tai neirodyta" ir panasiai - tai tik saves apgaudinejimas ir raminimas, kad va uzsienyje niekas nemirsta, va uzsienyje taip gerai visi gyvena..tai nuvaziuokite ir paziurekite- ligonines tikrai netuscios...

Nuvaziavom ir matem ,ir gyvenom, ir bendravom ir ligoninese buvom mirksiukas.gif
Zmones visame pasaulyje serga ir vaikus nesveikus gimdo, sveikai ir nesveikai maitinasi, saldiklius vartoja ir nevartoja.. tik ten deja 30 -metes apie kontraceptikus gali ir su mamomis pakalbeti ,nes jos taip pat vartojo. Mintis ta, kad musu patirtis tame labai maza ,todel kt. kaip ir visos naujoves kvepia veziu,apsigimimais ir tt.

Pries 100 metu pasirodzius skiepams, jie sukele nemaziau baimes nei kt.,
Gal kt. neisgelbes gyvybiu kaip skiepai ,bet tikekimes ,kad ir nenuzudys doh.gif
Atsakyti