QUOTE(TomasJonas @ 2017 04 29, 10:46)
Recirkuliacija žiūrint teoriškai,
Būtent teoriškai. Labiau praktiškai pažiūrėk.
Kanalinis iš esmės yra tas pats kas ir ant sienos kabinamas, tik tiek, kad vieno įrenginio srautas paskirstomas į kelias patalpas. Jis ir orą pašildys lygiai taip pat, kaip ir ant sienos pakabintas.
Pasiklausinėk žmonių praktiškai, iki kokių temperatūrų jų kondiškės užkelia oro t prie gilesnio lauko minuso, ar vandenį oras-vanduo ŠS atveju.
Nesakau kad radiatorių nereikia. Bet tai nereiškia kad nereikia daryti kanalinio orinuko. Pirmiausiai tai vienareikšmiškai patrauklesnis variantas už du ant sienos kabinamus o-o, antras dalykas ŠS, net ir nedirbantis per didžiausius šalčius leidžia labai stipriai sumažinti bendras energijos sąnaudas šildymui, per visą šildymo sezoną, kurio vidutinė lauko temperatūra ~0C laipsnių, todėl investicija į pigų ŠS atsiperka labai greitai.
Dėl elektrinio teno ortakyje, tai tu teisus, jis geras dalykas, bet su juo oro įkaitinti iki kiek nori negalima. Jei oras įkaitinamas iki aukštesnės nei 51C laipsnio temperatūros, jau pradės jausti susvilusių dulkių kvapas, oras atrodys išsausėjęs, tad perlenkti lazdos negalima. Beje, ankščiau PN tekstuose buvau radęs maksimalios temperatūros ribas nurodytas ties 55C, dabar peržiūrėjęs pamačiau apmažintas ribas iki 51C laipsnio, tai čia nesutapimas tarp mano ankščiau pateiktų temperatūrų, dėl pasikeitimų PN informaciniuose šaltiniuose.
Dėl to ar vieną elektrinį teną ortakiuose naudoti ar elektrinius radiatorius, tai mano nuomone valdyti vieną teną yra daug paprasčiau, nei dešimt radiatorių, o temperatūros reguliuojasi visose patalpose, be to dingsta radiatoriai iš interjero, nors patalpose, kuriose norima turėti skirtingas temperatūras jau reikalingas atskiras šildymo prietaisas. Be to vienas tenas ortakiuose yra pigiau, nei dešimt radiatorių.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 04 29, 12:38)
reiktu vos dvigubai siltesnio nei PH namas, kad per salcius nereiktu jungt papildomu sildytuvu.
Man užkliuvo, kad PN informaciniuose šaltiniuose užsimenama apie papildomus šildymo prietaisus naudojamus per didžiausius šalčius, kai pagrindinis šildymas tenka ortakiams be recirkuliacijos.
Todėl arba recirkuliacija su papildomu elektriniu tenu reikalinga, arba papildomi radiatoriai, nors galima ir tą ir tą

.