Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas elektra

Taip planuoju, bet dar net elektra neprivesta.
Atsakyti
Pas mane sildoma kietu kuru ir elektra. Malkomis pasisildziau viena sezona. Nors elektra brangiau gaunasi, bet salyginai susimoki uz komforta, nes nereik nei malku tampyt, peciu priziuret ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 14, 06:44)
Planuojate ESO 'pasaugos' paslauga naudotis? Ar apie kažkokias, labiau autonomines, baterijas?

as planuoju, ypac kai valstieciai apsiskelbe kad vystys sita energetika, mazins biurokratines proceduras ir pasaugojimo kaina.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 03 14, 10:10)
as planuoju, ypac kai valstieciai apsiskelbe kad vystys sita energetika, mazins biurokratines proceduras ir pasaugojimo kaina.

Hmm, įdomu, kažkaip praleidau pro ausis. Kas tuos pažadus davė? Nes dabar pasaugos kaina užmušanti bet kokį interesą tuo užsiimti... verysad.gif Aš ant stogo irgi galėčiau kokius 10 modulių (apie 3kw galios) išsikelti, labai nemažai namo sąnaudų man padengtų.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 14, 10:30)
Hmm, įdomu, kažkaip praleidau pro ausis. Kas tuos pažadus davė? Nes dabar pasaugos kaina užmušanti bet kokį interesą tuo užsiimti... verysad.gif Aš ant stogo irgi galėčiau kokius 10 modulių (apie 3kw galios) išsikelti, labai nemažai namo sąnaudų man padengtų.

Aš ir ant dienų kelis pasiūlymus svarsčiau, tai su pasaugos įkainiais, šiai dienai neatsiperkanti investicija, o ir apie rezervinį maitinimą galvojant per brangu. Tiesa, kainos iš Lietuvos firmų, su kinietiška produkcija nevertinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 kovo 2017 - 18:10
Jo, elektra iš visų energijos rūšių naudoti patogiausia, įrenginiai paprasčiausi, pigiausi, o jei dar ir pasigaminti gali, tai išvis jausmas turetu būti geras biggrin.gif
Jei reikalavimų visokių ir biurokratinių procedūrų sumažėtu būtu labai gerai. Kai prieš metus maždaug domėjausi, tai pagal įstatymus ar statyti atominę elektinę ar el.saulės kolektorius iš esmės mažai skiriasi, pačiam susitvarkyti vien dokumentus reikėtu gerokai pavargti.
Papildyta:
O gal kas žino nors maždaug kiek kainuotu, projekto parengimas, suderinimas, pridavimas, prijungimas...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 14, 10:30)

Ateinančių ketverių metų darbuose – prioritetas energijos vartotojui
Papildyta:
QUOTE(TomasJonas @ 2017 03 14, 19:45)
Jo, elektra iš visų energijos rūšių naudoti patogiausia, įrenginiai paprasčiausi, pigiausi, o jei dar ir pasigaminti gali, tai išvis jausmas turetu būti geras  biggrin.gif
Jei reikalavimų visokių ir biurokratinių procedūrų sumažėtu būtu labai gerai. Kai prieš metus maždaug domėjausi, tai pagal įstatymus ar statyti atominę elektinę ar el.saulės kolektorius iš esmės mažai skiriasi, pačiam susitvarkyti vien dokumentus reikėtu gerokai pavargti.
Papildyta:
O gal kas žino nors maždaug kiek kainuotu, projekto parengimas, suderinimas, pridavimas, prijungimas...

uzeik i belekoki dabar privisusiu statytoju puslapi ir rasi oreintacine kaina "iki raktu", pvz imone "saules graza" - uz 35m2 5kW apie 7200 euru. grubiai apie 1400eu/kw. vis dar brangu, 1000eu/kw butu galima imt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 03 14, 21:03)
Ateinančių ketverių metų darbuose – prioritetas energijos vartotojui
Papildyta:

uzeik i belekoki dabar privisusiu statytoju puslapi ir rasi oreintacine kaina "iki raktu", pvz imone "saules graza" - uz 35m2 5kW apie 7200 euru. grubiai apie 1400eu/kw. vis dar brangu, 1000eu/kw butu galima imt smile.gif

Paskaičiau, vilčių yra. Bet jei viskas ir pasibaigs tik tuo administracinių kliūčių ir pan. mažinimu, palikus esamus tarifus, stipriai abejoju, kad atsiras tie 34 tūkst. gaminančių vartotojų...

O dėl įrangos kainų - ar tik ne pastarosiomis dienomis Tesla Australijai pasiūlymą pateikė, ar ne 100 MWh saulės elektros už ~250 USD/kwh, atsiras mąsto ekonomija gamyboje, turi atsiristi ir iki mūsų mažesnės kainos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 14 kovo 2017 - 21:34
QUOTE(madwifi @ 2017 03 14, 21:03)

Nėra garantijų, kad po 4 metų pasikeitus valdžiai, vėl nepasunkins sąlygų, kaip kad kažkada tokios energijos supirkimo kaina buvo 3 kartus didesnė nei rinkos, visi puolė statytis saulės elektrines ir tik čmaukšt vieną dieną, viską pakeitėsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 03 14, 18:09)
Aš ir ant dienų kelis pasiūlymus svarsčiau, tai su pasaugos įkainiais, šiai dienai neatsiperkanti investicija, o ir apie rezervinį maitinimą galvojant per brangu. Tiesa, kainos iš Lietuvos firmų, su kinietiška produkcija nevertinau.

pasistatai keleta kw galingumo saules elementu ir viska vartoji savo reikmemes per tokio tipo inverteri su "limiteriu", kad perteklius neitu i ESO puse
http://www.nbgaia.co...20inverter.html
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 03 14, 21:34)
Paskaičiau, vilčių yra. Bet jei viskas ir pasibaigs tik tuo administracinių kliūčių ir pan. mažinimu, palikus esamus tarifus, stipriai abejoju, kad atsiras tie 34 tūkst. gaminančių vartotojų...

O dėl įrangos kainų - ar tik ne pastarosiomis dienomis Tesla Australijai pasiūlymą pateikė, ar ne 100 MWh saulės elektros už ~250 USD/kwh, atsiras mąsto ekonomija gamyboje, turi atsiristi ir iki mūsų mažesnės kainos smile.gif

na bent jau gerai kad valstieciams toks noras yra, o Australija toli ir pas mus masto ekonomija ne tokio masto ir ne tokia ekonomiska smile.gif man uztektu ir 1000eur/kw
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 03 14, 23:18)
pasistatai keleta kw galingumo saules elementu ir viska vartoji savo reikmemes per tokio tipo inverteri su "limiteriu", kad perteklius neitu i ESO puse
http://www.nbgaia.co...20inverter.html

Nesuprantu vieno dalyko. Ar galima su tokiais inverteriais pateikinėti 2kW galingumą, kai yra naudojamas 5kW galingumas, trūkstamą kiekį paimant iš tinklo?

Nelabai įsivaizduoju, kaip tai būtų galima padaryti, Na gal įtampą užkeliant šiek tiek aukščiau, nei iš tinklo. Bet jei to negalima padaryti ir ant inverterio kabinti tik elektros imtuvus kurie garantuotai sutilps į inverterių tiekiamą, grubiai on/of principu, arba tik iš saulės arba tik iš elektros tinklo, tai nelabai apsimoka, nes labai daug energijos bus iššvaistyta. Sunku bus perjunginėt elektros imtuvus nuo inverterio ant tinklo rankiniu būdu, mažėjant saulės pajėgumams, kad maksimaliai išnaudoti saulės baterijas.

Taigi, mane kankina aukščiau išvardintos abejonės dėl informacijos trūkumo.

Beje, dar vienas dalykas. Jei inverteris ir turi galimybę vienu metu tiekti elektros energiją iš saulės trūkstamą dalį paimant iš tinklo, tai kaip ir pasijungimas prie elektros tinklų gaunasi. Ten kiek žinau, problemų turėtų būti, jei elektrą atjungs remonto darbams, ir mano inverteris ją pradės tiekti į tinklus, tada koks elektrikas prisilietęs prie laidų, bus "pakratytas" mano inverterio tiekiamos į tinklą elektros srovės.

Tikrai nesuprantu šių inverterio pajungimo ir veikimo niuansų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 kovo 2017 - 17:10