Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas elektra

QUOTE(madwifi @ 2017 04 25, 17:44)
koks skirtumas kiek padovanoji, jei galutiniam rezultate tau vistiek geriau ? apie 7kWp elektrine pas pirma pasitaikiusi vystytoja uz 10k nupirksi iki raktu.
Papildyta:

aisku noretai kad greit atsipirktu ir elektra ir tuo paciu siluma visai uz dyka butai ? smile.gif o tai visos kitos sildymo sistemos kazkaip greiciau atsiperka ir paskui uz dyka sildo?

Ne nu tai bet gi kiekvienas skaičiuoja iš savo situacijos. Pas mane stogas plokščias su lengvu nuolydžiu į šiaurę. Realiai įmanoma sudėti tik vieną juostą saulės elementų (idant nešešėliuotų antros eilės pirmoji), reišk max 3kW instaliuotos galios. Spėju (neskambinėjausi, galiu klysti) tokia elektrinė man kaštuotų apie 5kEUR. 3kW elektrinė (skaičiuojame realistiškai) sugeneruos per metus 2700 kWh energijos, trečdalį atsiriekia ESO, lieka pliuse ~1800 kWh, arba išvertus į pinigus, max 200 EUR per metus. Su tokiu atsiperkamumu tik dėl sportinio intereso A++ sertifikacijai pasiekti investuoti ranka pakiltų... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 04 25, 14:52)
nė kiek.  smile.gif
Paskaitot gal pasyviu namu tema? ten gi net sanaudiom zmones pasigiria, telpa sezonui i 100-150e. Šildosi vėjaliais....
Viskas realu
Pasirinkau oras vanduo, sanaudos tenkina, tik grindu šiltinima pastorinčiau iki 30cm, jei naujai statyčiau

Aciu uz patarima.
Skaitau ivairias temas, PN taip pat. Bet PN lygio namas man neatrode pasiekiamas, todel neisigilinau. Dabar atkreipsiu demesi.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 04 25, 16:56)
Ne nu tai bet gi kiekvienas skaičiuoja iš savo situacijos. Pas mane stogas plokščias su lengvu nuolydžiu į šiaurę. Realiai įmanoma sudėti tik vieną juostą saulės elementų (idant nešešėliuotų antros eilės pirmoji), reišk max 3kW instaliuotos galios. Spėju (neskambinėjausi, galiu klysti) tokia elektrinė man kaštuotų apie 5kEUR. 3kW elektrinė (skaičiuojame realistiškai) sugeneruos per metus 2700 kWh energijos, trečdalį atsiriekia ESO, lieka pliuse ~1800 kWh, arba išvertus į pinigus, max 200 EUR per metus. Su tokiu atsiperkamumu tik dėl sportinio intereso A++ sertifikacijai pasiekti investuoti ranka pakiltų... verysad.gif

Nuliūdinsiu, pagal dabartinės formulės reikėtų 2-3 kartu galingesnės elektrinės norint pasiekti A++ Per brangu dėl sportinio intereso...
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 18:03)
Aciu uz patarima.
Skaitau ivairias temas, PN taip pat. Bet PN lygio namas man neatrode pasiekiamas, todel neisigilinau. Dabar atkreipsiu demesi.

Vel aciu.
Net negiliai isigilines i PN tema radau, kaip paskaiciuoti namuko poreikius sildymui. Gavau 2.7 kW, kai delta 43, viska apvalindamas i didesniaja puse. Tuomet 219 sildymo dienu poreikis butu apie 6000 kWh, € 690 pagal dabartini el. tarifa 0.114 €/kWh. Jei nepirkt kokiu 5 el. radiatoriu uz € 700- 800 ir instaliuoti pora O-O uz € 2000, idejimai atsipirktu per 3- 4 metus + tureciau vasara vedinima.
Pakomentukite prasau, at mano skaiciavimai realus, at klaidingi
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 20:44)
Vel aciu.
Net negiliai isigilines i PN tema radau, kaip paskaiciuoti namuko poreikius sildymui. Gavau 2.7 kW, kai delta 43, viska apvalindamas i didesniaja puse. Tuomet 219 sildymo dienu poreikis butu apie 6000 kWh, € 690 pagal dabartini el. tarifa 0.114 €/kWh. Jei nepirkt kokiu 5 el. radiatoriu uz € 700- 800 ir instaliuoti pora O-O uz € 2000, idejimai atsipirktu per 3- 4 metus + tureciau vasara vedinima.
Pakomentukite prasau, at mano skaiciavimai realus, at klaidingi

Čia 'Narvido' skaičiuokle pasinaudojote? Tada maksimalus šilumos galios poreikis, manyčiau, realus, o metinis - per didelis, nes visai neįskaičiuojami visokie (vidiniai ir išoriniai) energijos pritekėjimai, t.y. realiai dar mažiau turėtų būti. Tik reikia nepamiršti karšto vandens - jam ruošti elektra irgi bus naudojama.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 04 25, 14:52)
nė kiek.  smile.gif
Paskaitot gal pasyviu namu tema? ten gi net sanaudiom zmones pasigiria, telpa sezonui i 100-150e. Šildosi vėjaliais....
Viskas realu
Pasirinkau oras vanduo, sanaudos tenkina, tik grindu šiltinima pastorinčiau iki 30cm, jei naujai statyčiau

Vel aciu.
Pakomentukite prasau, ar mano skaiciavimai realus, ar klaidingi
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 14:03)
...
Ar paklojant ant grunto 20 cm EPS, pasiekiant atitvaru varza 7.5, o stogo 8.5 galiu sakyt, kad pastatysiu laaabai silta namuka? Kad padarysiu sandaru neabejoju, jei langai ir durys nepaves...

smalsu, sevai, iš ko planuojat statyt ir kaip sandarumą užtikrint? (nes idėja, kad ne anūkam ir ateičiai, o sau ir dabar statom ir man labai patraukli:))... suprantu, kad ne į temą, bet gal keliais žodžiais galėtumėt nupasakot?...
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 11:29)
Gerbiami forumieciai,
esu visiskas naujokas, nors intensyviai skaitau forumus jau 3 metai. Statybu pradzia jau chorizonte ir Jusu patarimai butu neikainuojama pagalba.
Jei per si laika pavyko apsispresti del pamatu, sienu, stogo, langu, rekuperacijos ir t.t., tai sildymas... Kai instaliavimo kainos nuzude euforija del geoterminio, oro- vandens ir, beveik, del granulinio. Liko viltis i Jusu patarimus del sildymo elektra.
Priezastys tam kelios.
Pirma, kad namukas turetu buti nedidelis, kompaktiskas, neblogai apsiltintas ir sandarus, pusantro auksto, jei taip galima issireiksti, mazdaug 115 m2 bendro ploto. T.y. paaukstinta mansarda. Be dideliu langu, labai dekingai orentuotas i pietu puse, staciakampio formos, be balkonu, issikisimu, vitrinu, kaminu, paprastu dvislaiciu stogu. Manau pasieksiu atitvaru varza 7.5- 8, stogo 8.5- 9. Ant grunto numates nemaziau 20 cm EPS, salcio tiltu turetu nebuti. Langu plotas 18- 19 m2, ir dvejos lauko durys 2.1 m2 ir 3.15 m2
Antra priezastis, kad namuka statysis 2 pensininkai. Todel ilgalaikis investiciju atsipirkimas neaktualus. T.y. jei insvesticijos atsipirks po 10- 20 metu, didele tikimybe kad musu pelenai bus seniai isbarstyti virs Gango, ar Sesupes.
Su viltimi ir dekingumu laikiame Jusu patarimu
Papildyta:
Laba diena.
Labai laukiu, kad pasidalintute sezono rezultatais. Ir, jei galima, truputi duomenu: koki plota sildote, kiek patalpu, kaip apsiltintas Jusu pastatas, at daug langu ir t.t.
Aciu

Dar gerai pagalvokite ar tikrai jums reikia mansardinio auksto ir laiptu. Ar dar ilgai turesite sveikatos ir noro laipioti laiptais? Gal geresnis variantas butu vieno auksto apie 100kv. namas. Pvz. 1a. name su koridorine sistema galimai uztektu vieno O.O. silumos siurblio, kaip rezervinis silumos saltinis butu el. vejalis arba duju kolonele.
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 13:49)
Laba diena,
mano situacija vos ne indentiska Jusiskiai. Tik as neturiu laiko laukti fotovoltiniu ir kitokiu atpigimo. Taip pat neturiu laiko ir noro laukti idejimu atsipirkimo 10 at daugiau metu.
Sakykite prasau, at Jusu turima informacija sako, kad galima sildyti Jusu tipo nama grynai elektra, be silumos siurbliu, grindiniu ir t.t. Pvz pastacius keleta el radiatoriu. Rekuperatorius mano statomame name bus be jokiu islygu.
Jei pasidalintute informacija, buciau labia dekingas

Sveiki. Esu kol kas toks pat internetinis statytojas, kaip jūs. Mano nurodyta nuoroda į šio forumo Minto tinklaraštį labiausiai įkvėpė statytis šiltą namą ir šildytis elektra. 700-800 eur už karštą vandenį ir šildymąsį grynai elektra (nesvarbu vėjaliu, rekuperatoriaus tenu, el. radiatoriu ar el. kilimėliu) mane labai įkvėpė. Aš dar nedariau energetinio namo vertinimo, nes tik ruošiamas namo projektas - Minto realus pavyzdys yra vienintelė mano turima informacija.

Aš darysiu taip - klosiu el. kabelius į plokštuminius pamatus šildymui naktimis, vandenį šildysiu elektra. Antras aukštas bus tik su el. radiatoriais. Rekuperatoriaus tenas bus taip pat dalinai šaltinis pasiekti norimą komforto lygį. Kaip žinia šiltame name rekuperatorius šauniai išlygina skirtingų kambarių temperatūrą, dėl to jei statysiu - tai tik vieną orinuką svetainėje ir tai, jei elektra brangs ar jausiuos per daug jai išleidžiantis. Ateity stebėsiu galimybes pasistatyti fotovoltinę elektrinę už katalikišką kainą.

Džiugu, kad domitės ir gan inovatyviai mąstote. Jums viskas pavyks ir tikiu, kad čia bus daug gerų žmonių, kurie daugiau ir techniškiau padės nei aš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 25 balandžio 2017 - 20:51
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 17:03)
Aciu uz patarima.

Sevas, susisukite šiltai, kur labiausiai mėgstate skaityti, ir būtinai perskaitykite A++ temas tiek naujas, tiek ankstesnes. Bus ten ir nemažai emocijų, kurias drąsiai praleiskite, bet dar daugiau super naudingos info apie šiltus namus. Net jei statysite ne itin šiltus namus - tie patys sandarumo, šalčio tiltų sprendimo principai jums bus aktualūs ir ten rasite daug informacijos.

O šiaip kažkas teisingai atkreipė dėmesį, kad jūs namuką statotės senatvei ir niekas negali jums pažadėti, kad jūs, šiandien žvalus ir šiuolaikiškai mąstantis jaunas dirbantis pensininkas - po 10 ar 15 metų taip pat žvaliai lakstysite laiptais. Labai labai rekomenduoju pasvarstyti 1 a. namą. Galima gi gal ir mažesnį - dviem žmonėm 115 kv.m. skamba pakankamai nemažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 25 balandžio 2017 - 21:13
QUOTE(efkaradis @ 2017 04 25, 21:21)
Dar gerai pagalvokite ar tikrai jums reikia mansardinio auksto ir laiptu. Ar dar ilgai turesite sveikatos ir noro laipioti laiptais?  Gal geresnis variantas butu vieno auksto apie 100kv. namas. Pvz. 1a. name su koridorine sistema galimai uztektu vieno O.O. silumos siurblio, kaip rezervinis silumos saltinis butu el. vejalis arba duju kolonele.

visiskai su Jumis sutinku. Deja statyti teks labai uzimtame 6 a sklype, netgi teko pazadet kazka nugriauti, kad gauti leidima. O pastatyti 57 kvadratu nama... tai buta turime tokio dydzio ir jis 5 aukste. Tai nutareme, kad i mansarda laipiosime lengviau, nei i 5 auksta. Na ir ivairus keltuvai jau pradeda buti prieinami ribotu piniginiu galimybiu zmonems
Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2017 04 25, 19:54)
Vel aciu.
Pakomentukite prasau, ar mano skaiciavimai realus, ar klaidingi

Jeigu apsistosite ties elektriniu sildymu tai kodel nenaudoti elektriniu kilimeliu?
Atsakyti