Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptikų vartojimo pasekmės - 2

QUOTE(astor @ 2008 08 14, 14:59)
friends.gif na gerai jau sakysiu tu,dar kiek suprantu tu dar ir jaunesnė už mane blush2.gif Turint polinkį į kokią problemą ar liga betkokie vaistai gali pakenkt,tad reik su visais preparatais atsargiai,net su homopatiniais.Yra viena daktarė sakius,kad gudobelė skystina krauja,o jos galima isigyti ir arbatos ir lašiukų,bet irgi reik žiūrėt,kad spaudimas per aukštas nebūtų.Nenusimink tu dar jauna daug ligų galima įveikt su tikėjimu.Jai rūkai tai būtinai atsikratyk šio įpročio,nes nikotinas lėtina kraujotaka.

dbr jau orfarina duoda 10,5 mg ...sako jei kraujavimas is dantenu,nosies iskart i greitaja skambint..bet su krauju visada turejau kazko problemu...prasidejo nuo 13 metu.prasidejo mmm.smarkios.tada pradejo krist hemoglobinas.nes mm trukdavo po 10-12-14 dienu.is ju 10 gausios.kartais is namu neiseidavau.nes i diena vos ne pakelis iseidavo.. blink.gif tada anemija.tada tirt jau nuveze i santarus.galvojo kad leokemija. ir sugalvojo man skirt Lindynette 20.ir vsio...tad manau gali but ,kad jau toki krauja vriedna turiu.spaudimas tai mano mazas ...60/80 ,80/100.cia auksciausias...tfu tfu tfu..vaistinese parduodama be recepto?
Atsakyti
merginos, apie geriamu kontraceptiku zala tikiu, nes jau ir ginekologai sako, kad geriau Mirena spirale, nes ji hormonais veikia tik vietiskai. Bet ir ta reiskia nera gerai, nors tik vietiskai, bet irgi organizma veikia. Panasu kad teks daug kam grizti prie naturalaus planavimo.
Bet tada bus daugiau netyciuku... Uzsienyje kontraceptiku be recepto dabar neisduoda, nes aisku jog yra nustatyta kad vaistas gali ir pakenkti. Bet realiai tai gydytojai tik pinigelius uz konsultacija pasiima, i akis paziuri, ir israso. Bukim kiekviena atsakinga uz savo sveikata! Jei matai jog dar vienas vaikelis seimoje finansiskai sukeltu katastrofa, jau geriau kontraceptikai. Bet jei tai tiesiog neisipaiso i planus, bet tragedijos nebutu, gal geriau naturalus budai. Cia mano kukli nuomone ax.gif
Atsakyti
as irgi manau kad kontraceptika tikrai daro zala organizamui,cia jau ir kaip sakant d.. aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 08 14, 14:34)
Ir manau kuo toliau, tuo labiau bus apie tai kalbama. Kaip ir apie mobilių telefonų įtaką žmogui. Dabar manau tik ledkalnio višūnė pasirodė. Visada buvo ir bus norinčių bent prieš save pasiteisint ir nenorinčių matyt akivaizdžių logiškų dalykų, kalbu apie šių stebuklų žalą. Taip, modifikuotas krakmolas yra blogai, bet kontraceptikams (o ypač gaila ateityje planuojančių gimdyti, kurios dabar tiesiai į kraują varo hormonus per pleistrus ir pan.) ir mobiliems lygių kol kas manau nėra. Plius kita chemija į kūna ateina nereguliariai, pavalgai tai sveikiau, tai sugriešiji, o kontraceptika diena iš dienos savo juodą darbą dirba. Linkėčiau moterim mokytis iš svetimų klaidų, kad nereikėtų mokytis iš savų.

Kai kalbat apie hormonų žalą ir t.t. Tai prieš tai labiau įsigilinkit apie tai ką kalbat,pasiskaitykit apie hormonu,iš kyurių visi mes sudaryti,apie jų veiklą ir funkcijas organizme,gal kai daugiau žinosit,tai netaip baisu atrodys. Nuo gilios senovės,mūsų protėviai bijojo to ko nepažino,net mokslas buvo laikomas blogiu,nes žmones gazdino tai kas nauja ir apie ką jie neišmano. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 30 rugpjūčio 2008 - 10:57
QUOTE(astor @ 2008 08 30, 12:56)
Kai kalbat apie hormonų žalą ir t.t. Tai prieš tai labiau įsigilinkit apie tai ką kalbat,pasiskaitykit apie hormonu,iš kyurių visi mes sudaryti,apie jų veiklą ir funkcijas organizme,gal kai daugiau žinosit,tai netaip baisu atrodys. Nuo gilios senovės,mūsų protėviai bijojo to ko nepažino,net mokslas buvo laikomas blogiu,nes žmones gazdino tai kas nauja ir apie ką jie neišmano. mirksiukas.gif

Pilnai sutinku ,kad bijome to, ko nezinome drinks_cheers.gif
Galima suprasti moteris ,kurios baidosi hormonines kontracepcijos, juk ji pasirode Lietuvoje tik pries gera desimtmeti. Baime galejo peseti ir neigiama patirtis su pirmosios kartos kontraceptikais , bei vyresniu zmoniu pasakojimai apie hormoniniu preparatu zala, bei pavojus. Nepaisant to ,kad pirmosios tabletes atsirado pries 50 metu ir jos buvo toli grazu ne tokios ,kokias turime siandien-visi mitai Lietuvoje vesi ir dabar.
Kodel niekas nesneka apie tai ,kad Lietuva pagal kontraceptiku vartojima yra viena is paskutiniuju pasaulyje, o pirmauja issivysciusios , klestincios vakaru europos salys. Ar gali buti ,kad visas likes pasaulis klysta ,bet mes esam teisus ,kad nevartojam kontraceptiku? Kas dabar gali atsakyti. Kazkodel nesigirdi ,kad moterys vakaru europoje labiau skundziasi nevaisingumu ar kitomis neva kontraceptiku sukeltomis ligomis, o lietuvoje atvirksciai. Juk nera tokiu irodymu ,kad nevaisinguma sukele butent kontraceptikai, net gi pasaulyje nors ten vartojama jau puse amziaus.
Remiantis pasaulio patirtimi ,manau nelogiska spresti is visai nepagristu teiginiu apie kontraceptiku zala.
Asmeniskai ,nei as uz ,nei pries hormonine kontracepcija. Sveika i kiekviena preaparata ziureti truputi itartinai, taciau negalima kategoriskai teigti ,kad tai geris arba blogis. Kas su saiku visada i nauda.
Man kontraceptikai, issprende nemazai psichologiniu problemu.Isgyde ,12 metu kankinusius spuogus, normalizavo plaukuotuma ir baisiai skausmingas menesines.Gydytojas kontraceptines tabletes skyre ,kaip vaista, kuris vienintelis gali ,be didesnio pasalinio poveikio,padeti.
Atsakyti
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 08 30, 18:26)
Pilnai sutinku ,kad bijome to, ko nezinome drinks_cheers.gif
Galima suprasti moteris ,kurios baidosi hormonines kontracepcijos, juk ji pasirode Lietuvoje tik pries gera desimtmeti. Baime galejo peseti ir neigiama patirtis su pirmosios kartos kontraceptikais , bei vyresniu zmoniu pasakojimai apie hormoniniu preparatu zala, bei pavojus. Nepaisant to ,kad pirmosios tabletes atsirado pries 50 metu ir jos buvo  toli grazu ne tokios ,kokias turime siandien-visi mitai Lietuvoje vesi ir dabar.
Kodel niekas nesneka apie tai ,kad Lietuva pagal kontraceptiku vartojima yra viena is paskutiniuju pasaulyje, o pirmauja issivysciusios , klestincios vakaru europos salys. Ar gali buti ,kad visas likes pasaulis klysta ,bet mes esam teisus ,kad nevartojam kontraceptiku? Kas dabar gali atsakyti. Kazkodel nesigirdi ,kad moterys vakaru europoje  labiau skundziasi nevaisingumu ar kitomis neva kontraceptiku sukeltomis ligomis, o lietuvoje atvirksciai. Juk nera tokiu irodymu ,kad nevaisinguma sukele butent kontraceptikai, net gi pasaulyje nors ten vartojama jau puse amziaus.
Remiantis pasaulio patirtimi ,manau nelogiska spresti is visai nepagristu teiginiu apie kontraceptiku zala.
  Asmeniskai ,nei as uz ,nei pries hormonine kontracepcija. Sveika i kiekviena preaparata ziureti truputi itartinai, taciau negalima kategoriskai teigti ,kad tai geris arba blogis. Kas su saiku visada i nauda.
Man kontraceptikai, issprende nemazai psichologiniu problemu.Isgyde ,12 metu kankinusius spuogus, normalizavo plaukuotuma ir baisiai skausmingas menesines.Gydytojas kontraceptines tabletes skyre ,kaip vaista, kuris vienintelis gali ,be didesnio pasalinio poveikio,padeti.

drinks_cheers.gif labai gerai išdėstei mintis.Aš ir turėjau didelių problemų iki kt,o dabar gyvenu kaip normalus žmogus.
Atsakyti
Mano šiemos gydytoja yra prieš kontraceptikus, nes JI KEIČIA KIAUŠIDŽIŲ LĄSTELIŲ DNR!!! Aišku, būna ligų, kurias gydo kontraceptikais, bet, pasak gydytojos, kosmetologus, kurie SPUOGUS gydo jais, reikia statyti prie sienos ir šaudyti, nes dėl spuogų neverta taip organizmo žaloti.
Aišku, gal jums atrodys nesąmonė, bet ne visa info apie vaistus ir kitus dalykus(kad ir sultinį kubeliais ar silkės file) yra skelbiama grynai dėl komercinių tikslų doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 08 31, 16:18)
Mano šiemos gydytoja yra prieš kontraceptikus, nes JI KEIČIA KIAUŠIDŽIŲ LĄSTELIŲ DNR!!! Aišku, būna ligų, kurias gydo kontraceptikais, bet, pasak gydytojos, kosmetologus, kurie SPUOGUS gydo jais, reikia statyti prie sienos ir šaudyti, nes dėl spuogų neverta taip organizmo žaloti.
Aišku, gal jums atrodys nesąmonė, bet ne visa info apie vaistus ir kitus dalykus(kad ir sultinį kubeliais ar silkės file) yra skelbiama grynai dėl komercinių tikslų  doh.gif .

Man kontraceptikus israse butent GINEKOLOGAS ir butent del spuogu( ne kosmetologas gink die blink.gif, juk kosmetologas manes nepatikrins ginekologiskai pries skirdamas kt, o tai yra svarbu ,todel kt ir turetu skirti tik ginekologai!). Itakos turejo ir tai ,kad esu istekejus ,bet vaiku artimiausiais metais neplanuojam, bet tai toli grazu ne buvo priezastis nr1. Kontraceptikus vartoju ,kad pagerinciau gyvenimo kokybe ir psichine bukle. Nors kadaise buvau labai pries, dabar mano nuomone pasikeite kontraceptiku naudai. Beto konsultavausi su 4 ginekologais- vien del to ,kad neitin pasitikejau kt, taciau nei vienas nesake ,kad del to galiu kazkaip pakenkti sau ar busimoms kartoms doh.gif Beto kt. buvo skirti nevien paziurejus i akis(kaip daugelis mano, kad ginekologai skiria tuos kt, kurie neva jiems nesa procenteli. Juk labai svarbus moters amzius,hormonu lygis, menstruacijos, ginek. ligos ir t.t. O jei moteris nutaria vartoti kt pasitarusios su draugemis tai nenuostabu ,kad kt. sukelia labai nelauktu pasekmiu, nes kiekvienas organizmas yra skirtingas)

P.s. i gydytojus ,kurie siulo statyti prie sienos ir saudyti, ziureciau itartiniau mirksiukas.gif
Visgi cia isprusimo klausimas. Nera vienos tiesos, tiesesnes uz kita. Galiu sutikti ,kad kt nera 100% naudinga orgnizmui (beje kaip ir kiekvienas medikamentas) ,bet kad dar ir zalojantis -cia jau nesamone (nebent vartos 16-mete, arba kt vartos be gydytojo zinios)
Visur yra isimciu ,bet nebukime tokios kategoriskos ir ypac srityse ,kuriose nesam 100% kompetetingos. Pabreziu- as nesakau ,kad kt yra geris ,bet kad - absoliutus blogis,taip pat nesutinku 4u.gif
Atsakyti
Tai aš ir nesakiau, kad nenaudojau gydymo tikslais, bet vien dėl spuogų ar vien dėl nėštumo nebenaudoju. Pernelyg skirtingų nuomonių iš gydytojų prisiklausiau. Geriau jau nerizikuosiu.
Atsakyti
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 08 30, 18:26)
Kazkodel nesigirdi ,kad moterys vakaru europoje  labiau skundziasi nevaisingumu ar kitomis neva kontraceptiku sukeltomis ligomis, o lietuvoje atvirksciai. Juk nera tokiu irodymu ,kad nevaisinguma sukele butent kontraceptikai, net gi pasaulyje nors ten vartojama jau puse amziaus.

Kaip tai nėra?????? Turiu krūva kolegių- užsieniečių, tai kas antra žagsi, kad pradėjusi KT vartoti nuo 14-os dabar pastoti negali....
O kontraceptikai tam ir yra hormoniniai preparatai, kad hormoninę veiklą normalizuotų. Mes tik kalbam, kad derindami tokius dalykus kaip plaukuotumas, spuogai etc- sukeltus hormoninio disbalanso, jie įveda visišką "balansą", tai yra nelieka natūralaus organizmo ritmo...
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 08 31, 20:59)
Tai aš ir nesakiau, kad nenaudojau gydymo tikslais, bet vien dėl spuogų ar vien dėl nėštumo nebenaudoju. Pernelyg skirtingų nuomonių iš gydytojų prisiklausiau. Geriau jau nerizikuosiu.

Aš kt naudoju ne spuogam gyditi,o jau nekart minėjau turiu didelių problemų dėl visiškai nenormalaus ciklo,dėl baisių skausmų iki alpimo ir t.t.Daug kabinetų išvaikščiojau nuo brendimo ir Kauno klinikų daug profesorių aplankiau ir t.t.Kai sulaukiau 18 pradėjau vartot kt ir mano gyvenimas pasikeitė.Gyvenu kokybišką,normalų gyvenimą,turiu sveiką gražų sūnelį.Kt vartoju jau 7 metai su gimdymo pertrauka ir vartosiu kol neišras vaistų mano bėdoms gyditi.
Atsakyti
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 08 31, 21:48)
Man kontraceptikus israse butent GINEKOLOGAS ir butent del spuogu( ne kosmetologas gink die blink.gif,

Atsakyti