Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas elektra

QUOTE(valinčius @ 2008 01 28, 21:19)
už 9000 kažin ar kinietiška išeis rimti šaltiniai teigia apie 23000-25000lt ogal čia pas jus 9000$ g.gif

Matai kaina priklauso nuo isoriniu ir vidiniu bloku kiekio!!! Man geriausia butu vienas isorinis ir 3 vidiniai blokai (kadangi tuliko, vonios ir koridoriaus papildomai sildyti nezadu), taciau tokia sistema kainuoja 11000lt, o jai perki 3 atskirus irenginius t.y. 3 isoriniai ir 3 vidinius kaina 9000lt, bet minusas yra jog ant namuko lauko sienos kabes 3 gana nemazos dezes!!! g.gif
Atsakyti
to Radis

mane labai sudomino tavo patirtis sildantis zidiniu - gal gali placiau paaiskinti kas per nepatogumai? is anksto aciuu
Dabar kaip tik mastau kokiu budu sildysiu savo nama. g.gif Permasciau visokius budus, lyg buvau nusprendus sildytis zidiniu pagalba, bet vis skaitau, kad sis budas netolygiai sildo patalpas. Grindini buda atmeciau, nes grindu danga bus kamstine. As taip nenoriu irengineti vandens raditoriu sistemos sad.gif , o elektra man per brangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 17 vasario 2008 - 22:37
QUOTE(Bircis @ 2008 02 18, 00:36)
to Radis

mane labai sudomino tavo patirtis sildantis zidiniu - gal gali placiau paaiskinti kas per nepatogumai? is anksto aciuu
Dabar kaip tik mastau kokiu budu sildysiu savo nama.  g.gif Permasciau visokius budus, lyg buvau nusprendus sildytis zidiniu pagalba, bet vis skaitau, kad sis budas netolygiai sildo patalpas. Grindini buda atmeciau, nes grindu danga bus kamstine. As taip nenoriu irengineti vandens raditoriu sistemos  sad.gif , o elektra man per brangu.

tai kam šiame skyriuje diskutuoji keliauk pas "žvakininkus" jei elektra per brangu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2008 02 17, 23:36)
to Radis

Dabar kaip tik mastau kokiu budu sildysiu savo nama.  g.gif Permasciau visokius budus, lyg buvau nusprendus sildytis zidiniu pagalba, bet vis skaitau, kad sis budas netolygiai sildo patalpas. Grindini buda atmeciau, nes grindu danga bus kamstine. As taip nenoriu irengineti vandens raditoriu sistemos  sad.gif , o elektra man per brangu.

O as patarciau ismest is galvos sildymasi su zidiniu - juk tai pecius vidury kambariu . Reik atnest malku , nuo kuriu byra siuksles , reikia pelenus isimt is zidinio . Imant juos vel pribires siuksliu . Neapsiziurejus ir neatsargiai atidarius dureles kurenimosi metu is zidinio plustels dumelio i kambari - ar neatkreipet demesio , kad pas besikurenancius zidiniais siek tiek pajuode uzuolaidos , lubos ... Jeigu tai tinka , tada viskas gerai . Vienas pazistamas sildosi zidiniu - didelis minusas - silta , kol kurenasi . Oro inercija maza - neber ugnies , siluma greit issisklaido . Pas mane zidinys - del romantikos ir kokiai ispuolusiai vesesnei dienai susisildyti , kol sildymo sistema dar neijungta , o ne pastoviam sildymui .
Butent vandenine sistema yra viena is pranasesniu - vandens silumine inercija yra ilga . Isildzius vandenine sistema , ji ilgam islaiko siluma . Prie vandenines sistemos galu gali prijungt ka nori - elektrini katila , kieto kuro katila , dyzelini katila , silumos siurbli - pasirinkimas , kaip matot , bet kas , priklausomai nuo finansiniu ir fantazijos ...

Kamstine danga idealiai tinka grindiniam sildymui . Stai linkas del kamstiniu dangu : http://www.ferimpex....p?p=kams&s=grin . Mano nuosirdus patarimas - darykit sildomas grindis su vandeniu . Tai vienas is ekonomiskiausiu ir komfortiskiausiu sildymosi budu . Kuom sildysit vandeni - tai jums jau sprest . Kaip rasiau - pasirinkimas didelis ...
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2008 02 18, 01:02)
tai kam šiame skyriuje diskutuoji keliauk pas "žvakininkus" jei elektra per brangu biggrin.gif

kaip tik "elektriniai" tegali pasakyti minusus ir pliusus sios sistemos. Bet ... aciu ir uz tai
Papildyta:
QUOTE(Rimokas @ 2008 02 18, 13:06)
O as patarciau ismest is galvos sildymasi su zidiniu - juk tai pecius vidury kambariu . Reik atnest malku , nuo kuriu byra siuksles , reikia pelenus isimt is zidinio . Imant juos vel pribires siuksliu . Neapsiziurejus ir neatsargiai atidarius dureles kurenimosi metu is zidinio plustels dumelio i kambari - ar neatkreipet demesio , kad pas besikurenancius zidiniais siek tiek pajuode uzuolaidos , lubos ... Jeigu tai tinka , tada viskas gerai . Vienas pazistamas sildosi zidiniu - didelis minusas - silta , kol kurenasi . Oro inercija maza - neber ugnies , siluma greit issisklaido . Pas mane zidinys - del romantikos ir kokiai ispuolusiai vesesnei dienai susisildyti , kol sildymo sistema dar neijungta , o ne pastoviam sildymui .
    Butent vandenine sistema yra viena is pranasesniu - vandens silumine inercija yra ilga . Isildzius vandenine sistema , ji ilgam islaiko siluma . Prie vandenines sistemos galu gali prijungt ka nori - elektrini katila , kieto kuro katila , dyzelini katila , silumos siurbli - pasirinkimas , kaip matot , bet kas , priklausomai nuo finansiniu ir fantazijos ...

Kamstine danga idealiai tinka grindiniam sildymui . Stai linkas del kamstiniu dangu : http://www.ferimpex....p?p=kams&s=grin . Mano nuosirdus patarimas - darykit sildomas grindis su vandeniu . Tai vienas is ekonomiskiausiu ir komfortiskiausiu sildymosi budu . Kuom sildysit vandeni - tai jums jau sprest . Kaip rasiau - pasirinkimas didelis ...

didelis didelis dekui thumbup.gif
Atsakyti
Cia ne labai i tema, bet kadangi sitoje temoje Rimokas ir Vietinis lankosi, tai gal pakonsultuotumete. Bent jau savo nuomone ir miintis issakytumete. Vargstam su grindiniu sildymu. Kaip sake Vietinis, tikejomes, kad per nakti elektriniu prisildzius, siluma grindyse akumuliuosis. Grindys - plyteles, todel del to problemu neturetu buti. Betgi neprisyla tos grindys apskritai!!! I paskirstymo kolektoriu ateina 60 laipsniu, grizta 20, o silumos nera sad.gif Kame problemos gali buti?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Bzzz @ 2008 02 18, 15:53)
Cia ne labai i tema, bet kadangi sitoje temoje Rimokas ir Vietinis lankosi, tai gal pakonsultuotumete. Bent jau savo nuomone ir miintis issakytumete. Vargstam su grindiniu sildymu. Kaip sake Vietinis, tikejomes, kad per nakti elektriniu prisildzius, siluma grindyse akumuliuosis. Grindys - plyteles, todel del to problemu neturetu buti. Betgi neprisyla tos grindys apskritai!!! I paskirstymo kolektoriu ateina 60 laipsniu, grizta 20, o silumos nera sad.gif Kame problemos gali buti?
Aciu.

koks vamzdis?kokio ilgio konturai?keliu saku kolektorius? taip atrodytu jog atsala tipo,bet del sito nesinori tiketi,paprasciausiai gal nesubalansuoti konturai?tai kiek jus to vamzdzio isviniojote?atsukit pilnai kolektoriaus sakas tiek virsu tiek apacia,bandykite po viena šaka šildyti.cirkuliacinis veikia? rusiska stebukla pasijungete? biggrin.gif

P.S. cia yra daugiau specu nei Rimokas ar vietinis,bet jeigu puse km ant konturo isvyniojote tai jau niekas jums nepades.
Atsakyti
Pas mus zidinys ir niekas nė aprukę nė pajuodę ir jokių dūmų ar šiukšlių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vietinis @ 2008 02 18, 15:11)
koks vamzdis?kokio ilgio konturai?keliu saku kolektorius? taip atrodytu jog atsala tipo,bet del sito nesinori tiketi,paprasciausiai gal nesubalansuoti konturai?tai kiek jus to vamzdzio isviniojote?atsukit pilnai kolektoriaus sakas tiek virsu tiek apacia,bandykite po viena šaka šildyti.cirkuliacinis veikia? rusiska stebukla pasijungete? biggrin.gif

P.S. cia yra daugiau specu nei Rimokas ar vietinis,bet jeigu puse km ant konturo isvyniojote tai jau niekas jums nepades.

Vamzdis 25, iki 1km tai tikrai smile.gif, o jei tiksliau tai gali buti apie 50-70 metru, kolektorius 6 saku, kaip vyras sako konturai ko gero nesubalansuoti, kolektoriuje viskas atsukta pilnai, cirkuliacinis veikia, pamaisymas pilnai uzsuktas - viskas pilnai eina per konturus. Nebezinom, ka daryti ir ko griebtis doh.gif

Pas mus is tikruju 2 kolektoriai - 1 i grindini, kitas - i radiatorius. Ta, kur i radiatorius isvis pilnai uzsukom, ir vistiek snypstas.
Atsakyti
Pridedu schema, gal aiskiau bus.
schema
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bzzz @ 2008 02 18, 20:08)
Vamzdis 25, iki 1km tai tikrai smile.gif, o jei tiksliau tai gali buti apie 50-70 metru, kolektorius 6 saku, kaip vyras sako konturai ko gero nesubalansuoti, kolektoriuje viskas atsukta pilnai, cirkuliacinis veikia, pamaisymas pilnai uzsuktas - viskas pilnai eina per konturus. Nebezinom, ka daryti ir ko griebtis doh.gif

Pas mus is tikruju 2 kolektoriai - 1 i grindini, kitas - i radiatorius. Ta, kur i radiatorius isvis pilnai uzsukom, ir vistiek snypstas.

vamzdis d25 g.gif .elektrinis katilas,pamaišymas užsuktas,temp nustatyta i grindis?bet vamzdi pasirinkote tai tikrai.. dabar kai viskas atsukta,keli konturai tikrai šyla,ta prasme per kelis konturus turėtu gryžti šiltas,yra taip?tai juos užsukite iki galo ir atsukite minimaliai.grindini pasidarėte su d25,o paduodama koki atsivedėte?as nelabai suprantu kodel žmonės renkasi tokio diametro vamzdi grindiniam šildymui,man vienas pasakojo,kad darysis su d25 daugiasluoksniu,mat tada vos kad ne kas 40cm tarpais vedžios g.gif g.gif g.gif
Ar bandėte po viena kontura paleidinėti?
Pačiame paduodamojo kolektoriuje kokia temp?is gryžtamo yra pamaišymo balansinis,ar reguliuojate iš jo?nekelkite aukštos temp jeigu tik dabar paleidinėjate grindinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vietinis: 18 vasario 2008 - 20:19
QUOTE(vietinis @ 2008 02 18, 20:05)
vamzdis d25 g.gif .elektrinis katilas,pamaišymas užsuktas,temp nustatyta i grindis?bet vamzdi pasirinkote tai tikrai.. dabar kai viskas atsukta,keli konturai tikrai šyla,ta prasme per kelis konturus turėtu gryžti šiltas,yra taip?tai juos užsukite iki galo ir atsukite minimaliai.grindini pasidarėte su d25,o paduodama koki atsivedėte?as nelabai suprantu kodel žmonės renkasi tokio diametro vamzdi grindiniam šildymui,man vienas pasakojo,kad darysis su d25 daugiasluoksniu,mat tada vos kad ne kas 40cm tarpais vedžios g.gif  g.gif  g.gif 
  Ar bandėte po viena kontura paleidinėti?

Vyras diktuoja - as rasau: paduodamas d25, per pacias grindis arba d16 arba d18. Kur mazesnis konturo ilgis, grizta siltesnis. Po viena kontura nebandem. Bet bandem po du. Per 0,5 val efekto jokio. Bandem ilgesnius konturus.
Mums dar siurbliai nepatinka: nuo katilo Grundfos 25-60-180, per grindis Grundfos 25-60-130. Mums atrodo, kad nuo katilo per silpnas, per grindis per galingas, ir butinai reikia atskiro siurbliuko per radiatorius.
Atsakyti