Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti kad būtų artimas ryšys su vaiku?

Aš tai savo dukrą maitinau tik 1,5mėn.,bet tikrai jai šilumos netrūko. Kadangi pas mus buvo šokių tokių problemėlių pradžioje,tai ji ištisai verkdavo,o paaugus pasidarė labai nepaklusni.Aš pati buvau be proto pervargus ir jau,kai išvesdavo iš kantrybės ir per užpakaliuką gaudavo(dėl ko žiauriai gailėdavausi,kas nesusitvardžiau).Na bet kaip bebūtų viskas pasikeitė,vaiko ritmas susitvarkė ir aš atsigavau,tačiau dukra vistiek visur mato tėtį ir visus daiktus vadina "teti".Na,bet po truputį jau pradedu pastebėt,kaip keičiasi jos elgesys.Dukra pradeda daugiau skirti dėmesio man,nes tėtis matomas labai retai ,kasdien vos 15min. ir vienintelę sekmadienio dieną.Jis niekada jos nebara,neauklėja ir t.t.-žodžiu visa tai atlieku aš. Tai ir gaunasi išvada,kad tėtis dižiausias jos džiaugsmas,o mama tik užsiėma visais rūpesčiai,žaidimais,taip pat ir nemaloniom procedūrom-nagų kirpimas,ausų valymas ir t.t. Bet yra ir išimčių... jei aš noriu kur nors išeiti,tai be ašarų napaleidžia,taip pat ir užsigavus bėga tik pas mane,o bučinuko vistiek sulaukiu,nors ir ne visada. 4u.gif
Konsultavausi su gydytoja,ar tai gali būti dėl to,kad kartais nesusivaldydavau,todėl dukra šaltesnė mano atžvilgiu.Sakė,išaugs ir viskas bus gerai,jei su vaiku užsiėmi,žaidi ir rodai jam savo meilę,jis visas nuoskaudas augdamas pamiršta ir jų nesureikšmina,taip kaip tai daro tėvai.(Na žinoma,jei ten nebuvo vaikui stiprus stresas). Tai štai,nereikia pergyventi dėl negauto bučinuko,nes vaikas augdamas įvertins jūsų pastangas visiškai kitaip,kad ir atsidavimu jums. wub.gif

user posted image

Atsakyti
Pas mane situacija truputi kitokia.Vaikas labai prisirises prie tevo.Nuo pat gimimo vyras labai ja rupinosi,kelesi naktimis,renge,maude ,visur su savim vedziojosi.Dabar jai 4m.tai jie vienas be kito negali.Vyras net i parduotuve be jos neina,jau nekalbu apie renginius ar koncertus,abu viska aplanko.Namuose normaliai nepabuna,vis kazkur abu keliauja.Kartais man atrodo ,kad vyras ja is manes pagrobe smile.gif Todel dabar labai dziaugiuosi ,kad turiu antra dukryte,bent jau sita su manim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2007 03 09, 14:46)
Pas mane situacija truputi kitokia.Vaikas labai prisirises prie tevo.Nuo pat gimimo vyras labai ja rupinosi,kelesi naktimis,renge,maude ,visur su savim vedziojosi.Dabar jai 4m.tai jie vienas be kito negali.Vyras net i parduotuve be jos neina,jau nekalbu apie renginius ar koncertus,abu viska aplanko.Namuose normaliai nepabuna,vis kazkur abu keliauja.Kartais man atrodo ,kad vyras ja is manes pagrobe smile.gif Todel dabar labai dziaugiuosi ,kad turiu antra dukryte,bent jau sita su manim biggrin.gif

Gal čia jau pasireiškia Elektros kompleksas. Gal visai be reikalo pergyveni.
Aš asmeniškai tikiu, kad niekada nevėlu suartėti su savo vaiku. Reikia tiesiog mylėti ir mokėti tai parodyti.
Atsakyti
QUOTE(Mikasiene @ 2007 03 17, 20:40)
Gal čia jau pasireiškia Elektros kompleksas. Gal visai be reikalo pergyveni.
Aš asmeniškai tikiu, kad niekada nevėlu suartėti su savo vaiku. Reikia tiesiog mylėti ir mokėti tai parodyti.

Niekas cia nepasireiskia ir nei del ko nepergyvenu,o dziaugiuosi ,kad vakas turi nuostabu teva,kuris domisi jos pasauleliu ir uzsiima jos ugdymu, ko nepasakysi apie daugeli vyru.Myliu savo vaikus ir to neslepiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 18 kovo 2007 - 21:27
Vaikams nenurodysi, kuriam iš tėvų rodyti ir kokį dėmesį. Vyras vaiku labai rūpinasi, todėl vaikas negali be tėvo eiti miegoti ir tiek. Labiau džiaugiasi, kai pamato grįžtant iš darbo, pirmiau pasakė "tėtė", o "mama" tai išvis frazė neaiški: gal mašina, gal maistas, gal kas. Tačiau tikrai su tuo galima susitaikyti, tik reikia laiko suvokti, kas vyksta ir kad tai yra geras dalykas rolleyes.gif Juk pasitaiko, kad vaikai auga nepilnose šeimose arba kad ir pilnose, bet tėvas nelabai myli vaiką. Ten, kur yra meilė, yra ir pavydas.. Turbūt, kai žmonės turi daugaiu vaikų, ne taip pavydžiai pamato dėmesio trūkumą, nes nelieka laiko biggrin.gif
Atsakyti
O su vyresnėliu pas mus būna tarpais: tarpas - tėtis mylimiausias, tarpas - mama mylimiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
man irgi taip būna... verysad.gif
Atsakyti
Na o man atrado, kad vaikai abu savo tevus myli. Jie tikrai jaucia meile ir siluma, kuria jiems suteikiat. Patikekit vaikas jus myli, net jei ir neivertina (jei vertint sugeba) jusu demesio ir rupescio taip kaip jus noretumet.
Atsakyti
Mano vyras ir sūnus abu vandeniai ir šiaip panašūs... smile.gif Bet mažiukas tai tik mane būna apsikabinęs ir ryte pabučiuoja ir t.t...Tėtis pavydi to švelnumo man...Bet ir aš jam sakau,kad vis tiek sunus tave myli...Ko čia pavydėt....
O geri santykiai bus tada,kai vaikas nebijos tėvų, galės jiems viską papasakot,kada su jais bendrausi kaip su sau lygiu ir panašiai...Tik vėl būtina riba,kad jos neperžengt...Tėvai turi būt vaikui autoritetas ir jų žodis-šventas...Bent tol kol yra išlaikomi tėvų smile.gif
Atsakyti
Vienintelis kelias nenutolt nuo vaikų - būt su jais, kalbėt su jais- tiesiog gyvent kartu ir jais rūpintis.
Turiu tokią patirtį: mane, kol buvau mažytė augino kaime seneliai, nes gimė mažesnis brolis, na žodžiu, nežinau smulkmenų,nesigilinau, bet tėvams, teisingiau mamai pasirodė per sunku pametinukai vaikai ..... Patikėkit, artimo ryšio su tėvais nėra, tik pareiga blink.gif
Atsakyti
o pas mus yra taip: kai bunam dviese mano mazutis glaudziasi prie manes,buciuoja,o kai grysta tevelis is darbo daugiau demesio skiria jam. Toks jausmas kad manes nebutu... smile.gif Bet as dziaugiuosi kad vaikutis myli teti.Su manim atsidziaugia kai jo nera. smile.gif
Atsakyti
Labai svarbu myleti tiek, kad ta meile netaptu spastais vaikui. Jei tevai vaika laiko uz laaaabai trumpo "pavadelio", veliau kyla noras kuo toliau pabegt. Nereikia "dievinti" vaiku. Reikia suteikti laisves vystytis asmenybei. Cia is asmenines patirties. 4u.gif
Atsakyti