Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas elektra

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 04 29, 19:04)
Kaip suprantu iš šiltų namų savininkų patirties, kambarių temperatūra šiltame name skiriasi apie 1 laipsnį. Tarkime nešildau miegamojo, bet tai rekūpas gi gali išlyginti ją? Plius jei pamatas vientisas, tai šiluma į miegamą per ploštę persiduos ir iš salono, ir iš vonios kambario.

kazin ko cia daugiau buvo prirasyta ar patirties, ar teoriniu pasvarstymu. paprastai kai namus pasistato, tai is visu statytoju forumu ir dingsta.
na rekupas vistiek paduoda laipsniu kitu vesesni ora nei istraukia, tai kazin kaip jis ten islygins temperatura, ypac jei miegamam tik padavimas o istraukimas kazkur kitose patalpose. o plokste turbu jo, problema, bet tai tada kokia prasme isvis ta zona sildyt ir pinigus i betona sulaidot ?
beto jei tas betonas butu toks nuostabiai laidus silumai tai uztektu vidury chatos vamzdelius pasukiot ir dziaugtis mazom investicijom, bei siltom grindim visame name smile.gif pvz lengvo betono (butent toks kaip suprantu ir naudojamas grindims lieti) laidumas tik 10 kart didesnis nei EPS. tai 1m betono varza bus kaip 10cm EPS, reiskia miegamo vidurys bus puikiai izoliuotas nuo aplinkiniu sildomu patalpu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 29 balandžio 2017 - 19:58
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 04 29, 19:19)
Klausimas dėl kabelio pamatuose - kaip manote, ar užteks vieno kabelio ir vieno termostato (protingas, per telefą valdomas) visam pirmam aukštui? Sanmazguose bus paprastesni termostatai, nustatyti pašildyti plyteles ryte ir vakare. Ar vis tik atskyrinėti miegamajam vieną, likusioms zonoms - kitą? Žemiau I a. planelis.

Taip sanmazguose bus kita temperatūra, tai ten šildymas privalo būti atskiras.

Ten kur norėsi skirtingų temperatūrų, ten turi būti atskiras šildymas su atskiru valdymu, tai tinka ir miegamajam.

Vis tik norėčiau atkreipti dėmesį į vieną dalyką. Dabar mano name 22C. Čia buvo pasisakiusių, kuriems prie +20 jau per karšta net būnant su maikute. Man asmeniškai vien su maikute prie +22C vėsu. Rekupas tiekia 19C temperatūros orą, gal tame priežastis nežinau, bet tokia pat situacija ir dieną ir naktį visame name, ir miegui tai netrukdo. Miegu labai gerai. Turiu įtarimą, kad tam labai daug įtakos turi rekupo tiekiamo oro temperatūra. Atkreipiau dėmesį, kad kai tiekiamas vėsesnis nei kambario temperatūra oras, kambarį atrodo gerokai gaiviau ir vėsiau, nei atrodo turėtų būti prie tokios temperatūros. Taigi, gal ne miegamojo nešildyti, o paprasčiausiai sumažinti rekuperatoriaus tiekiamo oro pašildymą nakties laikotarpiui, ir automatiškai vėsiau atrodys ne tik miegamajame, bet ir visame name.

Tiesa, jei rekupas bus kaip pas Cibulį, gali būti, kad vėsaus oro taip ir nesulauksit smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 04 29, 19:59)
Taigi, gal ne miegamojo nešildyti, o paprasčiausiai sumažinti rekuperatoriaus tiekiamo oro pašildymą nakties laikotarpiui, ir automatiškai vėsiau atrodys ne tik miegamajame, bet ir visame name.

koki tiekiamo oro pasildyma, jei prelegentas apie grindini sildyma sneka ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 04 29, 21:07)

Tiekiamo oro pašildymo funkcija yra įdiegta mano rekuperatoriuje, ir žiemos metu, kai namą šildžiau elektra, aš tą rekuperatoriaus funkciją intensyviai naudojau.

Tai nėra namo šildymo sistema, galios ne tos, šildymas ir liks grindiniam šildymui, bet ir su rekuperatoriaus tiekiamo oro pašildymo funkcija galima pakankamai neblogai pažaisti.

Aišku, tai galiotų, jei rekupas turėtų įmontuotą teną.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 04 29, 19:19)
Sveiki draugai. I a. plokšuminiuose pamatuose bus elektrinis kabelis (visur daugiau mažiau). Sanmazguose - papildomai el. kilimėliai. Antras aukštas bus arba nešildomas, arba, jei bus poreikis - el. radiatoriai. Namas į A+ turės temti. Klausimas. Jei reikės, atsiras vienas oras-oras, papildomai rekupo tenas galės papiktinti temperatūrą.

Klausimas dėl kabelio pamatuose - kaip manote, ar užteks vieno kabelio ir vieno termostato (protingas, per telefą valdomas) visam pirmam aukštui? Sanmazguose bus paprastesni termostatai, nustatyti pašildyti plyteles ryte ir vakare. Ar vis tik atskyrinėti miegamajam vieną, likusioms zonoms - kitą? Žemiau I a. planelis.

Per pamatą šiluma išsivaikščios kur kas greičiau, nei spėsite per tą kabelį juntamai grindis pašildyti. Jei yra tikslas turėti šiltas grindis sanmazguose, aš kločiau grindų šildymo kilimėlius iškart po plytelėmis, vis daugiau efekto bus. Kabelis liktų kaip pagrindinis temperatūros palaikymo instrumentas.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 04 29, 20:38)
kazin ko cia daugiau buvo prirasyta ar patirties, ar teoriniu pasvarstymu. paprastai kai namus pasistato, tai is visu statytoju forumu ir dingsta.
na rekupas vistiek paduoda laipsniu kitu vesesni ora nei istraukia, tai kazin kaip jis ten islygins temperatura, ypac jei miegamam tik padavimas o istraukimas kazkur kitose patalpose. o plokste turbu jo, problema, bet tai tada kokia prasme isvis ta zona sildyt ir pinigus i betona sulaidot ?
beto jei tas betonas butu toks nuostabiai laidus silumai tai uztektu vidury chatos vamzdelius pasukiot ir dziaugtis mazom investicijom, bei siltom grindim visame name smile.gif pvz lengvo betono (butent toks kaip suprantu ir naudojamas grindims lieti) laidumas tik 10 kart didesnis nei EPS. tai 1m betono varza bus kaip 10cm EPS, reiskia miegamo vidurys bus puikiai izoliuotas nuo aplinkiniu sildomu patalpu.

Iš kur plokštuminiam pamatui lengvas betonas? Bent jau manajam suėjo 30/37 klasės sunkus betonas ir dvi tonos armatūros. Šiluma pakankamai greitai (tikiuosi smile.gif) išsivaikščios...
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 04 29, 19:38)
tai tada kokia prasme isvis ta zona sildyt ir pinigus i betona sulaidot ?
beto jei tas betonas butu toks nuostabiai laidus silumai tai uztektu vidury chatos vamzdelius pasukiot ir dziaugtis mazom investicijom, bei siltom grindim visame name smile.gif

Na turbūt nesutaupysiu ant protingo termostato, reiks atskiro miegamajam ir kito - likususioms erdvėms O nedėti miegamajam nieko tai nedrįstu, vis tik namas lengvas, sunkus - tik pamatas. Devi termostatai superiniai - ant vienos programulkos galima kelis pajungti, reguliuoti temperatūras telefone ir pan.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 04 29, 20:07)

Manau, kad, kaip ir Mintas, naudosiu papildomai teną komfortui padidinti, kadangi generaliai šildysiuos tik elektra. Na nusimatysiu o-o dėl visą pikta, bet bent jau mokslo vardan palaikysiu namą ant elektros bent metus, net jei kainuos.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 04 29, 20:22)
Per pamatą šiluma išsivaikščios kur kas greičiau, nei spėsite per tą kabelį juntamai grindis pašildyti. Jei yra tikslas turėti šiltas grindis sanmazguose, aš kločiau grindų šildymo kilimėlius iškart po plytelėmis, vis daugiau efekto bus. Kabelis liktų kaip pagrindinis temperatūros palaikymo instrumentas.

Būtent taip ir planuoju. Sanmazguose gausis ir kabelis plokštuminiame, valdomas to pačio termostato, kaip svetainė, ir kilimėliai po plytelėmis suprogramuoti pašilti ryte ir vakare. Taip pasidaręs Vaikis, tik jo grindinis šildymas - ne elektrinis.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 04 29, 20:22)
Iš kur plokštuminiam pamatui lengvas betonas? Bent jau manajam suėjo 30/37 klasės sunkus betonas ir dvi tonos armatūros. Šiluma pakankamai greitai (tikiuosi smile.gif) išsivaikščios...

plokstuminiam ne, bet sildomom grindim butent toks. o sunkaus betono laidumas kokius 3-4 kart didesnis
Atsakyti
Jokių klausimų neturiu, nes visi klausimai užbetonuoti plokštuminiuose pamatuose. Bet pamaniau, kad besidominčiam el. šildymu šioje temoje bus naudingas ir mano blogo įrašas apie tai: http://dzukiskapirki...s-sildymas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 01 sausio 2018 - 10:05
Varo mane is oras-vanduo temos. Tai gal cia ikopijuosiu

Baxuriux raso, kad jam salciu metu uztenka 2kW. Tai elektrinio boilerio galingumas. Va ir pakalbekime kas geriau: sildytis elektra ar SS. Maksimalus 2kW poreikis per menesi kainuoja 2x0.1x30x24=150 euru. Su silumos siurbliu kaina grubiai numuskime dvigubai iki 75 euru. Arba skaiciuokime, kad ziemos menesiais elektra grubiai vidutiniskai kainuois po 100 euru menesiui. Arba su silumos siurbliu kaina grubiai numuskime dvigubai iki 50 euru. Taigi, silumos siurblys ziema taupo po 50-75 eurus. Sakykim 500 euru per metus.
...
As pasirinkau 2kW karsto vandens silumos siurbli, kurie kainuoja apie 1,500 euru. Ir dar investavau i pozemini oro paemima. 500 euru rekuperatoriui ir 500 euru karsto vandens silumos siurbliui. Vasara visas pozeminis oro paemimas bus naudojamas patalpo vesinimui ir pozemio isildymui. Ziema karsto vandens silumos siurblys naudos isildyta pozemi, bet puse oro kiekio pereis per rekuperatoriu, kurio ismetimas keliaus i karsto vandens silumos siurbli.
...
Griztam prie pirmos. Vadinasi SS uz 3,000 euru ims gaminti graza po 6 metu. O tiek pat kainuojantis granulinis katilas tik tuo atveju, jeigu visa laika... naudos nemokamas granules. Pridekite granuliu kaina ir taps aisku, kad granulinis katilas turetu tarnauti 10 metu, kad prilygtu elektriniam sildymui.

Isvada. Padariau didele klaida isigijes 10kW SS ir grezinius jam uz 10,000 euru kai mano namo maksimalus poreikis yra 3kW. Grynai elektrinis sildymas man but buves pigesnis. Bet va, kai nuleke zemes cirkuliacinis siurblys as nejungiau jame imontuotu tenu, o sildziausi krosnimi, nes jau 4 metai kai nera progos sukurenti nuo statybu likusiu lentgaliu.

Taigi, ar SS dienos suskaiciuotos? Gal pakalbekime apie zidini/krosni? Mano namas suprojektuotas taip, kad pilnai apsildomas su vienintele krosnimi. Tuomet galeciau tenkintis 1kW elektriniu boileriu namo sildymui, kad neprarasti siltu grindu konforto. Beje, duso kabinoje zadu po plytelemis sudeti elektrinius kilimelius ir ant sienos. Rasau ir galvoju, kad neturint karsto vandens poreikio ar vistiek verta isigyti karsto vandens silumos siurbli?

PS
Dar papildysiu elektriniu pastebejimu. Kalbama apie 20 laipsniu temperatura. Jeigu norite daugiau tai elektrinis sildymas abejotinas. Pirma ziema laikeme 18 laipsniu. Sekancia ziema pakeleme laipsniu ir elektros sunaudojimas padidejo 1,5 karto. Paminesiu, kad pas mane geoterminis su greziniais.
...
Turint mazu vaiku reiketu jiems ne daugiau 18 laipsniu. Maniskis prie tokios temperaturos su maikute namie sedejo prie kompo, o zmona aukojosi su megztiniais. Dabar pas mus palaikoma 19,4-19.8 ribose ir visiems kaip ir priimtina. Kazkur forume skaiciau, kad kuna galima ipratinti ir prie 16 laipsniu. Bet kam to reikia. Kolege is darbo, kai gyveno Rusijoje, sake kad nieko jai blogo ir 8 laipsniai budavo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 11 sausio 2018 - 13:06
Tėvai, smile.gif
Visiškai pritariu , atsiperkamumas abejotinas, bet psichologiškai vis tiek smagiau moket mažiau/mėn, nei daug. O kad išleido ŠS ar geo tūkstančius - pamirštama. (Ypač jei pinigai iš skandinavu banko) smile.gif
O dar smagu pasigirti, kad šildausi pigiai. Keli šimtai-sezonui.
Tiesioginė elektra aktualėja kai daugėja "+' prie A raidės sertifikate.

QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 11, 12:51)
Varo mane is oras-vanduo temos. Tai gal cia ikopijuosiu

Baxuriux raso, kad jam salciu metu uztenka 2kW. Tai elektrinio boilerio galingumas. Va ir pakalbekime kas geriau: sildytis elektra ar SS. Maksimalus 2kW poreikis per menesi kainuoja 2x0.1x30x24=150 euru. Su silumos siurbliu kaina grubiai numuskime dvigubai iki 75 euru. Arba skaiciuokime, kad ziemos menesiais elektra grubiai vidutiniskai kainuois po 100 euru menesiui. Arba su silumos siurbliu kaina grubiai numuskime dvigubai iki 50 euru. Taigi, silumos siurblys ziema taupo po 50-75 eurus. Sakykim 500 euru per metus.
...
As pasirinkau 2kW karsto vandens silumos siurbli, kurie kainuoja apie 1,500 euru. Ir dar investavau i pozemini oro paemima. 500 euru rekuperatoriui ir 500 euru karsto vandens silumos siurbliui. Vasara visas pozeminis oro paemimas bus naudojamas patalpo vesinimui ir pozemio isildymui. Ziema karsto vandens silumos siurblys naudos isildyta pozemi, bet puse oro kiekio pereis per rekuperatoriu, kurio ismetimas keliaus i karsto vandens silumos siurbli.
...
Griztam prie pirmos. Vadinasi SS uz 3,000 euru ims gaminti graza po 6 metu. O tiek pat kainuojantis granulinis katilas tik tuo atveju, jeigu visa laika... naudos nemokamas granules. Pridekite granuliu kaina ir taps aisku, kad granulinis katilas turetu tarnauti 10 metu, kad prilygtu elektriniam sildymui.

Isvada. Padariau didele klaida isigijes 10kW SS ir grezinius jam uz 10,000 euru kai mano namo maksimalus poreikis yra 3kW. Grynai elektrinis sildymas man but buves pigesnis. Bet va, kai nuleke zemes cirkuliacinis siurblys as nejungiau jame imontuotu tenu, o sildziausi krosnimi, nes jau 4 metai kai nera progos sukurenti nuo statybu likusiu lentgaliu.

Taigi, ar SS dienos suskaiciuotos? Gal pakalbekime apie zidini/krosni? Mano namas suprojektuotas taip, kad pilnai apsildomas su vienintele krosnimi. Tuomet galeciau tenkintis 1kW elektriniu boileriu namo sildymui, kad neprarasti siltu grindu konforto. Beje, duso kabinoje zadu po plytelemis sudeti elektrinius kilimelius ir ant sienos. Rasau ir galvoju, kad neturint karsto vandens poreikio ar vistiek verta isigyti karsto vandens silumos siurbli?

PS
Dar papildysiu elektriniu pastebejimu. Kalbama apie 20 laipsniu temperatura. Jeigu norite daugiau tai elektrinis sildymas abejotinas. Pirma ziema laikeme 18 laipsniu. Sekancia ziema pakeleme laipsniu ir elektros sunaudojimas padidejo 1,5 karto. Paminesiu, kad pas mane geoterminis su greziniais.
...
Turint mazu vaiku reiketu jiems ne daugiau 18 laipsniu. Maniskis prie tokios temperaturos su maikute namie sedejo prie kompo, o zmona aukojosi su megztiniais. Dabar pas mus palaikoma 19,4-19.8 ribose ir visiems kaip ir priimtina. Kazkur forume skaiciau, kad kuna galima ipratinti ir prie 16 laipsniu. Bet kam to reikia. Kolege is darbo, kai gyveno Rusijoje, sake kad nieko jai blogo ir 8 laipsniai budavo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 11 sausio 2018 - 14:52
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 01 11, 12:51)
Va ir pakalbekime kas geriau: sildytis elektra ar SS.

Aš galėsiu pakalbeti po poros metų, nes pasirinkau elektrinį šildymą (postas aukščiau jūsų). Galvojau susilauksiu daug kritikos, bet nieko panašaus ir nemažai žmonių rimtai svarsto ir net jau gyvena vien elektra. Pas mane bus žemės šilumokaitis. O jei elektra vis tik bus per brangu - statysiu oras-oras. Tačiau didžiausia mano svajonė - fotovoltinė elektrinė kokių 4kW su valstybės 30% parama ir katalikiškomis pasaugojimo sąlygomis.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 11, 23:36)
...
Tačiau didžiausia mano svajonė - fotovoltinė elektrinė kokių 4kW su valstybės 30% parama ir katalikiškomis pasaugojimo sąlygomis.

O ar be to iš viso bus galima A+ namą pasistatyti?
Atsakyti