QUOTE(mintas @ 2017 03 15, 17:02)
Nesuprantu vieno dalyko. Ar galima su tokiais inverteriais pateikinėti 2kW galingumą, kai yra naudojamas 5kW galingumas, trūkstamą kiekį paimant iš tinklo?
Nelabai įsivaizduoju, kaip tai būtų galima padaryti, Na gal įtampą užkeliant šiek tiek aukščiau, nei iš tinklo. Bet jei to negalima padaryti ir ant inverterio kabinti tik elektros imtuvus kurie garantuotai sutilps į inverterių tiekiamą, grubiai on/of principu, arba tik iš saulės arba tik iš elektros tinklo, tai nelabai apsimoka, nes labai daug energijos bus iššvaistyta. Sunku bus perjunginėt elektros imtuvus nuo inverterio ant tinklo rankiniu būdu, mažėjant saulės pajėgumams, kad maksimaliai išnaudoti saulės baterijas.
Taigi, mane kankina aukščiau išvardintos abejonės dėl informacijos trūkumo.
Beje, dar vienas dalykas. Jei inverteris ir turi galimybę vienu metu tiekti elektros energiją iš saulės trūkstamą dalį paimant iš tinklo, tai kaip ir pasijungimas prie elektros tinklų gaunasi. Ten kiek žinau, problemų turėtų būti, jei elektrą atjungs remonto darbams, ir mano inverteris ją pradės tiekti į tinklus, tada koks elektrikas prisilietęs prie laidų, bus "pakratytas" mano inverterio tiekiamos į tinklą elektros srovės.
Tikrai nesuprantu šių inverterio pajungimo ir veikimo niuansų.
Nelabai įsivaizduoju, kaip tai būtų galima padaryti, Na gal įtampą užkeliant šiek tiek aukščiau, nei iš tinklo. Bet jei to negalima padaryti ir ant inverterio kabinti tik elektros imtuvus kurie garantuotai sutilps į inverterių tiekiamą, grubiai on/of principu, arba tik iš saulės arba tik iš elektros tinklo, tai nelabai apsimoka, nes labai daug energijos bus iššvaistyta. Sunku bus perjunginėt elektros imtuvus nuo inverterio ant tinklo rankiniu būdu, mažėjant saulės pajėgumams, kad maksimaliai išnaudoti saulės baterijas.
Taigi, mane kankina aukščiau išvardintos abejonės dėl informacijos trūkumo.
Beje, dar vienas dalykas. Jei inverteris ir turi galimybę vienu metu tiekti elektros energiją iš saulės trūkstamą dalį paimant iš tinklo, tai kaip ir pasijungimas prie elektros tinklų gaunasi. Ten kiek žinau, problemų turėtų būti, jei elektrą atjungs remonto darbams, ir mano inverteris ją pradės tiekti į tinklus, tada koks elektrikas prisilietęs prie laidų, bus "pakratytas" mano inverterio tiekiamos į tinklą elektros srovės.
Tikrai nesuprantu šių inverterio pajungimo ir veikimo niuansų.
Prisipažinsiu - spėlioju, todėl mintys gali neatitikti tikrovei.
Tose gamintojo schemose yra parodyta 'kilpa' ant įvadinės linijos. Intelektualiai balansuojant paduodamą galią, teoriškai turbūt įmanoma pasiekti, kad per tą matuojamą laidą srovė netekėtų (ar būtų minimali). Taip lyg ir išeitų reguliuoti paduodamą galią į tinklą.
Atjungus įvadinę liniją teoriškai reikėtų padaryti, kad inverteris pereitų į 'UPS' režimą, t.y. tiesiog nemaitintų įvado. Bet tada visa naudinga apkrova turėtų būti pajungta kaip UPS jungimas, per inverterį.